Follow my blog with Bloglovin

Cruella de Vil

Jag tänkte att jag skulle berätta hur jag tänkte när jag gjorde min utklädnad, såg att några av er undrade. Jag ville verkligen vara Cruella de Vil och har tänkt på det jättelänge, men jag hade inte så mycket pengar att lägga på det så jag satte ihop allting själv. En Cruella maskeraddräkt ”budget” kostar minst 400 kronor, helt sjukt! Sen ska man ha en peruk och handskar till det också och då blir det ju snordyrt. Jag har googlat massor och sen satte jag ihop min egen version av Cruella. Det viktigaste är ju håret, den vita kappan, handskarna och cigarettgrejen. Sen ska man gärna ha något med dalmatinmönster också, så att folk fattar. Resten kan man i princip göra hur man vill, men tänka lite ”fin dam”. Det var så himla kul att få vara Cruella…ja, bara det att jag faktiskt tycker om hundvalpar.

Kläderna: Kjolen, strumpbyxorna och skorna hade jag redan. Jag köpte en t-shirt med dalmatinmönster på Gina Tricot. De röda handskarna köpte jag på Buttericks. ”Pälsen” köpte jag på H&M efter mycket velande fram och tillbaka. Det är ju överdrivet att köpa en jacka för att bara använda en kväll, så jag får se till att använda den annars också.

Accessoarer: Cigaretthållaren köpte jag på Buttericks och örhängena hittade jag för halva priset på Gina Tricot.

Håret: Haha…åhh..håret. Vilken historia det blev. Jag ville inte lägga pengar på en peruk, så jag köpte svart och vit sprayfärg. Ni vet sån spray som frisörer har för att spraya i barns hår. Jag tuperade skiten ur mitt hår och sen satte jag upp det. Cruella har egentligen nersläppt hår, men jag satte upp mitt eftersom det inte hade gått att spraya det annars. Då har jag behövt minst fyra burkar och så hade det varit färg precis överallt. Nu sprayade jag liksom bara ”ytan” och längst fram använde jag svart mascara så att kanten på det svarta skulle bli bra. Såg nu på bilderna att blixten gör att man tyvärr ser underhåret lite, men det såg faktiskt väldigt bra ut i verkligheten. Johannes hjälpte mig med att spraya och höll papper som skydd så att det inte skulle komma färg överallt. Men det gjorde det ändå och efteråt så nös jag svart! Vårt snor och saliv var också svart, kan inte vara så hälsosamt.. Så jag rekommenderar att ni gör det utomhus och håller andan om ni ska spraya håret någon gång. Tips är också att spraya massor med hårspray på efteråt, då sitter färgen fast bättre och släpper inte lika lätt. En annan grej, den vita sprayfärgen var verkligen jättedålig. Vi fick tömma en hel flaska och ändå såg det inte jättebra ut, jag fyllde till och med på med mjöl..haha. Men jag blev ändå nöjd till slut. Vill ni slippa allt kaos rekommenderar jag dock peruk, hehe.

Sminket: Jag körde på ljus foundation, röda läppar och grön ögonskugga. Jag har sett att Cruella ibland har lila ögonskugga, men jag tror ändå att hon oftast har grön. Jag lade mörkbrun ögonskugga under kindbenen för att de skulle framträda mer. Sen hade jag mycket eyeliner och mascara för att jag ville.

Rekvisita jag önskar att jag hade med mig: En dalmatin. Försökte få mamma till att låna ut Mimi till mig. Vi kunde ju rakat henne, sprayat henne vit och sprayat svarta fläckar. Men det fick jag inte!! Buuu.

 

DSC03972

DSC03973

DSC03977

DSC03979

DSC03992

DSC03990

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (40)

 • Tina -en humorblogg

  |

  Ohhhh bra tutorial! Känns som man faktiskt kan görat? (förutom att tvätta ur, verkar svårt, hehe)

  Synd att du inte fick använda hunden dock. Men vad ska man göra:))

  Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Ja, det är definitivt inte svårt. Mest jobbigt med färgen 😉 Haha eller hur, taskigt :((

   Svara

 • Johanna

  |

  Så jäkla bra utklädnad! Mitt i prick 😀

  Svara

 • Robert

  |

  Taskigt att du inte fick låna Mimi. 😉

  Svara

 • Sarah

  |

  Var det svårt att få ur färgen? Skulle behöva använda svart sprayfärg snart då jag ska klä ut mig till Avatar-varelse (Na’vi?), men är blond med blekta slingor och är rädd att färgen inte ska gå ur. Hahaha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nejdå, den gick bort rätt smidigt. Men du lät behöva mycket och det kommer bli jobbigt, haha.

   Svara

 • Sara

  |

  Jätte fint! Kan du inte skriva vad sakerna du köpte kosta?

  Svara

  • Egoina

   |

   Såklart! Minns inte exakt, men typ såhär. T-shirt: 120 kr, Handskar: 140 kr, Jacka: 499 kr, Cigaretthållare: 49kr, Örhängen: 30 kr, Hårfärg: 49 kr + 49 kr.

   Svara

   • Mich

    |

    Blev inte så billigt att köpa själv ändå. Fast du kan ju använda kläder igen :p

    Svara

    • Egoina

     |

     Nej, verkligen inte. Haha. Ja precis. Förutom färgen då 🙂

     Svara

   • Camilla

    |

    Hade inte det då blivit billigare att köpa en färdig dräkt? Sådant går ju alltid att sälja sedan 😉

    Svara

    • Egoina

     |

     Jo fast jag tyckte inte att dräkterna jag hittade var bra. De sög faktiskt. Den för 400 var en ”dalmatinsjal” och de dyrare såg bara B ut. Plus att jag inte var sugen på att ha peruk 😉 Nu återanvänder jag grejerna istället. Förutom färgen då.

     Svara

     • Camilla

      |

      Tycker ärligt det blir finare när man gör det själv. Känns också mer äkta. Peruk och färdig dräkt är lite fusk när man bara klickat hem något och inte riktigt ansträngt sig.

 • Malin

  |

  Riktigt kul utklädnad! Jag tycker det känns roligare att plocka ihop saker än att köpa en färdig dräkt, men det beror ju också lite på vad man ska vara. Att köpa en dräkt för en tusenlapp är ju väldigt mycket pengar om man bara ska använda det en kväll!

  Svara

 • heej

  |

  hahaha fail att det vita håret är på fel sida

  Svara

  • Lisa

   |

   Vad fasiken spelar det för roll? Färg som färg och Egoina är skitsnygg! Plus att det bara är en som har den hårfärgen vilket är Cruella de Vil så det är inte direkt så att man blir förvirrad bara för att den vita färgen är på andra sidan. Ge dig.

   Svara

  • TezziliTezz

   |

   Vilken tråkig människa du är som måste kritisera och påpeka en sån sak!

   Svara

 • Patrik

  |

  Du kunde stoppat i Johannes i en Dalmantinemönstrad Onepiece och på med ett koppel så hade den rekvisitan varit löst 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Gillar jackan jättemycket! Tycker definitivt att du ska bära den annars också 🙂 Perfekt längd verkligen. Är det någon knäppning på den förresten? Kanske ska gå och kolla om de har den här i England också! Toppen förresten, är inte det ett leopardmönster?

  Jag var själv Cruella De Vil för tre (fyra?) år sedan, mitt hår var helt galet. Tuperade det tills det såg ut som ett skatbo, däremot var jag inte så smart och tvättade bort det innan jag gick och la mig :/ Haha, kanske ditt bästa tips till andra!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, jag gillar den. Tack! Den har knäppning 🙂 Jo, det är kanske leopard? Det har du nog rätt i. Men prickar som prickar, färgen stämde iaf 😉

   Svara

 • Jensku

  |

  åh va kul! jag skulle vilja vara ursula 🙂 måla överkroppen, armar, ansikte och hals lila och så en lång, svart fodralklänning, som är axellös. och så helt galet hår som står rakt upp,ungefär som du gjorde! 😀

  Svara

 • Myhrans

  |

  Blev riktigt häftigt ju!

  Svara

 • LILIJA

  |

  Jackan kan du helt klart ha annars också tycker jag 🙂
  Den var fin & såg himla gosig ut!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, jag gillar den 🙂

   Svara

 • Sara

  |

  Det blev verkligen jättebra!

  Svara

 • fetmedskagg

  |

  Galant!
  Galant!

  Och lite läskigt. Det finns inget värre än damer som vill göra en boa av små prickiga sötsaker. Så du slog huvudet på spiken! Bravo! Genom att gestalta denna dam så har du nog krupit under skinnet på de allra flesta som mötte dig.
  För vilket hjärta klappar inte för små vovsingar som bjäbbar.

  PS. Jasmine Kara har en hundhatar-frisyr.

  http://www.fetmedskagg.se

  Svara

 • Sofia Jansson Möller

  |

  ALLTSÅ EGOINA!!
  Detta är så jävla sjukt. Nu vet jag inte om du följer Paradise Hotel i år, MEN just nu sitter jag och nördar mig i din blogg och läser ditt bloggarkiv och har kommit till 1 Augusti 2012.

  Och där så har du skrivit att du och dina kompisar har varit Göteborg och så har en kille trollat för dig och du tyckte det var helt sjukt. Du la ju också upp en bild på hans visitkort.

  HAR DU SETT ATT DET VAR ERVIN FRÅN PARADISE ELLER?!??!
  Alltså när jag märkte det så tappa jag det typ. Det är ju asfet.

  Jag ber till gud att du ser det här och lägger ut på din blogg. Så himla himla fett. Ha det braaaaaa, din blogg är bäst 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jag vet! Jag är kompis med honom på Facebook och blev rätt förvånad när jag såg att han skulle vara med.

   Svara

   • Sofia Jansson+Möller

    |

    Jaha okej, då var det ju inte alls lika kul 🙁 trodde typ du inte kände honom alls och sen så bara uppenbarade han sig två år senare.
    jaja. är typ fortfarande förvånad haha.

    Svara

 • Sanna

  |

  HEEJ !

  Åh jag har också planerat att vara Cruella de vil nu till helgen på ett halloween party ! blev super för dig ju. skitbra med tips 🙂 tänkte på färgen tills håret. jag är också blond och måste upp o jobba dagen efter. lite risky att färga håret svart men gick det lätt att tvätta ur färgen dagen efter?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, det var inga problem. Lägger sig på ytan bara 🙂

   Svara

 • Linda

  |

  de slog dig aldrig att du kunde köpt en billig gosedjursdalmatiner för typ 50 kr 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo, men hittade inte 🙂

   Svara

 • R

  |

  Åh, är helt kär i jackan! Vad kostade den? 🙂 (Måste veta om det är värt att bege sig ut på en scavenge hunt efter den här i London, haha!)

  Svara

  • Egoina

   |

   499 kronor på H&M 🙂

   Svara

 • Hörni

  |

  Men gud vad läckert! Synd att du har så elak mamma bara. 😉

  Svara

 • maja

  |

  Tack för inspon Regina, ikväll är jag cruella, har gått all in med saker !!är så taggad, kmr bli min bästa utklädnad ever

  Saknar en hund, ska kolla på secondhand innan festen idag 😉 en cool outfit behöver inte kosta mest

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv