Follow my blog with Bloglovin

Nattångest

20141029-025131-10291005.jpg

 

Började gråta när jag skulle gå och lägga mig för att jag kände mig värdelös. Nog normalt? Allt bara kändes kaos. Jag har inte börjat skriva min rapport som ska in på fredag, mitt hem är jättestökigt och det är damm precis överallt, jag har ingen mat hemma och har därför bara ätit skit, jag borde bokföra, och jag har fortfarande inte tvättat bort den svarta färgen i badrummet. Jag bara kände mig som världens sämsta människa som har vandrat på denna jord.

Det ledde till att jag började rensa genom hela köket och först nu blev jag klar och klockan är snart 03.00 på natten. Jaja, det dövade ångesten en aning. Kanske kan sova nu då.

 

/Tönt.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (107)

 • Emmalill Frank

  |

  Man måste väl få ha sådana dagar med. Har jobbat i ateljén till nu. Är ju nattmänniska 😉 få inget annat gjort heller.

  Svara

 • elsa c.c.

  |

  ej en tönt! är ändå helt rimligt att en kan bara kan få nog och känna sig otillräcklig. varför tror du jag är uppe och läser bloggar klockan 03:21 liksom? 😉

  Svara

 • Victoria

  |

  Du är INTE värdelös. Vad än din hjärna tänker om dig, så ska man inte tro på varenda tanke du har.
  Rapporten kommer gå grymt 🙂 städa i lugn och ro när du är klar med den. Allt löser sig alltid 🙂 Sov gott <3

  Svara

 • Lotta

  |

  Du är INTE ensam med ångest. Det är ok. Det är otroligt synd att man känner sig värdelös ibland men känn lite glädje (rätt ord? :P) i att vi är fler!

  Svara

 • Emma

  |

  Kraaaaaaaam

  Svara

 • maja

  |

  Men åh <3 alla har rätt att slacka ibland! Hade ju varit en sak om du inte bodde själv, men gör man får man passa på att vara en slusk 😉

  Svara

 • Tina

  |

  Stor kram! Vet precis hur det känns, är inne i samma svacka nu… Ibland behöver tårarna komma ut. Men vet du? Det kommer bli bättre, och förhoppningsvis får du en härlig dag redan imorgon när du blivit peppad av fina meddelanden på bloggen och du inser att du ju faktiskt är en helt fantastisk människa! Unna dig nåt extra gott/roligt efter att rapporten är inlämnad och stressa inte för mycket <3 Kramar!

  Svara

  • Linna

   |

   haha vad roligt att se dig här Tina! jag skrev med ett svar på detta inlägg för var så depp och blev glad av hennes inlägg. Inte glad att ohn var deppig men glad att jag inte var själv 😉

   Svara

 • Mikaela

  |

  Hej fina du, ville bara säga att du inte är ensam. Man måste få må dåligt i bland. Det är en ny dag i morgon. Puss och kram <3

  Svara

 • Jämtlandshanna

  |

  Usch för nattångest. Hoppas du fått sova gott resten av natten!
  Kram

  Svara

 • Sus

  |

  Åh, jag hade typ samma grej igår. Stress över skola+jobb+handla+städa för här e så sunkigt = gråta av sig en stund. Lika bra att avreagera sig.. Allt löser sig! Kram!

  Svara

 • Angelica

  |

  För det mesta så känns det bättre på morgonen när man sovit. Visst är det lite lustigt att alla jobbiga tankar för det mesta kommer när man har gått och lagt sig? Jag känner igen mig, och det känns på något sätt skönt att veta att jag inte är ensam.
  Heja dig, Regina, ny dag nya tag!

  Svara

 • E

  |

  Du är bäst <3

  Svara

 • Tina - en humorblogg

  |

  Nää! Du är ingen tönt:((. Kan slå vad om att massor kommentarer kommer skrivas om att andra varit med om/har gjort exakt samma sak.

  Kanske dock inte gör att det känns bättre. Meen skickar lite positiv energi också.

  *positiv energi*

  Kramis!

  Svara

 • Elin

  |

  Blir nästan avundsjuk för att du har ångest över såna fjuttiga saker (som självklart inte gör dig värdelös på ett enda litet sätt!) på natten, då mina värsta tankar kommer handlar de inte om sånt… Men jag förstår dig, ibland får man ångest över såna betydelselösa saker! Kan i alla fall berätta att då jag varit i riktigt pissiga livssituationer och mått riktigt dåligt, så har i alla fall din blogg känts som en ljusglimt, som en titt in i det vanliga normala livet, och DET hoppas jag väger upp lite ogjorda måsten – det tycker i alla fall jag 🙂 Du är bäst!

  Svara

 • Vendela

  |

  Ta’t lugnt så detta inte är början på något allvarligare, depression eller utmattning. Ska inte hålla på och göra någon bedömning här, bara det att jah självär där och känner igen mej 🙁
  Stor kram och gör något roligt eller mysigt idag, även om du måste göra annat så lova att du hinner med det också, behöver inte vara stort alls 🙂

  Svara

 • Jackie

  |

  Don’t worry, be happy! 🙂

  Jag har sovit max en halvtimme inatt eftersom min unge har feber och höll mig vaken. Nu är jag på väg till jobbet och har typ ont precis överallt.

  Don’t worry, be happy! 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Hoppas det känns bättre nu när du vaknar. 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Åh vad jag kände igen mig där! Konstigt att det ska behöva vara så, tror dock att det enda man kan göra är att precis som du gjorde ta tag i det! Hoppas idag blir en bättre dag!
  Läs gärna mina krönikor! http://annumeraelin.blogspot.se/?m=1
  Kram från Elin

  Svara

 • mattias

  |

  Bit ihop, bryt ihop.
  Kommer ihåg studietiden min fru gjorde samma sak typ två dagar före tenta 🙂
  Man måste inte göra allt perfekt.

  Svara

 • Sandra

  |

  Du är bra. Och de är helt okej att känna så. Men du är bra, jag lovar.

  Svara

 • Sofie

  |

  Underbara människa! Du är ett stort stöd & en inspiration för mig, och då menar jag inte genom vad du gör utan den du är. Tack för att du finns & delar med dig! Kram <3

  Svara

 • Kristina

  |

  Åh känner igen mig! Ska ha tenta idag och hela veckan har bara varit kaos för man måste plugga men samtidigt städa och fixa med andra saker.. Men det blir väl bättre får man ju hoppas 😀

  Svara

 • Sara

  |

  Åh du är bäst som vågar skriva om sånt här! Så skönt att känna att man inte är ensam med att göra liknande saker. Jag känner mig alltid så puckad när jag ligger i sängen och gråter/har ångest över något jag inte har gjort, sen så för jag ångest över att jag känner mig puckad.

  Vill bara tacka dig för att du skriver så ärligt och öppet med oss! Puss och kram på dig, allt löser sig ska du se!

  Svara

 • Sarah

  |

  Kram till dig! Ibland är man ledsen bara för att man är ledsen. Hoppas att du har mer energi idag 🙂

  Igår grät jag för att min pojkvän hade träffat en kille på en pub som hade sagt att svenska tjejer inte är bra på att ha förhållanden (bor i utlandet). Egentligen var jag nog bara ledsen för att jag är sjuk och febrig och saknar min pojkvän!

  Svara

 • D. DeMarkey

  |

  Åh men fina fina lilla du! Inte är du värdelös och normalt vette fasen, har inte hört någon ha sån ångest förr. Men jag känner igen känslan. När man har för mycket att göra och inte gjort något av det, fy vad dåligt jag kan må då. Inte bara på natten utan även på dagen. Hemskt och stressigt.

  Hoppas verkligen att du mår mycket bättre idag sötis!!

  Svara

 • LILIJA

  |

  Uhhhh 🙁

  Önskar att jag kunde åka hem till dig med en massa mat & storstäda… Men säg åt din påg att ”nu är det för jäkla körigt alltså – så om du städar & handlar mat medan jag fixar med bokföringen/rapporten så…nånting kul/trevligt till senare…” 😉

  Hoppas du får ordning på allt!

  Svara

 • Sophie

  |

  Känner samma sak för tillfället har fått reda på att folk att pratat skit om mig på mitt jobb. Istället för att säga det till mig har de valt att säga till chefen som nu har sagt till mig, jättekul..
  Men det är bara att hålla huvudet högt!

  Svara

 • Sandra

  |

  Åh det gör ont i en när man ser dig gråta! Man har såna perioder ibland! Det blir bättre, lovar! Du är ju bäst! 🙂

  Svara

 • Dima

  |

  åh jag vet hur det är! Det är riktigt jävla jobbigt men ska man vara en smått irriterande optimist så är det faktiskt bra att gråta när allt är kaos. Efter det är det lättare att samla sig och veta vart man ska börja. Du är absolut inte ensam om detta – har själv gråtit som en bebis när jag haft lite för mycket läxor. Du är inte alls töntig eller värdelös! Inte ens i närheten, tänk vad mycket du åstadkommit i ditt liv. Du kommer må bättre idag ska du se, det är därför det är bra att gråta ur ångest och onödiga tankar.

  Svara

 • Anita

  |

  Kanske låter lite dumt, men det är så bra att du skrev detta. Du är bara mänsklig och vi alla mår lite kasst… vissa mer än andra kanske hehe. Meeen, jag vill iallafall bara att du ska veta att du är så JÄVLA bra! Fyfaan va grejer du gjort och åh vad du är värdefull. får mig alltid att skratta med nästan vad du än skriver 😉 Amazing Regina wihoo! Puss och kram från västkusten 🙂

  Svara

 • Ida

  |

  Man är absolut ingen tönt för att man har ångest! Kämpa på, ta en sak i taget så kommer det att kännas bättre 🙂

  Svara

 • Mallan

  |

  Helt normalt going!:) kämpa på bara, det blir mycket bättre idag!! <3

  Svara

 • Moa

  |

  Men fina du! Du är bra precis som du är! Och du behöver inte jaga efter att hela tiden göra bättre. Men jag vet att ibland kommer känslan bara över en och paralyserar en ännu mer. Jag det, gör det, gör det, gör det… Sinnet är mästare över oss ibland. Det kanske låter flummigt men när jag hamnar där brukar jag försöka andas igenom det och andas lugnt och kontrollerat. Det finns lite andningsövningar som är bra. Men du är den bästa versionen av dig! <3

  Svara

  • Linda

   |

   Älskar din sista mening! Helt fantastisk!

   Svara

 • therese

  |

  Åh, jag älskar dig för att du skriver sådana här inlägg! Jag kan vara EXAKT likadan, känna att hela mitt liv suger bara för att tentaplugget går dåligt och hemmet är i kaos. Du är ingen tönt (eller kanske, men jag med isf, haha). Du fixar rapporten! Kram!

  Svara

 • Mickan

  |

  Det är såklart hemskt att du mådde så dåligt, vet själv hur det är då jag lider av det mer eller mindre varje dag hela tiden. MEN jag blir ändå glad att du skriver om det, att du är ärlig. Du får folk att inse att alla mår skit ibland och det är ändå okej. Liksom om Egoina kan erkänna att hon mår skit ibland då kan också jag det!
  Kom ihåg att andas, ta djupa andetag och påminn dig själv att inget av det där är egentligen viktigt. Lättare sagt än gjort, jag vet. Hoppas du mår bättre idag. Kram!

  Svara

 • A

  |

  <3

  Svara

 • Lisa

  |

  Å, känner igen mig så väl! Hatar när det händer 🙁 För mig är det oftast hormonerna som spökar när det blir sådär. Jag har läst att du provar en ny preventivmetod nu och det kanske har något med det att göra? Det kan ta ganska lång tid för kroppen att vänja sig vare sig man börjar eller slutar med något hormonbaserat. Eller så kanske det bara är pms helt enkelt? Du är helt säker på att du inte är gravid? Eller så är det något helt annat, som stress eller oro, eller ibland finns ingen anledning alls. ”Varför” kanske inte alltid är så viktigt.

  Hur som helst tror jag att det gått över tills du vaknar, och kanske kommer du skratta åt att du for omkring i köket halva natten. Annars är det helt okej att gosa ner sig med godis, film och te! Jag har följt din blogg ett tag men aldrig kommenterat, och jag tycker du verkar vara jordnära och härlig, så visst var det hjärtskärande att se dig så ledsen! Jag vet inte om det hjälper alls, den här kommentaren, men jag ville säga något i alla fall. Skickar lite kärlek 🙂

  Svara

 • Milla

  |

  Alltså ibland känns det som att man är urladdad bara, jag känner igen mig och har accepterat att jag är lite apatisk emellanåt. Har enormt mycket artiklar jag måste läsa (har väl läst typ 3 av 35). Har inte heller någon mat hemma för jag är så hungrig och trött när jag kommer hem från skolan att jag inte orkar både handla och laga mat. Så det har blivit takeaway eller stekt ägg den här veckan. Har tänkt gå upp 7 varje dag denna veckan för att hinna börja bocka av att göra-listan men slutar alltid med att jag vaknar typ 10 eller sitter som en zombie i soffan tills jag måste rusa till skolan. I helgen får jag besök av föräldrarna och tänkte att dom får väl stå ut med dammråttorna och kanske hjälpa mig lite 😀 Men håll ut, man är inte alltid på topp, snart hittar man ny energi och motivation! /Been there

  Svara

 • Tove

  |

  Vad jobbigt, jag kan känna igen mig så mycket! Kände ofta likadant förut. Något som har hjälp mig massor är att förstå; ”känslor är alltid verkliga men inte alltid verklighet”. När jag känner att allt börjar rasa och alla värdelösa känslor kommer så tar jag paus, andas och försöker se på situationen ur ett ”verklighetsperspektiv”. Det är inte alltid lätt att göra det för jag är verkligen en känslomänniska, men det är ännu jobbigare att känna varje känsla som inte alltid avspeglar verkligheten. Allt gott, kära du!

  Svara

 • Gorica

  |

  Men vännen då, det kommer bli bra. Ibland måste man få ha så dåliga dagar/kvällar/nätter för att andra ska bli bra. Tänk på hur många som älskar dig och bryr sig om dig, det är det som betyder mest för det är det som finns kvar när man blir sjuk eller gammal. Så länge man har kärlek i sitt liv kommer allt annat lösa sig på ett bra sätt. Tänk igenom allt du VERKLIGEN måste göra skriv upp det på listan, 2 saker får du ha som prio, dessa ska du göra först resten av grejerna får vänta. Det är inte hela världen om du inte hinner med allt idag, hinner du med dina 2 Orion är det perfekt för du vet, det finns en dag imorgon också. Ha en underbar dag idag och alla kommande dagar i ditt liv!

  Svara

 • mimmi

  |

  Alltså jag känner igen mig såå mycket. Känns som att man kommer in i en sådan fas nu när sommaren liksom officiellt är helt slut. Då mår man typ bra varje dag? Sen kommer mörkret, hösten, alla krav – sen bara är man helt slut, ingen energi.

  (Har tenta på fredag och har knappt kommit igång med pluggandet pga ångest, plus en massa annat kaos i mitt liv, så du är inte ensam om att känna dig dålig. <3)

  Svara

 • Katta

  |

  Men nä så ledsamt

  Ta en lugn dag nu och köp hem mat så du inte äter skit alt ät på en restaurang.

  Börja på rapporten,prata med din lärare.Man får må dåligt.

  Stor kram

  Svara

 • Bea

  |

  Du är motsatsen av värdelös! Liksom kolla vad du gör, du pluggar och har en framgångsrik blogg samtidigt! Inte alls konstigt att du inte orkar med allt jämt ju. Du är asbra <3

  Svara

 • Emma

  |

  Går igenom samma sak själv just nu men jag har ingen som helst anledning att vara ledsen 🙁 så jobbigt när man inte kan kontrollera sina känslor riktigt

  Svara

 • Emelie

  |

  Kram! <3

  Svara

 • Anna

  |

  Det är inte onormalt, det är stress! Jag vaknade kl 05 igår natt och hade exakt samma känsla. Ångesten bankar i bröstet och huvudet vill sprängas pga alla krav på saker jag ”borde” göra.
  Jag tror att det är viktigt att vi pratar om känslan av otillräcklighet, därför blir jag glad att du vågar göra ett sånt här inlägg. Tycker dock inte att du ska behöva förminska dina känslor till att vara töntiga, vi är många som har exakt likadana upplevelser!
  Massa kärlek till dig för att du delar med dig!
  Ps. Min mamma har alltid sagt att de lyckligaste människorna inte bor i de mest välstädade husen, det hjälper litegrann när man har ignorerat sin lägenhet lite föör länge…

  Svara

 • Rebecca

  |

  Känner igen mig sååå! Lite av ett mammauttryck men att ”det kommer en ny dag imorgon” är faktiskt en liten tröst. Många gånger när jag känt mig ledsen på natten vaknar jag upp och är glad. Konstigt det där.
  En cheesy qoute som brukar trösta mig också är ”sometimes it’s ok if the only thing you did today was breathe”.
  Kramisar från en fellow tönt<3

  Svara

 • Tillie

  |

  Herregud vad skönt att läsa att någon annan också kan känna så ibland, utan att för den delens skull vara deprimerad eller liknande (som folk gärna vill dra till med så fort man bryter ihop en aning). Däremot så hade jag gått och lagt mig och kollat på serier så du är aningens mer produktiv i ditt må dåligtande 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Åh jag vet verkligen hur det känns! Tycker det är så himla bra av dig att skriva sånna här inlägg för det får en att känna sig lite mindre ensam (jag är liksom inte ens ensam men ibland känner man så ändå) och som att man har någon som känner likadant bara.

  Svara

 • Linnea

  |

  Men egoina då! Man måste tillåta sig själv ha såna här perioder. Alla har dom. Till och med Bree i desperate houswifes. 😉

  Nej men seriöst, ibland är det så, bara att acceptera och ta tag i det. Tänk bort skiten hemma och börja plugga. Sen i helgen så ta tag i städningen.
  Om vi aldrig har såna tråk/Depp/seg perioder kan vi inte heller uppskatta dom riktigt fina perioderna, när köket lyser kliniskt rent osv..

  Svara

 • D

  |

  Finaste du, vi alla är där ibland. När allt blir så mycket så att man väljer att göra inget. Men det är okej, i alla fall någon gång ibland.

  Själv har jag fyra skoluppgifter som måste in, måste också handla, ringa 2 samtal och sen har jag tokångest över ett jobberbjudande. Låter konstigt men vet inte om jag orkar ha 3 extrajobb medan jag pluggar heltid.

  Så ta ett steg tillbaka, fnissa lite åt hur galet allt kan bli, sen tar du tag i det som du tycker är lättast. Ska tänka lite extra på dig när jag tar tag i mitt idag! Tror det är fler än mig som uppskattar när du delar med dig om lite jobbigare saker.

  Stora kramar från en trogen bloggläsare

  Svara

 • Linna

  |

  kram egoina.

  vet du. det låter dumt men jag blev glad av ditt inlägg för jag har med massa ångest och skit i mig och inte städat och ätit skit och känner mig värdelös. Och jag vet ju att jag inte är det men nr känslan kommer över en så vill man bara gråta. vilket är okej men eftersom ingen pratar om detta så blir det ju att man känner sig dum.

  Tack söta för du delade med dig. kram!!

  Svara

 • Louise

  |

  Jag önskar att fler människor, och då framförallt tjejer, kunde våga erkänna att det blir såhär ibland! Det panikstädas inför minsta besök vare sig det är lite normalstökigt eller kaos, träning och plugg och jobb ska det bara pratas om frivilligt ifall allt går kanon/man är ute i god tid… Jag är likadan. Om inte så många av oss försökte hålla en fasad varje dag i månaden kanske man inte hade känt sig så usel när allt är kaos någon gång mitt i veckan :/ Kom ihåg att ditt värde som snäll, glädjespridande människa är så mycket större än den svarta färgen i ditt badrum 🙂

  Svara

 • Michelle

  |

  Förstår hur du känner. 🙁
  Kan trösta med att du är inte ensam. Min lägenhet ser ut som bajs just nu. Köket vill jag inte ens prata om…

  Svara

 • My

  |

  Det där händer mig med, men eftersom jag bor hemma så kan jag inte ställa mig och skramla mitt i natten så jag brukar se på film eller lyssna på musik. Tror det är rätt vanligt, kram på dig.

  Svara

 • isa

  |

  Stackare! Hoppas att det känns bättre snart.

  Svara

 • Åsa

  |

  Om de känns lite bättre , så fick ditt inlägg mig att må lite bättre.. Känns inte lika värdelöst när jag vet att de inte bara är jag som gör sånt..

  Svara

 • Camilla Lövgren

  |

  Haha, jag älskar att du delar med dig av sånt här, inte för de uppenbara anledningarna att du ”visar dig mänsklig” osv (för såklart är du precis som andra, det är ingen magi ^^) men just för anledningen att man känner igen sig och det är så lustigt att läsa om känslan när man själv inte har den just då. Man vet exakt vad du menar och att sätta ord på det känns lustigt. Jag hade en ”tvärtom”-situation just idag och det var att jag vaknade upp och grät för jag hade ångest..
  Hade haft lite kassa drömmar och hade tänkt på döden INNAN jag somnade igår, så fick jag mardrömmar och svettades sen vaknade jag i morse och grät, så jävla tungt och äkta, över något som egentligen inte make sence..

  Du är duktig och inte en dålig människa bara för du skippar lite sysslor som man ”ska” göra. Fuck det, du väljer själv hur du lever ditt liv

  Svara

 • nina

  |

  fina du <3 alla hamnar i den situationen ibland!

  Svara

 • J

  |

  Ingen tönt alls! Ibland samlas allt skit och kommer fram på en och samma gång. Du vaknar nog till en bättre dag idag! Kram!

  Svara

 • Donna

  |

  Åhhh jag vet precis hur du känner dig! Du är en sån underbar och fin människa som har så mycket energi och sprider glädje! Sätt på The happy playlist eller moodbooster spellista på spotify när du städar och sjung med och dansa loss! man blir så mycket gladare och ”friare” när man gör nånting roligt samtidigt som du gör nån tråkigt (städning).
  Och dehär med att plugga är nått som kan vara jätte trökigt ibland. Belöna dig själv! Ja, tex. efter 1 timmes med plugg, kolla på ett avsnitt av orange is the new black! eller köp dig själv en marabou!
  Ibland så känner jag att jag bara vill gräva mig ner under jorden och önska att allt jobbigt skulle försvinna.. Allt plugg ger ju resultat i slutändan. Tänk att om 10 år så lever du ett gött liv, och DU har ju FÖRTJÄNAT det. Vilken härlig känsla det skulle va alltså 😀
  JAG VET att du har vad som krävs för att lyckas, det gäller bara att DU också vet det. Kram på dig Regina 🙂 <3

  Svara

 • Linnea

  |

  INTE TÖNTIGT! Snarare helt normalt. Jag är precis likadan ibland och det är vidrigt. Men det går över och blir bra, men det vet du ju. <3

  Svara

 • Sandra

  |

  Fina du! Jag har precis en sån dag idag, känner mig totalt fucking värdelös. Vet att det inte är sanning, men känslan är svår att skaka av sig. Tycker iaf att du är grym 😀

  Svara

 • Rebecca

  |

  Fina Egoina, du är ju bäst, hur kunde du glömma bort det??? Hoppas på en bättre dag för dig! <3

  Svara

 • Amanda

  |

  Igår började jag böla för ungefär samma sak. Skulle tillbaka till jobbet efter ”långledighet”, hemmet ser förjävligt ut rent ut sagt, till råga på det har ventilationen gått sönder i badrummet och köket är ÄNNU inte färdigrenoverat. Kände mig totalt värdelös och det fanns inget stopp på tårarna. kände mig SÅ otillräcklig, så jag storstädade vardagsrummet och var klar vid 2-3 inatt.

  ”Skönt” att det inte bara är jag. Du är en underbar människa och jag hade inte ens klarat av hälften av pressen du antagligen har med skola, blogg och allt runtomkring.

  / vi kan vara tönt-kompisar, KRAAAAAM

  Svara

 • sofie

  |

  Alltså, jag kände precis likadant för två dagar sedan. Hade ett Pm som skulle lämnas in, diskberg i köket, överfylld tvättkorg, kaos i hela lägenheten och jag fattade inget av vad som sades på föreläsningen..Alla har vi de stunderna. Men tänk på allt bra, försök iaf. Du har en toppenbra blogg, en pojkvän som älskar dig, fina vänner, mimmi!, jaa behöver jag säga mer!? Du är INTE värdelös, inte ens i närheten, KRAM!

  Svara

 • Evelina

  |

  Alltså precis sådär känner jag lite då och då också! Hade tenta idag och har tenta på fredag igen men har inte öppnat boken till den andra, utan prioriterade att fylla på den tomma kylen hemma och vila i soffan med serier. Man kan inte vara superwoman hela tiden 🙂 Du är grym, hoppas det känns bättre idag!

  Svara

 • Andrea

  |

  Men hörru, nää. Jag tror att de flesta känner igen sig i det där, men ujujuj vad fel det är!

  Du är alldeles strålande amazing. End of story.

  Puss! ❤

  Svara

 • S a n d r a

  |

  <3

  Svara

 • Monika

  |

  Jag kan bli precis likadant, lustigt att det alltid blir så när en ska lägga sig? Aja, vi kan vara töntar ihop 😀

  Svara

 • Tea

  |

  Älskar att du delar med dig av sådant här! Att det inte alltid bara är en perfekt yta 🙂

  Svara

 • matilda

  |

  Feel ya!
  Har själv haft enormt mycket arbeten och tentor och haft många kvällar med den där ångesten, det rinner över när det blir för mycket. Och då kan det rinna över för något som egentligen inte är så stort, men just då känns det som om någon sparkade bort benen på en. Min pojkvän säger alltid att jag har för mycket och för stora krav på mig själv och därför blir det lite så. Men ibland tror jag man behöver ventilera lite och bara få gråta ut, skrika eller vad det än är. Kämpa på älskar din blogg, så jordnära och underbar 🙂

  Svara

 • Hannah

  |

  Skickar en kram och hoppas det känns bättre idag! Du är ju fantastisk som klarar allt du tar dig för!

  Svara

 • Cecilia

  |

  Finaste du, jag tänker inte skriva att du inte ska känna ångest över såna där saker för jag vet hur svårt det är att tänka klart när ångesten väl sköljer över en. Så istället tänker jag skriva att du inte är ensam med att känna som du gör, och kvällar och nätterna som är värst. Nu vet jag ju inte om ångest är något du fått stå ut med en längre tid men jag kämpar hårt med att hålla mitt huvud ovanför ytan just nu. Det känns som att jag aldrig är tillräckligt, jag ger 110% av mig själv i mina relationer men får inte en bråkdel tillbaka.. de här tankarna är jätte jobbiga och när de väl fått övertaget så finns det inte mycket jag kan göra, och sen känns även den minsta lilla skitgrej som att bestiga mount everest..

  Ja nu tappade jag väl tråden i alla fall men jag ville säga att även om det känns bajs just nu så är du inte ensam och jag intalar mig själv att efter regn kommer solsken så det blir bättre sen. Massa kramar till dig, kom ihåg att du är värdefull! <3

  Svara

 • Emma

  |

  I feel your pain!
  Jag har precis flyttat till en annan stad, ensam och jag känner ingen här.
  Jag känner mig väldigt ensam då jag är van att träffa vänner/familj varje dag.
  Jag har en sjuk tenta som ska in på fradag och jag FATTAR INGENTING av den, känner mig sämst och kommer säkert få omtenta som jag inte vet när den ska hinna göras…
  Jag söker extrajobb för fullt, har inget jobb här än.
  Jag är svinfattig, har ingenstans att bo än då sthlms boendesituation är det sjunkaste (även andrahand/rum). Jag är singel vilket jag hatar nu, känner mig helt ensam i världen och har typ inget hopp om en rolig framtid. Whats the point med allt liksom?

  Svara

  • Maja

   |

   Jag förstår dig. Inte för att jag har det lika illa som du, men är nybliven ofrivillig singel och det känns som att alla i min nya klass har hittat varandra utan att jag märkt hur det gått till. Så ja, känner mig också ensam och som att jag har tappat fotfästet efter att ha haft ett riktigt bra fjolår med fin pojkvän och fin klass.
   Men för mig var det mycket värre än så här för två år sen, i gymnasiet. Var i princip helt utan vänner och blev förvånad om någon i klassen pratade med mig utan att jag pratat med dem först. Och då hade jag aldrig kunnat tänka mig att jag skulle ha det så bra som jag hade det i fjol.
   Så poängen med det här är att det kommer att bli bättre. Det kan låta klyschigt, men det går inte att veta hur man kommer ha det i framtiden. Även om det känns hopplöst, som att man är ensammast på jorden, och som att man bara vill dra täcket över huvudet och aldrig mer lämna sängen, så kommer tiden att gå framåt. Det var vad som hjälpte mig, att tiden faktiskt går oavsett hur vi mår. Och när tiden går kommer förändringar.

   Sköt om dig!

   Svara

 • D

  |

  Jag började också gråta igår. Jag och min sambo hade lagt oss i sängen gör att sova och där får han mig att skratta okontrollerat av något han sagt. Skrattet övergår till hysteriskt gråt och tillbaka till skratt. Så håller det på fram och tillbaka tills jag lugnat ner mig.

  Det här har hållt på sedan ett halvår tillbaka, alltid veckan innan mens eller under mensen när hormonerna är på topp. Finns ingen kontroll.

  Men åh vad jag älskar honom, skrattar med mig när jag skrattar, skrattar åt mig när jag gråter men finns alltid nära och ”tröstar” så jag mår bra.

  Olika slags typer av gråt haha… Konstigt det där.

  Svara

 • Hilda

  |

  Till dom som inte fattade giraff/bröd-bilden: http://m.imgur.com/NbXduq3
  🙂 (ser ut som en femåring har ritat haha)

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahahaha!! Tack!!!

   Svara

 • nattugglan

  |

  vill skriva något som skulle kunna få dig att känna dig bättre men är skitdålig på sådant 🙁 men hoppas nu mår bättre snart/nu och du är allt annat än dålig! Du är helt awesome och varje gång jag mår skit så brukar jag gå in på din blogg och dina inlägg brukar på något sätt få mig att må bättre 🙂 vet inte om det hjälper så mycket dock, men gash… *krama*

  Svara

 • annnelis.blogg.se

  |

  Åh, den där ångesten när man har så mycket att göra att man bestämmer sig för att göra ingenting och bara lägga sig och gråta eller kolla på tv istället i protest… Men strongt att du lyckades få nånting gjort iallafall :*

  Svara

 • Angelique

  |

  Låter inte som en trevlig natt 🙁 bara så du vet tkr jag iaf att du verkar snäll, rolig, trevlig, smart, ödmjuk och mycket mer! <3

  Svara

 • K

  |

  Förstår känslan, har själv drabbat mig när jag har alldeles för mycket på gång och alldeles för lite tid. Men alltså man kan inte vara perfekt. Man kan inte lämna in sina uppgifter en vecka i förväg och ha ett sjukt välstädat hem och laga nyttig god mat alla dagar och hinna träna och vara social med kompisarna och allt på en gång. Det är liksom inte mänskligt, så det är helt okej att allt är kaos ibland. Man tar sig ur det också. Tänk på allt som är bra, du är en sjukt bra bloggare och förebild för så många, du är snart klar med en högskoleutbildning, du är redan självförsörjande, du har en jättegullig pojkvän och fina vänner (låter det som). Vad spelar lite röra och försenade uppgifter för roll i det stora hela? Du är grym! 🙂

  Svara

 • Annica

  |

  Tack för att du finns och delar med dig. Känns skönt på ngt sätt att fler är så. Kram!!!

  Svara

 • Lisa

  |

  Sådär känner jag jätteofta! Har så mycket att göra på dagarna så när natten kommer blir jag klarvaken och tänker på allt jag inte har gjort istället för på det jag faktiskt lyckats göra. Brukar sluta med att jag skriver upp alla ångestmoln i anteckningar på mobilen. Sen morgonen efter när jag läser igenom känns inte allt så farligt ändå. Allt blir värre på natten! Kram <3

  Svara

 • Louise

  |

  Usch, har haft en riktig skitdag jag med. Har valt en utbildning som känns bra, men just nu läser jag en kurs som är så fruktansvärt svår så idag när jag kom hem la jag mig i soffan och bara panikgrinade. Ibland kommer dagar då man känner sig värdelös, hoppas du mår bättre imorgon. Kram! <3
  (Förlåt för novellen, hehe)

  Svara

 • isabell

  |

  Heja dig, du är ju grym! Ibland måste man få känna sig riktigt nere så att man få ta sig upp igen! Go Egoina!

  Svara

 • Hörni

  |

  Ja normalt som bara den är det. Du är inte mer än människa, du heller. 🙂 Kram

  Svara

 • N

  |

  I så fall är vi värdelösa tillsammans… Jag befinner mig i samma situation och är dessutom ensam i ett östeuropeiskt land för att plugga i 6 år… Just nu vill jag bara hem till tryggheten. Men man måste bita ihop. Men faktum är att vi är inte värdelösa egoina, ingen är det. Kram <3

  Svara

 • alicia

  |

  Jag vet precis hur det känns. Sån jävla stor ångest över det man inte hunnit göra, konstant stress och huvudverk. Jag är dessutom en sån som gör allt dagen innan. Och ofta blir det så att jag inte hinner klart, eller skriver en tio-sidors uppsats på två timmar bestående av i princip ingenting vettigt. Tröstar mig med att jag går sista året i gymnasiet och att det snart är över. Hur jag ska klara mig under tiden blir intressant att se.

  Svara

 • Lina

  |

  TACK! TACK! TACK!
  Bort med fasaden och in med äkthet och sunda tankar. Bra för alla att du delar med dig, sjukt bra.
  Stora peppkramar!
  Gillar en av föregående kommentarer: Du är den bästa versionen av dig själv. Så jävla sant. Varför tror man inte på det själv bara?

  Svara

 • Elin

  |

  Ångest har nog alla ibland mer eller mindre, och det är okej! Jobbigt, men okej. Hoppas det blir bättre snart i alla fall 🙂

  Svara

 • S

  |

  Det gjorde lite ont i mig att se bilden men tusen tack för att du delade med dig. Jag tror att du gjorde det allra bästa du kunde av din ångest genom att vara öppen med den, och hjälpte många av oss andra att må lite bättre och känna oss lite förstådda. Det här är skillnaden på dig och alla andra bloggare.

  Svara

 • Jonna

  |

  Fina Egoina.
  Att få ångest är något som är väldigt vanligt, och speciellt presentationsångest.
  När det händer mig då man tex precis som du städar som en galning mitt i natten, är att försöka ta ett djupt andetag och se ” Ja men det HÄR har jag ju lyckats med”
  ” Färgen i badrummet kommer att vara kvar i morgon också”

  Lite mindfullness helt enkelt. Och försöka när man ligger och ångestskakar att ta en kopp the med mycket socker eller liknande och verkligen skriva upp allting som rör sig i huvudet och lägga ifrån sig och säga till sig själv även om det är väldigt svårt ” Nu lägger jag ifrån mig papper penna och ångest. Och tar nya tag i morgon

  Stor kram

  Svara

 • Karin

  |

  Åh egoina <3

  Svara

 • Carro

  |

  Känner igen det där 🙁 Det är bara att släppa ut känslorna och försöka tänka att det är tillfälligt och blir bättre 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Var hos gyn läkaren idag för att kolla om barnet mitt hade de bra. Kom hem med 4 piller… de var dött i magen.
  Man ser som livet väldigt mycket annorlunda nu. Vad som egenltigen betyder något.

  Svara

 • Marianne

  |

  Jag känner igen det där. Ibland får man vara panik. Ingenting går som det ska. Jag läser nu min sista termin på högskolan och det är C-uppsats som gäller. Men först Reflektionsdokument där vi tar upp olika forskningsmetoder och nästa vecka ska PM in. Jag satt idag på seminarium och fattade ingenting, har känt likadant på det andra seminarierna denna terminen. Höll på att börja gråta, fick kämpa för att hindra tårarna. Hela vägen till bilen koncentrerade jag mig bara på att inte gråta. 2 m från bilen brast det och jag grät tills jag kände mig helt tom. Jag hatar mitt liv just nu, känner ingen glädje. Är bara helt matt.

  Svara

 • Nathalie

  |

  Tack så himla mycket för att du skrev detta inlägg och fick mig att inse att jag inte är konstig. Har inte varit mig själv på sistone och mest bara haft ångest över allt, skolan är väldigt hektisk, känns som jag har så höga krav på mig och är orolig över framtiden. Och jag vet inte vad jag ska ta mig till men igår brast det bara och jag började gråta över att jag hade ett prov..

  Tack igen iallafall för att du delade med dig, känns bra också att läsa kommentarerna och se hur många som faktiskt förstår. KRAM på dig <3

  Svara

 • Karre

  |

  Som jag HATAR ”vargtimmen”! När det är mörkt och tyst och man ska försöka somna och så kommer det in en liten dåligt tanke och sen förökar dom sig på sekunder och är 400. Finns nog ingen som känner sig nöjd med sig själv då..

  Svara

 • Emelie

  |

  Så jävla fantastiskt underbart att du har skrivit det här och lagt upp en bild. Jag är ledsen för att du har ångest, men TACK för att du gör det!

  Svara

 • julia

  |

  Det kan då bara bli bättre 🙂 Kom hem till min mamma efter skolan, hon hade druckit alkohol efter 3 års uppehåll, alkoholism. Men man måste se framåt och tänka positivt, det blir bara bättre..

  Svara

 • Linn

  |

  Å, vad jag känner med dig! Jag förstår precis hur du känner, men jag hittade ett väldigt bra citat häromdagen som jag vill att du ska se. Nu kommer jag inte ihåg vem det var som sagt det dock…
  ”This too shall pass”
  Jag har kämpat med ångest under en längre period och är äntligen ur det (så jag lovar, det blir bättre) och jag har börjat tänka förbi jobbigheter, att det snart är över. tänk på de roliga sakerna du kan göra på lördag när det äntligen är över! 🙂 Hoppas du mår bättre idag!
  *styrkekram*

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv