Follow my blog with Bloglovin

Liv utan bil

Så fantastiskt trött jag är på detta:

 

20141022-165642-61002658.jpg

 

Vareviga himla vecka får jag dra med matvaror och paket på bussen. Som ni ser har jag ockuperat ett fyrasäte, men det är okej när bussen är TOM. Där är den stora skillnaden som vissa idioter inte förstår. Sen kom det tyvärr plötsligt på en massa folk så att jag fick sitta med allt i knäet. Alltså suck.

Det är så tragiskt att handla utan bil. 1) jag undviker att köpa allt som är tungt (vilket betyder att jag inte har druckit julmust än!!!!!) 2) jag struntar ofta i att handla eftersom jag inte orkar och 3) jag har oftast med mig dator och andra grejer vilket betyder att oavsett hur lite jag handlar är det alltid alltid tungt.

Liv utan bil i allmänhet är rätt pissigt. Jag satt och tänkte på det på tåget när det var signalfel idag (sällan..) att cirka 8 gånger av 10 gånger jag åker tåg så är det något fel eller förseningar. Tåg är skitbra när allt går som det ska, men det gör ju aldrig det? Och snart blir det vinter dessutom. Hujedamig. Inte att förglömma att jag alltid bär runt på en massa när jag pendlar, jag bär alltid min dator och alla grejer på vänster axel och är typ säker på att min rygg blivit permanent sned.  vn¨qåpfnc l qwC*pödon , DÖKPDXLMDLMÄcä . Panik.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (52)

 • Kattis

  |

  Skaffa en dramaten att ha när du går och handlar. Ser kanske lite pensionär ut, men man får hem massor med saker utan att behöva bära tungt 🙂 igår hämtade jag ut bland annat 12 kilo hundmat… tack för att jag har min dramaten liksom <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, det är en skitbra idé. Grejen är bara att det passar så bra för mig att handla på vägen hem från skolan. Det ligger nämligen en stor mataffär precis vid stationen. Känns ännu mer omstädigt att först åka hem och sen tillbaka igen. Jag vill inte gärna dra med dramaten-grejen till skolan :/ Haha. Jobbigt liv jag har 😉

   Svara

   • Kattis

    |

    Haha verkligen 😉 men då är mitt tips ryggsäck istället! Det är lite lättare att kånka på saker som hänger på ryggen. Finns säkert någon liten variant du kan ha i handväskan tills det är dags att använda den!

    Svara

   • Elin

    |

    Ryggsäck?

    Svara

   • Lisa

    |

    Sämst humor men jag skrattade så åt denna kommentar och ditt svar regina !!

    Svara

 • Anna

  |

  Otroligt skönt med körkort och bil måste jag säga! Det som inte är så himla kul är väl det där med att betala sjukt dyr bensin och att bilfan krånglar då och då. Men herregud så lat jag har blivit!! Har inte åkt buss sen jag fick min bil och det var ungefär ett år sedan! Jag som alltid har åkt buss innan. Det helt klart bästa måste ändå vara att slippa alla jobbiga människor när man åker tåg/buss!!

  Svara

 • Emma

  |

  Men finns det inte ngt ställe nära ditt boende? Jag har ingen bil men jag kan lätt handla 2 kassar och gå med dem en bit utan problem 😀 (men Ica ligger endast 10 min ifrån mig…)

  Svara

 • Ingrid

  |

  Jag har börjat beställa hem mat från nätet, funkar asbra när en är bil-lös och behöver storhandla! beställer hem stora, tunga grejer (typ julmust!) två gånger i månaden, och så kompletteringshandlar jag sen under veckorna bara. Älskar att det är fraktfritt samt att jag kan ställa in tiden dom skall kommma, så att det inte är en sån där ”mellan 08.00 och 18.00” grej. Ångrar verkligen att jag inte började tidigare, bor brevid världens dyraste ICA vilket gjorde att jag alltid fick ta bussen till hemköp och sen släpa allt tillbaka igen, så jag förstår precis vad du menar!

  Svara

 • Therése

  |

  En ryggsäck är mitt bästa studenttips! Dator och tunga böcker får plats och man kan mosa ner en del av det man handlat och dessutom skonar det rygg och axlar! Kånken is king 😉

  Svara

 • Myhrans

  |

  Kollektivtrafik i allmänhet är inte att leka med alltså, fungerar aldrig helt felfritt känns det som!

  Svara

 • Ellie

  |

  Hade jag bott i samma stad som dig hade vi kunnat veckohandlat! (tråkigt och handla själv) + har bil och körtkort. Bara för att det är du liksom 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Gulle du! 😉

   Svara

 • Johanna - Återhämtningsbloggen

  |

  Tunga matkassar säger. Vi är också bil-lösa och jag släpade som en galning fram till för drygt ett år sedan. Vi började då med att beställa hem mat från nätet. Vi kör med Mathem.se och har varit jättenöjda, men det finns ju även andra att välja mellan. Det är jätteskönt att få maten levererad till dörren! Verkligen vardagslyx 🙂

  Svara

 • Emilia

  |

  Jag känner med dig! Jag bor på Eriksgatan här i Landskrona (ända upp till Rådhustorget) och storhandlar alltid på citygross vilket ligger otroligt nära, men med 6 matkassar och utan bil så känns det som 2 mil att gå hem. Gubben min får bära fyra och jag två

  Svara

 • Malin

  |

  Mat.se är annars en fruktansvärt bra lösning om man inte har bil.
  Jag och min pojkvän var lite tveksama till om varorna skulle vara fräscha men vi har blivit posotivt överaskade och skulle aldrig börja handla i affären igen ^^

  Svara

 • Sandra

  |

  Skaffa en kånken (fjällräven rygga). Har jag alltid med mig till plugget med dator och böcker, får dessutom plats med matlåda!
  Praktiskt för en blir inte så sne i ryggen och dessutom snyggt (min är lila;) )

  Kram!!

  Svara

 • Robert

  |

  Ja, bil är bra att ha ibland. Har dock affären utanför dörren, typ. 😛

  Svara

 • Ellen B

  |

  Hyr en bil från Sunfleet och veckohandla! 😀

  Svara

 • Patrik

  |

  Ganska enkel lösning på problemet, ta körkort och köp en bil 🙂

  Annars kan du ju handla Online med hemleverans så slipper du släpa själv.

  Svara

  • Citrin

   |

   Jätteenkelt ja! Kostar bara 20 000:- minst, sedan bil för det dubbla priset, och så ta sig tid att som heltidsstudent övningsköra och plugga teori i några veckor/månader. Smidig lösning oh yes 😉 😉

   Svara

 • Isabella

  |

  Vi har bil men för att slippa handla med en 2,5 åring kl 17 (vilket betyder att vi båda är trötta, börjar bli hungriga osv) och för att vi vill göra annat på helgen så beställer vi matvaror och sånt på MatHem. Har handlat så flera gånger och det är så smidigt! Knappt dyrare heller, några kronor kanske. Men å andra sidan ’råkar’ det inte komma med sånt som inte var tänkt att handlas 🙂

  Svara

 • Cecilia

  |

  Jag fyllde 18 i maj och klarade körkortet några dagar efter och det är så skönt! 🙂 Dock bor jag 15 km utanför en liten stad och bussförbindelserna är nästan obefintliga så jag skulle inte klara mig utan.

  Svara

 • Frida

  |

  Men varför skaffar du inte bil då? Förstår att du inte hinner de nu med allt plugg och så, men efter typ? Planerar du inte på att skaffa körkort och bil senare? Vill inte vara elak utan undrar bara eftersom du klagar så mycket på kollektivtrafiken hela tiden. Kram 🙂

  Svara

 • l

  |

  Om två år flyttar min sambo och jag till Lund, då kan vi hämta upp dig och dra och handla. Om du kan vänta tills dess 😛

  Svara

 • Lina

  |

  Men vaaaarför tar du inte körkort då? Problemet löst!:)

  Svara

 • Decdia

  |

  Kan du inte köpa en cykel och lasta på den? Jag är grym på att lasta på cykeln! Rekordet är 2 bag-in-box, 6 liter läsk, ett åttapack toalettpapper och två fyllda kassar.

  Svara

 • Lina

  |

  Det BÄSTA med att ha barnvagn är att aaaaaldrig behöva bära på nåååågot! Inte ens sin mobiltelefon liksom!!! 😀

  Just sayin’ 😉

  Ååå andra sidan har man ju ibland en unge att bära på när den inte vill ligga i vagnen ute på långpromenaden liksom haha

  Svara

 • sara

  |

  Körkort?

  Svara

 • Helena

  |

  Köp en snygg ryggsäck och stoppa ner dator och alla skolsaker så slipper du sne rygg. Lätt mitt bästa köp på länge!

  Svara

 • Julie

  |

  Varför inte skaffa en bil då? En billig som gör livet enklare? 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Ska överväga det 😉

   Svara

 • Kajsa

  |

  Sitter i samma sits som dig med inget körkort och därmed ingen bil. Fast jag har turen att kunna gå mellan affären och läggan, och här uppe i Lappland så går kollektivtrafiken som smort. Man blir lite. förvånad när det faktiskt tjorvar 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Man kan väl beställa online och alltså få det hemkört? Man måste ju visserligen öppna dörren då när de lämnar varorna men kanske kan vara värt det? Nu bor jag i England, så är inte speciellt insatt hur det funkar i Sverige, men när jag googlade snabbt så verkade ICA i Landskrona erbjuda denna tjänst. Man får ju då också betala leveranskostnad men får våran del är det värt det, vi brukar handla för ungefär 10 dagar, man kan också då bygga upp en bra bas med varor som ris, couscous, frysartiklar m.m. Så man kan oftast laga mat för fler dagar än de måltider som är planerade. Sedan tycker jag att man enbart då beställer varor man faktiskt behöver, när vi handlade varje dag var det lätt att det slank ner andra saker också, så vi äter nyttigare och bättre nu! Betalar hellre leveransen än sådant vi ändå faktiskt inte behöver 🙂

  Svara

   • Frida

    |

    Nja, kanske mest lathet hehe… Vi får förresten gratis leverans (gäller inte på helger) om vi handlar för mer än £100 (vilket vi alltid gör), så de kanske har något sådant där också?

    Svara

 • Malin

  |

  Åh känner så igen mig. Har flyttat och måste numera också handla utan bil. Jag har dock en cykel att ta skiten i, men jag har bara uppförsbacke hem så jag orkar inte cykla och får leda cykel med alla grejer. Tar nog en 20 min att gå hem och tyvärr är där inga bussar som passar den rutten, så det suger ju en del. Så precis som du, undviker jag att handla eller blir det tvärtom att jag istället småhandlar ofta för att jag inte orkade att med allt första gången. #livetsomstudent 😛

  Svara

 • tjoho

  |

  testa mat.se?

  Svara

  • tjoho

   |

   kostar inget att få det hemkört dessutom

   Svara

 • Linnea

  |

  Alltså du borde skaffa en barnvagn. Kör på liggvagn och vill du inte visa att du inte alls har ett barn utan bara en drös med tunga kassar så hänger du bara en filt över suffletten. Ser ut som du vill ha lite mörkt och tyst för bebisen bara. Du kommer dessutom alltid ha sittplats. Bästa grejen!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha så smart!

   Svara

 • Alice

  |

  Alltsååååå… Helt sjukt att du skriver det här, och just idag också. Jag är nämligen i exakt samma sits typ. Jobbar som vikarie på förskolor där man ofta är ute, vilket innebär att jag släpar omkring på en träningsbag fylld med stövlar, överdragsbyxor och en massa annat varmt så att man inte fryser ihjäl. Plus att jag gärna har med min egen tygväska med lite nödvändigheter. Och som vikarie inom en hel kommun blir det en hel del rännande från ställe till ställe. Väskan måste med överallt och då jag har körkort men inte bil än så måste jag ta bussen som i min ort bara går en gång i timmen. Idag fick jag nästan ett psykbryt när jag missade bussen påväg från en arbetsplats till en annan för att jag hade så mycket packning som sölade ner mig. XD

  Svara

 • Linn

  |

  Jag rekomenderar att du köper en ryggsäck. Speciellt en kånken! Pendlade med tåg när jag gick i gymnasiet och dom är extremt rymliga och skön för ryggen (och en sittdyna, woww!). Finns även modeller specifikt gjorda så att det finns en ficka för datorn. Låter som om jag gör reklam för kånken, haha. Men köp ryggsäck!

  Svara

 • Malin

  |

  Ryggsäck kan ju hjälpa om du alltid släpar på dator. Annars får man helt enkelt dela upp det. Jag handlar bara ett par saker när jag är påväg hem och storhandlar istället när jag har tid inte har annat att släpa på.

  Svara

 • maja

  |

  Som alla andra sagt: ryggsäck!! Du behöver inte köpa en ful utan lägg lite pengar på en från typ fjällräven, sjukt praktiskt vare sig man bara ska till skolan eller ut och resa eller på utflykt eller vad som. Once you go backpack you never go back 😉

  Svara

 • Nathalie

  |

  mat.se, så himla bäst att man kan sitta i lugn och ro, planera veckans mat och få allt direkt hem. Sen lyckas jag ändå missa en del småsaker ibland men det gör liksom inget, man vet precis vad man ska ha de gånger man måste besöka en affär 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Men beställ från nätet. Hej år 2014 liksom 😉

  Svara

  • Kajsa

   |

   Önskar att det fanns nåt företag som levererade mat hem till mig, men det lär väl dröja som vanligt 🙁

   Svara

 • cindy

  |

  hej!
  jag fick en sån där rullvagn av min pappa när ag började plugga och det är sjukt smidigt särskilt när man ska handla mycket:)

  Svara

 • cindy

  |

  ett tips är att skaffa en sån där rullvagn!
  Jag fick en när jag flytta hemifrån från min pappa då jag är ganska liten och inte orkar bära tungt. Kan ju säga att det är så smidigt att packa saker i den och sen gå hem. behöver inte ens köpa en massa påsar till varorna 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv