Angående SD-reklam på min blogg

Några av er har reagerat på att jag tydligen har reklam för Sverigedemokraterna i vänsterspalten på min blogg. Jag vet inte då jag inte har sett den själv. Reklamen som finns i vänsterspalten är google-annonser och som jag har förstått baseras dess innehåll på ens sökhistorik, var man befinner sig eller vilka sidor man brukar vara inne på. Just ser jag till exempel bara reklam för NFL eller British Airways (Johannes fel, haha) och sen ser jag också en annons från Zalando med en tröja som jag tittat på (så scary att de har koll på mig).

Jag menar inte att det nödvändigtvis behöver vara så att ni googlat på SD om ni ser det här på min blogg, men kanske. Jag stödjer inte SD och vill inte ha reklam för dem här, men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga för att ta bort den eftersom mina google-annonser styrs på detta sätt. Jag skulle kunna mejla Google och se till att just denna annonstyp inte visas, men med tanke på de senaste gångerna jag mejlat och hur lång tid det tagit innan jag fått svar (om jag ens fått svar överhuvudtaget, vilket jag inte fått ibland) så lär valet vara över innan det blir åtgärdat.

Jag är för yttrandefrihet och jag är för demokrati. Alla ska få säga sin åsikt. Men jag vill ju inte ha det här, på min blogg. Så jag vill förtydliga att: nej, jag stödjer ABSOLUT INTE SD och om ni kan se reklam från dem här i vänsterspalten så är det inte för att jag vill det.

 

0

Trackback from your site.

Comments (35)

 • Frida

  |

  Via min dator syns olika reklam varje gång, oftast från sådant jag inte har gjort en Google-sökning på. Exempelvis; golfklubbor, banker, adoptivsorganisationer och antivirusskydd. Har aldrig sett reklam för SD på bloggen.

  Reply

  • Egoina

   |

   Om de inte kan “läsa av dig” kanske det kommer upp random saker. Jag vet inte riktigt. 🙂

   Reply

 • Filippa: En+neuroatypisk+blogg

  |

  Jag tror att man själv ska kunna spärra vissa Google ads, alltså att dina läsare ska kunna spärra reklamen för SD själva. Får man reklam för SD så är det, som du säger, för att man varit inne på sidor som Google sammankopplar med SD:s hemsida på något sätt: Man kan ha varit inne för att titta på deras valmanifest, läst någon artikel om SD, varit inne på Inte rasist men… eller precis vad som helst egentligen. Då känner Google igen det och visar länkar de tror att man kan vara intresserad av.

  Alltså har det absolut ingenting med det att göra och jag tror, liksom du, att processen med att ta bort vissa annonser är betydligt svårare (om inte omöjlig) för dig än det är för läsarna att göra det själv 🙂

  Reply

 • S

  |

  Tack!

  Reply

 • Elin

  |

  Tycker mest det är lustigt att det faktiskt finns folk som INTE har AdBlock 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Finns kanske folk som tycker att bloggare ska få betalt för allt arbete de utan annonser gör gratis…

   Reply

   • jh

    |

    Just av den anledningen har jag också valt bort det även om reklamen kan vara sjukt irriterande ibland. Jag är inte emot reklam. Däremot emot omoralisk. Underbara Clara tex har vad jag har för mig koll på alla reklamplatser hon säljer och säljer bara till sånt hon etiskt kan försvara. Så hade jag nog förhoppningsvis också gjort.

    Reply

    • Elin

     |

     Angående Underbara Clara så bloggar hon väl nu på Amelia och kan inte längre hålla koll på annonsörer?

     Reply

   • Tove

    |

    Förstår vad du menar men skulle hellre donera direkt till dig än att se massa hjärndöd reklam. Så tillsvidare är det blockat, det kommer jag aldrig ändra..sorry :/ Tycker verkligen att du förtjänar pengar för ditt jobb med bloggen. Säg till om du någonsin skaffar något sätt att ta emot donationer. I will be the first one to donate 🙂

    Reply

   • Elin

    |

    Wow det har jag inte ens tänkt på! AdBlocks inaktiveras för din blogg snarast!

    Reply

  • Egoina

   |

   Som hon skriver fungerar det inte alltid att blockera, utan jag måste mejla dem och valet är liksom nästa söndag.. Jag hoppas att mina läsare kan se förbi denna reklam och det är faktiskt så att den baseras på sidor man själv varit inne på. Jag själv har inte ens sett reklamen. Men jag ska försöka 🙂

   Reply

   • trött

    |

    Ja det är ju inte världens grej att du har reklam för SD som sagt har du svårt att påverka reklamen och jag tror inte någon röstar på SD för att dom ser reklam för dom på din blogg..är folk så jävla känsliga att dom inte tål lite SD reklam..herregud

    Reply

   • Sara

    |

    Men mejla dom då? Jag ser SD-reklamen och tycker det är sjukt obehagligt att se den här. Jag förstår om du inte kan styra den direkt, men om du meddelar dina läsare att du har mejlat så respekterar vi att du åtminstone har försökt. Att du “skulle kunna mejla” låter som att du helt enkelt inte bryr dig. Och ja, jag är faktiskt så känslig att jag inte “tål lite SD-reklam” (som nån uttrycker det här nere). Jag ryser i hela kroppen när jag ser den. Men men, kommer tillbaks till din blogg efter valet då.

    Reply

    • Egoina

     |

     Eftersom valet är om en vecka spelar det ingen roll om jag mejlar. De senaste gångerna jag mejlat har det tagit minst två veckor att få svar. Jag vill inte ha reklamen här på MIN blogg, men jag respekterar ändå att de också ska få uttrycka sin åsikt eftersom jag är för yttrandefrihet och demokrati. Av den anledningen tycker jag inte att det här är mycket “panik” och kan kanske verka som att jag inte bryr mig. Dessutom så vet jag inte ens vilken reklam det handlar om då jag inte kan se den. Eftersom du kan se den tycker Google på något sätt att den är lämplig för dig. Prova att rensa din sökhistorik? Eller så kan du trycka på symbolen i hörnet av annonsen och välja att inte se den mer. Men du gör såklart som du vill, min blogg är högst frivillig att ebsöka 😉

     Reply

 • Sanna

  |

  Det är ju deras egna fel, dom har varit inne på SD’s sida eller liknande. Tex jag ser bara annonser från sportamore, zalando och Nelly. Men det är ju för att jag är inne på de sidorna.

  Reply

  • klara

   |

   Jag har aldrig varit inne på deras sida! Har dock varit inne på sidor som kritiserar dem (tex inte rasist, men) och tittat på politiska debatter så tycker inte att jag ska skylla mig själv.. haha

   Reply

  • Lina

   |

   Jag har aldrig varit inne på varken SD’s sida eller “Find yourself a lovely russian woman”, och ändå visas de på min dator. Så nej, det är inte bara att man får skylla sig själv.

   Reply

 • Anna

  |

  Jaha, är det så det fungerar?! Jag trodde du valt annonserna och har länge tyckt att du verkar så himla trevlig eftersom jag bara ser olika hjälporganisationer och fadderbarn osv. Så var det visst jag. 😉

  Reply

 • Anne

  |

  Men hur korkade läsare har du ?
  sorry men kunde inte låta bli

  alltså i alla (tror jag) google finns det ett kryss och en triangel som syns uppe i högra hörnet om man håller pilen ovanför.

  så trycker man på krysset så kan man välja bort just den annonsen.

  simple as that!

  Reply

 • Nenne

  |

  Min visar en soffa jag kollat på, det är skrämmande ! haha MEN jag vill mest att du ska göra den där reviewn på chia puddingar! 🙁 Jag väääntar

  Reply

 • ok?

  |

  “Find yourself a lovely russian woman!” …ok. Vad sker på min dator när jag sover/inte är hemma????

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha..alltså wtf???

   Reply

  • Felicia

   |

   Det där kan vara ett virus/spionprogram.
   Råkade få nåt skit en gång på datorn som bytte ut nästan all vanlig reklam (hemsidor, på facebook osv) till annonser för såna sidor – olika sexsajter och skit. Jag lyckades googla fram instruktioner för hur man skulle radera programmet från datorn. Gör det eller fråga någon som vet, speciellt eftersom “fin yourself a lovely russian woman” mest troligt INTE borde vara på den här bloggen.

   Reply

   • Felicia

    |

    haha, upptäckte just att jag också ser den reklamen!
    Min vilda gissning är att det kanske kommer från att jag hänger en det på pirate bay, som ju har en hel del tvivelaktig reklam…
    Men som sagt, kolla så annan reklam ser okej ut.

    Reply

 • Maria

  |

  Brukar inte tänka på annonserna så noga men när jag läste detta var jag ju tvunget att kolla och visst var det SD reklam. Har testat att ladda om din blogg ett antal gånger och SD kommer överst varje gång och ibland även nederst. Annars varierar det. Tror inte jag har sökt på något av det som kommer upp någon enda gång.

  Reply

 • f

  |

  Hej,
  Jag jobbar för Google med just annonser som en kan se t.ex på sidan här.
  För mig är det inte samma annons som det är för någon annan. Det har med cookies att göra som har sparats på ens egen browser. Det behöver inte vara att man just googlat efter SD, det kan vara inriktat på intressen, kön och ålder.
  Vill man inte ha detta så kan man använda sig av adsblock.
  Eller rensa sin browser, men då får en mer generella annonser istället intill man fått tillräckligt med cookies igen.

  Reply

 • D. DeMarkey

  |

  åh vad skönt att veta att du inte stöttar dom i alla fall. För många unga som tydligen stöttar och ska rösta på dom.. skrämmande.

  Reply

 • Malin

  |

  När jag är inne på din blogg kommer det inte några annonser överhuvudtaget :S knasigt!

  Reply

 • Stephanie

  |

  det kan nog stamma for jag befinner mig i california och jag har bara amerikanska annonser for typ toalettpapper hahah

  Reply

 • elin

  |

  jag har en sprillans ny dator (=ej hunnit surfa så mycket än) och har definitivt inte sökt efter något som har med SD att göra.. känns obehagligt att jag ser annonsen!!

  Reply

 • Patrik

  |

  Du loggar bara in och blockar dem på ditt google-konto. 🙂

  Reply

Leave a comment

Arkiv