Follow my blog with Bloglovin

Barn av min tid

Haha. Alltså jag blev precis informerad om att adressen inte alls ska stå på vänster sida, utan höger. Jag hade ingen aning. Jag har alltid skrivit den till vänster.

Tänkte liksom att frimärket var på ena sidan och adressen på andra sidan. Jag brukar mejla, okej?

 

20140828-173224-63144655.jpg

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (30)

 • Elin

  |

  I Norge skriver man på vänster sida!! Hade ingen aning om det när jag flyttade hit. Blev nästan dumförklarad på jobbet när jag skrev adressen på höger sida, haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh! Då kan jag ju skylla på det!! Yes!!! 🙂

   Svara

 • Fanny

  |

  Jag är inte heller något fan av snigelpost. Förra gången glömde jag frimärke och häromdagen glömde jag pappret.. postade alltså ett tomt kuvert. Hopplöst.

  Svara

 • Lina

  |

  Så du har inte sett att på i stort sett all post, räkningar osv, står din adress till höger? 😀

  Och på klassiska vykort är alltid textraderna till höger också 🙂

  Svara

 • Jenna

  |

  I Frankrike skriver man gatunummret före gatunamnet 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, du får använda en spegel när du visar upp brevet så hamnar adressen rätt. F-f-fast d-då hamnar iofs frimärket på fel sida istället. 😉

  Svara

 • Svorskan

  |

  Det är nog en “norsk-skada”. I varje fall förr i världen gjorde vi så i Norge. Tror man gör det fortfarande. 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Men, om du skriver på högra sidan har du ju begränsat utrymme att skriva på?? Blir bara konstigt om man felbedömer och har sig :/ Men ofta det spelar någon roll ens, tror knappast posten bannar dig?

  Svara

 • ida

  |

  VAA?! visste du inte det?? det är en oskriven regel 😉

  Svara

 • Linda

  |

  När jag var liten hade jag en bok från posten (tror jag) om brev och post etc. I den fanns det också en del där betydelsen av var och hur adressen och frimärket placerades betydde det olika saker. (Dock minns jag inte vad just detta betyder..)

  Svara

 • Singelbloggaren

  |

  Hahaha, ge oss några år och vi kommer undra hur man använder en penna.

  Svara

 • karin

  |

  I England skriver man på vänster. Och skriver adressen med gatunr först o sedan namnet på gatan.

  Svara

 • Nattis

  |

  Haha men va.. jag är 21, har bott hela mitt liv i Sverige och skickade brev rätt ofta som barn och jag har aldrig någonsin fattat att adressen ska stå på en viss sida? Jag brukar sätta den till vänster och frimärket till höger för att det är finare.. trodde inte det spelade någon roll så länge adressen liksom fanns där någonstans. Tänk vad man lär sig.

  Svara

 • Linda

  |

  Gjorde samma misstag själv för några år sedan, min mamma stod bredvid mig och frågade om vi inte får lära oss hur man skriver en korrekt adress i skolan längre.. -eehh…… nej, inte direkt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, nej vi får ju inte det!

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag skriver alltid i mitten. Just in case!

  Svara

 • Mikaela

  |

  VA??! Jag som satt och skrev på ett kuvert idag och blev besviken över att adressen var så lång att jag började skriva på högra halvan av kuvertet… Vänster känns inte mer än rätt, vill ju ha balans på kuvertet när frimärket är på höger sida ju!

  Svara

 • Johanna Hillar

  |

  Men om du fått brev, vilket jag antar att du har, så måste du ju sett den röda tråden? Hahah eller? Kram bästa du!

  Svara

 • T

  |

  Jobbar på en sorteringsterminal och personligen så bryr jag mig bara om var frimärket sitter om breven behöver handstämplas. Men de flesta brev går sorteras via maskin och då är det “viktigare” var adressen sitter. Du kan vara lugn! Skriver du sådär fin adress kommer brevet att komma fram! Värst är det när adressen är helt oläslig eller när både postnummer OCH ort saknas.

  Svara

 • Sandra

  |

  eh japp. Hade precis samma tänk som du tills för något år sedan då någon sa till mig att det var fel! Känns ju logiskt ju?

  Svara

 • Kajsa

  |

  Trodde att alla visste att man skrev adressen till höger? Om inte annat, borde man ju ha listat ut hur det “ska” vara från hur det ser ut på ens räkningar.. 🙂

  Svara

 • LILIJA

  |

  Jag skriver typ i mitten 😛
  Vill ju vara säker på att hela adressen får plats… Speciellt om det är ett svinlångt gatunamn. Duh liksom. Kan jag tycka 😉

  Får man brev från företag & sånt så brukar ju dessutom adressen stå uppe i vänstra hörnet i en sån där plastruta.

  Svara

 • Josefine

  |

  Men vad i hela friden! Jag som var SÄKER på att adressen ska skrivas på vänster sida. Mycket mer logiskt så ju?? Nu känner jag att jag skäms över alla brev jag skickat iväg. Tack för informationen! 😉

  Svara

 • sara

  |

  Som underbetald slav anställd på Posten (jaja numera Postnord) så kan jag meddela att det spelar ingen som helst roll var du skriver adressen, bara det går att se vad det står. Och skriv rätt postnummer, för då hamnar det på rätt postkontor. Och skulle du flytta så se till att adressändra korrekt, sätt upp ditt namn på nya stället samma dag du flyttar in och ha en aktiv eftersändning så vi vet var vi ska skicka din post som kommer till den gamla adressen. Post som inte kan skickas tillbaka eller delas ut förstörs nämligen, osis om farmor Britta skickat en check i födelsedagspresent på några tusen.. Nu vet ni det!

  Varsegoda för denna underbara snabblektion 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha tackar 😉

   Svara

 • Caroline

  |

  Det är förmedlingen för att man skriver adressen på vänster sida i Norge 🙂 Som designer i Oslo har jag fått lära mig det den hårda vägen. Och fönstret sitter också på vänster sida på norska kuvert.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv