Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Korv stroganoff med chili och persilja

Jag bestämde middag utifrån vad som var på extrapris i mataffären. Praktiskt när man kan göra så! Jag hittade falukorv och blev sugen på att göra korv stroganoff, det är ju nostalgiskt om något. Men korv stroganoff är så tråkigt, så jag satte en twist på det och tillagade med chili och persilja.

 

DSC04208

Här är ingredienserna minus grädde och kryddor. Älskar att det är så enkelt att tillaga. Man steker lök, chili, korven och blandar sedan i tomatpuré och grädde. Jag kryddade med peppar, paprikapulver och salt.

 

DSC04212

Jag tror det var Jamie Oliver som en gång sa att att tomatpuré blir godare om man steker den. Jag minns inte varför (tror det var för att den inte blir lika besk?) och vet inte om det är så, men jag gör det ändå.

 

DSC04216

När allt var klart strödde jag på hackad persilja.

 

DSC04217

DSC04219

Sen åt jag med råris. Det blev jättegott! En mycket roligare version av korv stroganoff, men sen har jag ju en thing för chili.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (35)

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😀

    Svara

  • Fanny

    |

    Byt ut persiljan mot dill samt tillsätt lite sweet chili sås i. Jag lovar, världens godaste korvstroganoff! Jag vet att det låter puckat med dill men det är asgott.

    Svara

    • Egoina

      |

      Är inte mycket för dill generellt (bara till fisk), men ska prova 🙂

      Svara

    • e

      |

      Ja dill i korvstroganoff borde du testa, jättegott! Sen att äta det med pasta istället för ris gör det 100 gånger godare 🙂

      Svara

  • Mikaela

    |

    Chili <3

    Personligen är jag helt besatt av chiliflakes (torkade chiliflingor). Har du bekantat dig med det? Så gott…på allt! Det är väl en tidsfråga tills jag börjar sprinkla typ gröten med det hehe.

    Ps. steker också tomatpurén, det har nåt (…) med smaken att göra, ja.

    Svara

  • Emma

    |

    Min stroganoff brukar jag göra så här typ; Falukorv, lök, finkrossade tomater, kycklingbuljongtärning, lite creme fraiche, ingefära, chili och koriander. Och typ salt och peppar kanske. Använder dock torkad (och malen) ingefära, chili och koriander för att det är så enkelt att ha hemma i kryddhyllan. Men det blir säkert ännu godare med färska 🙂

    Svara

  • Ylva

    |

    Nu blev jag hungrig!

    Svara

  • Amanda

    |

    Har också a thing för chili. Går aldrig fel enligt mig

    Svara

  • Cassandra

    |

    Jag gör alltid twister på mina rätter och experimenterar, blir ju mycket godare! Prova även kanel, lite citron och creme fraiche i. Tycker de blir en god syrlighet med creme fraiche också. Men massvis med grädde också förstås!

    Svara

  • CheeseDoodle

    |

    Rekommenderar annars korv forsell eller gratinerad korv i ugn. Alla tre är bra korvrätter och veckomat 🙂

    Svara

  • Svorskan

    |

    Jag har inget emot att bli förväxlat med Oliver. 😀 😀 😀 (Det är jag som har sagt det).

    God morgon, jenta mi!

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja, jag vet. Men du har inte fått det från Oliver då? Menar att han sagt det också 🙂 eller så är det bara du! 😉

      Svara

      • Svorskan

        |

        Njo, det kan ju va – det kommer jag inte ihåg. Men det var JAG som förmedlade det till dig. Viktigt att mammor får kredit för sånt förstår du väl! 😉

        Svara

    • Robert

      |

      Förväxlad, inte förväxlat. 😉

      Svara

  • Jämtlandshanna

    |

    Jag brukar ha i krossade tomater också, det känns som det blir lite mer matigt på nå vis. Det är kul att det behövs så lite för att förändra/förbättra rätter sådär. 😉
    Kram

    Svara

    • Egoina

      |

      Det ska jag prova nästa gång 🙂

      Svara

    • Fanny

      |

      Naah jag tycker det blir alldeles för tomatigt då

      Svara

  • LILIJA

    |

    Ja, chili alltså… Har det & vitlök i nästan allt jag lagar 😉

    Svara

  • Lo

    |

    Det går absolut inte att äta ostekt korv. Då blir det skolmats-stroganoff. xD

    Svara

  • Z

    |

    Tomatpuréen kommer inte smaka lika rätt om man steker 🙂

    Svara

  • ♥Malin Virvelvind♥

    |

    Är inte så förtjust i falukorv, men kanske provar detta! Enda gången jag äter falukorv är när jag knapersteker sönder den i tunna skivor så den inte smakar falukorv längre. Äter detta med stuvade makaroner till. Gott och billigt, hehe.. Men med grädde och chili verkar korv stroganoff gott 🙂

    Svara

  • Tjena Nina

    |

    Jaha. Jaja. Lika bra att gå och laga mat då. Fan. Ingen falukorv har jag heller…

    Svara

  • Inne hos+Ina+-+nygift

    |

    I ”min” korvstroganoff steker jag lök och korv, sen slår jag på en burk krossade tomater och låter puttra ihop. Sen rör jag i en dl creme fraiche på slutet. Den blir som lite fastare då 🙂 (Och så kryddar jag efter humör 😉 )

    Svara

  • Tina -en humorblogg

    |

    Jag brukar också fixa till min korvstroganoff fast med röd curry! Blir svingott 😀

    Svara

  • joanna

    |

    Älskar också att ha i chili där den traditionellt sett inte ska vara. Nu till hösten har jag börjat köra i ingefära och extra vitlök också, för att förebygga liksom 🙂

    Svara

  • S a n d r a

    |

    Du har ju namnsdag idag, typish.

    Grattis 😀

    Svara

    • Lina

      |

      Inte visste jag att hon hette Eugenia.

      Svara

  • emma

    |

    ge tips på mer god mat!!! =)

    Svara

  • Jessica

    |

    Jag brukar även ha i nån lite starkare korv 🙂

    Svara

  • Elina Järkebro

    |

    Ser att du bröt av den enfärgade maten med lite grönt 😉

    Garvade rakt ut när jag läste om din paraplyincident!
    Älskar din blogg /Elina

    Svara

  • Erica

    |

    Jag gör min med chilikrydda, vitpeppar, kanel och fryst persilja. Fick för mig att testa de två sista och jisses så bra det blev.

    Svara

  • emma

    |

    Tips på annan version: Stek alltid korven först innan löken (korven innehåller så mkt vatten och behöver stekas en stund först innan man tillsätter löken) och sedan precis som du gör, lök och tomatpuré.
    Sedan har jag i curry och senap (peppar o salt såklart)
    och sist grädde. 🙂

    Svara

  • Emma

    |

    Brukar få laga korvstoganoff på jobbet ibland och då får man liksom ta vad som finns i spåpen. Brukar skiva en paprika och steka med korven, till såsen blir det creme fraiche och ketchup ibland blandar jag i lite mjölk eller grädde. Brukar krydda med svartpeppar och lite cayennepeppar för lite extra sting 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv