Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Vilken kamera använder du? :)

– En Sony Nex F3. Är nöjd, men kan inte mycket om kameror så jag har någon auto-inställning när jag tar bilder. Alla bilder blir så gula inomhus. Vet någon hur man gör för att det inte ska bli så?

 

DSC05272

 

En sak jag undrar över – den där fantastiskt fina röda spetsklänningen du hade på dig på Kosta Boda-hotellet, var har du köpt den? Har inte riktigt kunnat släppa den, så otroligt vacker.

– Ni var många som undrade och jaa, visst är den fin. Men jag svarade inte eftersom det tydligen var världens sämsta kvalité. Redan efter en användning har den liksom blivit ”hårig”, alla elastiska små trådar har börjat gå av. Så det är därför jag undvikit frågan, vill inte att ni ska köpa och bli besvikna. Men den är från Madlady i alla fall.

 

DSC05158

 

Åh i natt smsade mitt ex och sa att han inte kommit över mig än och var fruktansvärt ledsen. Han ville att jag skulle ta det som en komplimang att han hörde av sig och ville gärna att jag skulle svara men förstod om jag inte ville.

Det här har fanimej bara gett mig dåligt samvete och tynger ner mina axlar. Jag vet om jag svarar honom så får han säkert bara falska förhoppningar (vilket hela vårat förhållande har baserats på, hopp från hans sida medans jag inte riktigt visste vad jag kände för honom). Jag pallar fan inte att börja om genom att säga nej igen. Ska jag bara ignorera? Varför tycker han det är okej att säga sådär? :( ((

– Ja, du ska ignorera tycker jag. Om du tror att det ger honom falska förhoppningar om du svarar så är det det enda rätta. Förstår att det är jobbigt, men det är så mycket snällare för er båda i längden. (För jag antar av din kommentar att döma att ni redan pratat en massa och att han han vet hur du känner osv). Dra inte ut på det, ”tvinga” honom att komma över dig.

 

Hejsan! Ja tänkte på en sak nu när du skrev om Sofie. Du har ju ett kompisgäng som du brukar ha tjejmiddagar med men hur har ni lärt känna varandra?? Haha bara nyfiken hur ni har blivit en “grupp”;)
Taack för en sjukt bra blogg <3

– Tack! 😀 Det är en slump egentligen. Jag lärde känna Sara när hon var ihop med Jacob för typ tio år sedan. Vi tyckte inte om varandra så mycket då. Det fanns väl inte direkt någon anledning, vi var omogna och hon såg kanske mig som ett hot eftersom jag var en av Jacobs bästa vänner. Men sen så träffades vi ute för några år sedan. Jag var ledsen, hon tröstade och efter det började hon bjuda med mig på en massa saker och då blev vi vänner. Lina är Saras syster och de andra tjejerna har jag lärt känna genom Sara. Så tacksam för det <3

 

DSC05471

 

Tänkte kolla om du kunde hjälpa mig. Träffade en kille under en väldigt kort period. Det var han som började prata med mig och vi sågs bara två eller tre gånger och helt plötsligt slutade han höra av sig. Jag försökte höra av mig till honom men då svarade han lite och sen sluta svara igen. Vill ändå träffa honom och blir det inget mellan oss så är det ju kul att ses som vänner har du tips på vad man ska göra? Ska man höra av sig igen eller strunta i det bara?

– Hmm, den är svår. Jag tänker att om han inte hör av sig eller tar initiativ till att ses så är han inte intresserad. Men det kan ju också vara så att han är dålig på det, eller väldigt upptagen. Oavsett så tänker jag att det inte är meningen att man ska behöva jaga människor. Hör av dig och fråga något, eller föreslå om ni ska ses. Då är bollen hans och svarar han inte eller slutar han höra av sig ännu en gång så låt det vara. Då har du försökt i alla fall!

 

Hejsan!
Du har så otroligt fina ögonfransar! Böjer du? Eller är de naturligt böjda? Va använder du för mascara just nu?
Hur får du dom så fina är min fråga?
Tack för en väldigt bra blogg! Mycket underhållande!!!

– Tack! 🙂 Nej, jag böjer inte dem. Har faktiskt aldrig förstått hur man gör och tycker bara det blir fult. Haha. Nedan är de tre maskarorna jag använder just nu. Jag är rätt kräsen vad gäller borsten, annars märker jag typ ingen skillnad på maskaror. Om någon har ett supertips så kommentera gärna. Hur jag får dem så fina tror jag beror på hur jag applicerar maskara. Jag  typ ”sicksackar” när jag målar fransarna och är supernoga med att de inte är ihopklistrade eller korsar varandra, får PANIK på det. Det är därför jag verkligen inte orkade med att ha ögonfransförlängning. De stod ju åt alla håll! Ni kanske minns att jag fick ett flipp och klippte av dem? Haha…. Nog normal tjej. Jag var utan fransar i 10 veckor. Rekommenderas inte.

 

DSC04967

 

Hejsan. Jag har följt din blogg i många år. Din blogg har varit en av mina favoriter. Den var rolig, härligt vardagsfeministig och busig. Nu är det dock till största del selfies… Du är snygg. Det märks också att du tycker du är snyggare än någonsin så många bilder du tar på dig själv. Vilket är super.
Men jag saknar gamla egoina som struntade i att framhäva sig som snygg och perfekt.

– Haha! Tack för alla komplimanger. Tycker väl inte att jag är snyggare än någonsin, men jag har börjat ta mer bilder med en riktig kamera och då det är svårt att ta annat än selfies på sig själv så blir det det. Jag tänker att det är roligare med mycket bilder i bloggen, men kanske har fel? Kanske borde chilla med selfiandet? 😉 Jag gör det inte för att jag tycker att jag är så himla snygg, är faktiskt väldigt obekväm med hela ta-bild-på-mig-själv-grejen, men gör det för att jag tycker en blogg är tom utan bilder på personen som skriver den.

 

DSC03997

 

Det här är lite off topic, utom möjligen att jag också är nervös över det. Jag ska exjobba i Stockholm till våren men har svårt att hitta/bestämma bostad. Jag har för mig att du pendlar till skolan nu? Jag funderar på att flytta till Nyköping och pendla därifrån om jag inte hittar något annat. Det kommer att ta 1 h och 5 min till centralen och sedan 10 min med tunnelbana enkel väg. Har inte tänkt stanna kvar i Stockholm när exjobbet är slut.

Vad säger du, eller någon annan som pendlar om detta? Jag har i princip aldrig pendlat men jag tycker att det låter okej för ett halvår eller kommer man kollapsa till slut?

– Jepp, jag pendlar. Jag pendlar både till Helsingborg där min pojkvän bor och till Malmö där jag går i skolan just nu. Det tar mig cirka en timme att ta mig till skolan om jag räknar dörr till dörr. Jag tycker att det är okej. Jag brukar passa på att lyssna på musik, svara på mejl och göra annat så att tiden går. Det jag tycker är mest drygt är att dra runt på saker hela tiden. Just nu är jag jäkligt trött på att pendla, men enligt mig så funkar det super att göra det ett halvår (jag har ju pendlat hela livet känns det som). Det är dessutom lättare när du har ett ”slutdatum”, handlar det bara om sex månader kan man ju härda ut.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (28)

  • Robert

    |

    Haha, blir alltid lika ”förvånad” över din dialekt på nåt sätt. Såg ett gammalt klipp där du lagade en ”Egoino”. 😉

    Svara

  • Christian

    |

    Angående kameragrejen. Gå in i Meny -> Ljusstyrka/färg -> Vitbalans

    Troligen är den inställd på Dagljus, som brukar vara kallare än inomhusljus, vilket kan göra att bilderna blir gula. Du kan testa Automatisk vitbalans och se om det hjälper. Om det redan är på automatisk så välj Glödlampa (eller lysrör om lamporna runt dig är lysrör) när du är inomhus och sedan ändra till vad du hade innan om den tar bra bilder i övrigt. Lite bökigt kanske, men blir bättre bilder.

    Ska du vara riktigt avancerad så kan du använda Lagra special, då jag antar att den är för eget vitbalanskort, men då måste du ha ett vitt eller grått papper/kort för att kalibrera på de olika ställena du tar foton.

    I nödfall kan man använda annat för att ställa in egen vitbalans, för ett par år sedan var jag ute och skulle fotografera men hade inte ställt in den så alla bilder fick en ljusblå ton, och jag hade inget vitt/gråbalanskort, så jag använde snön på marken istället.

    Svara

    • Egoina

      |

      Det går inte att gå in där när jag har auto-läge. Jag måste välja P, S, A eller M. Vilken av dessa ska jag välja? Förlåt, jag är helt lost vad gäller det här..

      Svara

      • Sara

        |

        Jag hade valt P som är halvautomatisk. M är hel. De andra vet jag faktiskt inte… Använder bara P och M. Men då kan du behöva ställa in ISO som ska vara lågt vid ljus/dagsljus och högt inomhus/mörker

        Svara

  • Sandra

    |

    Jag vill bara säga som kommentar till frågan (vet inte ens om det var någon fråga dock) om att du tar många selifes att jag inte alls tycker du tar för många eller att det är fel att du tar selfies! Håller med om att en blogg utan bilder är tristare och själv har jag inget emot att se bilder på dig. Dessutom tycker jag dina ”selfies” är väldigt osjälvska på något sätt. Du har en snäll blick och det känns verkligen inte som du försöka visa upp dig. Speciellt om man jämför med många skönhetsbloggar där tjejernas utseende är det ENDA viktiga och det känns som de bloggar bara för att visa upp sig, och det gör inte du! Även om du lägger upp bilder på dig själv! Sluta inte lägga upp bilder, vad det än är! 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack, glad jag blir 🙂

      Svara

  • Marie

    |

    Åh du svarade på min fråga, det gjorde min dag 😀

    Svara

  • Malin

    |

    Till pendlartjejen:

    Jag bor i Nyköping och jobbar i Stockholm och det går jättebra att pendla 🙂 blir långa dagar visserligen men det är genomförbart. Dessutom är det väldigt mycket lättare att hitta lägenhet här! 🙂

    Svara

    • Marie

      |

      Tack för svar 😀 Har fixat ett rum i Stockholm nu under våren men blir det så att jag får jobb i där sen tänker jag nog flytta till Nyköping. Min pojkvän är därifrån i krokarna och jag tycker det är en jättetrevlig stad 🙂

      Svara

  • rebecca

    |

    Du ska kunna ändra vitbalensen någonstans i kameran för att bilderna inte ska bli så gula, du kanske får överge autoläget dock beroende på hur din kamera funkar 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Vilken av de andra lägena ska jag välja? 🙂 Vad är skillnaden liksom?

      Svara

      • Tina

        |

        Precis, det är vitbalansen som är kruxet. De flesta kameror fungerar i autoläget genom att smart (dumt) avgöra din fotosituation, dvs porträtt, landskap, stearinljus etc. Dessa lägen ”kräver” olika färgbas, vitbalans, som kameran gladligen ställer in. För att undvika detta måste du dumpa helauto, troligen finns det ett auto som inte väljer situation, utan bara anpassar bländare och slutartid, valigen ”p-läge”. Försök hitta detta!
        /nörd

        Svara

        • Filip

          |

          Vitbalansmätningen är separerad från dessa lägen. AWB (autovitbalansering) är ett separat system som i regel används oavsett vilket läge du ställer in på kameran.
          Det lättaste sättet tycker jag personligen är att fotografera i råformat och sen ändra vitbalansen i datorn i efterhand.

          Svara

  • Emilia

    |

    Själv så åker jag 2 h 10 min enkel väg yeyy
    4 h och 20 min på tåg varje dag totalt, för skolan =)

    Svara

  • Clara

    |

    Du som funderar på att pendla! Se över alternativet att åtminstone bo innan för länsgränsen, så du kan åka med SL hela vägen. Det kan vara svårt (och dyrt!) att hitta ett rum/lägenhet inne i centrala Stockholm men lättare att få plats i kommunerna runt om. Ifall du kan tänka dig att bo som inneboende hos nån familj blir det nog ännu enklare. Lycka till!

    Svara

    • Marie

      |

      Tack 😀 det var jag som undrade, har fixat ett rum i Stockholm nu under våren 🙂

      Svara

  • Sandra

    |

    Du som undrade om att pendla!
    Är själv från Stockholm och kan ju säga att även om du skulle få boende där, så kan resvägen ändå bli uppåt en timme beroende på vart du får boende, gissar att jobbet är i innerstan eftersom det bara tar tio min från tc – och där är det ju inte jätte lätt att få bostad heller, så då går det ju faktiskt lika bra att pendla istället för att flytta tänker jag 🙂

    Svara

  • Lovisa

    |

    Jag har naturligt långa ögonfransar och köpte den här för nån månad sen.

    Jag har använt mascara i 15 år och den här är utan tvekan den bästa jag testat!

    Volym utan att klumpa!

    Max factor 2000 calorie dramatic look mascara

    Kostar bara 85 hos lyko.se just nu tror jag. Ett tips bara 🙂

    Svara

  • Lesthi

    |

    Jag tycker inte du tar för mycket selfies! Jag håller med om att en blogg är roligare med bilder.

    Svara

  • Jämtlandshanna

    |

    Ja, en blogg utan bilder blir för tomt. Så fortsätt du med dina selfies! 🙂 Jag tycker det är extra roligt att få ett ansikte på den som skriver men har själv svårt att få till bra selfies. Ilandsproblem? Mest troligt 😉
    Kramar

    Svara

  • Filip

    |

    Jag undrar om du känner dig vuxen!
    Jag har ställt den frågan till lite folk. Det är förvånansvärt få som verkar göra det!
    Jag frågade en kollega som pensionerar sig om tre år. Han känner sig inte heller vuxen! 😀

    Svara

  • Ida

    |

    Måste bara kommentera om mascara-delen! Jag har faktiskt världens bästa tips. Det är att ta på sig mascaran framför en fläkt. Mascaran torkar fortare då mellan svepen, så mascaran får längd- och volymboost som heter duga!

    Jag får alltid frågan om jag har lösögonfransar när jag använder mig av det här knepet, och tror det kan hjälpa många nu i juletider! 🙂

    Svara

  • Sara

    |

    Till tjejen som undrade om pendlingen: Pluggade i Nypan (nyköping alltså) under två år och bodde då hos min pappa i en av grannkommunerna och pendlade då med buss vilket tog 1h och 15m ca varje dag enkel resa. Det går! Under min praktik så var jag i Sthlm och då pendlade jag med tåg ungefär samma restid som det är från Nypan och alltså, det blir tidiga mornar och sena kvällar ofta och med en och annan försening då och då kan man bli lite lack och matt men om det är under en begränsad tid så går det absolut! Nypan är dessutom en supermysig stad. Mitt tips till dig, om du hittar något i Nypan, är att kolla in TiM (tåg i mälardalen) och köpa dig ett månadskort genom dem. Då kan du köpa kort för tåget och för SL samtidigt och för reducerat pris. Tror jag betalade runt 3000 i månaden för både tåg och sl kort när jag pendlade.

    Lycka till!

    Svara

    • Marie

      |

      Tack 😀 det var jag som undrade. Har fixat ett rum i Stockholm nu under våren men om jag får jobb i Stockholm som är på cirka ett år tänker jag absolut flytta till Nyköping. Min pojkvän kommer därifrån så har varit där en del och tycker att det är en trevlig stad 🙂

      Svara

  • Maja

    |

    Tycker absolut att du ska fortsätta ta bilder på dig själv det är jättekul att se och ger mer personlighet när man läser. Fortsätt!!!! 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv