Follow my blog with Bloglovin

Maktlös

Ett mindre roligt brev väntade mig när jag kom hem i fredags. Det var en faktura från min advokat. Som ni kanske minns så överklagade jag till Högsta domstol och jag visste att jag riskerade att betala om det var så att min fall togs upp och jag förlorade. Då fallet inte togs upp trodde jag inte att jag skulle behöva betala någonting, men då min advokat lagt ner cirka två timmar på min överklagan ska hon såklart ha betalt och det kalaset landade på 4400 kronor.

Det kunde varit mycket värre. Men hela grejen känns bara som ett slag i ansiktet. Det här har nu pågått i ungefär fem år. Han håller fortfarande på. Han kontaktade mig bara för någon dag sedan (igen). Jag orkar inte mer. Det känns så orättvist. Det är så fruktansvärt kränkande.

Jag anmälde första gången 2010 och blev inte tagen på allvar. Jag anmälde igen. Jag berättade att personen kontaktade mig hundratals gånger per dag, att han skrivit att han var på väg hem till mig. ”Men OM han kommer hem till dig så kan du väl ringa då”, sa de. I perioder funderade jag dagligen på hur jag skulle orka, jag knöt handen hårt och lät mina nycklar sticka ut mellan fingrarna när jag gick till och från min lägenhet. Jag öppnade aldrig, aldrig dörren eller svarade i telefon om jag inte visste vem det var. Men jag fick leva så, för det fanns ingenting jag kunde göra.

Jag blev kontaktad av en polis några år senare i samband med en utredning av en annan tjej han stalkat då de hittat mig i hans telefon. Det ringde varningsklockor när de såg att mitt nummer var sparat med prefixet #31# framför, min adress låg som en anteckning och det fanns bilder på mig sparade i telefonen. Polisen berättade om den nya stalkinglagen och gav mig energi till att anmäla ännu en gång. Det var långa förhör och polisen lade hela arbetsveckor på att gå igenom tusentals kommentarer.

Sedan blev det rättegång och jag behövde sitta mittemot honom.  I sista sekund fick jag en annan advokat än den jag egentligen skulle ha då hen blivit sjuk och den nya var inte överhuvudtaget insatt vilket märktes. Jag tror inte ens att han visste vad en blogg var. På tågresan hem hade jag så ont i magen att jag inte kunde sitta rakt upp.

Lättnaden kom när jag fick domen. Tingsrätten dömde honom för olaga förföljelse och 15.000 kronor i skadestånd. Men sen överklagade han och hovrätten ogillade åtalet samt mitt skadeståndsyrkande. Det kändes hopplöst igen, men jag bestämde mig ändå för att överklaga. Fallet fick inte prövningstillstånd.

Jag bestämde mig för att skriva det här i hopp om att han skulle sluta. Men det hjälpte inte. Han fortsätter. Inte i samma utsträckning, men han fortsätter. Vad händer när jag använt mitt ”kort” och han ändå fortsätter? Jag är rätt säker på att även om jag skulle skriva ut allt och publicera handlingarna så kommer han inte att sluta. Jag kommer då istället få höra hur jag ”förstört hans liv” och även fast jag gått igenom allt det här önskar jag inte honom något ont. Vissa av era kommentarer skrämmer mig. Jag vill inte någon något ont. Jag vill inte ha det på mitt samvete. Jag vill bara bli lämnad ifred.

Så nu sitter jag här. Fullständigt maktlös. Han har fortfarande inte lämnat mig ifred och nu måste jag dessutom betala några tusen. Det känns så orättvist. Kränkande, förnedrande och så orättvist.

 

1 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (185)

 • Wiil

  |

  Eftersom det inte verkar ta ett slut så får du antingen följa de tips kommentarer (som skrämmer dig) , visa han offentligt så får andra avgöra vad de vill, eller så vänder du dig till soc eller så ger du upp och han kan fortsätta. Det är du som väljer. /wiil

  Svara

 • Wiil

  |

  För djävligt hur rättsväsendet ser ut egentligen!!

  Svara

 • Emma

  |

  Förstår mig verkligen, verkligen inte på det här… Hur nån kan göra så.. Hade det funnits nånting jag kunde göra för dig, för att få honom att sluta, så hade jag lätt gjort det, utan att blinka. Jag bara hoppas att du orkar fortsätta kämpa, för nån dag måste det väl ändå ta slut på ett eller annat sätt. Styrkekramar till dig!!

  Svara

 • Malmö tjej

  |

  Du är så modig egoina, Som har anmält honom, som har kämpat emot, som har sagt åt!! Tycker synd att ingen tog det längre och gav honomvad han förtjänade. Men en dag kommer han tröttna och inse att han inte kan stalka dig föralltid(hoppas jag). Hoppas att det blir bättre och att du faktiskt kan känna dig lugn när du är Själv utan att behöva tänka på honom.

  många styrkekramar

  Svara

 • Linnea

  |

  Tusen styrkekramar! Hoppas allt löser sig. Tycker du ska läcka exakt vem han är, så folk kan undvika honom..bor i Göteborgtrakten och tänker ofta på om råkar möta på honom..

  Svara

 • Malin

  |

  Jag kan inte förstå exakt vad du går igenom men har liknande erfarenhet. I mitt fall var det inte en okänd människa utan mitt ex som vägrade släppa taget efter att jag gjort slut. Det värsta för mig var inte dödshoten eller alla elaka ord utan snarare mängden av sms och mejl och det konstanta hotet om att han kanske någon dag skulle vänta på mig utanför lägenheten. I mitt fall kunde inte polisen göra så mycket mer än säga som till dig att ”ring om han nu dyker upp utanför din dörr”. Detta var precis när stalkinglagen precis tagits i bruk och den tillämpades inte på detta fallet men han blev dömd ändå just för att han uttalat specifika hot och dessutom gjort lite annat mot mig som han kunde dömas för.
  Jag kan förstå din frustration och jag tänker på dig när jag läser alla inlägg om din stalkare.
  Det som funkade för mig var att kontakta alla som jag visste var nära honom och berätta vad han höll på med. Skickade alla mejl till hans släkt och vänner men ignorerade hans kontaktförsök i övrigt. Jag vågar inte ropa hej ännu men nu var det ett par månader sedan han kontaktade mig och jag hoppas att det håller i sig.

  Det är du och bara du som kan avgöra vad som behövs göras i detta fallet, men det generella tipset är väl att synliggöra så som du har gjort här och sedan totalt ignorera. Jag fick också höra att jag ”förstört hans liv” osv. men ärligt talat, bryr han sig ett skit om dig? Nej, allt han gör är oerhört egoistiskt och fyller inte någon annan funktion än att tillfredsställa hans ego.

  För att sammanfatta, stay strong och gör det du känner behövs göras. Mejla gärna om du vill ha någon att prata med och jag bidrar gärna till kostnaden för åklagaren.

  Kramar

  Svara

  • Isabelle (laktosintolerant)

   |

   Herregud! Det var ju faktiskt smart av dig att kontakta anhöriga och hoppas att den känner pinsamhet osv… hoppas det håller i sig och hen har gått vidare. Man får inte glömma att dessa människor har psykiska men.

   Svara

  • kajsa

   |

   Jag kan också, mer än gärna, bidra till betalningen av åklagaren. Det är inte rätt på en punkt att du ska behöva punga ut så mycket pengar för hjälp som inte gett någon förbättring. (självklart ska åklagaren ha betalt, men det är inte rättvist) Det är skandal att det inte görs något åt det här…

   Svara

  • Paula

   |

   Hej! Kan du inte starta en insamling? Vill också bidra! Kan kanske inte hjälpa så mycket som andra men många bäckar..!

   Svara

 • krulli

  |

  Det är nog dags att du outar honom nu Egoina! DU ska inte vara så snäll mot honom efter vad han har gjort mot dig. Kör hårt, vi står bakom dig!

  Svara

 • Matilda

  |

  Fy fan vad trist verkligen! 🙁 Att man inte bara kan få leva sitt liv i lugn och ro… Och jobbigast av allt kan jag tänka mig är att du faktiskt försökt göra allt i din makt för att det ska sluta. Men om inte ens det fungerar, vad ska man göra då? :/

  Svara

 • Linnea

  |

  Vet inte vad jag ska säga…. Jag beklagar. Verkligen. Du är stark! Jag hoppas allt ordnar sig på något vis och vi alla finns här för att hjälpa dig!

  Svara

 • Sarah

  |

  Han verkar fan inte vara mentalt frisk. Men om du vet vem han är, är det inte möjligt att söka upp någon närstående till honom och kontakta hen om problemet? Någon måste ju ingripa.

  Svara

 • E

  |

  Fall som detta är det som får mig att vilja arbeta inom rättsväsendet. hur fan kan de inte göra något? Hur kan de låta någon gå runt med en konstant klump i magen och regelbundna hot? Herregud han har ju förstört ditt liv fullständigt och DU ska betala? Hur fan går det ihop?!
  Usch, jag skäms över hur polisen behandlar människor och inte tar sånt här på allvar. Du är den starkaste människan jag vet. Det måste kännas fruktansvärt men du klarar det här ❤️

  Svara

 • Mella - stolt medlem i PK-maffian

  |

  Fyfan vad vidrigt och orättvist. Vet inte vad jag ska säga… Är så genuint ledsen för din skull. All kärlek till dig ♥

  Svara

 • C

  |

  Kram! ❤❤

  Svara

 • Lili

  |

  Kanske andra bloggare kan hjälpa dig? De kanske vet hur man ska gå till väga, eller åtminstone kan stötta dig. Jag tänker på Lady Dahmer, Tyra och kanske Kissie..?
  Annars finns vi här, redo att spamma sönder hans mejl, redo att turas om att stå vakt vid din port, redo att hålla din hand när det är läskigt.

  Stor cyberkram!

  Svara

 • Hanna

  |

  Fyfanken. Sitter här med tårar i ögonen. Hur kan en människa göra så mot en annan? Vi är många på din sida!

  Svara

 • Olivia

  |

  blir bara ledsen när jag läser det här, vill bara ge dig en kram haha! så sjukt när du ger oss såå mycket och sen ska duu åka dit för det lixom.. make no sense.

  Iallafall tänkte jag också bara säga att jag är så imponerad av dig. Du är en person man verkligen ser upp till och jag älskar allt som har med dina krönikor och din blogg att göra. Du är fantastisk!

  Svara

 • Jack

  |

  Du kan ge igen med samma medicin. Jag kan ju inte skriva ut vad men du kan jävlas tillbaka utan att han kan ta reda på vem. Googla lite.
  Jag är så ledsen för din skull att idioten håller på fortfarande. Hoppas karma slår honom hårt i ansiktet en dag.

  Svara

 • vendela

  |

  Blir rädd när jag läser det här. Hur får det ens gå till såhär? Helt jävla galet…

  Var va du på rättegång? Jag hade lätt kunnat sätta mig ner och skriva ett klagomålsbrev om att det inte borde slutat sådär. Att det är hemskt hur rättssystemet får gå till sådär, hur de missbrukat sin makt i högsta domstol och inte tagit en sånhär allvarlig situation seriöst. Inte för något antagligen kommer hända, men det kanske får i alla fall EN person till att få upp ögonen, och den enda personen kanske kan underlätta för någon annan i framtiden.

  Tycker verkligen inte att du, eller någon annan förtjänar att bli utsatt för något sånt här… Något måste hända!! Kan inte alla bloggläsare ta upp kampen? För ett bättre och tryggare internet? Och vi börjar med att försöka hjälpa dig! <3

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag förstår att du inte vill sjunka till hans nivå… Men! Du har ”hotat” med att outa honom om han fortsätter och ändå gör han det, men inget inlägg om vem han är, vad han heter eller hur han ser ut har kommit. Han tror väl att han kan fortsätta som han gör utan konsekvenser när han inser att det är bara tomma hot.

  Det är som ett litet barn med en ny fröken, man testar gränserna och sätter ingen stopp så fortsätter det bara.

  Jag tycker du ska outa honom rejält, och det är snart!
  Personligen så bryr jag mig inte ett dugg om hur han ser ut eller vem han är, men det är ju principen. Det han håller på med är inte okej någonstans och det måste vara en tydlig markering på det.

  Lycka till, kram!

  Svara

  • Linnea

   |

   Nu lät det nästan lite snorket och som om ja e arg på dig… :-)) men ja blir bara så frustrerad när han inte fattar! Pucko!

   Kram 🙂

   Svara

   • Madeleine

    |

    Jämföra en mycket efterhängsen stalker med ett barn? Det var väl ändå dumt.

    Det är inte meningen att kritisera dig egentligen för jag ser ju att du står på Egoinas sida, precis som jag. Samtidigt tycker jag att uppmaningen till gränsdragning, en ordentlig tillsägning och sättet att se på honom som ett barn hör i hop med sättet som polisen tidigare bemött Egoina. Dvs att hon klarar det själv, ansvaret är hennes och att det egentligen inte är så farligt.

    /Madeleine som hoppas att han får den dom och det straff han förtjänar och lämnar Egoina ifred.

    Svara

 • Jack

  |

  Maila nån radikal feministgrupp idiotens adress och låt dem ta hand om puckot!!!

  Svara

  • Sofia

   |

   hahahahaha!

   Svara

   • Sofia

    |

    Men ja, jag håller med.

    Svara

  • Lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta

   |

   *Räcker upp handen*

   Mamma LD fixar.

   Svara

 • Jensku

  |

  fy vad jobbigt! 🙁 och vad kan man ens säja. förstår att du känner dej maktlös, du har ju fått noll hjälp egentligen 🙁

  jag slutade blogga för snart 1,5 år sedan för att pappan till mitt barn trakasserade mej på bloggen och använde mina bilder till egna ändamål. han misshandlade mej psykiskt när jag var gravid och fysiskt när jag hade fött min dotter. nu har kontakten avtagit då jag flyttade till en annan del av finland. men han finns kvar som ett hot för framtiden, då min dotter växer upp.

  så det enda jag lite positiva jag kan komma på att säja är att åtminstone har du inget band till den här människan. han har faktiskt inget att göra med dej och ditt liv egentligen, fast hur gärna han än önskar det. jag hoppas verkligen att han slutar en dag och du kan glömma bort allt det här!

  Svara

 • Marre

  |

  Sök till Robert Aschbergs program stalkers!!!!!

  Svara

 • Denice

  |

  Du är modig som står på dig!!

  har du funderat på att ställa upp i Trolljägarna?
  eftersom polisen uppenbarligen inte kan göra så mycket åt det här så kanske de skulle funka lite iaf?

  Det är ju svårt att veta vad som funkar, om något ens funkar. Men att bli outad i TV är väl ingen som vill bli ändå.

  Man får använda alla kort man har för att sätta dit aset!

  Alla har rätt till ett privatliv!

  Svara

 • Rebbi

  |

  Men usch 🙁 håller verkligen med om att du är mosig som anmält honom, blir så trött på rättsväsendet där sådant här inte tas på allvar 🙁

  Svara

 • Karro

  |

  Nej men fy vad ORÄTTVIST!!! Många styrkekramar till dig!

  Svara

 • Alina

  |

  Skickar massa kramar ❤

  Svara

 • Robert

  |

  Jag beklagar verkligen. Vet inte riktigt jag skall säga annars. 🙁

  Svara

 • Stephanie

  |

  Det skrämmer mig när jag får läsa sånt här. Jag drömmer om att jobba inom rättsväsendet men jag hade aldrig låtit en sådan man komma undan . Det visar bara på hur efter det svenska rättsväsendet är för det är inte anpassat för att fungera med internet. Hemskt ledsen för din skull Regina. Jag kan tänka mig att orken tagit slut , men en dag kommer där finnas en person som kommer ge dig rättvisa. Vi hoppas bara den dagen kommer snart. Styrke kram på dig ! ♡

  Svara

 • Mallan

  |

  Många styrkekramar ♥♥

  Svara

 • Mattias

  |

  Häng ut idiote så kanske nån ger han smak av samma medicin… fixa en insamling till att betala räkningen. Tror fler med mig lägger en slant på att knäppa han på näsan. Kolla din försäkring sen dom flesta hqr såkallt rättsskydd.

  Ge dig inte, du är starkare än han.

  Svara

 • Ida

  |

  Blir så förbannad! Ingen människa ska behöva leva i rädsla på det viset du gjort. Hovrätten nästan rättfärdigade hans beteende genom att ogilla åtalet. Ååååh!!! Kram till dig, Egoina! Önskar att jag hade kunnat hjälpa dig! <3

  Svara

 • Line

  |

  Kolla upp din hemförsäkring, du bör ha någon form av rättsskydd där som du kan använda dig av för betalningen – jag har själv nyttjat min vid en tvist.

  Svara

  • Egoina

   |

   Rättsskyddet gäller inte vid brottmål tyvärr 🙁

   Svara

 • pernillz

  |

  Nää nu blir jag arg och ledsen 🙁 förstår självklart läget men vi kan väl få hjälpa? Vi pratade om en insamling förra gången. Någon som fortfarande är på? ♥

  Svara

  • Malin

   |

   Jag är på! 🙂

   Svara

   • Sofie

    |

    Jaaa, om vi kan hjälpa till så borde vi ju lätt göra det! 😀

    Svara

    • Lina

     |

     Jag är lätt på!

     Svara

     • Veronika

      |

      Jag är också lätt på!

     • Karolina

      |

      Jag med!

     • Sandra

      |

      Jag också!

     • Andrea

      |

      Jag är på!

     • Aleksandra

      |

      Jag är också på! 🙂

  • vendela

   |

   Jag är på!
   Man borde hjälpas åt att kontakta domstolen också. De kommer antagligen inte ändra något, men de kanske får upp ögonen till framtida fall

   Svara

  • Camilla

   |

   Jag är också på! <3

   Svara

  • Linna

   |

   jag kommenterar rätt sällan här men läser ofta. Jag är absolut på för att betala en slant för detta! Maila alla oss som vill hjälpa dig Egoina, skicka ditt kontonr så sätter vi över en slant, eller om du har nåt BG eller så.

   massa kraaaamar

   Svara

 • Liza

  |

  Förstår att allt detta måste vara så jobbigt. Att man ska behöva leva med den där skräcken! Det är inte så livet ska behöva vara. Det är konstigt att han ska få härja fritt. Tänkte på fakturan du fått, det går inte på hemförsäkringen?

  Hoppas verkligen att du ska slippa allt detta!

  <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Tyvärr inte då det är ett brottsmål och inte tvistemål 🙁

   Svara

   • Emilia

    |

    Har du kollat med Brottsofferjouren då det kan finnas olika former av ekonomiskt stöd att söka?

    Svara

 • annika

  |

  Det är ju fan inte klokt hur rättsväsendet ser ut i Sverige ..

  Svara

 • Fanny

  |

  Jag tycker du ska hålla det du sa. Dvs publicera hans namn och uppgifter här. Gör det!! Han kanske inte slutar ändå men var inte så snäll, häng ut honom nu!

  Svara

 • Fanny

  |

  Har du förresten någon aning om hur det gick för den andra tjejen?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag tror och hoppas att det gick bra. Kanske skulle kontakta henne!

   Svara

   • Isabelle (laktosintolerant)

    |

    Absolut gör det!

    Svara

    • Egoina

     |

     Pratade med henne och som tur är har han lämnat henne ifred 🙂

     Svara

     • Em

      |

      #tummenupp 😀 😀 😀

 • M

  |

  Jag förstår din frustration alltför väl, dessvärre. Lagen om stalkers är definitivt inte utvecklad som den borde. Jag hade en stalker 2007 och svaret jag fick från polisen var ”Du borde vidga dina vyer. Det kan ju vara en rik oljemiljonär som vill ha kontakt med dig”. Jag gick därifrån med känslan av att det var jag som var dum och paranoid. I mitt fall fick jag hjälp av min hyresvärd och av störningsjouren. Jag hoppas att han slutar. Jag hoppas att du kan få ditt liv tillbaka.

  Svara

  • Isabelle

   |

   Men asså va!??! Härlig polis.. nej. Kul att de tar saken på allvar.. påminner om det där fallet när en tjej hade blivit stoppad av polisen och fick böter. Sedan när hon kommit hem smsade polisen och frågade ut henne..

   Svara

 • Nathalie

  |

  Jag lider med dig. Kan inte ens sätta mig in i hur du har det och tänker inte låtsas om det heller men jag vill bara sända dig en stor stärkande kram! Vet att det kanske inte gör så stor skillnad men jag hoppas verkligen för din skull att han lägger av snart. Ingen förtjänar nått sånt. 🙁

  Svara

 • Maja

  |

  Jag tycker du ska hänga ut honom här.

  Svara

 • D. DeMarkey

  |

  Usch vad trist att det ska vara så, att det ska vara så svårt att rå rätten på sin sida. Kunde ha vart värre summa men jag förstår dig för det är för det första en stor summa ändå och vad orättvist !

  Svara

 • menime

  |

  fucking publicera vem han är, han får stå sitt kast så som han beter sig

  Svara

 • Boel

  |

  Jag är så ledsen för din skull finaste Egoina!
  Det är otroligt orättvist, jag förstår inte hur en människa kan förstöra en annans på så sätt.
  Dessutom att andra kan stödja honom.

  Jag skickar tusen styrkekramar till dig! <3

  Svara

 • cassandra

  |

  Sök till toberts aschbergs program ”trolljägarna”. Jag såg att de sökte folk till det.

  Jag förstår inte hur du orkar 🙁 hoppas han slutar snart.. blir så trött på rättsväsendet i det här landet 🙁 kram

  Svara

 • cassandra

  |

  Robert ska du ju såklart stå!

  Svara

 • S

  |

  Kan du inte överklaga pengarna till advokaten? Man kan alltid bli sjuk, men man kan inte sätta in en oinsatt vikarie som förväntas få betalt när de sumpar allt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är inte den personen som jag ska betala.

   Svara

 • Helena

  |

  Vet inte vad jag ska säga mer än att jag tänker på dig! Fy sjutton vad du får gå igenom. Stor kram <3

  Svara

 • Camilla

  |

  Fuck rättsystemet!!!! Och du är så stark som klarar detta. Du klarar allt! En dag kommer det här vara över. <3 vi, dina läsare, we got your back!

  Svara

 • Madde

  |

  Jag kan inte sätta mig in i hur det här känns för dig.
  Det måste vara fruktansvärt men jag tycker utan tvekan att du ska outa honom.
  Du förstör inte hans liv på något sätt men han har förstört ditt liv i flera år.
  Om han dessutom hållt på med en annan tjej så vet man ju inte om där finns fler.

  Han ska ta mig fan skämmas över hur han beter sig och du ska stå med huvudet högt och veta att vad du än gör så är det INTE synd om honom.

  Du varnade honom om vad som skulle hända men det struntade han i.
  Jag tycker att du har varit snäll så att det räcker.

  Oavsett vad du gör så vill jag att du ska veta hur cheesy det än låter att vi är många som backar upp dig.
  Du känns som en vän efter alla år jag fått följa dig!

  Stor kram

  Svara

 • Jessica

  |

  Publicera hans fullständiga identitet här på bloggen. Han har väl insett att det bara är tomma hot från din sida om att outa honom. Prova att göra det och se om det hjälper. Om det inte hjälper så får du fundera ut vilket som blir ditt nästa steg. Men ofta minskar stalkers sin aktivitet när omvärlden (arbetsgivare, vänner, familj etc) får veta vad dom sysslar med. Det är faktiskt pinsamt för de flesta att vara en vuxen man och förfölja en ung tjej. Nu är det dags att han får ta konsekvenserna av det. Blir så jävla förbannad på såna där människor som förstör andras liv. De förtjänar inget annat än att få stå och skämmas med brallorna nere.

  Svara

 • Nadja

  |

  Gör ont i hjärtat att läsa om den verklighet du lever i. Har inga goda råd eller bra förslag till dig. Har så svårt att förstå hur det kan få vara såhär i dagens Sverige. Jag hoppas att det ska lösa sig för dig och känner att desto mer jag läser om sånt här, desto mindre vill jag använda min namnskylt inom vården. Där det tyvärr förekommer att människor blir uppsökta av bl.a. Patienter (oftast endast med ett fb-meddelande eller dylikt men ändå). Önskar dig en fin Måndag och skickar en stor kram till dig!!

  Svara

 • Julia

  |

  Styrkekramar fina du <3

  Svara

 • elin

  |

  Kan du inte anmäla det till Aschberg och hans program..? Vi alla kanske kunde tipsa om det?

  Svara

 • Tova

  |

  Du förstör inte hans liv genom att skriva om hans stalkning. Han har förstört sitt eget genom att göra det in the first place. Du hör väl själv hur sjukt det låter? Att ta en sådan människa som orsakat dig så mycket smärta i försvar? Låt honom stå för sina egna handlingar, och du för dina. Vill du inte ”outta” honom så gör inte det. Men du förstör inte någons liv. Jag hoppas du vet det innerst inne.

  Svara

 • Malin

  |

  Häng ut honom här så hjälps vi åt att stalka honom!
  Nej men seriöst, jag pluggar juridik och ibland vill man bara gråta över det system jag svär mig in i. Ibland vill jag gråta över ett fall där det är så uppenbart vem som bär skulden, men bevisningen räcker inte till. Och just nu vill jag gråta för din skull eftersom jag vet att du pga res judicata inte får pröva saken igen. Allt jag kan säga är, håll ut! Nej, du kanske inte fått igenom din sak, men rent tekniskt sett är lagen på DIN SIDA. Det är INTE du som gör fel, i det här fallet är det HAN och vår lagstiftning brister. Jag vet att det inte hjälper men jag lovar att de domare som dömt i ditt fall också vet att du blir felbehandlad, målet håller bara inte. Kämpa på

  Svara

 • Sofie

  |

  Egoina, säg till om det finns något vi som står bakom dig kan göra! Som Vendela skrev ovan något i stil med ett klagomålsbrev eller liknande. Vad som helst! Vi vill hjälpa om vi kan vet du <3 styrkekramar!

  Svara

 • Ellie

  |

  Häng ut honom. Jag förstår att du inte vill ”förstöra hans liv”, men han gör ju det mot dig. Du har varit SÅ JÄVLA SNÄLL som hållt detta privat under så lång tid och inte ”gett igen”, men jag tänker att om du lägger upp infon här kanske människor runt om honom skulle se det och försöka få honom att söka hjälp eller något. Det är HELT SJUKT att de beviljade hans överklagan, och är det så vårt rättsväsende fungerar så tror jag tyvärr inte det finns någon bättre lösning just nu än att hänga ut honom. Om folk vet vem det är kanske någon, på något sätt, kan hjälpa dig. Ta hand om dig och lycka till <3

  Svara

 • Josefine

  |

  Det är så hemskt att de låter det här fortsätta. Men det är bara att kämpa på. Vi hejar på dig!

  Svara

 • ronja

  |

  Jag känner ju inte dig, men jag har följt dig i många år och jag vill bara att du ska veta att vi är många som tänker på dig och stöttar dig. Det känns för jävligt att du ska behöva utsättas för det här. Du har allt mitt stöd. Kram ♡

  Svara

 • Lovisa

  |

  Trolljägarna?! Låt Aschberg mangla ner honom.

  Svara

 • linn

  |

  Jag tycker definitivt att du ska hänga ut honom. Det kanske visar sig att någon har sett din blogg, vet vem detta är och kan då förebygga att träffa denna människa. Du ska inte ha dåligt samvete för att du ”kanske” förstör hans liv. Hur många år har du inte fått stått ut med detta? Är det inte dags att lägga över ansvaret på den som faktiskt orsakar din smärta? Du har gett ett ultimatum som han inte har lyssnat på och borde då få ta konsekvenserna. Oroa dig inte Regina, dina läsare finns bakom dig. Du är stark <3

  Svara

 • Tove

  |

  Hmm.. Stäng av kommentarerna framöver. Lämna honom inget utrymme att stalka dig på bloggen/insta/sociala medier. Förstår att det inte är något du vill göra men det skulle sätta käppar i hjulet för honom Om han inte kan stalka dig online längre så måste han eskalera, och om han eskalerar kan du anmäla igen och förhoppningsvis ta ner svinet. Bara en tanke :/

  Annars så låt kanske någon annan moderera komentarer här? Så att du kan vila upp dig och slippa äcklet tills dess att du känner att du har fått energi igen och vet vad du vill göra.

  Svara

  • Egoina

   |

   Vet att du menar väl, men.. Ska jag ta bort min mejl, min Facebook och byta telefonnummer också? Kanske flytta? Nej, det är han som ska ändra sitt beteende. Inte jag.

   Svara

   • Tove

    |

    Jo jag förstår det. Jag ser det mer som att du lägger en fälla och bidar din tid så att du kan sätta dit honom. Som sista utväg? Äsch, skitsamma. Självklart ligger ingenting på dig, don’t hate me :(.

    Svara

    • Egoina

     |

     Klart jag inte gör <3

     Svara

 • Malin

  |

  Jag blir så arg när jag läser det här, att han bara fortsätter trakassera dig! Jag tycker det är dags at du ”hänger ut” honom i hopp om att folk som känner honom få veta vad han håller på med.

  Kramar till dig ♥

  Svara

 • CheeseDoodle

  |

  Sök till Trolljägarna som en del redan tagit upp. Nu är du även en känd bloggare. Möjligheterna att du kommer med är stora. Istället för att hänga ut hen på bloggen som en del rekommenderar. I fall du hänger ut hen kan du tyvärr själv bli anmäld. Genom din medverkan i Trolljägarna kommer Flashbackgrävare ta reda på vem det är 🙂 Du behöver inte hänga ut någon.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag har blivit tillfrågad om att vara med hur många gånger som helst, men vill inte. Det enda de gör är att ”säga till på skarpen” och som man ser i slutet av i princip varje avsnitt så fortsätter stalkern ändå. Men oavsett så orkar jag inte mer. Vill dessutom inte fläka ut mig själv på tv. Jag kan inte bli anmäld om jag delar med mig av offentliga handlingar. De får vem som helst se. Man kan till och med googla fram det skälv. Kram!

   Svara

 • Cicci

  |

  Jag förstår så väl att du inte vill tala om vem han är! Det är ju inte du som gör fel så det är inte du som ska få höra all skit om du skriver ut namnet. Meeeen, du kan ju alltid tipsa folk om var man kan läsa domen även om du inte länkar exakt till den dom det gäller. Utan snarare ”för er som är intresserade är domen möjlig att läsa för allmänheten precis som det stora flertalet andra domar i Sverige. Läs mer här […]” eller liknande. Så får du tänka att du hjälper andra att hålla sig ifrån honom. Tänk den stackaren som fattar tycke för honom utan att veta hur han egentligen är. Stay strong och visa att du står högt över både honom och rättsväsendet!

  Svara

 • Nina

  |

  Tänkte först också på Aschbergs program, och så tänkte jag på att du fan borde outa honom och låta honom ta konsekvenserna för det, men sen fattar jag att du helt enkelt inte ORKAR mer efter så många år! Vill bara krama dig och säga att der blir bra! Jag vet att du inte någonstans är en ond människa och att du har ett gott hjärta, men för din egen skull borde du outa honom här även om du inte orkar med situationen något mer. Det känns som. att det är det enda som kan hjälpa dig eftersom fking rättsystemet inte kan. Öga för öga tand för tand! Varför ska du behöva stå ut med detta?! Följ din magkänsla. Va stark och ge fan inte upp!!! ♥♥♥♥♥♥♥

  Svara

 • Julia

  |

  Tror som någon annan skrivit ovan att det bästa sättet kan vara att låta hans nära få veta. De kanske redan hört om fallet men om du till exempel skickar alla kommentarer och meddelanden han skickar till dig till hans föräldrar, flickvän, kompisar så förstår de hu ofta han är på dig. Och då kmr de antagligen säga åt honom att sluta. Man vet ju inte vilken version de fått, de kanske tänker att han bara blivit missförstådd osv. Men om de fick läsa allt du fick och lika ofta skulle de antagligen göra ngt åt det.

  Då slipper du också outa honom om du inte vill det!

  Svara

 • anna

  |

  Kan du ändra så man enbart kan kommentera via Facebook ? eller att hyra in nån som sållar bort hans kommentarer? Eller är det även mail han skickar?
  Tycker annars som alla andra; Häng ut människan med namn och adress !

  Känns så orättvist och att det inte går att göra något åt detta….overkligt att i Sverige 2014 ska det gå att få trakassera någon på detta sätt. Kram på dig<3

  Svara

  • Fanny

   |

   fast att sålla bort hans kommentarer löser ju ingenting, det är det faktum att han försöker få kontakt med henne, som är obehagligt.

   Svara

 • Anders

  |

  Förstår att det inte är pengarna i sig som inte är grejen, utan principen. Men varför inte ordna en liten insamling? Jag bidrar gärna med ett par hundralappar och det gör säkert många andra också. Så blir det i alla fall inte ”dina” pengar som överklagandet kostat.

  Som jurist ställer jag mig tveksam till de råd du fått som säger att det skulle vara fritt fram för dig att publicera namnet på den som stalkar dig och domarna i målet. En sådan publicering står sannolikt i strid med personuppgiftslagen. Den lagen kan så att säga hävas om publiceringen anses ske i journalistiskt syfte – då gäller i stället yttrandefrihetsgrundlagen även om bloggen inte har ansvarig utgivare. Personligen anser jag det ytterst tveksamt om en sådan uthängning skulle bedömas ske i journalistiskt syfte. Därmed skulle du själv riskera att dras inför rätta. Det suger, men tyvärr räcker juridiken inte riktigt till ibland.

  Svara

 • J.

  |

  Häng ut honom! Låt oss, om vi ser honom på stan, stirra ut helvetet så mycket att han skäms ihjäl och (förhoppningsvis)inte vågar sig på dig igen.

  Kram!

  Svara

 • sandra

  |

  Berätta vem han är.
  Tänk om en vet vem det är.
  Han kanske blir avskräckt och taggar ner när folk vet vem han är?
  Om inte, så kan folk i hans närhet kanske hindra honom. Och hjälpa honom, för uppenbarligen är han sjuk och behöver göra någonting åt det.

  Hur du än väljer att göra, så är det ditt val och jag tycker inte att du skulle vara en dålig människa om du väljer att visa vem den här människan är.
  Han påverkar hela ditt liv. Det finns ingenting du kan göra för att få honom att känna det som han fått dig att känna, gå igenom det du har fått gå igenom.

  Svara

 • emma

  |

  fyfan vad vidrigt. blir så jävla irriterad.

  Svara

 • Linnea

  |

  Fy fan så vidrigt. HATAR det svenska rättsystemet så jävla mycket ibland, till exempel nu. Usch!

  Vet inte vad man kan säga mer än STÅ PÅ DIG! Du är ju så fruktansvärt stark och grym <3

  Svara

 • S

  |

  Varför vill du inte anmäla till trollägaren? Om du verkligen hade brytt dig om din stalker hade du anmält. Men du verkar bara vilja ha pengarna (som jag har tolkat det). Och nu är du arg och påstår att stalkern fortsätter hålla på när du inte för någon vecka sen skrev i en frågestund att han hade slutat. Och hur kommer det sig att du inte blockerade honom, varenda ip adress som han brukade dvs?

  Svara

  • Egoina

   |

   Vilja ha pengarna? Va?? Vilka? Som jag skrev i frågestunden hade han inte slutat helt utan börjat kontakta läsare istället. Jag är arg nu för att han börjat skriva till mig igen och för att han inte slutar. Ska jag blockera hundratals ip? Inte rimligt. Dessutom var det ju inte bara kommentarer utan sms, samtal, mejl och på Facebook också.

   Svara

  • Ida Maria

   |

   ”S”, gå och lägg dig. Trolljägarna är ett tv-program, dom gör absolut ingenting förutom att flasha ut hennes privatliv och skäller ut stalkern.

   Hon skriver att hon bara vill bli lämnad ifred, så exakt vad i hennes text gör att du tolkar att hon är ute efter pengar? Sjukt dum kommentar, rakt igenom.

   Svara

 • Mira

  |

  Jag tycker ändå att du ska hänga ut honom. Inte för att vara elak men jag blir nästan lite irriterad över hur snäll du är, visa att det fan räcker, låt dig inte bli trakasserad på det här sättet! Du har redan varnat honom och han har fortsatt iaf, då finns det inget annat att göra.

  Sen kan jag säga såhär att om jag var i din situation och hade provat exakt allt och inte ens lagen och rättsystemet hjälper mig, då hade jag tagit lagen i egna händer. Jag hade fått med mig min bror eller pojkvän och plingat på hans dörr helt enkelt. De här människorna kan fortsätta just för att de gömmer sig bakom en datorskärm, om man står ansikte mot ansikte med dem så skiter de på sig.

  Hursomhelst jag förstår att det måste vara extremt jobbigt. Eller nej förresten jag förstår nog inte för jag har aldrig varit med om något liknande men jag kan tänka mig att det är sjukt jobbigt. Jag hoppas verkligen att du får ett slut på det någon gång, oavsett vad du väljer att göra. Massor av styrkekramar <3

  Svara

 • Felicia

  |

  Vet att du skrivit att du INTE vill vara med i tex Trolljägarna eller liknande men, kan du inte gå ihop med den andra tjejen och göra det ihop? Aschberg ger inte upp. Han säger inte bara till på skarpen. Oftast får de dyra räkningar och tvingas lägga ner eller så går det till domstol osv. Prova? Du kommer ju i alla fall att få uppmärksamhet runt det och inte på ett sätt som gynnar honom. Kanske går fallet vidare, tas upp igen? Kommer sanningen fram om hur allvarligt och mycket det är så måste någon göra något. Det här är DITT liv. Du ska inte anpassa det efter någon annan. Det är han som ska sluta. Du ska inte behöva stänga av kommentarer eller vara rädd för att säga vart du åker när du åker någonstans. Det är oacceptabelt att en människa ska få påverka ditt liv så. Jag skulle ta all hjälp jag kunde få. Och gör du det ihop med den andra tjejen också så har ni varandra. Ge dig inte, hur svårt det än är, ge aldrig upp. Ge dig fan på att du ska vinna det här. ❤️❤️❤️

  Svara

 • amanda

  |

  Outa honom! Det jävla svinet. De som tycker synd om honom för att du outar honom är fan lika sjuka i huvudet som honom isåfall.

  Det värsta är att han upplevs som en person som ”gillar” när du skriver om hur dåligt han får dig att må. Men vad ska du göra liksom? Du kan ju inte sluta leva, sluta skriva, då vinner han.

  Men seriöst, han låter farlig? Han är ju 100% psykiskt sjuk iaf.

  Jag hoppas de ändrar lagstiftningen!!!

  Svara

 • Jenny

  |

  Tittar på vänner (S2 avsnitt 8,) när R&R bråkat och dom sitter och tittar ut genom regnfönstret och bara gråter, du förtjänar inte det här!!!

  Svara

 • Matilda

  |

  Som du har kämpat, massa styrkekramar till dig. Kram!

  Svara

 • Mathilda

  |

  Jag blir så ledsen när jag läser vad du får gå igenom, och jag hoppas VERKLIGEN att det snart får ett slut. Det låter fruktansvärt!

  Kram på dig!

  Svara

 • Jessica

  |

  Vad arg man blir!!!! Han borde få mobil-dator och internet förbud och fotboja som känner av om han rör något sånt och då får han en fet stöt!

  Svara

 • Julia

  |

  Fyfan alltså… detta rättsystem… Kan iallafall glädja dig med att jag satt på andra sidan gången från dig idag på tåget från helsingborg till lund och alltså, du ser fan lika bra ut som på bild! PUSS egoina!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha aw. Du skulle sagt hej ju 😉

   Svara

 • Spinne

  |

  Jag har läst mänskliga rättigheter på högskola och nu har du det som krävs för att ta fallet vidare inom FN och på internationell nivå. Leta upp t ex Europakonventionen och FNs konvention om mänskliga rättigheter och hitta artiklar du anser ha blivit inskränkta (t ex rätten till personlig integritet). Detta kommer förmodligen ta lite tid kanske men det kommer inte kosta dig någonting, det är snarare att man på internationell nivå brukar ta allvarligare på dessa fall eftersom Sverige har skrivit på nästan alla konventioner och har ett ansvar att ”leverera” dessa rättigheter. Till alla artiklar ska du skriva mer utförligare varför du anser dem ha blivit inskränkta. Men jag har inte så bra koll på det och antar att det finns instruktioner på nätet om hur man anmäler. Dock är detta oftast en lång process, minst 1-2 år brukar det ta.

  Det som händer ifall ditt fall nu skulle ”gå igenom”, dvs att domarna anser att dina rättigheter har inskränkts, är att Sverige får betala skadestånd till dig (oftast). Tittar man på det långsiktigt brukar det även vara en ”grund” för hur Sverige ska göra i framtida liknande situationer, eftersom för Sverige är det inte bra att få anmälningar vilket i sin tur leder till att någonting måste ändras inom de nationella domarna.

  Som sagt, är inte superduper insatt i det. Men vet att möjligheten finns. Det är upp till dig själv hur du vill ta ärendet vidare ju:-) Bara för att någonting känns hopplöst är det nog inte det, tror Sverige behöver påtryckningar inom detta ämne. Jag hoppas innerligt att vi får se en Nätombudsman inom snar framtid, just för sådana här situationer.

  Hade jag kunnat hade jag letat upp Anders och smällt skiten ur honom. Han förtjänar inte ett värdigt liv.

  Svara

 • Lisa

  |

  Det är givetvis helt upp till dig, men jag tycker att du nu ska lägga upp hans uppgifter. Du har tidigare hotat med det, om du nu låter bli att avslöja honom så kommer han förstå att det är tomma hot. Låt honom inte tro det! Precis som du säger så är det offentliga handlingar, upp med det på bloggen bara.

  Kram <3

  Svara

 • AK

  |

  Massa kramar till dig <3

  Svara

 • Rebecca

  |

  <3<3<3

  Svara

 • Sophia

  |

  Du kan anmäla honom för ofredande. Lättare att få honom fälld för. Något som både åklagare och ditt ombud borde tänkt på, om de nu inte gjorde det. Då kan du anmäla och få saken prövas igen. Det borde absolut hålla hela vägen. Om du orkar den processen vill säga!

  Svara

 • E.K

  |

  Han borde få ta konsekvenserna av hans sjuka beteende. Samtidigt förstår jag dig att du inte vill göra honom ont och det visar vilken snäll människa du verkligen är! Styrkekram till dig <3

  Svara

 • Madde

  |

  <3 kram

  Svara

 • Paula

  |

  Anmäl till trolljägarna!!!!

  Svara

 • Alexandra

  |

  Min bästa vän vart utsatt för en liknande situation och det var sjukt frustrerande med vårt förjävliga rättsystem. Det enda jag kände att jag kunde göra var att berätta för alla han kände vad han gjorde och hoppas på att medvetenheten om att hans vänner föraktade honom för vad han gjorde skulle få honom att sluta.

  Jag säger outa det jävla kvinnohatande kräket,han ska inte få komma undan!

  Svara

 • malin

  |

  Har inte Blondinbella också haft nån äcklig stalker efter sig? Vet inte om hon har det fortfarande men du kanske kan prata med henne hur hon gick tillväga för att få hen att sluta? (om hen nu gjort det) Och kan du inte anmäla igen?! Han måste ju bli dömd för det har pågått under så lång tid och även flera olika personer. Så att han får besöksförbud eller vad det heter och kontaktförbud (om det finns nåt) och bryter han det, ja då måste han väl åka in i fängelse/få psykiatrisk hjälp!

  Hoppas han ger sig snart! Ingen förtjänar att behöva vara konstant rädd.

  Svara

 • Amanda

  |

  Styrkekramar till dig! Jag tycker du är modig som vågar dela din historia med oss och uppmärksammar detta viktiga ämne. Jag hoppas verkligen att han lämnar dig i fred snart. Jag vet att det låter klychigt men den goda vinner alltid i slutet! Keep holding on!

  Svara

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Dela med dig av hans meddelanden till hans närmaste. Föräldrar, partner, syskon osv.
  Ångrar nästan att jag kontaktade dig om honom, vill ju inte att du ska lida mer.

  Håll dig stark! <3

  Svara

 • Ida

  |

  Fy fan viken äcklig människa! Och så jävla dåligt att han kommer undan med det! Jag tycker du ska skriva ut hans namn och vart han bor! Han förtjänar det!! Du kommer inte förstöra hans liv, han har förstört det själv genom att göra som han gör!

  Btw kan du inte vara med i det där programmet trolljägarna på TV3??

  Svara

 • Sara

  |

  ❤ ❤

  Svara

 • veronica

  |

  Jag tycker definitivt att du ska outa honom. Nu får det vara nog med hans psykiska kränkningar. Han behöver uppenbarligen vård och hjälp med att få ordning på sitt liv. Det han gör är ju inte normalt eller okej. Hoppas att det löser sig för dig <3

  Svara

 • kajsa

  |

  ”Var besvärlig, ta plats. Höj din röst och backa inte.
  Vi håller varandras händer när det blir läskigt.”

  Svara

 • Frida

  |

  Vill bara påminna dig om att du är bäst, har en vän i en liknande situation och det gör mig ledsen att läsa att inte ens en bloggare kan få svinen dömda.. Hoppas för både din och min väns skull att det ska få ett slut och även om vägen dit känns lång eller kanske obefintlig så finns det där, slutet, jag lovar det finns och både du och min vän ska få ett slut på skiten <3

  Svara

 • Lotta

  |

  Häng ut honom! Så kan alla dina läsare stalka honom!!!

  Svara

 • alexandra

  |

  ge inte upp! fortsätt anmäla, gör en anmälan varje gång det kommer in en kommentar/sms/mejl, till sist måste dom ju fatta att killen inte är oskyldig!?

  Svara

 • mimmi

  |

  Fy fan vad ledsen jag blir!! Hoppas verkligen att detta på något sätt löser sig och att han lämnar dig ifred!

  Svara

 • Hanna

  |

  Dags att avslöja vem han är!

  Svara

 • Therése

  |

  Jag tycker att du ska hänga ut honom. Även om det kanske inte hjälper så tycker jag att han förtjänar det. Så jävla trött på att samhället inte tar ansvar för brott mot tjejer!!

  Svara

 • J

  |

  Fyfan vad vidrigt 🙁 Styrkekramar till dig!

  Svara

 • Ami

  |

  Nu är måttet rågat på jävligheterna! I nästa blogginlägg förväntar jag mig – nej, jag kräver! – ett kontonummer till dig så jag kan bidra till räkningen. Det här ska du inte behöva ta själv, låt oss hjälpa dig med det lilla vi kan.

  Svara

 • Malin

  |

  Tala om hans identitet!! Nu får det räcka<3

  Svara

 • Cornelia

  |

  Sök till trolljägarna så Aschberg kan sätta dåren på plats!

  Svara

 • moa

  |

  Denna mannen är ju störd! Men tyvärr är det bara att bita ihop och va stark, låt inte stalkern vinna. Du har dina läsares stöd i alla fall! 🙂

  Svara

 • Julia

  |

  Those in glass houses
  Shouldn’t throw stones
  But I never cared
  Let’s break a few bones

  Let’s shatter these windows,
  And smash through the wall
  I’ll throw the first stone
  And I’ll break it all

  Entropy happens,
  So let’s speed it up
  Let go the fury
  As it erupts

  Now there’s no stopping
  This avalanche rolls
  Now stand here and watch
  As the rush takes it toll.

  Dags att hänga ut skitstöveln så att vi alla kan börja stalka honom tillsammans. ^^,

  Kom ihåg att du aldrig är ensammen. Vi är med dig!

  Svara

 • Simone

  |

  Alla dina läsare borde stalka honom

  Svara

 • Hanna

  |

  Tycker absolut att du ska hänga ut den typen! Kom igen kom igen bara gör det. Funkar det så funkar det. Han äger ditt liv just nu och du kan åtminstone försöka äga hans. Strunta i domstolarna, de kan ändå inte ändra hans attityd. Gå till tidningar med hans namn också och säg inte att han är ”brottsling” men berätta vad han gör mot dig och hur förtvivlad du är. Som en snyfthistoria liksom, som kan komma ut till folk som vet vem han är och skälla ut honom.

  Svara

 • Katta

  |

  Det är sjukt rent ut sagt att våra lagar inte skyddar människor mer.

  Hade han lurat staten hade det sett helt annorlunda ut.

  Människor i vårt samhälle har inget värde,det märks så tydligt.

  Stor kram till dig <3

  Svara

 • Anna

  |

  Lägg ut domen, det är ju en offentlig handling och där finns hans persondata som vi kan göra nåt roligt med får vi se hur kul han tycker det är.

  Svara

 • L

  |

  häng ut så ska han få se på stalking. ge mig hans namn, adress o nummer.

  Svara

 • Jag

  |

  Varför kontaktar du inte Robert Aschberg för? Han och Sanna Lundell har ju ett program på tv där de konfronterar stalkers?

  Svara

  • Em

   |

   Det är ett tv-program. Samtidigt som han eventuellt blir konfronterad så outar hon sig själv och sitt privatliv och det blir öppet för vem som helst att se. Det är inte alla som vill det 🙂 Men tanken är god!

   Svara

   • Egoina

    |

    Precis. Tack <3

    Svara

 • O

  |

  Obehagligt 🙁

  Svara

 • alexandra

  |

  För jävligt att detta inte får ett stopp! Hoppas verkligen att du får upprättelse och att du slipper utstå detta framöver. Kämpa-kramar!

  Svara

 • Ellen B

  |

  Kan du inte lämna ut hans uppgifter istället då, så kan vi stalka honom tillbaka, vi kan nog bli en bra grupp på femtio pers här i alla fall.. 🙂

  Svara

 • Nilla

  |

  Vi backar upp dig till tusen!! Man blir så arg, ledsen och besviken över systemet i detta land. Hur svårt skall det vara? Men som någon annan också skrivit – anmäl varje gång han hör av sig. Ge aldrig upp. Massa styrkekramar.

  Svara

 • Caroline

  |

  Usch.. Sånt är verkligen inte kul.. Inte för att jag vet hur just detta känns för jag har aldrig anmält. Men varit sexuellt trakasserad av en äldre man i snart fyra år. Jag har sagt åt honom att lämna mig ifred, andra har sagt till honom, jag har Blockat honom på facebook och på bloggen. Men han använder olika ip adresser så det spelar ingen roll. Han skickar bilder på nakna tjejer, bilder på porr-underkläder som han vill att jag ska ha.
  Nu senast har han på något sätt fått veta att jag varit utsatt för övergrepp när jag var yngre och plötsligt verkar han vilja inta en pappa-roll och ”bry sig” om mig. Samtidigt som han blir hotfull så fort jag ber honom sluta.
  Usch för vissa människor.. 🙁

  Svara

 • maria

  |

  det är för jävligt, bajs system och bajsmänniska som utsätter dig för allt de här onda, blir så äcklad av att hannjuter av de här.. att få dig att må dåligt

  du borde varit med i de där programet me nättroll
  visa upp honom för hela sverige och hoppas han skäms

  lägg ut namn,bild adress.. outa fanskapet!

  sen ska ingen sitta här o skriva va de vill göra mot honom osv, då e ni nere på hans nivå

  Svara

 • Louise

  |

  Arg jag blir. Tänker på dig! Låt inte den där jäveln dra ner dig och få dig att må dåligt, han är inte värt det. Du har tusentals bakom dig!

  Svara

 • Melli

  |

  Regina – har följt och älskat din blogg i många år och blir så ledsen när jag läser om vad du utsätts för. Och mitt i allt elände tycker jag du är så oerhört stark och fin som skriver att du trots allt han utsätter dig för inte vill honom något ont.

  Skickar varma kramar i höstrusket, ta hand om dig <3

  Svara

 • Anna

  |

  Snälla du skriv ut hans namn och adress så ska han få se på fan!! Han ska inte ta mer av din energi!

  Svara

  • Em

   |

   Skriv inte ut hans namn. Det kan såklart hjälpa, men min erfarenhet av att ”ge igen” är att det ofta triggar personen ännu mer. Hade han varit rädd för att bli uthängd så hade han nog lagt ner efter ditt inlägg där du skrev att det är fritt fram för dig att hänga ut honom. Förstår inte riktigt hur en del tänker här. På vilket sätt skulle det hjälpa att en mängd läsare hoppar på honom?

   Svara

 • Em

  |

  En fråga. Finns det någonting man som utomstående kan göra för att hjälpa dig?

  Svara

 • Minna

  |

  Men du är allt för snäll! Häng ut honom, anmäl varje gång han kommenterar/kontaktar dig. Gör NÅGOT!!! Sitt inte här och gnäll om honom nu som då. Var stark och få nåt gjort istället! Fattar inte varför du inte är med i trollkägarna. Den förklaringen du gav tycker inte jag att räcker. Om du vill att något ska hända så måste du ju göra något också! Nu låter jag hård och elak men jag skriver detta i all välmening! Ingen ska behöva stå ut med sånt! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Vadå att min förklaring inte räcker? Jag vill inte vara med i tv? En ska väl inte behöva gråta ut för hela Sverige om man inte vill?? Jag tycker inte om att vara framför kameran, det ger mig ångest. Dessutom har jag dragit detta den rättsliga vägen så långt som det går, det enda tv-program kan göra är att ”säga till honom”.

   Svara

   • Minna

    |

    Nja men det verkar vara det enda som skulle funka, tyvärr. Sveriges rättssystem är så mesigt! Hur är det med att få igenom ett besökdförbud/kontaktförbud?

    Ps. Igen vill jag säga att jag inte menar något illa, fast jag kanske låter hård. Jag kan inte ens tänka mig hur du känner dig med allt detta, och jag önskade att det fanns något polisen eller någon annan kunde göra UTAN att han ska behöva göra något hemskt åt dig först! Det är sorgligt.

    Svara

  • eve

   |

   Hur kan du tycka att Egoinas förklaring inte räcker? Hon har ju flera gånger förklarat att hon inte vill fläka ut sitt liv. Ska han ”vinna” ytterligare genom att hon tvingas till att göra någonting hon inte mår bra av? Att nedvärdera någons känslor och vilja i ”all välmening” känns dessutom lite motsägelsefullt. Du tycker inte hon har gjort allt som står i hennes makt då hon anmält och varit på rättegångar mot stalkern? Förstår inte hur folk kan tycka att det kan hjälpa att vara med i ett program vars syfte är att underhålla och öka tittarsiffrorna. Det blir ju snarare som om fallet sänks från att vara en rättssak till att bli något mindre allvarligt där tillsägelser tros räcka.

   Svara

   • Egoina

    |

    Tack <3 Precis så känner jag!

    Svara

   • Minna

    |

    Tja, lite klumpigt av mig att uttrycka mig så, ber om ursäkt Egoina! Jag läste vidare här också att Ashberg inte kan göra något mer än att säga till. Jag trodde han verkligen kunde stoppa dessa sjuka människor! Men finns det ingen som kan göra något åt den här mannen? Går det inte att få ett kontaktförbud? Vad som helst, men så här får det ju inte gå till.

    Svara

  • Em

   |

   ”Sitt inte här och gnäll om honom nu som då. ” Sagt i all välmening….?

   Svara

 • Em

  |

  Ser att det är väldigt många som skriver att du ska kontakta Robert Aschberg. Det verkar som om några här har fått en uppfattning om att han är aktiv inom polisen eller liknande. För er som inte har koll på det så är Robert utbildad till journalist och tv-producent. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Robert_Aschberg) Han kan alltså skälla ut den här mannen i ett tv-program, men han har inga som helst befogenheter att sätta dit eller göra någonting rättsligt mot mannen. Och eftersom Egoina själv skriver att hon inte vill hänga ut eller förstöra för mannen på det sättet, så är det alltså inget alternativ då resultatet av att medverka skulle vara just det – att det enda som händer är att han hängs ut (Samt hennes eget privatliv vilket inte alla heller har lust med)

  Svara

 • Gabriella

  |

  Jag tycker du ska out:a honom. Inte bara för att jag är nyfiken utan för att han förtjänar det. Ingen ska behöva leva såhär. Dra åt smacktjockatjofsan med dom som kommer säga att du har förstört ditt liv, dom förstår ändå ingenting av det du försöker berätta och sätta stopp för. Dom förstår inte att det är HAN som förstör DITT liv. Jag vet att det inte hjälper men det är ju nånting.
  Så många kramar och kärlek till dig!

  Ps. min mamma såg när jag läste din blogg så nu har hon också börjat. Hon vill hälsa att hon också sänder sitt stöd och kärlek till dig. Det där kräket ska bort!

  Svara

 • Gabriella

  |

  Nu råka jag skriva fel. Jag menar såklart: ”Dra åt smacktjockatjofsan med dom som kommer säga att du har förstört hans liv.” Inte ditt liv. Hehe.

  Svara

 • fannsy

  |

  Jag känner VERKLIGEN för dig. blev själv stalkad nått så in i helvete under 2 års tid av en man vilket fick mig att lägga ner hela min modellkarriär då jag ville gömma mig totalt och falla i total glömska. Så jag gav upp min karriär, låste in mig och de terroriserande sms:en, samtalen och mailen blev vardagsmat. TILLSLUT lyckades det komma till ett slut tack vare att min kille hotade honom med polis och att ”komma efter honom” etc. jag försökte inte ens anmäla, då jag vet att alla fall nästan alltid blir som ditt. det överklagas och läggs ner. SÅ ORÄTTVIST att det ska vara såhär för så många tjejer!! jag hoppas hoppas verkligen att galningen som förföljer dig slutar. du verkar vara en underbar tjej som inte förtjänar detta för 5 öre. styrkekram.

  Svara

 • Linnea

  |

  Fyfan… stackars dig !!!! Det här fel på sveriges äckliga rättssystem 🙁 Stå på dig!! Låt ingen kränka dig!!

  Svara

 • Louise

  |

  Jag blir så jävla arg på ren svenska. Hur kan systemet fungera såhär? Hur kan man slippa undan sitt straff då man förstör någons liv såsom han gjort?

  Du är stark som står upp. Fortsätt bara. KRAM!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv