Frågestund, del 1

Hur mycket pengar lägger du i månaden på mat? Jag är student och lever därför inte något lyxliv, men jag vill ändå väldigt gärna slippa äta nudlar och lägger därför en (kanske lite för stor) mängd pengar på mat per månad. Hur tänker du om det? Är det något man kan prioritera som student, tycker du?

– Hmm, bra fråga. Jag äter ute en del, så jag lägger mycket pengar på det. Men har blivit duktigare på sistone. Jag skulle tro att jag lägger cirka 2000 kronor på mat (då räknar jag inte med att jag äter ute). Jag köper bra mat och gör oftast storkok som typ Chili con carne. Jag tycker absolut att du ska prioritera bra mat som student, du kommer inte må bra och kunna prestera om du endast äter nudlar. Men du behöver inte köpa så dyr mat. Håll utkik i veckoblad vad som är billigast och gör alltid mycket mat och frys in. Planera vad du ska köpa och vad du kan göra med resterna. Handla aldrig hungrig! Så länge du inte kastar en massa mat och gör bra val tycker jag inte att du ska ha ångest över dina matkostnader. Jag tycker faktiskt att vi lägger alldeles för lite pengar på mat nuförtiden.

 

Hur skulle du reagera om J sa att han vill ha barn så snart som möjligt?

– Jag hade kramat om honom, tagit hans hand, lett in honom till sovrummet och lagt honom i sängen. Sen hade jag sagt “nu får du nog sova av dig ruset”. Eller så hade jag tagit tempen på honom kanske.

 

Alltså.. Jag tycker du verkar så himla världsvan. Du är en känd bloggare, skolan verkar gå bra, du skriver krönikor, har vänner och pojkvän, lägenhet, ja du vet.. Det känns som du vet vad du gör i livet helt enkelt. Känner du också så om dig själv? Ser du dig som världsvan och en förebild?

– Haha. Åhhh, nej. Verkligen inte. Men när du uttrycker dig så, så kanske. Jag känner mig så himla lost och ser hur folk gifter sig, köper hus, får barn, åker på megalånga resor och jag har liksom inte “växt upp än”. Haha. En förebild kan jag förstå att jag är.

 

Vad är ditt bästa pluggtips?

– Stäng av telefonen, datorn och tvn. Kanske låter töntigt, men på riktigt: gör det. Ta bort allt som distraherar. Om du måste använda datorn så stäng av Internet.

 

Värsta och bästa minnet ifrån gymnasiet ?

Värsta minnet är när några tjejer i min klass som jag inte pratade så mycket med satt i en soffa och jag hade ingen att vara med just då och tog därför mod till mig och satte mig med dem. Den ena tjejer säger “Ehh, ska inte du sätta dig med dina kompisar istället?”. Blev så ledsen och kände mig så dum. Bästa minnet är på studentveckan när jag och Becki cyklade genom skolan. En läsare tog tag i pakethållaren och drog ut min cykel. Omoget kanske, men så roligt vi hade.

 

imgp0192_11900991

 

 

Hur tänker du inför valet? :D

– Jag har tyvärr bara rösträtt i kommunvalet, men ska skriva hur jag tänker ändå. Det verkar vara en trend i att rösta för att “make a statement” eller “röra om i grytan” och det kan jag förstå. Om man inte vet vad man egentligen vill rösta på kan man välja att rösta för en fråga. MEN jag kan inte förstå att man väljer att “röra om i grytan” även fast man inte alls håller med om partiprogrammet. Jag tycker att det är en fantastisk sak med demokrati och jag tycker att alla har en skyldighet att läsa på, och att rösta. Ni som läser detta och inte har tänkt rösta eller inte vet vad ni vill rösta på: ta tag i er själva NU! Gå in på olika partiers hemsida, läs partiprogrammen, bilda er en uppfattning, ta reda på var ni står i frågor. Och vet ni fortfarande inte överhuvudtaget så rösta hellre blankt än inte alls. Jag själv är fortfarande osäker. Jag är blå vad gäller ekonomi och företagande, men röd vad gäller mänskliga aspekter. Tror det sistnämnda väger tyngst.

 

Tack för en otroligt jordnära och helt enkelt underbar blogg!
Hur känner du inför Skåne? Tänker du någonsin på att flytta härifrån?
Kram frida

– Tack, tack! Ja, ibland. Jag älskar Skåne och jag tänker väl att det är här jag ska “slå mig till ro”. Men jag hade gärna bott någon annan stans efter utbildningen. Ett annat land kanske? Det är dock inget jag känner att jag “måste göra”. Så vi får väl se.

 

Känner du själv att bloggen har kommit lite i skymundan sen du fick partner?

– Nej, det tycker jag inte. Men den har kommit i skymundan under sommaren. Förlåt för det. När jag inte gör så mycket blir jag deppig och det går ut över bloggen.

 

När planerar du att skaffa barn?

– Jag vet att du inte menar något illa, men jag tycker det är dumt att ställa frågan på detta sätt. Frågan antyder att alla har möjlighet och vill skaffa barn. Så är det inte. Men för att svara på din fråga. Jag vet inte riktigt när jag vill ha barn. Just nu är jag inte redo för och vill inte ändra de sakerna i mitt liv som krävs för att det skulle kunna gå ihop med att ta hand om ett barn. Jag vill vara egoistisk och spontan. Dessutom finns det en massa jag vill göra och drömmer om som liksom kommer före det där. Men man vet ju aldrig, om något år kanske jag känner annorlunda. Eller så kanske jag aldrig känner annorlunda, men jag hoppas ju det. Därför är det omöjligt att säga just när jag skulle vilja ha barn. När dagen kommer hoppas jag i alla fall att det går.

 

Vart har Betty tagit vägen i din blogg?

– Hon är min klass-bästis. Alltså bästa kompis i skolan, men när vi inte går i skolan tillsammans ses vi bara ibland. Hon hade sin praktik i Stockholm och nu pluggar hon i Lund och jag i Malmö. Men vi ska försöka ses snart!

 

20131203-191130-412x550

 

Detta låter ju som en smått konstigt fråga, men din mamma äter LCHF? Jag vet att du tycker det är “bra” och så, men det jag undrar är: När någon säger något “dumt” om just LCHF i ett allmänt samtal, brukar du försvara dieten då?

– Haha ja faktiskt. Ibland känns det som det enda jag gör är att försvara saker, typ Jehovas vittnen, feminism, LCHF osv. Jag själv äter inte efter LCHF och jag vet inte om jag menar att den kosthållningen är för alla. Men jag vet att min mamma mår sååååå mycket bättre nu än vad hon gjorde för några år sedan och jag vet andra som säger samma sak. Orkar inte börja försvara LCHF just nu, men jo jag gör ofta det. 5:2 också 🙂

 

Ibland så skriver du “J”, ibland “pojkvännen” och ibland “Johannes”. Har vi rätt att tro att detta är samma person? Skriver du fortfarande bara J för att förkorta skrivningen, eller är det för att du är osäker på att hemlighålla honom fortfarande? :)

– Haha, jag förstår att ni är förvirrade. Det är samma person. I somras började jag skriva hans namn istället för “pojkvännen” av olika anledningar, bland annat att ni tyckte det var irriterande. Ibland skriver jag endast “J” för att det är enklare. Men det är samma person och Johannes är den där mystiska pojkvännen jag träffat i över ett år, haha. Jag tänker att saker blir lite mer intressant om de hålls hemliga, så det var nog ett mindre smart drag av mig där i början. Men jag tycker att det är på en bra nivå nu. Inte superhemlig och inte överexponerad. Jag såg att några blev förvirrade över vem Jacob är också. Jacob är min bästa kompis sen högstadiet. Han bodde i Landskrona över sommaren, så vi hängde mycket.

 

20140911-132131-48091096.jpg

 

Hej! Har precis sett klart en serie jag följt (läs: sträckkollat) på ett tag nu. Har du några tips på bra serier? :)

– Haha, klart jag har. Se Orange is the new black, Game of Thrones eller Sherlock. Vill du ha något lättsmält så rekommenderar jag Devious Maids. Har precis sett allt som finns och älskar den! Jag provade se Hart of Dixie i sommar, men tyckte inte alls om den serien. Lina rekommenderar Homeland. Hoppas du hittar något bra 🙂

 

Hur går det med din stalker? Håller han sig undan?

–  Han kommenterade i en läsares blogg kort efter att jag publicerade inlägget. Läsaren mejlade mig och var ledsen och vågade inte kommentera i min blogg mer. Så fruktansvärt. Om han har kontaktat någon annan så mejla mig gärna om det. (Jag vill säga till min stalker att om du läser detta så kommer jag att outa dig även fast du försöker kontakta mig genom någon annan, du hade bara tur denna gång. Jag hoppas verkligen att det var en engångsgrej). Men annars så verkar det faktiskt så!! Jag är så lycklig över det. Jag har dock fått några tveksamma kommentarer, men det är ingenting jag med säkerhet kan säga är från honom.

 

Vilka är dina bästa sminktips? Hur döljer du mörka ringar under ögonen? Och HUR får man så vackra fransar som dina?

– Jag älskar eyeliner och mascara. Helt ärligt så tycker jag inte om att ha mascara utan eyeliner. Kanske låter knäppt, men då struntar jag hellre i att sminka mig. Jag har aldrig direkt hittat någon bra concealer, så jag använder mineralpuder med en borste under ögonen bara. Bästa tipset är nog primer och vit eyeliner. Hur man får fransar som mina: ha bra gener och öva på konsten att applicera mascara, hihi.

 

20140911-132847-48527228.jpg

 

 

När tycker du att det är läge att flytta ihop, skaffa barn, giftemål (vill du gifta dig? Kyrkligt eller borgligt?) osv osv. Enligt dig själv dårå :P

– När det känns rätt och man är redo. Man kanske aldrig är helt redo för barn i och för sig, men när man liksom kan tänka sig det och är beredd att ta ansvaret typ. Haha. Ja, jag vill gärna gifta mig. Helst borgerligt. Men är det väldigt viktigt att gifta sig kyrkligt för den jag gifter mig med så kan jag absolut överväga det.

 

Har du planer på att skaffa något husdjur? Själv kan jag inte föreställa mig ett liv utan.

– Inte just nu. Jag ser en hund som en miniversion av ett barn och ett sådant ansvar vill jag inte ha. Sen vet jag inte direkt ett annat djur jag vill ha.

 

Okej, skittöntigt att jag ens funderar över detta. Men det gör jag.
Jag får inte ihop det! Nu när du var utomlands, var det med din pojkvän eller din kompis? Jag fick för mig i inläggen därifrån att du reste med en killkompis, men sen fick jag för mig att det var din pojkvän… alltså ja, jag hänger inte med. Världsproblem!!

OCH så undrar jag om du i framtiden mer ser dig som anställd eller köra eget, via tex frilans?

– Haha, läs lite längre upp 😉 Jag åkte med Johannes. Åh, bra fråga! Kanske både och? Jag ser mig själv som anställd, men frågan är om jag hade “klarat av det” nu efter att varit egen i typ fem år.

 

0

Trackback from your site.

Comments (18)

 • D. DeMarkey

  |

  härliga frågor och svar. !!

  Missade att fråga saker jag med men nästan gång kanske. :/

  Reply

 • Mallan

  |

  Åh vad kul med frågor och svar. Kommenterar inte så ofta, men älskar verkligen din blogg och din krönika. Den stämmer ALLTID in på mig, oavsett vad du skriver om. Och vad glad jag blir om din stalker äntligen låter dig ha ditt liv i fred ♥

  Kramar!

  Reply

 • H

  |

  Jag kan rekommendera Helena Rubinsteins Magic Concealer, helt fantastisk! Sen behöver man inte bra gener för att få sådana fransar, Xlash är grymt 😉

  Reply

  • hm

   |

   Funkar det verkligen?? Vill så gärna prova!

   Reply

   • Maria

    |

    Xlash fungerar inte på alla :p jag har gjort slut på en förpackning och inte märkt någon skillnad alls.

    Reply

 • Chips&Choklad

  |

  Håller med om att det är viktigt med matbudget, men ännu viktigare – hur ser chips- och chokladbudgeten ut?

  Reply

 • Robert

  |

  Hade som vanligt inga frågor till dig. 😉

  Reply

 • Anna

  |

  Läs min blogg 🙂
  annasvarld.vimedbarn.se

  Reply

 • daniela

  |

  alltså dina ögon, så sjukt vackra!!

  Reply

 • s

  |

  eftersom att du skriver att du endast har rösträtt i kommunvalet antar jag att du inte är svensk medborgare. Varför inte?

  Reply

  • Anna

   |

   Undrar jag med 🙂 Borde ju vara kommun OCH landsting, det har jag. Jag röstade idag med bara vit och blå lapp!

   Reply

 • ab

  |

  Du har väl också rösträtt i landstingsvalet?

  Reply

 • micael

  |

  Äh. Jag levde på nudlar några dagar i stöten, 3 för 3,49 kr när jag studerade vid handels göteborg i början på 90-talet.. Man lever helt utan näring i 70 dagar. Var inte så bortskämda.

  Reply

 • Hanna

  |

  Jag har en önskan om att alla slutar vara så egoistiska. Speciellt folk som är “blåa”.

  Reply

 • Sara

  |

  Jag undrar en sak. Jag tycker det är svinbra hur du tagit ställning mot bantnings/smalhetsen genom ditt inlägg om lår som går ihop, din avslappnade inställning till träning osv. Därför blev jag förvånad när jag läste här att du försvarar 5:2-dieten. Jag tycker själv att det är absurt hur en matas med olika dieter och att det nu blivit normaliserat att räkna kalorier och “fasta”. Är det inte rent vansinne så säg?

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag ser inte på det som en diet eller att räkna kalorier, tycker du borde läsa lite om det. Vissa mår faktiskt bra av att äta så, man fungerar bättre. Så jag försvarar det som ett sätt att leva om det känns bra för en, inte som en bantningsmetod. Hälsa är viktigast 🙂

   Reply

Leave a comment

Arkiv