Follow my blog with Bloglovin

Det värsta jag vet

Jag var med om något av det värsta jag vet precis. Jag skulle vädra lite (påminn mig om att aldrig göra det igen!) och när jag skulle stänga fönstret såg jag att det satt en spindel precis vid öppningen. Jag vågade inte stänga eftersom jag var rädd att den skulle komma in och ja, av det uppenbara skälet att jag inte ville gå så nära.

Jag övervägde mina alternativ. Hårfön, vattensprejflaska eller dammsugare. Inget kändes riktigt bra, så det slutade med att jag byggde en lång grej att peta med, ett pokingdevice som i Vänner. Jag tejpade ihop små kartonger jag hittade:

 

20140929-203903-74343923.jpg

 

Jag tänkte såklart inte putta på den och ta in hela pet-grejen igen, utan jag tänkte slänga ut hela skiten. I en timme stod jag och försökte samla mod till mig att göra det. Tog även en shot (hade bara Baileys hemma, så ovärt) och till slut tänkte jag ”nu jävlar”. Jag försökte putta ut den, men planen gick åt helvete och som tur var hade jag dammsugaren bredvid mig och fick använda den.

Usch alltså. Jag skakar fortfarande. Och dammsugaren lär jag väl få ha på hela natten. Tänker att den blir väldigt varm och att äcklet inte kan krypa ut igen? Jag vill egentligen inte att den ska dö, men alltså vad är mina alternativ? Usch, usch, usch. Tyck att jag är töntig eller vad ni vill, men hade någon erbjudit mig en spindelfri värld mot att tio år hade tagits bort från min livstid så hade jag inte tvekat. Kanske till och med fler år.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (69)

 • Robert

  |

  Usch, jag lider med dig. 🙁 Kan tipsa om att cykelolja är bra. Å-å-åtminstone om det handlar om djur på balkongen. Hade problem med duvor men de försvann efter att både de och jag upptäckt vilket bra tryck det var i en sån flaska. 😉

  Svara

 • Frida

  |

  Jag brukar alltid dammsuga upp lite makaroner efter att jag har dammsugit upp en spindel. Tänker att det blir som vapen mot den inne i påsen!

  Svara

  • Egoina

   |

   Självklart! Det gör jag också alltid. Men är orolig ändå. Tänk så överlever den trots allt och livnär sig på makaronerna istället 🙁

   Svara

 • H.

  |

  U

  Svara

 • H.

  |

  Uch, förstår dig! Det värsta jag vet är gräshoppor och en gång skulle jag googla något ord, det fanns tydligen en sorts gräshoppa som heter så. Behöver jag berätta att laptopen nästan for i väggen? Blev så jäkla skakad alltså, uch.

  Svara

 • Jämtlandshanna

  |

  Jag har riktig fobi för spindlar så jag dömer ingen! Förstår om du har dammsugaren på inatt!

  Svara

 • Sofia

  |

  En spindel kommer inte ut igen efter att du dammsugit, där är ett spjäll som sitter i vägen. Dammsug upp spindeln och dammsug sedan en matta eller annat ställe där mycket damm kan samlas, så känns det nog lite bättre. 😉

  Svara

 • J

  |

  Usch, jag känner dessvärre igen mig alldeles för mycket 🙁 jag hatar dom!

  Svara

 • Lotta

  |

  Haha jag var likadan fram tills för ett par år sedan 😀 lider verkligen med dig! Jag hade nog låst in dammsugaren i något skåp och tejpat för kanterna, och sen bett någon annan ta hand om spindeln när de kom över. Numera är jag bara fobiskt rädd för husspindlar och övriga spindlar som är större och har tjocka ben.

  Svara

 • Lina

  |

  Hahaha älskar att jag fick helt fel associationer till att ”lufta” först :p

  Det måste verkligen vara helt sjukt handikappande att vara så rädd för någonting, visst tycker jag också att spindlar och alla småkryp är vidriga men inte så jäkla illa att jag måste bygga ett verktyg för att kunna stänga ett fönster 😉 Hoppas du kan sova i alla fall! Och du kan ju alltid trösta dig med att det blev en underhållande läsning för oss som resultat 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, det är rätt handikappande. Jag vågar till exempel inte tvätta mina fönster, isåfall endast när det verkligen är vinter (jättekallt = mindre kryp) och någon är hemma med mig 🙁

   Svara

 • Ida

  |

  Fy. Tusan. Vad. Äckligt!

  På tal om äckligt och kryp.
  Fick ett fästingbett för ett par månader sedan på sidan av magen. Det har fortsatt att klia och varit som en liten ”böld” (en ssk har kollat och det är än så länge OK). Hur som, ibland slår mig en tanke som: ”tänk OM det bor FÄSTINGBEBISAR därinne. Och så rätt var det är går det hål och de bara väller ut. Ryser. Mardröm AB.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh fyfan!!! Det är det ju säkert inte, men förstår din tankegång 🙁

   Svara

  • Emelie

   |

   Åh fy fan blää!!! ryser som faan nu *kommer drömma mardrömmar forever*, fästingar är ju bra mkt värre än spindlar..

   Svara

 • Jenny

  |

  Dammsugaren suger så starkt så att benen på spindeln trillar av, den dör alltså!! jag brukar spraya lite på fanskapet också så den blir benlös OCH stel!

  Svara

 • Felicia

  |

  Jag vet precis hur du känner..):
  Är likadan när det gäller getingar/bin ):
  Usch, får ont i magen av att bara tänka på dom..)

  Svara

 • Maria Karlsson

  |

  Sätt en plastpåse för och ta ett gummiband runt så är du säker på att den inte kommer ut och slipper ha på dammsugaren. Om det är en genomskinlig påse ser du ju sen om dem tar sig ut eller inte så slipper man fundera på det i fortsättningen 😀

  Svara

 • Freja

  |

  Jag tycker verkligen inte du är töntig. Jag lämnade min cykelkorg vid vägkanten innan idag efter att ha sett världens största spindel krypa ner i den, så värt..

  Svara

  • Egoina

   |

   Hade jag också gjort! Haha.

   Svara

 • Sara

  |

  Bare husk å bytte støvsugerpose med en gang, så den ikke legger egg der inne som kryper ut senere!

  Svara

 • Claire

  |

  Usch! Jag lider med dig! Men jag skulle inte kunna göra så just för att jag skulle vara rädd att missa och den skulle krypa in i ett hörn och komma fram när jag minst anar det.. Så min fobi gör att jag (fast jag då måste komma nära), tar mängder av toapapper, tar den, klämmer sönder den, OCH spolar ner den.. Fortfarande lite ångest att den mot förmodan överlever och kryper upp i toan.. Men liksom då är den både ihjälklämd och dränkt.. Det värsta är när man ser en, springer för att hämta papper och den är borta! Därför försöker jag alltid ha koll på den 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Usch, hade aldrig kunnat vara så nära 🙁

   Svara

 • Emma

  |

  Usch vad jag känner igen mig. Har också byggt sjuka ”vapen” och suttit i timmar och bara stirrat på spindeln samtidigt som hjärnan kastat runt alla möjliga tankar om hur jag på ett absolut säkert sätt kan få bort den jäveln. Efteråt tycker jag oftast synd om spindeln. Brutalt. Kluven människa.

  Det är okej att sova med dammsugaren på. Täpp även igen alla ställen som den mot förmodan kan smita ut från. Spindlar skrämmer vettet ur mig.

  Svara

 • julia

  |

  Fydå lider verkligen med dig! Jag hade ett spindelnät med en stoooor spindel i utanför fönstret för ett par veckor sedan, jag kunde inte öppna mitt fönster på en vecka för jag ville verkligen int den sku komma in men efter att vara instängd i 26 kvm en vecka utan luft typ så tog jag en hårspraysburk och ja även vinterhandskarna åkte på och jag spraya och spraya och spraya och till slut säckade den ihop. Stängde fönstret fort och tog kort på den så jag säkert skulle veta var den låg tills nästa dag. Morgonen där på låg den kvar och ja död. Nu dödar jag minsta lilla spindel som röt sig i mitt rum, hatar spindlar!!! spk

  Svara

 • CheeseDoodle

  |

  Härligt att läsa att jag inte är ensam. Får ofta höra hur fjantig jag är. Tänkte torka ur kylen för ett tag sen, vädrade. Varit minusgrader uppåt Sverige. Antog att insekterna försvunnit. In flög en lång och smal insekt 🙁 Öppnade balkongen i hopp om att den skulle flyga ut. När jag väl trodde att insekten tagit sig ut tänkte jag tvätta mig. In kommer den och lägger sig i handfatet. Efter många om och men lyckades jag spola vatten på den. Överlevde och flög omkring. Till slut landade den på golvet och damsugaren tog den. Hela scenariot tog flera timmar. Sex på morgonen kunde jag lägga mig och då hade jag städat klart vid 22:30. Fick sova två timmar innan jobb.

  Jag vill hellre inte döda insekter. Ibland måste man. Kan sympatisera med er som är rädda 🙁 Skönt å veta att man inte är ensam.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Kunde varit jag!

   Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • Jenni

  |

  Bra jobbat! Är exakt som du! Hittade en megaspindel i min gamla lägenhet. Jag smällde igen dörren till rummet där den var, började gråta. Ringde alla möjliga och frågade om de kunde hjälpa mig, ingen kunde!! Tog en shot, satt utanför i en timme och till slut gick jag in på skakiga ben men då var spindeljäveln borta!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Det värsta är när den försvinner !!! 🙁 Fyfan!

   Svara

 • Hanna

  |

  Men å! Min önskan om en trevlig kväll fungerade alltså inte :/
  Förstår din fobi! Själv har jag fobi mot saker inuti kroppen och i skolan har vi det just nu, så lärarna visar bilder på stora celler och sånt och varje gång så vill jag bara kräkas/springa iväg/dö men jag måste lära mig det…. usch!

  Svara

 • Johanna

  |

  Haha åh, känner igen mig så mycket i alla kommentarer också! 🙁 Är jobbigt rädd för spindlar jag med. Det värsta är personer som inte tar ens rädsla på allvar, typ dom ska hjälpa till och ta bort spindeln, men sen ska dom visa hur ofarliga spindlar är och köra upp äcklet i ansiktet på en!! TACK liksom, nu försvann alla rädslor och ja, den är ju rätt söt ändå. FAST NÄ.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hade någon gjort så mot mig hade hen inte varit min kompis mer!!! 🙁

   Svara

 • Olivia

  |

  Alltså jag förstår dig precis! Fast jag hade aldrig haft det modet iallafall. Jag hyperventilerar, gråter och beter mig allmänt barnsligt. Starkt av dig ändå 😉

  Svara

 • Jessika

  |

  Åh vad jobbigt att ha en sådan fobi, du är inte töntig utan känslor är alltid individuella och ska tas på allvar.

  Men det GÅR att bli av med. Och det kanske det vore värt, med tanke på att man stöter på spindlar rätt så ofta. Försök tänka på att åtminstone de spindlar vi har i Sverige är snälla djur som håller t.ex. flugor – som faktiskt kan vara smittspridande och till skillnad från spindeln är ute efter att spy på din mat – borta. Vet att det inte är så mycket till hjälp när man är så rädd men.

  Min sambo var ungefär lika rädd som du innan, med sen vi flyttade till ett gammalt hus där det bor en del spindlar har det faktiskt blivit bättre för honom. Nu ser han en spindel lite då och då och vill ju inte gå fram till den precis, men inser iaf att ”ok, den bodde faktiskt här före oss och den är myyycket mindre än mig och gör ingen skada…” 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Lider med dig!
  I somras var jag i stugan och skulle in på toaletten, och när jag ska gå ut sitter en spindel vid handtaget.. Så jag står där inne och skriker och gråter medans mamma står utanför och skrattar..

  Svara

 • Hanna Watson - nygift i Kanada

  |

  HAHAHA, tack för att du beskriver hur vi spindelrädda känner oss! Här i Kanada där jag bor har jag knappt aldrig sett en spindel. Det är för att det blir så kallt på vintern att de inte överlever. Det är inte ofta man är tacksam för kylan men i detta fallet är jag det

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag vill flytta till Kanada!

   Svara

 • Jennie

  |

  Min värsta mardröm (klicka på videon på egen risk!) :

  Såg den i förrgår och ryser fortfarande…

  Svara

  • Egoina

   |

   Tänker inte kolla 😉

   Svara

 • D. DeMarkey

  |

  Åh du vet väl att dom lever vidare i påsen och kan lägga ägg där inne i fukten… perfekta stället för dom!! Jag brukade också göra det förr men inte längre, nu sprayar jag dom till döds med hårspray, så hemskt men fan det är dom eller jag. Jag har vääärsta spindelfobin och jag bor i radhus!! Idiot man är som ens flyttade hit. Vill hem till mitt gamla område igen och till LÄGENHET!

  Släng ut påsen så snart du kan!

  Svara

 • J

  |

  Jag är precis likadan alltså, brukar skrika mig hes medan jag samlar mod. Men jag måste tipsa dig om ett sånt elektriskt tennisrack typ.. Haha. Har räddat mig så många gånger!!! Skulle aldrig våga använda dammsugaren efter en incident för några år sedan då någon enorm, flygande insekt överlevde i min dammsugare två veckor och flög sedan ut ur den igen! TERRORN alltså! Jag fick ringa någon som kom och tömde dammsugaren när jag lyckades suga upp den igen.

  Svara

  • Egoina

   |

   Alltså neeeej. Det där skulle du inte berättat 🙁

   Svara

 • Frida

  |

  När min mormor sög upp getingar med dammsugaren brukade hon suga upp lite pulvertvättmedel också, då dör de på en gång! Lite av ett lifehack så att säga, VÄLDIGT värt att veta!

  Svara

 • malin

  |

  Urk! Har inte spindelfobi alls eller så, men fick en gång ett spindelbo fullt av ägg i håret när jag joxade runt i buskar. Det var INTE trevligt!! Nästan så jag rakade av håret och tvättade skalpen med klorin.

  Svara

 • Jennifer

  |

  Vet en kompis som körde på den taktiken och dammsög upp många spindlar. Dom fortsatte att leva och när hon skulle byte dammsugarpåse så var det typ 1 miljon spindlar (de hade förökat sig) som kröp ut… USCH!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Men sluuutaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

   Svara

 • Gnill

  |

  Jag lider med dig men har faktiskt lite svårt att förstå att du inte tar tag i din fobi, det finns ju hjälp att få!
  Har själv genomgått KBT för en fobi och vet att man blir som en ny människa med en mycket större värld efteråt.
  En del verkar identifiera sig med sin fobi och acceptera att det är en del av ens liv och bara säger ”jag kan inte”. Svårt för mig att förstå hur man INTE kan vilja ha kontrollen över sitt liv.
  Hoppas du tar tag i det så småningom!
  Kram

  Svara

 • mia

  |

  Usch! Jag var lika rädd som du (och alla i kommentarerna). Måste tipsa er om att gå på fobiträning! Jag blev erbjuden det då mitt liv verkligen begränsades så totalt av att inte kunna sitta ute på marken o ha picnic, aldrig öppna fönster/dörrar. Dessutom läste jag biologi, tack vare fobin misslyckades jag på sååå många tentor!
  Iaf, jag hade inte så stor tilltro till terapi, men varför inte testa liksom? Och det var såå värt det! Nu står balkongdörren alltid öppen, och vilken känsla det är!
  Spindlar är fortfarande obehagliga och kommer alltid att vara, men inte alls som förr.

  Svara

 • Josefine

  |

  Känner igen mig så väl i det här inlägget. Bodde i Australien i 4 månader under deras sommar och det var spindlar överallt. Mest små äckel, men varje gång man skulle någonstans fick jag fråga om det fanns ”huntsmans” där, dvs spindlar som kan bli lika stora som en vanlig tallrik. De spindlarna är inte ens ovanliga, utan lite av en husspindel. Såg som tur var inga såna under min tid där, men levde i ständig skräck.

  Svara

  • Johanna

   |

   TACK. Googlade huntsman spider. Kommer aldrig någonsin åka till australien. Eller sova.

   Svara

 • Jan

  |

  Intressant tanke det där med att du är villig att offra tio år av livet för en spindelfri värld… Nu var det ju en knaper månad för dig har jag förstått, men om du kan offra så pass för att bli av med spindlarna, vore det inte aktuellt att offra lite tid och pengar på att komma över fobin istället?

  Jag fick på en kurs en gång frågan hur mycket pengar det skulle krävas för att jag aldrig mer skulle dricka alkohol, svaren på kursen var allt från femtio spänn till 100 miljoner…

  Svara

 • Emma

  |

  hahaha kan va bästa inlägget ever! Känner igen mig precis, har sjuk fobi själv. Älskar att du tog en shot!!

  Svara

 • Mimmi

  |

  Haha känner igen mig så mycket!! I påskas stod jag och vek kläder på mitt rum och ur en tröja kröp en spindel?!? En äcklig liten tjock sak. Jag var så jäkla oberedd då jag inte trodde spindlarna vaknat till liv då.. Problemet var att jag var ensam hemma och jag bara skrek och grät och skrek tills jag tog mod till mig och dammsög upp den, fyfan.
  Ringde och panikgrät till min pojkvän efter men han bara skrattade.. Haha 🙁

  Svara

 • Rebecka

  |

  Åh. Jag hatar att något sådant styr ens liv. Det värsta är att folk i ens närhet inte förstår. Och man vet ju själv att man är helt galen som har sådana tankar om spindlar, men det går liksom inte att göra något åt. Man vet ju att de inte är ”farliga” men det hjälper ju inte. Jag är lite avis på de som ens vågar ta bort dem med papper. Usch, så nära. Det värsta är att för mig blir det värre och värre ju äldre jag blir. Det går alltså inte åt rätt håll… 🙁 Hoppas du slipper fler äckliga varelser ett tag.

  Svara

 • Josefine

  |

  Alltså jag har också spindelproblem exakt i detta nu. Skulle döda en geting som låg halvt döende på golvet, tog en tidning och smällde den och EXAKT då kommer en spindel rakt mot mig!! Funderade hur jag skulle döda den, och efter jag tidigare idag hade läst kommentarerna här var jag skeptisk till att dammsuga upp den…. Sprang och hämtade nån insektsdödande spray men vågade inte gå så nära så självklart hjälpte det inte. Då tog jag fram dammsugaren men spindeln var kring lister och sånt så lyckades inte ens dammsuga upp den, och nu är den borta! Det är det värsta med hela historien haha.

  Kruxet för mig är att vi bor kring skog. Väldigt vackert med sjö framför huset och utsikt över berg, men ibland funderar jag om det är värt det. Det är ju inte första gången jag hittar en spindel om vi säger så…

  Och dessutom, som någon skrev här uppe om Kanada, (nu vet jag inte var i Kanada personen bor) att spindlarna kanske dör av kylan, vet jag inte om det stämmer tyvärr… Jag bor i lappland, nästan högst upp i Sverige och här har det nu i flera år varit -40 grader i några dagar i februari/januari, och likförbannat lever spindlarna ändå. Även fast det är kall vinter här uppe stöter man på dem lite här och var ÄVEN fast det är vinter… Kanske beror på att vi bor vid skog men ändå. Haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Säkert några muterade jävla superspindlar som överlever allt 🙁 Usch!!! haha, nejdå. Men åh vad hemskt!

   Svara

 • Lina

  |

  Jag tycker inte du är töntig, men jag kan inte påstå att jag förstår! Det är en irrationell rädsla att vara rädd för något som inte är farligt för en. Vi har inga farliga spindlar här ju 🙂 Jag plockar bara upp dom i näven och går ut med dom! Spindlar är för bra för att jag ska ta kål på dom.

  Svara

 • Emma

  |

  Jag tycker att du (och alla andra spindelfobiker) borde överväga att söka hjälp för detta. Det finns mycket beprövade former av terapi som hjälper många. Spindelfobi är ju en av de vanligaste fobierna så det är något som psykologer och terapeuter vet hur de ska jobba med. Egoina, du borde eventuellt kunna få gratis hjälp via Lunds Universitet, jag vet en tjej som fick det för just spindelfobi, dock var detta kanske 5-6 år sedan. Jag misstänker att det var via Studenthälsan. Du måste nog dock uttrycka det som att det påverkar ditt liv kraftigt (och därmed dina studier). T.ex. att du har mycket svårt att sova efter att du har stött på en spindel, eller att du inte kan vara i lägenheten, osv. Lycka till!! 😀

  Svara

 • Angelica

  |

  Är likadan, får alltid damsuga min balkong innan jag tar mig ut där. Läst att spindlarna inte gillar kastanjer, värt att pröva nu när hösten kommer!

  Svara

  • Egoina

   |

   Seriöst??? Har gärna mängder med kastanjer hemma i så fall!

   Svara

 • Sofia

  |

  Hej fina Regina!

  Du har säkert fått det här tipset tusen gånger innan, men jag vill ändå verkligen rekommendera kbt-terapi mot spindelfobi. Jag har varit livrädd för spindlar hela mitt liv & hade innan min terapi förmodligen aldrig ens kunnat genomföra det du beskriver ovan. Jag flyttade faktiskt vid ett tillfälle från ett boende där det alltid kom in spindlar när jag vädrade – enbart av den anledningen. Jag förstår helt din känsla & obehaget inför detta. Och jag vägrade länge att ens tänka tanken på kbt-terapi eftersom tanken på att behöva utsättas för spindlar var otänkbart. Men sen fick jag veta att visserligen exponeras man för sin rädsla, men man har själv alltid kontroll – och man tar bara så små steg att man aldrig behöver känna starkt obehag/panik. Man lär sig hur kroppen fungerar och kan vänja kroppen vid att reagera annorlunda. Det är SÅ coolt! Tro mig när jag säger att jag verkligen är den sista jag trodde att det här skulle fungera på. Men det gjorde det! Jag tycker inte OM spindlar, men de där obehagskänslorna du beskriver (som jag känner igen sååå väl) de existerar inte. Att gå i kbt för min spindelfobi är mitt livs bästa investering. En värld utan spindlar är svår att få till, men ett liv utan rädslan för dem går faktiskt att fixa! För mig tog det inte ens tio sessioner à 40 min. (Och då var min fobi rätt grav.) Helt sjukt -bra!! Testa,så värt!

  Puss & kram & tack för min favvoblogg 🙂

  Svara

  • Sofia

   |

   Och vill bara förtydliga att det här med att man exponeras för sin rädsla i terapin..innebär inte att direkt komma i kontakt med, i mitt fall, spindlar. Mitt första steg var att prata om dem. Det är också en typ av exponering. Och när jag inte tyckte det var obehagligt längre kunde jag ta nästa steg. Vilket för mig var att titta på en leksaksspindel. Osv osv. Det ser olika ut för alla! Men mam börjar aldrig mes något som känns direkt otänkbart liksom. Hoppas du någon gång har tid, energi osv att prova. 🙂 (sessioner på vårdcentraler brukar bara kosta 50:-/gång)

   Svara

 • Sofia

  |

  OCH. Jag hörde ngn gång i ngt radioprogram där ngn vetenskaplig person (jättetrovärdigt jag vet, men det var for real 😉 ) svarade på det här med im spindlar kan ta sig ut ur dammsugare och han menade att det var extremt otroligt att de skulle hitta ut & att de inte överlever i en så torr miljö som en dammsugarpåse – så de dör därinne helt enkelt. 🙂

  Svara

 • ida

  |

  Jag är också svinrädd för spindlar!
  Mina svärföräldrars hus är 100 år gammalt och tydligen bor det spindlar under snetaken i min pojkväns gamla rum. Sängen står under snetaket, vi släcker lampan och ska sova. Spindelfritt trodde jag men icke! Känner efter en stund hur min pojkvän (tror jag) kastar något på mig som landar på mitt bröst. Mörkt som fan och lyhört hus kan jag inte skrika då jag reser mig upp och fattar att det inte var han som ”kastat” något för att han sov. Det var en spindelfan som hoppade från snetaket och rätt på mig. Fick väcka honom och säga som det var och skräckslagna båda två leta igenom sängen. Usch ryser när jag tänker på det! Hur ofta händer det liksom? Hahah Har också haft spindlar som bott i mina kläder och som börjat röra på sig när man tagit på sig dom, inne i armhålan! Då tänker man….. Why me?!

  Älskar för övrigt din blogg! 🙂

  Svara

 • Hollo

  |

  Här är ett litet tips som kanske kan hjälpa… Efter att du har dammsugit upp odjuret lägger du ner dammsugarpåsen i en plastkasse (typ vit sopkasse) som du sedan knyter ihop väl. Lägg den sedan i frysen några timmar. Inget djur överlever längre exponering av minusgrader. Känner du dig osäker kan du lägga en soppåse i en annan soppåse så det blir flera lager.

  Svara

 • Anna

  |

  Insektsspray är superbra. Äckligt att se när de dör men man behöver ej gå i närkontakt och sedan när den är död kan man dammsuga upp den.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv