Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Huuur kan du vilja att Joey och Pheobe ska bli tillsammans?? Mike ar ju helt perfekt?? Tror det ar det varsta jag nagonsin har last i din blogg!!! (vilket visar pa hur bra din blogg faktiskt ar)

– Haha!! Tack 😉 Jo, jag håller med om att Mike är perfekt, och på ett sätt skulle det förstöra om Joey och Pheobe blev ihop. Men jag tycker att det är så sorgligt att alla fick ett ”avslut” förutom Joey. Blir ledsen när jag tänker på det. Vill inte att han ska vara ensam.

 

Inget med inlägget att göra men, Jag fick tillbaka en tenta där jag (för första gången) blev underkänd. Hur tacklar man det? Känns lite tråkigt och är Lite nere. Hur kommer man vidare ? Jätte tacksam för svar :)
PS. Din blogg e rules!

– Jag tänker att alla kan misslyckas. Ibland är man inte tillräckligt förberedd och ibland är man det och det går inte ändå. Så är livet. Jag tycker att man kan få lov att vara nere, men sen tar man tag i sig själv. Det fina är ju att man får flera chanser. Så jag hade tänkt att okej, detta sög, men jag klarar det nästa gång!

 

IMG_9313.JPG

 

Hejsan! Kan inte du lägga ut en video då du pratar norska? Kanske varierar mellan svenska och norska. Vore så kul att höra

:D

– Åh, ”vågar” nog inte det. Tycker det är så jobbigt att bli filmad. Men ska fundera på det.

 

Ååh älskar looney tunes! Vilken bana/level är du på? :D

– Oj, vet inte, såg nu att paddan dött så jag kan inte titta. Men jag är ankan nu 🙂

 

Har funderat på en sak.. äger du något köksbord? Tycker varje gång du postar matbilder så är det på det här vita bordet (soffbord?). Ser lite obekvämt ut att äta vid ett bord som har nivåskillnader ;)

– Haha ja. Det är det. Är så trött på det! Tycker att det är fint, men precis som du säger blir det jobbigt med nivåskillnaden. Jag och J sitter nästan alltid och äter framför tvn serienördar som vi är. *Romantiskt*. Jag har i alla fall sett ett annat soffbord jag vill ha. Får se om jag slår till eller inte. Ska fundera. Men ja, jag äger ett köksbord. Vi får väl börja äta där….och konversera och grejer..

 

DSC06010

 

Är skålarna också IKEA? Jättefina!

– Ja, de hörde till tallrikarna. Samma set liksom. Tack!

 

Inte för att vara sån men när folk skriver att de “pluggade på fel saker” blir jag lite….fundersam. Läser man en kurs får man vara förberedd på att svara på ALLT som kursen täcker på tentan, eller? Det handlar ju liksom om att lära sig kursens innehåll eftersom man kan ha nytta av den kunskapen senare i arbetslivet, inte bara för att klara tentan. Jag har läst på universitetet länge och inför i princip varje tenta har vi fått 1-2 veckor på oss att bara plugga inför tentan (vet dock inte hur det är på andra skolor) just för att man ska hinna repetera allt, och inte bara det som man tror kommer på tentan. Jag hoppas att du klarar din tenta för jag vet hur jäkla jobbigt det är med sådana “spärrkurser”! Kram

– Jag håller inte med. Vissa tentor jag haft har varit baserade på över tio böcker. Det är nästan omöjligt, och otroligt onödigt att lära sig ALLT som står i böckerna. Allt är nämligen inte relevant ändå. Föreläsarna är väldigt luddiga med vad som är relevant (förutom det som de upp på föreläsningarna såklart) så ibland får man tänka logiskt eller gissa, men oftast får man en bra känsla av vad man borde lära sig. Det är inte så att de, likt gymnasiet, pekar ut vilka kapitel som gäller i varje bok. Så även om kursen ”täcker det” i form av att böckerna står med på litteraturlistan så är inte nödvändigtvis allt som står i dem relevant. Varken för de examinerande delarna i kurser eller för arbetslivet.  De frågorna jag inte kunde på tentan jag skrev var om sånt som det inte fokuserats mycket på under föreläsningarna och som inte överhuvudtaget fanns med på extentorna därför prioriterade jag och hoppade jag över det, vilket var dumt nu i efterhand.  Men jag tror att anledningen till att tentan jag skrev var så olik extentorna var för att kursen fått ny kursansvarig och en ny person som skriver tentan. Hoppas jag med! Kram.

 

Hur gick det med det där jobbet nu igen? Kom på det när du skrev att du snart tar examen ^^

– Det var lite konstigt det där. De bad mig komma på intervju, de var intresserade, de ville att avtal skulle landa och sen hörde jag inte så mycket mer. Får se vad som händer!

 

Hej! Tack för en jättehärlig blogg, du har fått mig att sluta med mina ppiller, vilket jag tycker är jätteskönt! :)

Men jag tänkte på det här med pearly. Som jag har förstått har du väldigt olika rutiner, när det kommer till tider. Stannar uppe länge och sover länge vissa dagar och måste vara tidigt i skolan andra dagar. Hur gör du då? Man ska ju helst ha sovit ett visst antal timmar innan man mäter har jag hört! Hur blir resultatet av det? :) fungerar det ändå? jättetacksam för svar!

– Hej! Åh vad kul att det känns bra! Haha, ja, jag har väldigt olika rutiner. Man ska helst ha sovit minst fyra timmar i sträck innan man mäter och det lyckas jag alltid med. Jag sover sällan mindre än fyra timmar. Så det är inga problem alls.

 

IMG_8985.JPG

 

Hej! Har ett i-landsproblem.Har en total crush på en gammal klasskompis från gymnasiet.Har ingen regelbunden kontakt med killen, men om man stöter på varann så brukar vi prata lite.Är världensgoaste kille detta.Vill gärna bjuda ut killen, men är feg. Vad ska jag göra?

– Bjud ut honom!!! Haha. Ibland måste man bara göra det. Fråga om ni ska hitta på något. Om det känns jobbigt så kom på en bra ursäkt. Typ att du och en kompis skulle gå och se en film, men hon ställde in i sista minuten och du undrar om han hade kunnat tänka sig att följa med. Annars är sociala medier jättebra till den här typen av grejer. Skriv till honom, skicka en kul länk, fråga vad han gör. Är han intresserad kommer han kontakta tillbaka och vips så är det igång. Lycka till 🙂

 

Hej bästa Egoina. Du har ju blivit lite av de hormonfria alternativens förespråkare. Har du något tips på hur man hanterar killars negativa inställning till att vägra p-piller?

Försökte förklara för en kille att jag inte vill knapra det (aldrig prövat, men är avskräckt) och reaktionen jag fick var att han minsann bara hört positivt om p-piller, att han känner tjejer som tar det för att det hjälper MOT deras humörsvängningar och värk, och att många tjejer äter det därför, inte för att det är ett skydd mot graviditet. “Det enda negativa jag hört är samma resonemang som anti-vaccinfolk har” sa han när jag förklarade hur många jag läst om som mår dåligt av p-piller. Så han tycks ju tro att det är superbra verkligen. Och klart han tycker det – för det är ju inte han som behöver bekymra sig.

Blev så ledsen. Jag vill inte äta piller, men många killar tar det ju som en självklarhet. Vad gör man? Vad säger man? Ska man behöva försvara sig på detta sett? Känner att det är extra svårt att föra en diskussion eftersom jag själv som sagt aldrig testat p-piller.

– Jag har visst blivit det. Inte mig emot 🙂 Alltså OJ vad jag blir irriterad över din kommentar känner jag. Det är därför vi behöver prata om det här, för att många resonerar precis som den killen. För det första så vill jag påpeka att det är DIN KROPP och ditt val vad du vill stoppa i dig och inte och han kan ge fan i det. Det är inte något du ska behöva försvara. Jag känner att han är lite världsfrånvänd om han endast hört positiva saker om p-piller, det räcker med att googla så kommer han förstå att det inte är så och att många kvinnor dessutom mår rent ut sagt skitdåligt av hormoner. Jag förstår att det är svårt för dig att ta diskussionen när du aldrig ätit p-piller. Men hade jag varit du hade jag sagt att jag läst så pass mycket negativt och hört om så många som mår dåligt att jag tagit beslutet att inte experimentera med min kropp. Det är ju faktiskt konstgjorda hormoner man stoppar i sig för att styra sin cykel på ett onaturligt sätt. Det finns kvinnor som inte märker av p-piller eller får positiva effekter av dem – men långt ifrån alla. Varför chansa? Tycker du har en bra poäng i det sista du skriver, klart han tycker det – för det är inte han som behöver bekymra sig. Kom ihåg det och heja dig! <3

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (49)

  • Tove

    |

    Hahahahaha jag fick samma reaktion som läsare när jag läste det du skrev om Phoeebs och Joey. Inte okej! Jag visste väl att det inte -bara- var jag som var ett freak. <3 Princess Conzuela Bananahammock <3 Crapbag Mike 4ever

    Joey fick ju en väldigt dålig spin-off serie så det räknas kanske för något… men lite synd är det 🙁

    Svara

  • Emma

    |

    Fast Joey fick ju en spin off så han dejtade väl vidare antar jag 😉 Såg inte på den serien dock då den inte var så bra, haha.

    Btw, har sett att någon pimpat sina sådana soffbord som du har. Med dekorplast i marmor och guldspray! Skitsnyggt verkligen. Och väldigt ”inne” nu ju xD

    Svara

  • Kajsa

    |

    Angående hon som hade fått sin första underkända tenta, jag brukar tänka att klarar jag inte tentan så har jag en till chans att bli ännu mer expert på det ämnet den handlade om 🙂

    Svara

    • Kattis

      |

      Så är det verkligen! Repetition är kunskapens moder, får man traggla skiten en gång till så kan man det säkerligen bättre än sina kursare i slutändan!

      Svara

  • Lotta

    |

    Jag väntade också länge med att testa p-piller eftersom jag var emot dem och nu i efterhand önskar jag att de hade berättat mer om de hormonfria alternativen när jag väl skulle välja. Hela mitt liv har jag fått höra en väldigt lång monolog om p-piller, följt av ett snabbt nämnande om andra alternativ men att det är för folk som redan fått barn eller så är det väldigt bökigt, så jag fick faktiskt bilden att såna alternativ inte är för unga personer.

    Jag förstår mer än väl alla fördelar med p-piller och vet att de fungerar utmärkt för flera, men det är inte en universalmetod för alla. Tog mig 2.5 år att förstå detta, vilket kanske inte verkar som en så lång tid men herregud vad de sista två åren var långa och sen tog det ännu 11 månader innan min kropp började fungera som vanligt. Nu har jag kopparspiral och kan bara undra hur jag hade mått 2012-2014 om jag hade gjort det här från första början…

    Vad jag vill säga är att klart att man ska få testa sig fram med p-piller om man vill, men om man är emot att ta hormoner så ska man inte behöva bli mentalt tvingad till att göra det bara för att det fungerar för många. Det är inte ett botemedel vi talar om, det är hormoner.

    Svara

  • Robert

    |

    Läcker bild på dig där, den sista. 😉

    Svara

  • lin

    |

    Kunna allt inför en tenta? Hahaha! Det tror ju inte ens studievägledaren på. Och varför är då G = 60% rätt? Jag har pluggat i fem år nu och jag pluggar smart!dvs, jag pluggar på det som ger mest poäng och det jag tror ska komma. Att memorera 10.000 sidor inför en tenta är inte realistiskt. Och i ens profession räcker det oftast att ha ett hum och så kan man kolla upp det närmare IFALL det skulle behövas.

    Svara

    • Lisa

      |

      Jag har två tentor snart med en dags mellanrum på 6 böcker! Har du några tips på hur jag ska få in all information om det? För jag har ingen aning alls. Försöker skriva ned sammanfattningar och skriva ut för jag lär mig bättre då men jag har ingen aning om jag ens kommer kunna få in allt det här i huvudet!

      Svara

    • Emma

      |

      Fast jag förstår tjejen som skrev kommentaren! Det beror väl helt på vilket ämne man läser. Om man som Egoina (och kanske du?) läser mer vaga ämnen som ofta handlar om åsikter, synsätt och olika metoder är det klart att man inte kan lära sig allt. Jag som läser biologi har däremot väldigt sällan mer än en bok som kurslitteratur, vi får kapitelhänvisningar på föreläsningar i många fall, och ja, vi behöver lära oss väldigt mycket utantill eftersom det ofta är ren fakta. Tänk om en läkare hade resonerat som er inför sina tentor? 😉 ”Benbrott brukar komma så det läser jag om, men öroninflammation är inte med på en enda extenta så det skiter jag i”. Det hade ju inte gått! Så ja, det beror på ämne helt enkelt!

      Svara

      • Hanna

        |

        Vilket bra och nyanserat svar. Håller med 🙂

        Svara

      • Lina

        |

        Dock måste man faktiskt göra så inom medicin med. Jag pluggar till sjuksköterska och senaste tentan var förläsningen om reproduktionssystemet dagen innan tentan. Och då skulle vi kunna allt om det. (+de andra delarna) Vi skulle kunna funktion, namn på svenska och latin osv.
        Finns inte en chans att trycka in allt på så kort tid, och då väljer man det viktigaste.
        Inom många program så återkommer kurserna dessutom (grund, fortsättning och avancerad) så man lär sig allt tillslut. Men inte på en gång

        Svara

      • Jenny

        |

        Det var jag som skrev kommentaren. Jag tänker som du eftersom jag läser språk och främst grammatik. Som du säger beror det nog mycket på ämnet. I biologi finns det rätt och fel, liksom i språk.Du fick fram det bättre än jag helt enkelt 🙂

        Svara

      • ab

        |

        Kan intyga att många läkarstudenter på min skola förlitar sig på gamla tentor. Man har kliniska placeringar måndag till torsdag och översiktföreläsningar på fredagar. Man får fördjupa sig på teorin på fritiden och man har inte så mycket tid på sig per ämne (t.ex. en vecka för anestesi, en vecka för onkologi).

        Svara

    • Jenny

      |

      Det var jag som skrev kommentaren om att ”kunna allt”. Jag menade såklart inte att man ska kunna varenda detalj i alla böcker (det är ju omöjligt) men har man pluggat övergripande på de ämnen som kursen täcker borde man klara den. Precis som du skriver så borde man ha ett hum. Jag förstår att man kan missa en stor fråga och därmed förlora många poäng men missar man så många småfrågor att man inte klarar tentan har man ju inte heller ”ett hum”. Jag har pluggat i snart sex år och jag pluggar också smart, vilket inte innebär att memorera. Förlåt om jag lät otrevlig i mim förra kommentar. Jag menade inget illa men kanske formulerade mig lite fel.

      Svara

      • ab

        |

        Nja, det hänger ju på hur mycket kursen täcker gentemot hur många frågor tentan har samt hur detaljerade svaren förväntas vara. Ponera att det är 100 möjliga ämnen och du vet ingenting (eller nästan inget) om 10 och bara känner till 10. Sedan får du en tenta med detaljfrågor som endast handlar om 10 av 100 möjliga ämnen. Då kan det räcka att 2 eller 3 av de 20 ämnen som du inte kan så bra dyker upp speciellt om du inte får full poäng på de övriga ämnena.

        Svara

  • Fia

    |

    En kille som kommer med goda råd om P-piller borde lära sig att hålla käften.

    Svara

  • Maria - Ett norrsken i Linköping

    |

    Alltså de där jävla p-pillren. Först och främst säger jag exakt samma sak som du gjorde; din kropp, ditt val. Om inte du vill äta p-piller för att du känner att du inte litar på dem så är det så. Inget han, eller någon annan kan göra något åt, och inte ska försöka göra något åt heller.

    Jag åt, flera olika sorter, under många år. De första gick jag upp i vikt av, så in i helvete… Hur vet jag att det var p-pillren? Jo, för att det inte var någon annan skillnad i mitt liv från föregående år. Jag åt inte mer, rörde mig inte mindre, var inte sjukare and so on, plus att det faktiskt slutade när jag fick byta piller efter nått år. Sen tänkte jag nog inte så mycket mer på det, det var bara så självklart att jag skulle äta dem.

    Kanske 4-5 år senare började jag tänka på vad jag höll på med, att stoppa in massa preparat i kroppen som jag egentligen inte visste så mycket om, så jag valde först att säga till min dåvarande att om han ville att jag skulle äta dem fick han betala för dem, men efter ett ytterligare tag kom jag fram till att jag ville sluta och det gjorde jag. Helt plötsligt började jag inse att jag inte var lika lättirriterad (Den dåvarande sa efter några månader: oj, vad trevlig du är egentligen), och en mängd andra saker som jag inte lagt på minnet eftersom det är ett tag sen.

    När började min kropp bli ”normal” igen? Innan p-pillren var jag som en klocka, mensen kom i stort sett på minuten varenda gång.. Efter att jag slutade tog det från början nångång på 2009 till någon gång under 2012-2013 innan den ens nästan började vara regelbunden igen. Har det något med min vikt att göra? Njae, med tanke på att den blev mer regelbunden när jag vägde mer än när jag slutade med pillren.

    Att säga att det bara är samma förepråkare som ”antivaccinerare” är att totalt döma ut en stor grupp människor som faktiskt har upplevt problem, speciellt inom ett område där han tryggt och lugnt kan ha en massa jävla åsikter för det är ingen som kan komma och be honom att bevisa att det inte är några problem då han inte kan äta pillren.

    Oj, lång kommentar, men jag kände att jag behövde få det ur mig. 😛

    Svara

    • Emma

      |

      Märkte också hur mina känslor blev annorlunda när jag slutade med pillerna. Från att ha haft alla känslor utanpå och blivit sur för minsta lilla och börjat gråta bara någon sade ”hur mår du?” till att känna mig väldigt stabil egentligen.
      Ångrar så att jag ens började med dem.

      Svara

      • Maria - ett norrsken i Linköping

        |

        Eller hur! Och då är jag ändå känslonänniska rakt ut till fingerspetsarna så jag vågar inte ens tänka på hur långt utanpå kroppen känslorna satt under de åren.

        Svara

  • Lotta

    |

    varken vaccinerar mig eller äter p-piller! åt helsike med allt som förstör kroppen , min fantastiska lilla dotter kommer inte i närheten av Sprutorna på BVC . en frisk och stark unge som jag ska peppa att våga stå för det hon tror på och inte lägga sig platt inför högre makter! när jag dejtade en kille och påpekade att jag aldrig ätit p-piller och inte tänkte göra det skickade jag hela biverkningslistan på p-piller från internet, då blev han rätt lagom paff och krävde inte att jag skulle knapra i mig skiten . hett tips!

    Svara

    • Rebecca

      |

      Hoppas du inte åker utomlands med din dotter till länder där sjukdomar vi här i Sverige vaccinerar emot är vanliga. Här är hon ändå skyddad av att alla andra vaccinerar sina barn. Om alla skulle resonera som dig skulle alla sjukdomar komma tillbaks igen. Nu går det ju dock att själviskt rida på alla andras vaccinerande av sina barn…

      Svara

    • Lina

      |

      Vissa vaccin som ges till barn är dock väldigt viktiga, eftersom sjukdomarna kan ge såpass allvarliga följder.

      Svara

  • Mathilda

    |

    Alltså man får inte skriva såhär men jag vill att p-piller-killen ska ramla litegrann. Inte mycket, men lite. Inte så hårt eller ens på nåt vasst, men kanske bara skrapa knät litegrann varje gång han tar tolkningsföreträde i en fråga han inte vet någonting om i ett försök att bestämma över vad någon annan ska göra med sin kropp.
    AVGÅ.

    Svara

    • Josephine

      |

      Åh vilken härlig kommentar! Håller helt med dig 🙂

      Svara

  • Jennifer

    |

    Ååh jag har äntligen övertalat min kille att vi ska börja kolla på Friends tillsammans (efter att vår serie Suits inte kommer ut med nya avsnitt på en tid), vilken lycka 😀 Han har dessutom aldrig sett det förut, trodde han skämtade när han sa det, Friends-älskare som jag är!

    Håller med om att Phoebe och Joey borde ha blivit ett par, trots att Mike är perfekt. Då hade alla fått någon liksom…:D

    Ha en bra start på veckan!
    /Jennifer http://nouw.com/jenniifersplace

    Svara

  • Malin

    |

    Rekommenderar en såndär typ laptopkudde från IKEA att ha i knät när man äter i soffan! Så kan man ha tallriken där och slipper luta sig fram 🙂

    Svara

  • Signe

    |

    Om att man inte kan plugga på ”fel” saker till en tenta: Det är otroligt olika hur olika kurser ser ut, själv har jag läst språkkurser på uni som har 4st olika delkurser som man läser samtidigt och då har man aldrig helledigt för att plugga och repetera till tentor. Det kan vara så illa att man har en presentation och tenta samma vecka. Så ja, det är klart att man prioriterar vad som ”brukar” komma på tentorna för att hinna plugga.

    Sedan är ju det oftast vissa delar i kurser som inte ens har något med ens yrke senare att göra, som ämneslärare så lär jag mig helt andra saker än vad jag kommer att lära ut till elever t ex. 🙂

    Svara

  • Anna

    |

    Jag har PMDD, och för mig är ett liv utan p-piller omöjligt trots (tyvärr, får jag inflika) avsaknad av någon att ligga med. Alla är vi olika!

    Svara

  • julia

    |

    Killar som inte förstår att man inte vill äta p-piller, och som försöker övertala en att ta det verkar väldigt sympatilösa. Om min kille skulle ha några invändningar mot att jag inte gör det skulle jag dumpa honom. P-piller är inte alls roligt(säger det av egen erfarenhet) och jag skulle inte råda någon att ta det.

    Svara

  • Alice

    |

    Biverkningarna för p-piller ger mig mardrömmar.

    Har försökt testa olika varianter av piller för att se om det är något för mig. Och nej, det är det verkligen inte. Kör helt enkelt på kondom.

    Svara

  • Helon

    |

    Nej, man kan verkligen inte lära sej allt som ingår i en kurs! Och på universitetet där jag studerar får man vara glad om man har en vecka utan några föreläsningar, redovisningar eller annat för att plugga inför tentan. En kurs så hade vi sista föreläsningen dagen innan tentan, det var lite att bita i.
    Och på tal om universitet och i-landsproblem. Idag började jag en ”vanlig” kurs, dvs 100% på campus. Jag hade riktat in mej på att studera på distans, precis som jag gjorde under höstterminen, men den planen sket sej vilket gjorde att jag går den ”vanliga” kursen.
    Men alltså, att träffa folk och ha tider o passa! Vilket gissel.

    Svara

    • Hanna

      |

      Nej, blev också lite irriterad på personen som uttalade sig om universitet. Förra terminen hade vi tenta var 3-4e vecka, med föreläsningar 2-3 dagar innan tentan. Då är det nästan omöjligt att lära sig _precis_ allt.

      Eller att man har en 3 veckors kurs, med 3 st heldags laborationer med tillhörande rapport, plus en 3hp tenta som föreläsaren tror är på 10hp.

      Men tur att vissa går på en sånt bra universitet där man får 1-2 veckors inläsningstid (nej, inte alls bitter. Haha)

      Svara

      • Louise

        |

        Haha eller hur! Vad är det för fantastiskt universitet skulle jag vilja veta! (Är inte heller bitter, alls..)

        Svara

        • Elin

          |

          En del utbildningar på Lunds campus har det så vad jag vet, så nu vet ni var ni ska börja plugga nästa gång! Är inte heller bitter. alls. och absolut inte jätteavundsjuk.

          Lite som när jag fick reda på att de i danmark (vissa universitet? alla?) har både sportlov och höstlov och inget plugg över julen! Come ooon! Jag vill också!

          Med det inte sagt att man kan lära sig allt alltså, för det är ju totalt omöjligt om man inte har något slags superminne med typ tjugo hästkrafter 😀

          Svara

      • hm

        |

        Det handlar nog mer om själva utbildningen än universitetet. Jag som apotekare har t.ex. oftast haft en kursbok, medan andra utbildningar såsom lärarutbildningen kan ha 5-6 kursböcker osv.

        Svara

  • RMCK - en skönhetsblogg

    |

    Huuuur tror personen ens att du ska kunna plugga in allt inför en tenta?! Till och med jag, som bara går på gymnasiet, fattar att det är omöjligt …

    Svara

    • Jenny

      |

      Personen (Jag) är väl dum i huvudet. Det känns nästan så med alla dessa kommentarer som jag får där jag får höra hur fel Jag har och hur rätt ni andra har. Jag skrev bara en helt vanlig kommentar till Egoina och jag menade inget illa. Förstår inte varför ni går på mig så hårt. Jag läser på lnu för er som undrar….

      Svara

  • Heh

    |

    Men joey flyttade ju och bodde med sin syster o systerson o fick serien JOEY remembaaaah

    Svara

    • Frida

      |

      precis vad jag tänkte säga. saknar den serien!

      Svara

  • vilma

    |

    mike <333333333333

    Svara

  • Karre

    |

    Angå Joey! Håller med till 400% haha..

    Svara

  • Malin

    |

    Hur tycker du att en ska göra om en vill ha sex med en kille som tycker att kondomer är jobbigt och kommer med massa undanflykter, typ som ”det gör ont”, ”det är osexigt”, ”det är så fumligt att trä på” osv?
    Jag vill verkligen vara duktig och använda kondom, men samtidigt när en är ”in the moment” vill en ju inte avbryta sexet om det skulle visa sig att killen inte vill ha kondom, utan då blir det lätt att en kör utan i alla fall… Känner mig så jobbig och gnällig om jag försöker övertala killen att använda kondom, så det blir liksom fel åt båda hållen, så skulle bli jätteglad för lite tips på vad jag kan säga/göra!

    Svara

  • Emma

    |

    Alltså jag blir så irriterad över allt skitsnack om just P-piller. De kom till efter en lång kamp för att kvinnor skulle få rätten till att bestämma över sin kropp, ifall man ej vill ha barn ska man kunna skydda sig. Och nu är alla plötsligt emot det? Låter väldigt konstigt. P-piller skyddar mot livmoderhalscancer och även tjocktarmscancer, det är alltså inte bara skit så som man hör idag. Det är trist att synen på P-piller är som den är. Jag kan själv tycka att det är väldigt gammaldags att hålla på mäta sin kroppstemperatur osv med en P-dator, när det finns så många alternativ.

    Svara

    • Maria -+ett+norrsken+i+Linköping

      |

      Nu tror jag ju knappast att det är någon som snackar skit om p-piller för sakens skull och jag tror också att (iaf de allra flesta av oss) är väldigt tacksamma för att vi har möjligheten att välja att inte skaffa barn. Men! Det finns en mängd olika sätt att skydda sig på idag och det är viktigt att information om olika biverkningar (av alla sorters preventivmedel såklart) uppdagas så att en själv kan hitta den lösning som passar en bäst. När jag var ”ung” och skulle börja fick jag ingen information i stort sett. Det var p-piller eller inget. Fick en fråga om blodproppar fanns i släktens sjukdomshistoria och sen var man good to go.
      Att någonting har kommit till för att skydda och genom lång kamp innebär inte att det inte kan förbättras eller kritiseras. Att man kritiserar, informerar eller försöker förbättra är inte heller samma sak som att inte vara tacksam för den kampen som bedrevs då.

      Svara

  • Nathalie

    |

    Hejsan! Tack för en underhållande blogg, det räddar mig under de tråkiga tågresorna till skolan. Jag undrar vart du har köpt din snygga tv-bänk? 🙂

    Svara

  • Tessy

    |

    Förstår hur du tänker med p.piller
    och jag håller verkligen med om att det krävs mer information om alternativ och öppenhet inför det!
    men samtidigt, om man inte provar, hur ska man då veta?

    vill inte ens tänka på all smärta och så mycket blod jag skulle blött om inte jag hade börjat med p.piller..
    dom fungerade helt underbart för mig, tror faktiskt inte jag fick en enda biverkning av dom
    började blöda regelbundet, blödde mindre, mindre smärta färre dagar, min vikt ändrades ingenting (iaf inte pga. det) mitt humör blev mer stabilt, jag kunde hoppa över eller skjuta upp mensen
    att jag blev skyddad mot graviditet var egentligen bara en bonus efter det, och behövdes egentligen inte då jag första 3 åren med dom inte hade sex ^^

    och jag kunde bli gravid efter, för ja, jag har en son nu
    men nu får jag tyvärr inte ta dom för jag väger för mycket
    så min mens är fruktansvärd igen..

    Alltså jag menar verkligen inte att alla ska använda p.piller eller pröva, men samtidigt det går inte att veta hur det blir för en personligen om man inte provar, men man får ju prata om och fundera på om man vill prova eller inte
    själva grejen med skydd, sex och graviditet behöver verkligen pratas mer om och mer öppet!
    (herregud bara igår var det en tjej som på allvar trodde att hon hade mens i 6 veckor efter graviditeten.. det kallas avslag och är inte alls som mensen liksom.. hur kan ingen ha berättat det och/eller hon snappat upp det..!?)

    Svara

  • Rebecca

    |

    Ett till skäl att inte äta p-piller är att man kissar ut en massa hormon som sedan påverkar organismer, exempelvis groddjur som blir tvekönade eller inte funkar som de ska. Det är sjukt läskigt, men någonting som man sällan fokuserar på.

    Svara

  • Karin

    |

    Jag förstår inte varför det snackas så mycket skit om p-piller. :/ Hur p-piller påverkar var och en är individuellt. Det som funkar för vissa, kanske inte funkar för någon annan.. Alltså kom igen, man kan inte veta om det är bra eller dåligt för en om man inte testar.. Dumt att gå miste om erfarenheten, eftersom det faktiskt kan vara positivt..

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv