Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Vad kul med svar på kommentarer. Jag gick precis och tänkte att jag skulle chansa på att fråga dig en grej, så det passar ju bra under det här inlägget då :)

Jag funderar på att jobba i Norge nästa sommar som sjuksköterska. Jag är dock fruktansvärt dålig på att förstå norska (danska också, trots att vi skåningar tydligen ska förstå det danska språket som rinnande vatten) och är lite rädd av den anledningen. Jag måste ju kunna kommunicera med patienterna och personalen liksom..

Och jag förstår att du inte kan ha lektioner i norska med oss här i bloggen (hur kul det än hade varit), så därför undrar jag om du har något tips på att lära sig språket? Se på norska serier eller filmer tänkte jag kunde vara en bra idé, men det ska ju helst vara bra serier/filmer så att man orkar titta också..

Iallafall, vad tror du kan vara en bra idé, du som redan kan och allt?

– Jag tror mycket på att lyssna. Det vill säga podcasts, filmer och tv. Men jag tycker inte alls du ska vara nervös. Ja, det kommer vara nytt till en början, men du kommer in i det! Det kommer att gå jättefort! Du kommer att höra de mest vanliga uttrycken och frågorna varje dag och det kommer att lära dig ännu mer än din ”förberedelse”. Det är ju så när man ska lära sig ett nytt språk att det är bättre att bara kasta sig in i det. När jag var 14 var jag i Kroatien nästan en hel sommar. När jag kom hem kunde jag till och med prata hela meningar och jag förstod väldigt mycket och då kunde jag inte ens säga hej när jag åkte dit. Sen att jag inte kunde säga vilka husdjur jag hade eller fråga efter vägen till torget (hej högstadie-tyska) spelar ingen roll, för det var ju inte så vi pratade med varandra på daglig basis. Du kommer att lära dig det du behöver kunna fort, oroa dig inte. Lycka till! (ät massa goda norska saker åt mig!!)

 

Eftersom att du känns så fruktansvärt smart och som att du har koll på det här med kärlek så måste jag fråga om din åsikt om en sak. Nämligen att vara vän med någon man varit kär i. Vad är dina tankar om det? Jag trodde nämligen att jag och en kille va påväg in i något seriöst när det kom fram att han inte längre kände likadant. Blev såklart totalt krossad och mådde rentav piss. Han va min första kärlek också och nu vill han vara vänner. Då vi är kollegor blir det naturligtvis så att vi ses och måste kunna prata. I början kändes det jobbigt men nu har vi ändå väldigt kul tillsammans, kanske ologiskt kul.. Många avråder ju en från att vara vän med någon man haft känslor för men dethär är en person jag verkligen inte vill förlora helt. Vi är väldigt lika och jag tycker väldigt mycket om att vara med honom. Men undrar samtidigt om det är dumt att “hänga kvar”.. Just nu känns det inte som att det är något problem för mig att vara vän med honom men är rädd att jag lurar mig själv och tar skada i längden. Har du någon erfarenhet av detta eller vad tror du? Tack för att du är bäst!

– Det är faktiskt bara du som kan avgöra det här. Jag kan med egen erfarenhet endast jämföra det med att vara kompis med ett ex och det funkar inte överhuvudtaget för mig så länge jag har känslor för personen. Men när känslorna lagt sig så går det bra. Så om du menar att du varit kär och inte är det längre så ser jag inte det som ett problem, men om du fortfarande har känslor kanske det skulle bli jobbigt om han till exempel började dejta någon annan? Om du är okej med att ni bara är vänner och inte tycker att det är jobbigt så varför inte? Spelar väl ingen roll vad andra tycker då 🙂

 

DSC03851

 

Åh, alltså detta med p-dator! Har käkat p-piller länge men orkade verkligen inte mer nu. Har testat kopparspiral tidigare men fick ta ut den första pga att den vridit sig och den andra drog jag ut själv av misstag med min menskopp (tydligen inte helt ovanligt). Hade precis (verkligen precis) börjat med NaturalCycles när du publicerade inlägget om Pearly och någon dag senare inlägget med kommentaren om NaturalCycles. Tycker att det är så svårt att bestämma nu om jag ska ge NaturalCycles en chans eller gå över till Pearly – fattar inte riktigt skillnaden? Tycker dessutom att Pearly är dyr och lady-comp är ju ännu dyrare men kanske bättre? Kan inte du fixa rabatt hos Naturafemme nu när du recenserat Pearly i bloggen?

:D

– Jag vet faktiskt inte heller. Båda utgår ju från samma princip – att mäta basaltemperaturen. Tyvärr har jag inte provat alla som du nämner utan bara Pearly, men jag är nöjd med den hittills i alla fall. Haha, kanske det.

 

Vart tittade du på historieätarna? Lät som nått för mig :)

– Åh det är sååå bra! Se det! Tyvärr hittade jag ingenting på Svt play eller svt flow, men efter lite googlande hittade jag hela avsnitt på Youtube.

 

Jag DÖR – vad äter du för något megasmaskigt?! Syftar inte på glassen (gillar inte glass) utan maten. Ser ut som typ skavgryta?! Recept tack – typ nuuuuuuu. :-D Puss!

– Ja, helt rätt! Det var vildsvinskav som Johannes lagade. Såå gott! Han använde lök, trattkantareller, grädde, viltfond, massa timjan och peppar. Tror inte att jag missat något.

 

20141012-200154-72114544.jpg

 

Känns konstigt att säga att man tycker det känns “skönt” att veta att det är fler som känner så. Jag har också känt mig ner men vet inte riktigt varför, så när jag läste “Jag vet inte om det är en livskris, PMS, om jag är understimulerad eller vad det är, men allt känns så hopplöst.” så kändes det skönt att jag inte är ensam om det.

Hoppas det blir bättre iallafall! :) Ha en trevlig helg

– Tycker inte det är konstigt alls. Det känns bättre att veta att andra känner likadant. Det vi möts av i dagens samhälle är så förskönat. Jag tänker på vad man ser på sociala medier. Jag tycker det är viktigt att berätta att allt inte är glittrande rosor och att man inte är så himla lycklig alltid. Det är okej att må bajs. Så länge det inte är varje dag hela tiden, för då borde man ta tag i det. Hoppas vi kommer ur det snart. Kram <3

 

Hur brukar du göra för att komma ur sådana “deppiga” perioder? Jag har börjat få sådana ibland, kan bara helt plötsligt känna mig jätte olycklig och helt nedstämd även fast jag har världens underbaraste dotter.

– Jag brukar tillåta mig själv att vara ledsen. Nu har jag förvisso ingen dotter att ta hänsyn till, så jag kan ligga i sängen hela dagen och inte bry mig. Men jag tänker ändå att det kan vara viktigt att få deppa lite, att det också är en accepterad känsla. Om det pågår för länge så tar jag tag i mig själv och jag vet hur svårt det är, det är ju så lätt för någon annan att säga att man ska ”hitta på något” när det är det sista man vill i hela världen. Man måste bara göra det. Gå in i duschen, gå och handla, ta en promenad eller träffa någon. Oftast känns det bättre då. Om inte så får man försöka ta reda på var skon klämmer, VARFÖR mår man som man gör? Är det bara just nu, eller ligger det djupare? Varför återkommer känslan och när? Är det till exempel kopplat till PMS? Finns det något man borde ändra på? Hoppas det löser sig för dig <3

 

Haha, ja det är ju absolut super viktigt att man tar kort på lypsylet när man tappat det i stället för att ta upp det direkt så att det inte dränks mer

– Jaa, såklart. Är inte som att det kommer drunkna och dö. I have time.

 

20141010-161120-58280718.jpg

 

Inte för att förstöra fredagsmyset men. Har du tänkt på kognitiv beetendeterapi för att lindra din spindelfobi? Den påverkar ditt liv ganska mycket

:(

kram kram från en vänlig själ

– Ni var en del som tyckte det. Ja, jag kanske borde det? Men när jag tänker på att en del av terapin kanske går ut på att jag måste se eller vidröra(!!!) en spindel så får jag superpanik. Vill. Inte. Är hellre rädd förevigt då.

 

Kom på en sak! Du precis som jag försöker ju äta så mycket ekologiskt och närproducerat som möjligt. Men gäller det även för godis, chips och glass? Kom nämligen på mig själv att aldrig ha tänkt på det förut! Har du isf något tips på gott, ekologiskt snacks och godis? Tack för en superbra blogg :)

– Jag försöker, men helt ärligt så blir det ickeekologiskt oftast. Jag brukar dock alltid köpa ekologisk mörk choklad, jag gillar märket Green & Blacks. Jag borde köpa ekologisk glass och ekologisk chips, men just godis har jag inte hittat ett speciellt bra ekologiskt utbud på. Men liksom, om vi är duktiga och försöker göra bra val i den mån vi kan tycker jag inte att det behöver vara så farligt om det inte blir ekologiskt alltid.

 

Jag fattar inte riktigt. Hänger du på gymet i smyg 8 timmar per dag eller hur kan du äta sådana otroliga mängder skräpmat och kakor och fortfarande se så makalöst bra ut?

Alltså tänk vad skönt om jag kunde sluta få kommentarer om vad jag äter och inte äter och om hur jag ser ut. Om jag gått ner i vikt. Om jag är gravid. Om jag ”borde äta det där”. DU kanske inte menar något illa, men det är kommentarer som denna som gör att vi får en komplicerad relation till mat och en massa ångest. Tänk vad skönt att kunna äta utan att behöva tänka på hur man ser ut eller inte ser ut hela tiden. Eller tänk att bara få leva utan att tänka på hur man ser ut. Åh. Fina tanke.

 

Åh vad mysigt!
Du jag har en fråga, hur gör man när man är lite svartsjuk av sig? Jag vill inte och kämpar verkligen för att inte få fram de känslorna, för det är ju bara så himla onödigt. Tror det kan ha att göra med att jag ibland är lite osäker i mig själv. Typ “åh, varför är mina bröst så små” helt enkelt jämför mig med andra. Jag lovar att jag försöker att förbättra mig, men vad ska jag göra när jag känner den där jobbiga “svartsjukekänslan” komma fram? Usch, detta känns väldigt personligt. Hoppas du förstår.
Tack för en superblogg, kram!

– Nu vet jag inte om du menar i en relation eller allmänt. Om du menar i en relation så kan du fundera på om det beror på något särskilt. Jag kan säga utifrån mig själv att jag inte alls är svartsjuk om jag känner mig bekräftad. Känner jag mig älskad och uppskattad och som han han tycker att ”jag är bäst” så bryr jag mig inte om andra. Då ska det väldigt mycket till för att jag blir svartsjuk och jag är väldigt öppen med om jag skulle bli det. Men du kanske menar allmänt? Jag tror att man måste ändra sättet man tänker på. Det är så lätt att jämföra sig med andra och det destruktiva är att det ALLTID kommer vara någon som är snyggare, smartare, bättre, roligare och så vidare. Förstår du hur hopplöst det är? Så varför ska vi jämföra oss så mycket? När dessa dumma tankar dyker upp, till exempel att någon har finare bröst så tänk istället på något som är bra med dig. Typ ”ja, men jag har så himla fint hår”, eller ”jag har dessa värderingar”. Men försök sluta jämföra dig själv med andra, det leder absolut aldrig till något bra. Kram <3

 

Vad säger du om nya Friends-filmen? ^^

– Tycker att det är en av de sämsta fejk-trailers jag sett. Tack vet jag ”Jack is Back”. Den var bra.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (20)

  • Sara

    |

    Hej! Jag tänkte bara säga att jag gick på spindelterapi i somras. Det har hjälpt mig så sjuukt mycket! Förut när jag såg en spindel fick jag panik, började gråta, sprang till andra sidan huset och bara skakade. Jag började i terapin för att jag flyttar till USA om en månad och ska jobba som au pair, så då är jag tvungen att kunna hantera spindlarna. Jag hade en kompis som gick i spindelterapi när hon var liten, så hon berättade hur det var. Först ville jag absolut inte göra det, för jag ville inte se spindlarna ännu mindre ville jag röra dem, men tillslut började jag iallafall. Nu när jag ser en spindel känner jag ju av obehaget, men jag kan ändå ta fram en sko eller något och döda spindeln, utan problem.
    Jag säger inte att det hjälper alla, men det har verkligen hjälpt mig!
    Hoppas verkligen det löser sig med din fobi!
    Kram Sara

    Svara

  • pernilla

    |

    Är livrädd för grodor och gick hos en psykolog för detta, KBT. 4 gången sa hon att nästa gång ska vi träffa en groda, blev aldrig en 4 gång. Går fortfarande runt med en ständig ångest över att träffa grodor (dom förföljer mig..) och har haft x antal panikångest attacker. Men just KBT klarade jag inte av. Hypnos hade känts bättre eller att på något vis gå till grund varför jag är rädd för grodor och inte bara förändra mitt beteende till dom utan att ta reda på varför.

    Svara

  • Lisa

    |

    Till dig som jämför dig med andra: Jag är precis likadan som du och det är något jag kämpar med konstant. Jag har inga slanka modellben och jag har en rumpa och lår med celluliter som jag känner är jobbigt och jag tänker alltid: ”Den dagen jag träffar någon vad kommer han tycka?” eller ”Varför är han med mig när han ändå komma lämna mig för den perfekta kvinnan han vill ha istället?” Det är ett farligt mönster men du är inte ensam om att vara i det och tillsammans är vi starka. Jämför dig inte med andra och var inte osäker för du duger precis som du är och mer därtill och det gör även jag och alla andra omkring oss. Ingen är perfekt och den dagen du träffar någon eller om du är tillsammans med någon nu: Killen vill inte vara med någon som är perfekt. Han vill vara med dig för att han älskar dig precis som du är! ♥

    Svara

  • Emma

    |

    Jag tror att KBT hade varit jättebra för dig! Du kommer garanterat få vara bredvid en spindel någon gång under era möten, det kommer du tyvärr inte komma undan. Men psykologen kommer ta det långsamt fram och inte göra det förrän du är redo. Jag skulle gissa på att det kommer börja med att du får se bilder på spindlar och sen kanske föreställa dig själv i samma rum som en spindel osv.
    Jag vet att det finns ett gammalt avsnitt av outsiders där en tjej har extrem fobi mot fåglar och går i KBT för det. Det kanske är något att se för dig så du vet ungefär vad det går ut på? Finns att se på kanal5:s hemsida 🙂

    Svara

  • Tove

    |

    Sååå.. dålig människa här; men har också undrat om matvanor. Nej, inte ens undrat…bara känt mig typ ORÄTTVIST BEHANDLAD av universum precis som när jag ser min sambo äta typ fem kilo godis nemas problemas och jag (kanske borde men aldrig) avstår. Men fo rizzle.. det viktiga är att man mår bra och är glad. Sen önskar jag att jag var lika snäll mot mig själv som jag är mot andra när det kommer till sånt här. Det är mitt mål* just nu.

    *Icke att förväxlas med sk mellanmål som bestod av våfflor med grädde och hallonsylt.

    Svara

    • Egoina

      |

      Fast ni får ju tänka på att jag endast lägger upp bilder på det som är roligt (oftast iaf, tråkiga bilder hamnar här med, hah) att äta. Jag äter ju helt vanliga grejer utan mängder med socker och fett ofta också. Annars hade jag ju inte orkat speciellt mycket. Jag kan förstå att ni får en skev bild om ni tror att det enda jag livnär mig på är kebab och kanelbullar och då förstår jag att man undrar. Men jag önskar att vi tog bort all ångest gällande mat och vikt och utseende, i alla fall från min blogg. <3 🙂

      Svara

  • A

    |

    Egoina! Jag är i desperat behov av hjälp. Jag och min sambo kommer förmodligen gå skilda vägar. Jag vet att han är en riktig douchebag men ändå så är mitt hjärta krossat och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Den senaste tiden har han betett sig konstigt och inte velat komma hem, och ett par av hans vänner har gett mig hintar om att han kanske är otrogen mot mig. Jag är nästan hundra på att han faktiskt är det, men han nekar. Nu säger han att han ska lämna mig för att jag tror att han är otrogen, trots att han inte nekar det, trots att han gömmer sin telefon och fb från mig, trots att han skulle ”hjälpa en tjej” och jag absolut inte fick följa med. Han skyller allt på mig, att han gett mig chans att inte tjata så nu ska han hämta sina saker och sticka. Han använder detta som en anledning mot mig och jag vet att om jag inte tagit upp mina misstankar så hade detta aldrig hänt, vi hade fortsatt ett par veckor till innan nästa bråk. Han hade inte haft kulorna att säga till mig att det är slut. Därför klandrar jag mig själv.

    Hela min värld har kretsat kring honom och jag har förlorat många vänner på grund av det. Det känns verkligen som att jag inte har någon kvar nu. Jag är bara 20 år gammal och ensam i denna värld, ingen kontakt med mina föräldrar, en riktig bra vän och nu inte heller någon sambo. Trots att han är en jävla idiot som förmodligen ljuger och är för feg för att säga sanningen och istället skyller på mig så är jag totalt krossad. Jag är dessutom arbetslös och utan honom vet jag inte hur jag ska betala hyran. Hela min värld har rasat och jag behöver råd. Det känns som att jag aldrig kommer bli hel igen, som att jag aldrig kommer att komma över detta.

    Svara

  • Jackie

    |

    Haha är den fejk? Jag dör vad dålig jag är som inte fattade det.. Tänkte direkt på dig när jag såg den. Gör om gör rätt… Ha en bra dag!

    Svara

  • Sophie

    |

    Har frågat den här frågat förut men inte fått något svar så testar igen

    Svara

    • Sophie

      |

      Oj, skickade en kommentar nyss men verkade inte som att hela kom med? 🙁 frågade i alla fall vart du köper dina hårprodukter? Typ schampo och sånt? Köper du på mataffären eller hos frisören?? 😀

      Svara

  • Helon

    |

    Jag försöker köpa ekologiska chips, men verkligheten är att de är inte lika goda! Jag tycker inte om tjockare chips, jag vill ha dem tunna och OLW’s nya är ju suuupergoda!
    Men jag och min sambo mailade både OLW och Estrella och frågade var potatisen kom ifrån, och svaret var att det var svensk potatis. De är ju asbesprutande ändå, men att det är svenskt gör ju att det känns lite bättre..

    Godis är jag sämre på.. Men tacka vet jag ekologisk 70% choklad <3

    Svara

  • Matilda

    |

    Åh TACK Egoina för att du säger ifrån angående vikt/hälsohetsen och kommentarer angående sådant. Det är så otroligt skönt att detta är en fristad när exakt alla andra bloggar på något vis tar upp denna hets. Återigen, tack. Du är bäst!

    Svara

  • Matilda

    |

    Du är en så himla fin person. Ville bara säga det. Tack!

    Svara

    • Egoina

      |

      Vilken gullig kommentar. Tack 😀

      Svara

  • Camilla

    |

    Märket ”Kung Markatta” säljer ekologiskt godis!! 🙂

    Svara

  • Emy

    |

    Gillar dig mer och mer för varje sånt här inlägg. Du är bland den mest smarta ”toppbloggarna” helt klart.

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack, gullig du är 😀

      Svara

  • Caroline

    |

    Haha jag dör lite när jag tänker på alla stackars människor som går och tror på den där ”friends-trailern” 🙁 Man såg ju direkt att det var scener från bland annat cougar town (asbra serie för övrigt) haha!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv