Follow my blog with Bloglovin

Fråga allt ni undrar över om p-datorer

Jag lovade att återkomma med en recension när jag använt min p-dator en längre stund (här är mitt första inlägg). Nu har jag använt den i snart ett halvår och jag är fortfarande jättenöjd.

Jag mår mycket bättre och känner mig som en ny människa sedan jag slutade med hormoner. Jag och J pratade faktiskt om det häromdagen. ”Minns du att jag kunde sitta och gråta helt plötsligt för ingenting”, sa jag. Som tur är händer det inte längre. Inte heller går jag runt och känner mig ”gravid” hela tiden som jag gjorde när jag åt p-piller. Jag känner mig faktiskt mycket tryggare med min preventivmetod nu när jag har koll på allting och dessutom om jag skulle känna mig deppig kan jag snabbt räkna ut vilken tid det är på månaden och förstå att det kanske är därför, det känns som en trygghet.

 

DSC03811

 

Det jag kände var negativt med Pearly innan jag började använda den var följande: Den är dyr, jag var rädd för att glömma ta tempen för ofta, det kändes tråkigt med röda dagar och jag var rädd för att jag skulle ha svårt att mäta inom +-3 timmars intervall på morgonen eftersom jag inte har fasta rutiner varje dag.

Vad gäller priset så är det egentligen inte dyrt i längden. De p-pillerna jag åt kostade cirka 280 kronor för tre månader. Det blir 1120 kronor för ett år. Med tanke på att Pearly har en livslängd på 10 år och kostar 3700 kronor behöver man använda Pearly i knappt tre och ett halvt år innan det lönat sig kostnadsmässigt. Jag har bara glömt att ta tempen fyra gånger, så det har inte varit ett problem. Ja, det är tråkigt med röda dagar, men man kan göra annat..hehe..och det känns ändå sjukt värt det. Angående att det skulle vara ett problem att jag går upp vid olika tider varje dag så känns det faktiskt inte så jobbigt. Plus minus tre timmar är ändå ett ganska stort spelrum. Men vill jag sova länge på helgen så ställer jag klockan, mäter och sen somnar jag om igen. Jag väldigt nöjd och skulle aldrig i livet gå tillbaka till preventivmedel med hormoner.

Som ni minns fick ni fick ställa frågor som jag svarade på om min p-dator (här hittar ni det inlägget). Det var kul att ni var så intresserade och jag fick hur många frågor som helst. Men jag kunde ju tyvärr inte riktigt svara på allting. Så jag tänkte att det skulle vara kul att ni fick möjlighet att fråga experter, och skickade därför ett mejl till Naturafemme och frågade om de skulle kunna tänka sig att svara på era frågor och de ville de gärna. Så ta chansen att fråga allt ni undrar över. Är ni osäkra på om ni ska köpa en p-dator, undrar ni hur det fungerar eller har ni andra funderingar så fråga!

Ställ frågorna i kommentarsfältet här under så lägger jag upp deras svar om en vecka.

 

DSC05631

Förresten! I samarbete med Naturafemme fixade jag så att ni får 300 kronor i rabatt om ni anger egoinas2014 vid ett köp. (Koden gäller fram tills den 3 januari 2015).

 

HÄR kan ni läsa mer om p-datorerna Pearly och Lady-Comp.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (81)

 • Tjena Nina

  |

  Nog för att p-medel inte alltid varit helt hundra för mig, men jag har aldrig haft såna där random gråt-tillfällen iaf. Alltid något. 😛 Men, nu har jag, av andra anledningar, bytt medel och äter p-pillret Zoely. Alltså. Så himla bra piller för mig. Noll biverkningar. Otroligt skönt! 😀

  Svara

 • ANonym

  |

  Finns det några vetenskapliga studier gjorda på dessa p-datorer? Helst om det finns någon randomiserad, dubbelblind studie som visar om det faktiskt fungerar? Verkar ju i dagsläget inte finnas några läkare som rekommenderar dessa eller har jag fel? Mvh Läkarstudenten

  Svara

 • Anna

  |

  Men skulle du ha använt Pearly om du inte fick? Du tycker ofta billiga saker är dyra, så skulle du ha köpt den om du var tvungen att betala den själv?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, som jag skriver så blir det billigare i längden (+ att det är en massa andra fördelar såklart). Jag tänkte köpa en och jag och min pojkvän hade precis räknat på det och bestämt oss för att dela på priset, men så frågade de om jag ville ha en. Så det var en slump. En bra slump dock 😀

   Svara

   • Julia

    |

    Så himla bra att ni tänkte dela på priset?! Den tanken har nog inte slagit mig, men så himla rätt egentligen 😀

    Svara

    • Egoina

     |

     Jaa såklart! Man är ju två om att ha sex. Självklart ska båda betala. Det kvittar om det är piller, kondomer eller vad som. Inte rättvist att bara en betalar ju 🙂

     Svara

 • Emma Svensson

  |

  Jag har skaffat mig en lady comp, som jag precis börjat använda. Tycker det verkar funka riktigt bra, förutom att den låter så mycket om den. Den piper ju innan man börjar ta tempen, när man är klar, och när man matar in mensdata. Känns lite jobbigt att väcka min kille med den varje morgon.. vet du om man kan stänga av ljudet på den? 🙂

  Svara

 • Matilda

  |

  Åå vad jag känner igen mig i hur du beskriver ditt mående innan du slutade med dina p-piller. Jag mår väldigt ofta som du beskriver och har under en längre tid funderat på om jag borde sluta med mina p-piller. Dock tycker jag att barnmorskorna på ungdomsmottagningen verkar himla negativa till metoder som pearly och undrar såklart varför.. Finns det mycket forskning som visar att pearly är en säker metod? Jag vill verkligen inte riskera att bli gravid just nu.
  Förövrigt vill jag bara säga att din blogg är grym!

  Svara

 • Matilda

  |

  Jag undrar vad som händer om man är sjuk och har feber. Påverkas inte värdena av det?

  Svara

 • M

  |

  Jag fyller 20 i januari och ätit p-piller i snart 2 år nu. Om jag slutar med p-piller hur lång tid tar det innan jag kan börja med p-dator?

  Svara

 • sara

  |

  Hej! Jag har förstått det som att när man börjar med p-dator så ska man fylla i hur ens menscykel har sett ut för att datorn ska lära sig kroppens mönster. Jag har dock ätit minipiller i 2 år och har pga det inga blödningar, och innan dess har jag alltid haft oregelbunden mens (och har inte nedskrivet hur det såg ut). Hur gör jag nu om jag vill börja med p-datorn? Kan jag ”hoppa över” historiken och så lär den sig min cykel iallafall?

  Svara

 • Robert

  |

  Kanske borde skaffa en jag också. 😉

  Svara

 • Evelina

  |

  Det jag tänkt på är att spermierna lever ju kvar i några dagar, hur blir det då ifall man har en röd dag dagen efter man haft sex?

  Svara

  • anna

   |

   Detta undrar jag med! skulle gärna vilja ha p-dator istället för ppiller men har denna fråga som får mig att tveka.

   Svara

 • Caroline

  |

  Finns det några bra vetenskapliga epidemiologiska studier på att denna fungerar? Länk tack!

  Svara

  • Tove

   |

   Denna fråga vill jag också ha svar på. Ingenting pearly själv har publicerat helst :p

   Alltså det låter ju jättebra men när jag var i tankarna på att skaffa en så läste jag en del på olika forum och folk verkar ju bli gravida?? Det kändes otryggt faktiskt.

   Svara

 • Elin

  |

  Jag fattar fortfarande inte egentligen vad en P-dator gör. Och jag som äter minipiller mot mensvärk (den tar bort den helt och hållet, men får istället väldans oregelbunden mens) och egentligen inte som preventivmedel, skulle denna passa mig då eller inte? Är det bara en termometer som säger till när du har mens eller vad sjutton gör den? :O

  Svara

  • Ellen

   |

   Förhoppningsvis kanske du märker själv när du har mens? 😉 Temperaturen visar på när du har ägglossning, det är nämligen bara då du kan bli gravid!

   Svara

 • Elin

  |

  Dessa ”röda” dagar som du klagar på, går det inte att köra på kondom då?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo, såklart!

   Svara

 • malin

  |

  Hej.. Jag har använt min Pearly sen början av oktober och har fortfarande nästan bara röda dagar? Var det så för dig också i början? Kram!

  Svara

 • sandra

  |

  Med tanke på att spermier kan överleva åtta dygn i kroppen undrar jag om man inte kan bli gravid ändå, dvs ha sex på en grön dag och dagen efter har man ägglossning och då befruktas ägget? Känner datorn av när det är på gång också? Känns som man borde få väldigt få gröna dagar då?

  Svara

  • Sandra

   |

   De röda dagarna läggs ju därför innan ägglossning, och antagligen någon dag efter också.

   Svara

 • my

  |

  Jag hade tänkt ta ut min p-stav och vara utan hormoner en period, märker jag ingen större skillnad tänkte jag gå tillbaka till p-piller men mår jag mycket bättre utan hormoner kommer jag överväga en pearly men mina frågor är:
  1. Hur fort efter uttaget av p-stav kommer jag kunna mäta temperaturen och få ett säkert resultat?
  2. Spermier överlever flera dagar inne i kvinnans kropp och jag vet att det tas med i beräkningen när man räknar ut ägglossningen men det är ändå en grej som jag blir väldigt osäker på. Hur fungerar det och kan man lita på det.
  3. Jag har läst många som skriver att det är säkert ett jättebra preventivmedel om det inte är katastrof att ett barn blir till. Jag vill inte ha barn ännu ska jag verkligen använda det hör som preventivmedel då?
  4. Jag har även hört flera som bara får röda dahar eller extremt få gröna dagar, detta vet man ju inte innan, är det verkligen värt att lägga nästan 4000 när man inte vet hur det kommer se ut för en själv sen?

  Svara

  • Katarina

   |

   4. Jag har en pearly och är riktigt missnöjd. Den säger hellre rött än grönt om den är osäker (har använt ett år), och det är ju bra ur säkerhetssynpunkt, men det blir ju väldigt få gröna dagar – speciellt som mens är inräknade i de gröna!

   Läser medicin och på gynkursen fick man höra att unga kvinnor kan bli gravida upp till 12 dagar (beroende på cykellängd osv) – och det är ju inte konstigt att man får många röda dagar då.

   Så, nej, verkligen inte värt.

   (Vad man ska ha istället? Hormonspiral!)

   (Eller p-piller såklart, om man inte mår dåligt av dem.)

   Svara

 • Eva

  |

  Men du behöver väl inte hålla dig inom 3 timmarsintervallen om du ställer om alarmet till den tid du vill vakna? Intervallet är ju bara till för om du INTE använder alarmet. Jag använder Lady Comp och så har i alla fall jag tolkat bruksanvisningen. På helgen ställer jag om alarmet till den tid jag vill vakna.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaha. Då är det jag som är trög. Jag trodde att det var för att resultatet skulle vara tillförlitligt. Jag trodde att eftersom den ”spår” 24 timmar fram och om det plötsligt blir 30 timmar så blir det fel. Men kanske jag som misstolkat 🙂

   Svara

   • Eva

    |

    Som jag skrev i mim andra kommentar har jag blivit väldigt osäker själv. Men jag tänker att du mäter ju innan du blir aktiv på morgonen och då kvittar det ju om du sover längre och missar 27-timmarsgränsen, för då säger ju morgonens mätning om du är fit for fight eller inte. Det som är viktigt är väl att inte ha sex mitt i natten om det gått mer än 24h efter mätningen för då vet du ju inte ännu om du är säker.

    Som sagt, detta är en bra fråga till naturafemme om vad som gäller egentligen, för det står ju olika på olika ställen i manualen. Jag vet inte hur det ska tolkas.

    Svara

 • Kim

  |

  Jag födde barn för 3 månader sedan. Varken kan/får eller vill aldrig mer ta hormonpreparat och har därför länge funderat på att börja med p-dator. Jag ammar så mensen har inte kommit igång ännu. Hur funkar Pearly efter en graviditet? Måste jag vänta med att använda den tills jag har börjat få mens igen eller är det värt att starta redan nu? Ägglossningen kommer ju före första mensen så den kanske klarar att registrera redan den första?

  Svara

 • Eva

  |

  Hej igen, läste manualen igen efter min förra kommentar och blev lite förvirrad för jag tycker den motsäger sig själv. På en sida står det att ”Mättidsintervallet är oberoende av väckarklockan och beräknas av gårdagens mättid (-3/+3 timmar)” och på nästa sida står det att ”Du ändrar mättidsintervallet genom väckarklockan t.ex. på helger eller vid skiftarbete.”

  Så Naturafemme får gärna hjälpa till att reda ut detta :p

  Svara

 • Ammii

  |

  Alltså vart tar man tempen??…

  Svara

  • Egoina

   |

   I munnen, jag tar den under tungan.

   Svara

 • Sofie

  |

  Hur fungerar det med att mäta temperaturen ifall man jobbar rullande schema och varierar med dag och natt? Är min temp ”pålitlig” att mäta efter varit vaken en natt? Sen är jag också nyfiken på att veta hur det funkar när man är förkyld eller har något som höjer ens temp ifall den kommer ur balans då?

  Är nyfiken på den men är verkligen skitträdd för att bli gravid just nu.
  Jag betalar 300 kr/13 mån för mina p-piller så det är inte heller jättedyrt, har inga biverkningar heller så förstår givetvis att det inte funkar för alla men alla p piller är inte dyra 🙂

  Svara

 • Josephine

  |

  Håller verkligen och funderar på att köpa en p-dator, men blir mycket funderande och övervägande av för- respektive nackdelar. Det jag är funderar mest på är tiden för kroppen att ”vänja sig” med p-dator. Alltså hur länge tar det i snitt (från att man slutat med p-piller, som jag tar just nu), till att man kan använda den som vanligt (dvs. gröna dagar, några röda, inte massor av röda dagar)? 🙂

  Svara

 • Fanny

  |

  Jag undrar varför företaget marknadsför dessa som preventivmedel när man inte får det? Det finns inga godkända medicinska studier på hur pass säkert det är. Jättebra att det fungerar bra för dig men jag tycker man ska vara lite försiktig med att tala gott om det…

  Svara

  • Egoina

   |

   Pearly och Lady-Comp är godkända som preventivmedel.

   Svara

   • Nathalie

    |

    För att vara godkänd så måste den vara CE-märkt 93/42EEC, Perly är märkt 93/42/EWG. Alltså inte godkänt som hormonfritt preventivmedel. EWG ät antagligen en medicinsk CE-märkning, men för preventivmedel är det EEC. Snälla håll dig borta från felaktig marknadsföring.

    Svara

 • Lina

  |

  Är den säker att använda om man har pco med väldigt oregelbunden mens? (Dum fråga kanske men) Hur funkar det om man är förkyld, eller dricker alkohol?
  Kan man äta cyklo-F (under mensen) samtidigt som man använder den?
  Går det att göra avbetalning eller ska allt betalas på en gång?

  Tycker det är bra att du visar att det finns andra alternativ än hormoner! 🙂

  Svara

  • Rebecka

   |

   Åh, det där med PCO undrar jag också! Jag får bara mens 1gång/år och äter därför p-piller för att kunna ha säkert sex. Hade varit skönt att slippa äta p-piller men känns som att alla mina dagar kommer bli röda då 🙁

   Svara

 • C

  |

  Hej
  Jag undrar om man kan börja med Pearly eller Lady Comp när man har kopparspiral insatt? För att köra in den liksom? Och sen ta ut spiralen när man trimmat in rutin och den har lärt sig min temperatur osv.

  Svara

 • Y

  |

  Jag undrar hur många röda dagar du får per månad ungefär samt hur många det blev första månaden?

  Svara

 • Ida

  |

  Hejsan!

  Min sambi säger att han inte skulle kunna lita på p-datorn som han gör på p-piller och att han inte kommer vilja ligga utan kondom om jag skaffar. Men liksom…. Jag har ätit p-piller i 7 år, vill inte proppa i mig hormoner mer.. Vad ska jag säga till honom?

  Svara

 • ida

  |

  Kan pearly rekommenderas även för personer i övre tonåren? Är själv 18 och inne på hormonfritt preventivmedel men vill absolut INTE bli gravid 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Hur gammal måste man vara för att kunna använda p-datorn? Finns det någon rekommenderad åldersgräns? Är 18 och undrar.

  Svara

 • My

  |

  Jag kom även på att jag en gång läst att man ska på nått sätt kryssa i om man har mens eller inte. Jag brukar få mens på dagen om jag då trycker i på morgonen att jag inte har det fast får det, blir det fel då?

  Svara

 • D

  |

  Det var ju typiskt att jag har precis köpt min pearly, missar jo rabatten då 🙁

  Svara

 • Caroline

  |

  Efter jag läste det du skrev om p-dator så slog jag till och köpte en själv. Jag har äntligen börjat få lite gröna dagar och har använt den ca 2,5-3 månader.
  Men! Ogillar skarpt att displayen inte har belysning. Dumt med tanke på att en ska använda den på morgonen. Okej, det var ingen fråga, ville bara nämna det, hehe.
  Men jag har faktiskt en fråga också. Det är så att jag har en bebis hemma på 5 månader som vaknar på nätterna och ska ha mat och så vidare. Och en ska ju mäta innan en blivit aktiv. Så jag undrar väl mest om min temp och mina röda/gröna dagar påverkas av att jag är uppe på nätterna? Jag kan heller inte mäta innan eftersom han vill ha mat/bli uppburen på en gång när han vaknar.
  För övrigt vill jag tacka dig för att du öppnade mina ögon för det här. Jag hade bokat in en tid hos min barnmorska för att sätta in spiral men bestämde mig helt enkelt för att våga vägra hormoner. Så tack!

  Svara

 • Maja

  |

  Hej, jag och min kille har aldrig använt något annat preventivmedel än kondom, men jag har blivit sugen på att testa p-dotor. Undrar dock:
  – hur kan den veta fem dagar i förväg (eftersom den räknar med spermierna livslängd) att jag kommer få ägglossning, om den skulle vara tidig?
  – vad är egentligen skillnaden jämfört med appen ”period tracker” där man kan lägga in manuellt när man har haft mens?
  – min kille har svårt att lita på att en p-dator funkar, finns det någon forskning el. dyl som jag kan hänvisa till?

  Svara

 • Victoria

  |

  Hur funkar det för mig som jobbar natt?
  Så jag ibland sover som en vanlig människa och ibland lägger mig vid 8 på morgonen.
  Kan jag använda en p-dator ändå?

  Svara

 • Sanna

  |

  har nyss fått mitt första barn och helammar för tillfället. Vill inte stoppa i mig hormoner. Kan man använda pearly när man ammar? Och om jag är uppe relativt ofta under natten och inte sover en hel natts sömn, påverkar det tempen jag tar på morgonen då jag kanske inte alltid är helt ”ny soven”?

  Svara

 • Nadja

  |

  Spermier kan ju överleva inuti kvinnan i upp till 7 dagar. Alltså kan man ju bli gravid genom oskyddat sex upp till 7 dagar före ägglossning. Man kan även bli gravid upp till 1 dag efter ägglossning. Tar p-datorn hänsyn till detta? Kan den verkligen veta att ägglossningen är påväg redan 7 dagar före genom temperaturmätning? Isåfall borde det ju vara minst 8 röda dagar per månad, är det så?

  Svara

 • Linda

  |

  Hej! För ca en månad sedan beställde jag en p-dator för jag va så trött på mina p-piller som jag mådde så dåligt av. Dock beställde jag inte från Pearly utan från Natural cycles. Fungerar de på samma sätt bara de att de är olika märken? Kan man börja använda den närsomhelst? Jag har inte börjat använda den än, utan tänkte börja när min mens är slut. Tacksam för svar! God jul 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  På vilket sätt tar Pearly hänsyn till att spermier kan överleva något dygn i kroppen?

  Svara

 • Cicci

  |

  Den där ”gråter när som helst hur som helst” känner jag igen allt för väl. Har därför blivit mer och mer sugen på en p-dator. Har några funderingar, vissa av dem redan ställda aå återupprepar inte.
  Jag vaknar allt som oftast inom de 6 h man har på sig. Men är ibland på tävling som innebär att jag måste gå upp tidigare. Är det då enklast att inte mäta alls? Går upp tidigt och kommer hem sent så det är inte aktuellt att göra något närmsta dygnet ändå. Eller ska man ställa om klockan för den dagen och sen ställa tillbaka till dagen efter? (Dagen efter blir ofta sovmorgon = risk att ha mer än 6h + från dagen innan).
  Har dina humörsvängningar/lätthet för att gråta minskat sen du slutade med hormonpreparat?
  Stort tack för att du visar att denna produkt finns! Har aldrig hört om den innan du sa något…

  Svara

 • Alison

  |

  har ätit neovletta i 5,5 år, nyss gått över till novaring då jag tyckte hormonnivån var för hög (gått up nästan 20kg sen jag börja, gråter åt ingenting, älskar mat (som jag inte gjort innan)).
  Hur som. Jag ville egentligen sluta med hormoner för att ”bli mig själv igen” men då sa bm inprincip att det är larvigt att tänka så och att risken för blodpropp hade ökat om jag gått tillbaka till kombohormonerna (novarimg, neovletta) som gjorde mig klart skraj!
  Är det något att va rädd för, eller är pearly the way to go? Vad gör pearly bättre än t ex kopparsprial?

  Svara

 • L

  |

  Hej! Å vad bra med frågestund:) Ibland så sover jag dåligt, påverkas pearly av att man sovit mindre timmar än vad man brukar göra på en natt? Påverkas den om man tagit en sömntablett på natten? Tack för den bästa bloggen!:) God jul!:)

  Svara

 • Kajsa

  |

  Hej!

  Jag undrar vilken säkerhet det är på p-datorn? (Har själv funderat på att skaffa en sån).

  Hälsning,

  Kajsa

  Svara

 • linnea

  |

  Ungefär hur många röda och gula dagar kommer pearly visa under en månad om man har en menscykel på 27 dagar?

  Är den godkänd som preventivmedel och i så fall varför är barnmorskor så negativt inställda mot den?

  Hur kan den ta hänsyn till att man har feber?

  Om man bara har samlag på de gröna dagarna är den 100% säker då?

  Känner ni till någon som blivit gravid medan dom använt pearly på korrekt vis?

  Finns det något som kan göra så att pearlys resultat visar fel? Ex intag av alkohol eller några mediciner?

  Svara

 • linnea

  |

  Varför är barnmorskor så negativt inställda till p-datorer såsom pearly om dom är så pass säkra och inte heller har några biverkningar?

  Svara

  • M

   |

   Förmodligen för dom inte vet tillräckligt om p-datorer.

   Svara

 • Malin

  |

  Det jag funderar på är om du alltid bär med dig den? Om man sover borta så måste ju den med, och den tar ju definitivt större plats än p-piller eller kondomer t.ex. så det verkar lite jobbigt. Hur gör du?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, jag har med mig den om jag sover borta. Den är lika stor som en tamagotchi ungefär så jag tycker inte att det är direkt jobbigt.

   Svara

 • Rebecca

  |

  På de röda dagarna, är det inte fritt fram att ha sex då så länge man använder kondom?

  Svara

 • Em

  |

  Hur funkar det om en reser bort, tänker tex Japan eller USA, då kommer det diffa flera timmar? Ok ta på morgonen när en vaknar ändå? Ändå lika tillförlitligt?

  Svara

 • Anonym

  |

  Om man har en oregelbunden menscykel med mens ungefär var tredje månad, men kan både vara kortare och längre emellan. Hur fungerar Pearly då?

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag har aldrig använt mig av p-piller eller någon annan preventivmetod än (endast kondom & en gång dagen efter piller) Är det lämpligt att gå direkt på en p-dator? Jag har blivit ganska avskräckt av p-piller med risken av humörsvängningar, viktuppgång etc och har därför fått upp ögonen för en p-dator. Min fråga är helt enkelt om det är värt att satsa direkt på en p-dator eller om jag ska först testa med andra preventivmedel som är billigare.

  (Vet att p-dator inte fungerar som skyddat sex men ni förstår nog vad jag menar)

  Svara

 • Elin

  |

  hej! Jag har läst att det kan ge fel temperatur om man inte sover 8 timmar ihållande och mäter precis när man vaknar. Vi har en dotter på tio månader och ibland kan det hända att hon vaknar till på natten tex. Skulle det ge fel temperatur på morgonen då? Eller om jag råkar gå ur sängen innan jag mäter temperaturen? Jag har testat att mäta med en termometer men tycker min temp var väldigt olika. Det kunde skilja 0.4 grader från morgon till morgon. Jag får inte äta hormon och är därför väldigt intresserad av er metod 🙂

  Svara

 • Rebecca

  |

  Hej, säg att man vaknar upp med feber en dag, blir inte pdatorn missvisande då?

  Svara

 • Julia

  |

  Hej!
  Undrar hur det fungerar för oss som har ett skiftarbete (morgon, kväll och natt)? Då kommer ju inte temperaturen att tas på samma tidpunkt. Och spelar det någon roll om tempen tas på morgonen efter ett nattpass då kroppen har varit i gång och inte sovit?

  Tack för en mycket bra blogg!:)

  Svara

 • Malin

  |

  Jag har nästan bara röda dagar (är inne på andra månaden med Pearly nu). Hur lång tid tar det innan man får fler gröna? Har nästan inga gula dagar, utan bara helrött och några få gröna runt mens.

  Sedan undrar jag också precis som någon annan frågade; om man får mens mitt på dagen, ska man korrigera det i Pearly för den dagen då, eller vänta till nästa dag och klicka i ”M” då istället?

  Sedan till Pearly-teamet – Det är verkligen störande att displayen inte lyser, inte helt roligt att behöva tända lampor och greja när man redan är trött och väcker sambon med alarmet. 😛

  Svara

 • Malin

  |

  Jag undrar hur lång tid det tar innan Pearlyn slutar visa så många röda dagar. Jag har använt min i 2 månader nu och har nästan bara röda dagar, någon enstaka gul och kanske 5 gröna runt mens.

  Sedan undrar jag också om man får mens på eftermiddagen t.ex., ska man då fylla i det för den dagen eller vänta till nästa dag med att fylla i för nästa dag? Räknar man på morgonen eller ska man korrigera för varje dag, alltså? 🙂

  Svara

 • Lina

  |

  Hej!

  Jag har nu börjat tröttna på min stav efter att ha blödit i en hel månad så här 4 månader efter insättning. Det blev grädden på moset efter att ha provat ungefär allt i hormonpreventiv väg. Så nu överväger jag en p-dator, men funderar på hur det blir om den inte passar till min cykel och fortfarande visar mest rött efter några månader (exempelvis efter 4-6 månader)? Finns det möjlighet till att få pengar tillbaka eller hur fungerar det? (3700 kr är väldigt mycket för en student, även på avbetalning)

  Med vänliga hälsningar,
  Lina

  Svara

 • Martina

  |

  Jag läste nånstans att en spermie kan leva upp till 8 dagar i livmodern. Hur funkar det med säkra dagar då? Eller tar den hänsyn till det också?

  Svara

 • E.

  |

  Hej ,

  Har tänkt på det här allt mer sen du skrev om det sist! Min fråga är , hur säkert är det när man har oregelbunden mens? Den kan komma 1 gång i månaden till att försvinna någon månad. Sedan kan den hålla på att komma i över 1v , vara några få dagar för att hålla på att sluta 1v. Svårt att förklara , men jag skulle tolka det som nästan en månad med röda dagar? Tacksam för svar 🙂 Med vänliga hälsningar , E

  Svara

 • Rebecca

  |

  hej, fick hem min pearly idag, slutade med ppiller för 3 dagar sen. Har mens nu. Måste Jag vänta en hel månad innan jag kan börja använda pearly då? 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, eftersom din kropp fortfarande styrs av hormoner. Du måste få en riktig mens först.

   Svara

 • Amanda

  |

  Hej!
  Fick hem min P-dator idag!
  Hur gör man när batteriet tar slut? Hur vet man det och hur byter man det?
  Tack för en bra blogg!
  Kram Amanda 🙂

  Svara

 • Isa

  |

  Hej! Jag undrar hur säkert det är med p-dator om man, som jag, har väldigt oregelbunden mens? (En ”normal” menscykel för mig varierar mellan 3 och 6 veckor.)
  /Isa

  Svara

 • Tina

  |

  Hej, alltså har jag förståt detta rätt nu, att med Pearly så vet man typ när man ska ha skyddat sex och när man kan ha oskyddat sex för att när Pearly:n visar grönt så kan man ha oskyddat sex utan att bli gravid för då har kroppen ett eget naturligt skydd ? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Precis så 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv