Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Jag tvingar inte någon

Jag känner att jag vill svara på vissa negativa reaktioner som kommit.

 

”Visst är det kanske bra att ha en frågestund som denna… men i slutändan är den ju faktiskt inte opartisk eller objektiv. Det är ett företag som vill sälja sin produkt och Egoina som vill bidra då hon blivit sponsrad. Tycker det är viktigt att påpeka också (inte alla som är naturligt källkritiska och som bara sväljer information utan en tanke bakom)”.

”Jag gilla Egoina och hennes blogg men detta med Pearly tycker jag har gått för långt här. Ja jag tycker det är bra att det pratas om preventivmedel men det måste vara mer nyanserat och OPARTISKT som Frida också skriver. Det finns inte ETT sätt som passar alla, men tyvärr har jag fått intrycket av det som Egoina skriver här att detta är universallösningen som passar alla.

Jag skulle också vilja läsa en mer nyanserad bild av detta med p-dator än den som Egoina valt att framställa här. Själv vet jag om att detta INTE är en metod som skulle passa mig eftersom jag inte skulle klara av kontrollen och att “anpassa” mitt sexliv efter gröna och rödadagar.”

 

Anledningen till att jag gärna vill prata om p-datorer är för att JAG inte mår bra av hormoner och för att JAG inte visste att det fanns andra hormonfria alternativ förutom kondom och kopparspiral. Jag tycker alltså att det är viktigt att prata om det här då det kanske är någon precis som jag, som inte vill äta hormoner och inte vet att metoden finns. Jag vill informera om alternativ till hormoner och speciellt p-datorer då inte ens alla barnmorskor känner till det. Dessutom tänker jag att det kan vara bra att få en recension från någon som använder en p-dator, jag själv googlade nämligen massor när jag fick höra om det men hittade inte så mycket. Om jag googlar andra preventivmedel hittar jag hur mycket som helst. Det finns ju inte en enda person som inte känner till p-piller, men p-datorer har knappt någon hört om.

Det är viktigt att komma ihåg att i princip alla sidor är partiska. Nästan alla företag är vinstdrivande (till och med RFSU har ett vinstdrivande aktiebolag). Självklart är även jag partisk och subjektiv. Inte för att jag vill lura någon, inte för att jag tycker att alla måste göra som jag, men för att jag utgår från mig själv och är nöjd med det jag använder. Men jag tycker fortfarande att det är upp till varje person att fatta ett beslut som är bäst för en själv. Jag påpekar hela tiden att det är viktigt att ta reda på fakta och ta beslut utifrån sig själv. Så det uppmanar jag självklart alla att göra. Jag har inte sagt att det är någon universallösning och jag tvingar inte någon till någonting. Jag försöker ge en så nyanserad bild jag kan utifrån mina förutsättningar. Jag försöker inte framställa något på ett visst sätt, jag är helt ärlig och har lyft fram både fördelar och nackdelar.

Jag förstår faktiskt inte var dessa negativa reaktioner kommer från och varför vissa av er blir så provocerande. Jag tycker att detta är viktigt att prata om. Jag kommer inte att bemöta detta något mer, men nu vet ni i alla fall hur jag tänker. Ni som inte är intresserade eller vet att detta inte är något för er kan ju bara hoppa över inläggen. Simple as that.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (41)

  • Maja

    |

    Jag tycker det är superbra att du tar upp och berättar mer om p-datorn. Hade inte hört något om den för ett halvår sen då jag slutade med hormoner. Ju mer det pratas om den desto bättre!

    Svara

      • Jenny

        |

        Ja jag vill också slippa hormonerna!

        Svara

  • Cicci

    |

    Jag tycker det är superbra att du berättat om p-datorn, jag hade aldrig hört talas om det innan och nu planerar jag att köpa en. Jag vill inte stoppa i mig massa hormoner och jag föstår inte hur människor kan bli provocerade av att du lyfter ett annat alternativ?
    Så stort tack till dig att du berättat så mycket och att du haft frågestunder om p-datorn!

    Svara

  • Sandra

    |

    Jag tackar för att du tog upp P-dator då min barnmorska inte berättat om det och inget med hormoner har gått bra sedan efter min graviditet, både jag o sambon är nu mycket mer positiva till sexlivet;)

    Svara

  • Mella - stolt medlem i PK-maffian

    |

    Jag ser verkligen inte problemet. Jag är inte intresserad av p-dator och har därför inte läst de inläggen. Svårare än så var det inte. Jag tycker däremot att det är bra att du skriver om det, när jag letar information om diverse saker är jag väldigt intresserad av att höra människors personliga upplevelser. Såklart är allting partiskt, hur man än vrider och vänder på det. Istället för att kräva att alla människor ska vara så neutrala som möjligt tycker jag vi bör sträva efter att lära människor tänka kritiskt.

    Svara

    • Egoina

      |

      Håller verkligen med! 🙂

      Svara

  • sandra

    |

    Stå på dig! Tycker inte alls att du har gjort något ”fel”.

    En fråga, du köpte ju en Maria Nila-färgbomb eller vad det var. Har jag missat att du har lagt ut före-efter-bilder (tror att du skulle göra det..)? Funderar på att köpa en sådan!

    Svara

    • Egoina

      |

      Gjorde tyvärr aldrig det. Var nöjd, men färgen blir tråkig och gul när den tvättas ur :/

      Svara

  • Sanna

    |

    Fattar inte att folk måste klaga så mycket, man kan väl sköta sitt eget istället. Många sidor som borde vara mer neutrala är inte ens det men det här är ju en personlig BLOGG för tusan, inte en faktasida.

    Svara

  • Tove

    |

    Tror att det har och göra med att det är en sån stor och viktig grej som kan leda till oönskad graviditet om man gör fel etc.. Folk skulle knappast reagera likadant om du tipsade om foundation typ.

    Tror generellt att folk har svårt att ta till sig när det är du (ung tjej) som berättar om p-dator istället för typ *seriös gubbe* eller *moderlig barnmorska* – inte för att vara elak liksom, men alla har ju någon slags bild av hur den man tar råd av SKA vara. Alltså det är ju för sorgligt om det är så men ja. Gör din grej. Cheerio!

    Svara

    • Egoina

      |

      Du har nog många poänger i det du skriver!

      Svara

  • anna

    |

    Förstår att du blir trött. Man kan ju knappt promota mänskliga rättigheter längre utan att någon/några ska ha några invändningar mot det. Detta fel-letande i varje liten vrå i varje liten del av allt – herregud ingen är perfekt. Skulle jättegärna vilja se dessa människor i deras egna liv å se hur j*vla perfekta de är. Men det kanske har med självhävdelse att göra eller dålig självkänsla eller nått hos vissa.

    Du menar ju bara väl, men ibland vill folk bara illa.

    Din blogg är toppen!! Perfekt som paus i c-uppsatsskrivande.

    Kram!!!

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha, heja dig och uppsatsen 😀

      Svara

    • Frida

      |

      Alltså nu tycker inte jag att min kommentar letade fel överhuvudtaget. Kommentaren överst är en del av det jag skrev. Det var heller ingen negativ reaktion och jag var heller inte särskilt provocerad (bara över påståendet att småbarnsföräldrar kan ställa alarmet innan barnet vaknar, hur man nu kan veta när en tvåmånaders bebis kommer vakna?). Det var en kommentar riktad till dem som läser och sväljer allt utan att tänka på _vad_ det är de läser.

      Så vad är det du vill veta om mitt liv? Jag är långt ifrån perfekt men jag är jäkligt bra, typ precis som alla andra.

      Svara

      • Egoina

        |

        Förstår att du tar det personligt eftersom bland annat vad du skrev var med i inlägget. Men tror inte det var menat så. Mitt inlägg var inte heller menat bara till dig. Kram! 🙂

        Svara

  • Helena

    |

    Jag tycker att det är toppenbra att du tar upp det här med p-dator, jag hade ingen aning om det och att det är så säkert!! Tänk så många som tar extra hormoner i onödan och som inte mår bra av det… Sen om du tjänar pengar på det samtidigt, det är ju bara en bonus för dig och ingenting som stör oss andra. Det här är ju ditt jobb, dom hade inte klagat om dom hade läst en artikel om detta i en tidning. Och jag tror att de flesta som läser din blogg vet att du är ärlig med dina åsikter även om du får betalt 🙂 Kram på dig!

    Svara

  • Tinis - en blogg som vill göra dig glad!

    |

    Jag vill börja den här kommentaren med att skriva att jag inte tycker du har gjort något fel och denna kommentar är ingen kritik mot dig. Jag har absolut inte fått känslan av att du har skrivit om Natural Cycles som om det vore det bästa för alla. Jag tycker också det är bra att ta upp hormonfria alternativ!

    Det jag mer tänkte, vad, varför människor blir upprörda och det kanske är för preventivmedel är så himla personligt och resultaten om ett preventivmedel inte fungerar kan ha sådana jobbiga följder och att det kanske inte fungerar för alla, ex: Sandra ”niotillfem”.

    http://rodeo.net/niotillfem/2014/11/answers-to-past-weeks-comments-24/

    Hur som helst, tycker det är bra att du tog upp detta! 🙂 Är en viktig diskussion även om kanske inte alla kommentarer du fått är helt konstruktiva.

    Kram/Tina

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack! Nu är det ju INTE Natural cycles jag skrivit om, men förstår vad du menar 🙂

      Svara

      • Tinis - en blogg som vill göra dig glad!

        |

        Åh, vad bra att du sa det! Och svarade snabbt på min kommentar:) Tack!

        Det har varit så himla mycket med p-datorer i bloggar (eller ja, några stycken, hehe) och man har liksom bara antagit att det varit samma och att typ det varit olika namn på produkt och märke.

        Kram/Tina

        Svara

  • Anna

    |

    Jag har läst din blogg i typ hundra år och älskar den lika mycket nu som då. Men anledningen till att jag skriver är att jag måste säga tack till dig Regina. Jag fick kallelse för cellprov för ett år sedan men struntade i att gå. Sedan började du skriva om det, och till slut tog jag mig i kragen och gick – och fick veta att jag har någon form av cellförändringar och tack vare dig kanske det faktiskt inte behöver bli mer än så. Så STORT tack för att du är så öppen och ärlig. Och för att du kanske bidrog till att jag slipper utveckla livmoderhalscancer.

    Svara

    • Egoina

      |

      Åhhh <3 Hoppas nästa provsvar ser bra ut!!

      Svara

  • Anna

    |

    Men varför är du så känslig? Varför tar DU illa upp när folk inte håller med dig, fattar inte? Kommentarerna ovan är ju hundra procent konstruktiva, och du går lös som en tok.
    ”Jag förstår faktiskt inte var dessa negativa reaktioner kommer ifrån” skriver du, tänkte du att ALLA ska hålla med dig alltid, och dom som inte gör det inte säger ett knyst? Är väl trevligt med en diskussion?

    Svara

    • Egoina

      |

      Går lös som en tok? Det är väl ändå att överdriva. Kommentarerna du ser är inte de enda. Jag har endast publicerat konstruktiva kommentarer. Kommentarer som är direkt elaka och innehåller påhopp har jag inte publicerat. Ingen behöver hålla med mig, men jag har rätt till att säga vad jag tycker precis lika mycket som någon annan utan att folk ska bli irriterade. Som en annan person skrev, detta är en blogg och inte en objektiv faktasida. Jag bestämmer innehållet, inte ni. Ni kan gärna få diskutera, men jag hoppas du förstår skillnaden.

      Svara

  • Olivia

    |

    Så onödigt av folk att klaga! Du har ju frågestunden för vår skull för att hjälpa och tipsa, tråkigt att du ska få kritik för det 🙁

    Svara

  • Olivia

    |

    Så onödigt av folk att klaga! Du har ju frågestunden för vår skull för att hjälpa och tipsa, tråkigt att du ska få kritik för det 🙁

    Svara

    • Egoina

      |

      Tycker jag med. Menade ju väl 🙁

      Svara

  • Amanda

    |

    Jag håller helt med dig! Uppenbarligen är många läsare intresserade av p-datorn eftersom du fått så många frågor om denna och då är det väl JÄTTEBRA och viktigt att du informerar! Själv kände jag att nej, p-dator är nog inget för mig (just nu) men har ändå läst inläggen om denna.

    Angående kommentaren om ditt samarbete med företaget: Jag tycker att det är tusen gånger bättre att du gör som du har gjort med p-dator-inläggen; förklarar och berättar, visar på fördelar och nackdelar och verkligen ”utreder” ämnet än om du bara hade skrivit ett par (reklamiga) rader om ”hur bra p-datorn är” i något inlägg här och där då detta är ett så pass viktigt ämne och det senare alternativet inte hade känts helt okej i.o.m. detta. Jag har inte känt ö.h.t. att syftet med inläggen om p-datorn främst skulle vara reklam utan precis som du skriver, att du tycker att det är viktigt att diskutera alternativa preventivmedel och att p-datorn är något som fungerat bra för dig.

    Kram!

    Svara

  • Sandra

    |

    Tycker som många andra att det är jätte bra att du tar upp sådant här då det i allmänt pratas väldigt lite kring preventivmedel, och framförallt alternativ till p-piller och kondom!
    Hade jag kunnat ha hormonfritt preventivmedel hade även jag prövat detta!

    Svara

  • ab

    |

    Jag tycker att det är helt okej så länge det står tydligt att det är naturafemme som svarar på frågestunden…lite osäkert om det stod så från början när du lade upp del 1 och jag missade det eller om du har förtydligat i efterhand.

    Sedan kan — och borde — ju folk leta upp ytterligare information på annat håll. Det är inte ditt ansvar att redovisa alla möjliga alternativ.

    Svara

    • Egoina

      |

      Det var supertydligt hela tiden. Det var ju det som var hela poängen med frågestunden.. Har inte förtydligat något i efterhand, verkar som att folk i allmänhet borde läsa mer noggrant 😉 Håller med om det sista! 🙂

      Svara

  • Jasmine

    |

    Tråkigt att folk ska lägga ord i din mun. Tycker att du klargjort att du tycker att alla ska välja vad som passar dem bäst. Det där var kritik du gjort dig oförtjänt av. Kram <3

    Svara

  • Tjena Nina

    |

    Jag tycker det är fantastiskt att du ger folk chansen att ställa frågor till tillverkaren, helt ärligt: hur fan kan man bli sur på sådant? Det är väl självklart att allt inte funkar för alla, men du delar med dig av _dina_ erfarenheter på _din_ blogg och det är ju toppen! Självklart rekommenderar du något du tycker fungerar för dig, precis som du rekommenderar matrecept och sådant. Du skulle ju aldrig rekommendera något som inte funkar, bara för att hålla en ”opartisk” nivå på inläggen, det är ju befängt.

    Nej usch, folk behöver sluta gnälla och skaffa sig en hobby. 🙂

    Svara

  • Pernilla

    |

    Jag tycker det är jättebra att du hade denna frågestunden. Jag kommer aldrig vilja stoppa i mig hormoner när det är dags för mig att börja tänka på sådant! Jag vet av andras erfarenheter hur man kan må av både p-piller och p-stav. Därför är jag väldigt tacksam att du skrivit om denna hormonfria metod som jag säkert kommer börja med när jag har ett förhållande 🙂

    Svara

  • Caro - sexualupplysare

    |

    Hej! Jag ville mest säga att jag tycker att frågestunderna och allt du skrivit om p-datorn har varit väldigt vettigt och intressant. Det finns alldeles för lite information om preventivmedel som är hormonfria, så dessa inlägg har gett mig väldigt mycket. När jag träffar unga (främst unga tjejer) märker jag att det finns mycket okunskap om detta. Sen att det kanske inte passar alla, nej såklart det inte gör! Men då finns det flera andra metoder att testa, vilket folk borde göra istället för att klaga på dig som valt denna metod. Så, tack för dessa inlägg 🙂

    Svara

  • sofie

    |

    Jag tycker du har varit tydlig hela tiden, men kan hålla med om att svaren från företaget var så tydliga på alla frågor. Jag tycker inte det framgick i frågedel 1 ifall den funkar när man jobbar skift. Men som ovan sa är det väl upp till mig att ta reda på själv. Dock hade det ju varit skönt när min fråga ändå togs med att den kunde besvarats ordentligt men men 🙂

    Svara

  • S

    |

    Ok.. jag har ingen aning om varför jag ens läser detta då jag inte har någon användning av preventivmedel n shit, men gud vad folk klagarRRRRR. Vad spelar det ens för roll om du har blivit sponsrad och skriver om någon preventivmedel. Orka att folk går loss på det minsta lilla. #teamegoina

    Svara

  • krulli

    |

    Tycker att det är skitbra att du informerar om detta. Att du inte är objektiv fattar väl alla med lite hjärna eftersom du använder det och är nöjd, eller?
    En p-dator är ett ypperligt sätt att skydda sig från oönskade graviditeter UTAN hormoner eller ingrepp på kroppen verkar det som.
    Suck, en del människor borde skaffa sig ett liv!

    Svara

  • Karre

    |

    MKT bra skrivet som vanligt! 🙂

    Svara

  • Elin

    |

    Personligen är jag väldigt glad över att du pratat om p-dator. Jag slutade med p-piller för ett tag sedan, för jag inte gillar alla hormoner man får i sig. Jag var heller inte sugen på att skaffa något annat, som t.ex. spiral. Så blev himla glad av att få reda på att p-dator fanns. Har själv inte skaffat en ännu, men kommer förmodligen göra längre fram. Så tack för tipset, informationen och en bra blogg!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv