Follow my blog with Bloglovin

En vegetarisk dag i veckan

Imorgon börjar skolan igen. Det ska bli rätt skönt ändå, jag är redo för höst! Hösten känns alltid som någon form av nystart. Jag vet inte varför, men det är nog för att det alltid inneburit att skolan börjar igen. Och ja, så är det fortfarande. Jag må vara 25, men jag går fortfarande i skolan. Haha.

Nystart känns som en ny chans att vara en bättre version av sig själv och inte ska jag vara sämre än att försöka detta år också. Hjärnan behöver ju bränsle nu när den ska behöva tänka igen och klarar sig tyvärr inte på endast lakritsremmar. Så jag har varit och köpt massa nyttig mat:

 

20140831-171721-62241191.jpg

Nja. Nyttig ligger väl i betraktarens öga då man tydligen ska hålla sig borta från rött kött och mejeriprodukter. Men ändå.

Jag försöker fortfarande köpa så mycket jag kan ekologiskt, men försöker också slappna av lite. Det fanns en period när jag nästan inte kunde köpa någonting utan att få dåligt samvete. Men man kan ju inte vara perfekt, liksom. Ni är många som frågat mig hur det går med mina vegetariska dagar och jag måste erkänna att jag slarvat en del i sommar. Men nu ska jag börja igen. Målet är minst en vegetarisk dag i veckan. Så idag gjorde jag en wannabe risotto med quinoa istället för ris. Älskar quinoa, så gott!

 

20140831-171720-62240583.jpg

Jag hade i svamp, sockerärtor, purjolök och chili (smakade typ paprika) som Johannes odlat själv. Han har massor med chiliplantor hemma så det är så lyxigt nu när jag kan plocka med mig olika sorter hem och ha i mat.

 

20140831-171718-62238999.jpg

 

20140831-171719-62239649.jpg

Såhär blev det. Jättegott! Jag hade creme fraiche med smak av pepparrot och citron till, men det kan man gärna skippa för den var superäcklig.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (25)

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

 • ellinor

  |

  Åh, då jag nyligen har blivit vegetarian är det alltid kul med tips på recept, men eftersom du älskar quinoa så tänkte jag tipsa dig om min favorit (är också ett fan av det): quinoabiffar, lite som köttfärsbiffar men vegetariskt och en fullgod ersättning av kött enligt mig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh, det ska jag googla 😀

   Svara

 • ida

  |

  Damn vad mumsigt det såg ut :D!! och blåbär också!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Älskar blåbär!! 😀

   Svara

 • Hanna

  |

  Bra jobbat med vegetariska dagar! Hejar på att det blir fler bara. Själv äter jag kött (älskar kött) men det blir mellan 2-3 måltider i veckan bara. Dels pga ekonomin och dels pga ekologin 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Det vill jag sträva efter också! Alltså att det ska bli fler vegetariska dagar. Har hamnat i köttträsket dock, Blir bara sugen på rätter med kött.. Tacka vet jag svamp. Får passa på att äta kantareller nu snart också förresten! Har du något grymt vegetariskt recept så dela gärna med dig 🙂

   Svara

 • malin

  |

  Woho va duktig du är! 😀 Ett tips är att ha i soltorkade tomater och halloumi i risotto också (om man gillar det förstås) SÅ. GOTT!

  Du kan ju även köpa vegetariska hamburgare att ha på din veg-dag! Med Max-dressing – WOW. Det mesta går ju att göra vegetariskt – pizza, kött(veg)färs, lasange, grillat (typ quorn filéer), pajer… Okej det var allt jag kom på nu, har nyss ätit så är inte så hungrig och har därmed inte så mycket inspiration 😉

  Är själv vegetarian och älskar när folk intresserar sig för vegetariskt! 🙂

  Kram på dig bäst Egoina, du är en stor inspiration och förebild! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Mmm vad gott! Älskar soltorkade tomater 🙂 Tack, vad gullig du är!! 😀

   Svara

  • Kattis

   |

   Jag tackar också för tipset! För ett år sedan när jag flyttade hemifrån så tog jag beslutet att inte köpa hem kött (men äta det om jag blir bjuden eller sugen ute) men min kost är inte så, eh, varierad. Makaroner med ketchup, potatis med creme fraiche och knäckebröd med ost. Typ.

   Svara

 • Robert

  |

  Frågan är om rött kött verkligen ÄR onyttigt? Verkar finnas ganska mycket frågetecken om det där. 😛

  Svara

 • Nancy

  |

  År hösten har alltid känts som en nystart för mig med, så härlig tid!!

  Svara

 • Sandra

  |

  Kan tipsa dig om Alpnaering om du inte använder deras produkter redan. Eller framför allt deras kryddor. Såå mycket godare, fräschare och mer äkta än vanliga kockens och liknande. 🙂 http://www.alpnaering.se/ Vet en kvinna här i Göteborg i alla fall som har homepartyn och kommer hem och visar produkterna för dig och dina vänner där man dessutom får provsmaka en massa goda dipper och liknande. Såå gottigt! 🙂

  Svara

 • Sofia

  |

  Kolla in bloggen vegetariskmandag.nu, de lägger upp ett vego-recept varje måndag! Dit vänder jag mig när inspirationen tryter. Superbra vardagsmat! 🙂

  Svara

 • tora

  |

  Ser verkligen jättegott ut!

  Svara

 • D. DeMarkey

  |

  önskar att jag kunde ha vegetariska dagar eller veckor men fasen vad svårt det är, kan inte ens laga vegetarisk mat.

  Men hoppas att det kommer att smaka!

  Svara

  • Malin

   |

   Vad är det du inte kan laga? Pannkakor? Pasta med pesto?
   De flesta kötträtter går dessutom att göras vegetariska. Tacos med quornfärs. Korv stroganoff med sojakorv. Hamburgare med veg-burgare. Osv.
   Sen vill jag även slå ett slag för fisk. MSC-märkt fisk då (i affären är den frysta fisken alltid tydligt märkt). Bättre för miljön än kött, plus att de ”lidit mindre” (levt ett fritt liv i havet).

   Svara

   • Sandra

    |

    Som student har en inte alltid så mycket pengar på kontot, mitt tips är att istället för färdig vego-färs koka röda linser med taco-krydda. Billigt och bra!

    Svara

 • Alexandra

  |

  Recept-tips: Rödbetsbiffar.
  Blanda 5 stora rivna rödbetor, 150 g mixade havregryn, 200 g smulad fetaost, 2 tsk olivolja, 2 ägg, färsk basilika, salt och peppar. Blanda noga och låt stå i 30 minuter (viktigt). Forma till biffar och stek.

  Man kan byta ut lite som man vill. Vill man inte äta ost så skippa fetaosten bara, och vill man inte äta ägg så blanda ner lite fiberhusk istället så håller biffarna ihop. Vill man dra ner på fettet så skippa oljan och tillaga i ugn istället.

  Jag skulle kunna äta dessa biffar varenda dag i resten av mitt liv. Jättegott tillsammans med klyftpotatis.

  Svara

  • Lotta

   |

   Är de rivna röbetorna färdigt kokta eller råa?

   Svara

 • Carro

  |

  Har varit vegetarian i snart 5 år, och måste säga att ”Bitar” från ”Quorn” gör mitt liv lite enklare. Qourn har många smarta produkter men just de som heter Bitar är supergoda och funkar till i princip allt! Att steka och ha på lite lime, eller i en thaigryta är mina favoriter! 😀

  Svara

 • Inne hos Ina

  |

  Åh, vad jag känner igen mig. Mitt nyårslöfte var att köpa mer ekologiskt, vilket kulminerade i en period då jag mådde jättedåligt om jag valde något annat än eko. Nu har jag besinnat mig och bestämt mig för att jag köper vissa produkter eko (vilket är rätt många ändå).

  Och vegetariskt kör vi på här hemma med! Minst en dag i veckan. Igår åt vi vegetariska burgare, jätteenkelt 🙂

  Svara

 • Daniela

  |

  Tänkte ge dig ett litet tips som du kan säga när det är något du tycker är ”superäckligt”. Jag jobbar som förskollärare och två av barnen på förskolan är så otroligt söta när det är någon mat de inte gillar. Den ena säger ”jag älskar inte…” och den andra säger ”jag är inte så förtjust i…” barnen är 4 och 5 år gamla 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv