Follow my blog with Bloglovin

Frågestund, del 2

Hur lång tid tar det för dej att sminka dej ?

– Har aldrig direkt tagit tiden, men runt 5-15 minuter på vardagar (då räknar jag med att tvätta ansiktet, smörja in det osv). Om jag ska på fest tar det längre tid.

 

Är du blodgivare? Varför/varför inte?

– Nej. För att jag är dum i huvudet. Jag har tänkt att jag ska bli det många gånger och skulle liksom “ta tag i det” för ungefär en år sedan. Men så blev det så många läkarbesök i samband med cellförändringarna och allt det där att jag blev så mätt på sjukhus.

 

Fotar du mest med vanlig kamera eller mobilen?

– Mest med telefonen. Jag lovar att skärpa mig och börja använda kameran mer.

 

20140911-113228-41548264.jpg

 

Föredrar du kvantitet eller kvalitet på kläder väskor skor alltså färre dyrare eller fler billigare ?

– Jag föredrar färre dyrare. Det är bättre kvalité (varar längre) och bättre för miljön. Men jag tycker ändå inte det är rimligt att köpa en väska för 30.000. Alltså jag förstår att den har andrahandsvärde och kommer vara värd mycket även om x antal år. Men att betala 30.000 för en VÄSKA? Jag kanske ändrar mig en dag, men så fort jag tänker på det blir tioåringen i mig gråtfärdig (det hade liksom varit mat på bordet till mig och min mamma varje dag i över två år). Jag är uppväxt med lite pengar (i alla fall halva delen av min barndom) och det är inte förrän nu i vuxen ålder jag faktiskt har råd att köpa dyrare saker och det försöker jag göra. Det blir fortfarande en del onödigt, men jag försöker tänka långsiktigt så gott som det går.

 

Okej först, älskar din blogg besattmycket. Till frågan: Hur känner du inför att skaffa barn i framtiden? Vill du det? Börjar själv stresstänka kring det, liksom om en borde vänta massa år för att ha “allt klart” eller om det får bli när det blir. Så svårt!

OCH: Har du mått riktigt psykiskt dåligt någon gång? I så fall: hur löste du det? Har du gått i terapi? Mvh hon som funderar över om det är värt att gå och prata med någon eller om ångest går över av sig själv med tid.

– Älskar, älskar ordet besattmycket <3 Stresstänk inte. If there is a will, there is a way.  Låt det bli som det blir. Angående fråga nummer två, ja, det har jag. Jag var väldigt deprimerad runt tio års ålder. Det var mycket som hände då och sen dog min styvpappa också. Många av de åren är en dimma, jag har inte så mycket minnen. Jag minns att jag inte förstod vad som var fel på mig. Jag var apatisk, samtidigt som jag var ledsen, inte ville göra något och ibland inte leva längre. Mamma förstod att jag var deprimerad. Då blev det lättare, när jag hade ett ord på det. Sedan dess har det kommit tillbaka ofta, men det är så mycket lättare när man förstår vad som är på väg att hända och varför man mår som man gör. Då kan man tvinga sig ut även fast man inte vill och så vidare. Jag har aldrig själv pratat med någon, men om du tror det kan hjälpa så gör det. Psykisk ohälsa är inget att skämmas över och något som vi verkligen måste ta på allvar. Hoppas allt löser sig för dig <3

 

Vad använder du för smink/parfym?

– Just nu detta:

 

20140913-113938-41978519.jpg

Eyelinern är från H&M och kostar typ 30 kronor. Bästa! Vad gäller parfym använder jag just nu Versace Bright Crystal och Escadas sommardoft.

 

Hur mycket tjänar du på ditt skrivande?

– Jag fakturerar 4000 kronor per krönika och vad jag tjänar på bloggen är olika från månad till månad.

 

Med tanke på vad du skrev om SD-reklamen, vad har du egentligen att säga till om när det kommer till reklam i din blogg? Kan vem som helst synas?

– Jag har allt att säga till om. Google-annonserna har jag egentligen inte så mycket koll på och det har inte varit ett problem förrän nu (det har hänt typ två gånger att ni skrivit till mig att ni sett skumma annonser och då har jag gått in och blockerat). De andra annonserna på min blogg (längst upp och mellan första och andra inlägget) säljer Tailsweep åt mig och jag kan alltid acceptera eller neka dem. Förutom annonser gör jag också sponsrade inlägg ibland. De flesta kommer från Tailsweep, men en del fixar jag själv. Det är viktigt att ni vet att jag ALDRIG skulle skriva om något jag inte står för eller inte gillar. Jag tackar nej väldigt ofta. Senast jag tackade nej var det för att ett företag ville att jag skulle skriva om skönhet och koppla det till hårborttagning. Det kändes inte bra för mig så jag tackade nej. Inte det att jag är emot hårborttagning, men jag vill inte skriva om det i stil med “jag känner mig snyggast när jag inte har hår på benen”, som de ville att jag skulle skriva. Det är ett ideal som jag inte vill förespråka till unga tjejer. Se ut hur fan ni vill, ni är vackra ändå liksom <3 Mina vänner tycker jag är lite dum som ofta tackar nej till många tusenlappar, men för mig är det viktigt att den här bloggen inte är “köpt” eller fejk bara för att jag tjänar pengar.

 

Är det lika kul att blogga nu, med så många följare, som det var när du började? Är det kanske roligare/tråkigare?

– På ett sätt är det roligare, för vi är liksom som ett stort kompisgäng. Älskar er! Men det är också tråkigt eftersom jag inte “kommer undan” med något längre. Alltså allt jag skriver, oavsett hur jag skriver blir sönderanalyserat och man trampar alltid någon på tårna. Det är tråkigt, för jag känner mig lite begränsad. Dessutom är det en press på mig att leverera OCH att blogga ofta vilket inte är en bra kombo.

 

Vilken är den mest kända personen du har i din kontaktlista på telefonen?

– Hmm.. Paow kanske? Eller E-type. Haha.

 

Jag förlorade min pappa i en olycka i sommar. Hur överlevde du en sådan nära förlust? Hur lever man med en så djup hjärtesorg? Tacksam för att du delar med dig med din krönika och är ett levande exempel på att man någon gång kanske kan vara lycklig igen <3

– Jag beklagar verkligen! <3 Man gör det bara. Man bara försöker ta sig genom dagarna till dimman försvinner. Sen förstår man att ja, okej, det kommer aldrig att sluta göra ont, men jag kan leva ändå. För att jag måste och för att pappa hade velat det. Det är så fint när man kan börja tänka på alla minnen och känna glädje i hjärtat istället för paniksorg. Du kommer dit, håll ut. Kram!

 

IMG_1909-500x375

IMG_1913

Här är vi <3

 

Vad brukar du och din kille göra på kvällarna(inte snusk!)?

– Inget snusk? Men åh. Då finns det inget kvar ju. Haha nädå. Vi brukar göra en kopp te och se på en serie tillsammans. Eller så sysslar han med sitt och jag med mitt, fast tillsammans. Det sistnämnda är så mysigt tycker jag.

 

Hej
Vad ska man göra om man börjar känna sig tjock, när man gått upp tre kilon? Det är inte mycket, men det är ett komplex som är jobbigt… Du som är grym på självkänsla och känns väldigt självsäker, hur gör du när du (om du nu gör det) känner dig missnöjd över dig själv utseendemässigt?
Kram

– Jag känner mig missnöjd utseendemässigt nästan varje dag och alltså det är så ovärt. Jag önskar jag kunde vara en bättre förebild och säga att jag inte bryr mig. Men varje gång tanken kommer upp försöker jag vända den. Jag tänker på saker som att jag är glad att min kropp fungerar. Att jag är frisk. Att jag orkar göra saker. Och sen tänker jag på hur himla lite ett jävla skal är värt. Min kropp är ett skal. Det som räknas är det som finns inuti. Man måste sätta saker i perspektiv och förstå hur lite en utseendedetalj egentligen betyder, i ditt exempel tre kilo. Jag vill leva ett lyckligt liv och jag lever hellre UTAN en massa ångest i stil med “undrar hur jag ser ut nu”, “borde jag äta den” än att plåga mig själv. Så varje gång jag börjar tänka på sånt där berättar jag för mig själv hur dum i huvudet jag är och så släpper jag det. Man kan faktiskt styra själv över hur man tänker.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (31)

 • Ebba

  |

  Ville bara skriva en sak! Du skrev att du bara har rösträtt i kommunvalet. Du har även rösträtt i landstingsvalet (antagelse att du är norsk medborgare). För att rösta i landstingsvalet: “Du ska ha fyllt 18 år. Du måste bo i kommunen eller landstinget. Du måste vara medborgare i Sverige, något EU-land, eller Island eller Norge. Om du är medborgare i något annat land än EU-länder, Island eller Norge har du också rösträtt.
  Men då måste du ha bott i Sverige 3 år.” (http://www.val.se/lattlast/vem_har_rostratt/index.html)
  Hoppas du går och röstar rätt (rött/rosa) 🙂

  Svara

 • Kat

  |

  Ditt svar angående annonser: Starkt yes på den! Din jordnära personlighet är ju lixom anledningen till varför jag klickar mig in på din blogg varje dag, så känns skönt att veta att min bild av dig är genuin. 😀

  Svara

 • Filip

  |

  Blodcentralen i Landskrona ligger separerat från sjukhuset i en egen liten byggnad. Det är rätt fridfullt att gå och lämna blod där!

  Dessutom har du ju bara typ 3-4 minuter med syckel.
  Det brukar gå bra att köra med drop-in tider också om man som mig är dålig på att planera!
  Bara kör, det är rätt lät att donera blod (sålänge som man inte är väldigt nålrädd)

  Svara

 • Emma

  |

  Du som frågade om att må psykiskt dåligt och eventuellt prata med nån; GÖR DET! Prova åtminstone! Hittar du rätt terapeut/kurator/whatever så är det fett värt det! 🙂

  Svara

 • Cissi

  |

  Alltså, du är så klok och du gör min dag, varje dag! Det är så ofta man kommer på sig själv att tänka att “Regina skulle man vara kompis med!” Eller “haha, detta hade Regina bloggat om om hon sett”

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Tack fina du <3

   Svara

 • C

  |

  Tack för det du svarade på den sista frågan! ❤ Väldigt bra tankesätt.

  Svara

 • Ida

  |

  Hej! Jag har läst din blogg i flera år (sedan starten) & jag tror inte att jag min latmask har kommenterat nångång! Jag vill bara tala om hur mycket jag uppskattar din blogg! (Jag gillar ju egentligen inte att läsa bloggar!) Du är en så vettig & fin människa! Fortsätt vara du & fortsätt skriv som du gör! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack, gullig du är 🙂

   Svara

 • J

  |

  Det är bara du av alla bloggare eller kända människor som får mig att må bra över min kropp och mitt utseende. Du har en sån jävla schysst och sund attityd till mat, det kan var jättenyttigt och fancy med quinoa eller annat nyttigt jag aldrig hört talas om eller så har du gått ut och köpt munkar och remmar och det får mig att bli så lycklig och bara älska dig! Du är en fantastisk förebild och otroligt vacker människa :’)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åhh tack! Blir så glad <3

   Svara

 • Amanda

  |

  Du är redan min förebild. En riktigt bra och sund sådan också <3

  Svara

 • Hej

  |

  Åh, hela detta inlägg har varit som terapi. Du är grym på det du gör och tack för allt du skriver. Har en fråga (jag vet lite sent eftersom frågestunden är över…haha) men hur gjorde du för att bli krönikör t.ex när det kommer till Vecko Revyn. Kontaktade du dem eller, ja hur? Går på gymnasiet men älskar att skriva och tänker mycket så har tänkt på att i framtiden kanske göra något liknade på sidan av. Du är grym! Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack <3 Ja, jag mejlade dem bara. Börja smått, finns det en tidning i din stad till exempel? Lycka till! 🙂

   Svara

 • Emma

  |

  TACK SOM FAN(!) för svaret på den sista frågan!
  Precis vad jag behövde läsa nu 🙂
  Jag nojjar mig hela tiden för vad jag äter och eftersom jag mår lite dåligt i mig själv pga andra saker just nu har maten liksom blivit lite av både en fiende och tröst.
  Jag är livrädd för att hamna i någon form av ätstörning så jag försöker hela tiden att putta bort dumma tankar och äta en bit choklad efter maten om jag nu känner för det!
  Kram

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh, hoppas du kommer ur det där. Kram <3

   Svara

 • Perfekt inlägg

  |

  Bästa. Bloggen. Någonsin.

  Svara

 • Frida

  |

  Åh, ännu en anledning till varför jag älskar dig. Kommenterar väldigt sällan men är bara tvungen nu.
  Jag är en vilsen 15 årig tjej. Kompis – och killproblem varje dag, skolan går åt helvete och har ingen aning om vem jag är. Har följt din blogg i säkert 5 år älskar dig mer och mer för varje dag. Följer många bloggar men du är den mest genuina, smarta och bästa av alla. Du är den enda personen i mitt liv som någonsin gjort att jag mått bra i mig själv, trott på mig själv och älskar mig själv. Dina inlägg om självkänsla, problem, politik, tankar, ideal osv får mig att se upp till dig. Du är exakt den person jag vill bli när jag blir stor och du känns som min bästa vän även fast vi aldrig träffas. Och jag har ingen aning hur jag skulle klarat allt utan dig som lyser upp mina dagar och får mig till en bättre människa.

  Tack för att du är du, för du är bäst. Kram <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhhh, tack för finaste kommentaren! Det gjorde min dag <3 😀

   Svara

 • Marie

  |

  Din blogg är min absoluta favoritblogg, man blir alltid glad när man går in och läser 😀

  En fråga bara, har också eyelinern från HM och tycker den är grym, problemet är bara att på mig sitter den inte kvar så bra hela dagen. Har du nåt tips för att det ska sitta bättre? Ögonskugga ovanpå? =)

  Svara

  • Egoina

   |

   Konstigt, jag tycker min håller superbra 🙂

   Svara

 • Emilia

  |

  Jag har också haft cellförändringar och gjort en konisering. Jag har varit till blodcentralen men blev nekad att ge blod. Jag får vänta tills jag varit på mina årliga kontroller efter koniseringen och när allt ser bra ut och jag får börja gå på kontroller vart tredje år igen (som alla utan cellförändringar), då får jag ge blod. Så känn ingen press på det än 🙂

  Svara

 • Janda

  |

  Jag blir så glad när jag läser om människor som dig som verkligen lever efter sina värderingar. Att du tar ställning och ser ditt värde som förebild som mer värdefull än annonsintäkter. Världen skulle vara en bättre plats om fler var som dig. Heja dig!

  Svara

 • Joanna Kauppi

  |

  Till dig som skrev om ångest: gå till en läkare och be om remiss till psykoterapeut alternativt googla psykoterapeuter och kontakta på egen hand!

  Jag gick in i väggen för drygt ett år sen och blev deprimerad till följd av detta samt har problem med ångest sen innan, men vägrade lyssna på mig själv, intalade mig själv att jag var lat och behövde rycka upp mig, så det blev bara värre och värre.

  Började nyligen att gå till en psykoterapeut inriktad på KBT och det har verkligen räddat mig. Önskar dock att jag lyssnat på mig själv tidigare, för då hade jag inte haft en lika lång väg tillbaka. Så tveka inte att söka hjälp, du förtjänar inte att må dåligt.

  Vet inte om hen som skrev frågan läser detta så om du, Regina, har en mejladress till personen i fråga får du gärna vidarebefordra detta.

  Kram.

  Svara

 • Leen Nilsson

  |

  Hej! Ville bara säga att du är en väldigt orginell och rolig bloggare, en av mina favoriter!Xx

  Svara

 • malin

  |

  Okej tror jag älskar dig (om möjligt) ÄNNU mer nu!
  Önskar jag kände dig på riktigt haha 🙂 <3

  Svara

 • Therése

  |

  Älskar din inställning till dina reklaminlägg! Självklart ska du tjäna pengar på bloggen men pengar är inte allt ❤

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv