Dumlekladdkaka

Kladdkakan vi gjorde igår blev superlyckad, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet. OBS: varning för sjukt läskande bilder och inlägget bör ej läsas på tom mage.

 

Du behöver:

2 dl vetemjöl

4 dl socker

3 ägg

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

150 gram smör

1 nypa salt

1 form med löstagbar kant cirka 20-24 cm i diameter.

Dumlekolor efter behag

 

Såhär gör du: Ställ ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen. Smält smöret och smält ner några dumlekolor i smöret. Vispa ihop ägg och socker. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner dem försiktigt i äggsmeten. Se till att smöret har svalnat och blanda i det också. Häll i kladdkakesmeten i formen. Hacka ett gäng dumlekolor grovt och fördela över smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Vi hackade några dumlekolor som vi strödde på toppen på slutet för att kakan skulle se dumlig ut, men det gör man som man vill. Låt kakan svalna (svårt, jag vet!!) och servera med grädde.

 

DSC03753

DSC03755

DSC03764

DSC03765

DSC03767

 

Ät. Njut. Drick te. Och titta på Vänner.

 

0

Trackback from your site.

Comments (29)

  • Anna

    |

    Ahmäääh den där såg ju inte dåligt god ut!! Synd att jag har kak-godis-chips-uppehåll just nu… 🙁

    Reply

  • Marie

    |

    Ser sjukt gott ut, måste prova 😀

    Reply

  • camilla

    |

    Det är sjukt gott att göra hallongrottor fast trycka ner dumle istället för sylt också 😀

    Reply

  • Julia

    |

    alltså näääe fick sånt där sug i magen (som man ibland gör när man ser nått sjukt gott/nån riktigt snygg) och rysningar av den sista bilden…

    Reply

  • Robert

    |

    Tur att jag nyss har ätit, men kladdkakan hade passat bra till kaffet jag dricker just nu. 😛 😛

    Reply

  • D. DeMarkey

    |

    aaah men lägg av, det där ser hur gott ut som helst! Måste nästan prova att göra en sån men uu så farligt för mig att hålla på att lära mig att göra såna goda saker. !! 🙂

    Reply

  • Malin

    |

    JÄVLAR vad gott hahaha dör jag måste göra en sån och smälla i mig!

    Reply

  • Ida

    |

    Omg vad gott! Blev hungrig igen nu ju..

    Reply

  • Robyn

    |

    “Dumlig” hahaha älskar när man hittar på sånna nya goa ord!!!

    Och förresten, kämpa på. Du är grym!

    Reply

  • Sanna

    |

    Jäklar vad gott det såg ut!

    Reply

  • Myhrans

    |

    ÅÅÅH GUD JAG DÖR VAD GOTT DET SER UT!

    Reply

  • annika

    |

    Läste “läskiga” bilder, sen när jag scrollade ner förstod jag vad det egentligen stod.. blev såååå sugen 🙂

    Reply

  • Chips&Choklad

    |

    Alltså. Wunderbahr. PERFEKT kladdighet på den alltså, man ska nästan kunna dricka skiten!

    Reply

  • Karro

    |

    Men guuud *emoji med hjärtögon* ge mig!

    Reply

  • Jenni

    |

    Men herreguuuuud!! Skicka hit en då?!

    Reply

  • Josefine

    |

    Och jag som ska dra ner på det goda..

    Reply

  • Em

    |

    Hackad dumle passar dessutom utmärkt i sockerkaka 😉

    Reply

    • Mli

      |

      Åååh, det lät ju också jättegott!

      Reply

  • Matilda

    |

    Hej Regina! Har fått en uppgift i skolan att skriva en krönika med temat identitet och självkänsla. Men jag vet inte riktigt vad en krönika är eller vad jag ska skriva om. Hur kommer du på dina rubriker? Du skriver ju krönikor och är mycket bra på det så jag tänkte att du kanske ville hjälpa mig med lite tips på hur man skriver en bra krönika om du har tid.

    Ha en fin kväll, Kram.

    Reply

  • Daniela

    |

    Ser så jäääkla gott ut!!

    Reply

  • Emma

    |

    Men asså ååååh, GOTT!!

    Reply

  • Emma

    |

    Gott!!
    Men är det inte lite onödigt med 4 dl socker? 😛
    När jag gör kladdkaka använder jag 1,5 dl mjöl och 2 dl socker, till 100 gr smör. Dvs lite mindre “sats” än den du gjort här men ändå, 4 dl? 😛 Låter som om det det är mer än vad som behövs.

    Reply

    • Egoina

      |

      Går säkert bra att använda mindre. Jag tog bara första bästa kladdkakerecept jag kunde hitta 🙂

      Reply

  • Mli

    |

    Synd att jag inte kunde hålla mig ifrån din varning om att ej läsa detta inlägg på tom mage… Nu sitter jag här, vrålhungrig och på jobbet (helt utan choklad och kladdkaka i sikte) och.. ja. Buhuhu. Måste testa denna i helgen!

    Reply

Leave a comment

Arkiv