Follow my blog with Bloglovin

I bilen

Läkaren sa att allt såg bra ut, han kunde i alla fall inte se några förändringar. Så det var ju skönt! Han tog ett prov ändå, så jag får svar på det om några veckor. Jag hoppas verkligen att detta är slutet på min cellförändringshistoria, usch vad jobbigt det varit. Lova mig att alla ni som läser detta och har en livmoder: STRUNTA INTE I CELLPROVET!

Jag har jobbat massor idag och nu är jag på väg till Väla med Lina. Hon ska köpa nya joggingskor och jag ville ha något att göra.

 

20140826-164520-60320472.jpg

Titta vilken mysig morgon jag fick ändå.

 

20140826-164519-60319604.jpg

Hej, hej från mig i bilen!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (36)

 • Jessica

  |

  När är det man blir kallad för undersökning? Är 21 nu och undrar om man liksom ska boka tid själv eller så…

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror du får brev hem 🙂

   Svara

  • M

   |

   Du blir kallad när du fyllt 23 🙂

   Svara

 • Ida

  |

  Vad bra att det ser bra ut!

  Svara

 • A

  |

  Tell me about it!
  Jag är inne i samma sorts röra…
  fick flera blödningar efter min första konisering…nu väntar jag åter på svar om jag är helt ok eller ej. Jobbigt…:(
  men uppmanar till samma som du!!! Ta the freaking cellprov!!!!

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag fick idag brev med tid för min andra provtagning, ska absolut gå! 🙂

  Svara

 • Lovisa

  |

  Vad skönt att höra!

  Svara

 • Robert

  |

  Hej, hej! Det var en smarrig frukost där. 😛

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag gick och tog provet typ två dagar efter att jag fått kallelsen, tack vare dig! 🙂

  Svara

 • Fia

  |

  Håller tummarna!

  Jag trodde min historia var över, gjorde en konisering 2009 och mina fem cellprov efter det har inte visar några konstigheter. MEN ett halvår efter det senaste cellprovet fick jag hem ett brev där det stod att extratestet som de gjort visat förekomst av högrisk-HPV-virus så om nåra månader blir jag kallad för en fördjupad undersökning igen. Suuuuck! Som sagt, GÅ PÅ ERA CELLPROVSTAGNINGAR!

  Svara

  • Egoina

   |

   Usch då! Hoppas det försvinner (om det nu kan det)! 🙁

   Svara

 • Jenny

  |

  Jag fick besked om cellförändringar så ska göra vävnadsprov imorgon. Ser inte alls fram emot det men känns ändå skönt att få något slags besked så småningom.. Men lite nervöst känns det iaf.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hoppas på det bästa!! 🙂

   Svara

 • tild

  |

  Uff, jag sökte själv nu och har ju alltså en jävla JÄTTECYSTA på ena äggledaren (nästan 5×5 cm tycker jag är brutalt.) och, jag var ju så säker på att jag hade en själv och dessutom, fått veta att cystor/äggblåsor alltså inte är en helt ovanlig bieffekt på Cerazette som är det preventivmedel som förmodligen flest unga tjejer använder.
  Blir så jävla less. 🙁
  Godartad eller inte, otäckt ändå liksom och man vill fan inte straffas för att man har säkert sex.
  Bajs.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tråkigt att höra 🙁 Hoppas allt löser sig!

   Svara

 • Jessica

  |

  Fick brev med tid för mitt livs första cellprov nästa vecka, ska lätt gå även om jag känner mig lite gammal 😀

  Svara

 • Ellinor

  |

  Hej! Hur många gånger gjorde du prov innan du gjorde konisering? Jag är nog inne på mitt sjätte nu snart. I och för sig så visade ett prov ingen förändring så det kanske är därför.

  Men det börjar bli lite segt att bli kallad om och om igen, två år har jag hållt på med detta och man blir ju trött. Bra att det såg bra ut för dig nu i alla fall!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag gjorde först ett vanligt cellprov, sen ett till där de tittade med mikroskop och tog en liten bit av livmoderstappen och sen fick jag göra konisering. Kan vara olika beroende på hur “allvarligt” det är osv. Dina prover kanske ser bra ut? Isåfall är det ju bra 🙂

   Svara

  • Sandra

   |

   De tog ungefär 7 prov på mig (under 1,5år) efter det första positiva provsvaret. I mitt fall sa de att de väntade med att göra en konisering eftersom cellförändringen var så “liten” eller vad man ska säga. De ville alltså se om den gick tillbaka av sig själv (vilket den hade gjort vid det 7 provet) eller om den förvärrades. Hade jag haft kvar cellförändringen vid det 7e provet så hade de förmodlingen gjort en konisering, sa de senare. Jag går fortfarande på regelbundna kontroller en gång om året istället för vart 3e, vilket bara känns tryggt tycker jag. Men prata med personalen om din oro så kan de förklara varför de gör som de gör i just ditt fall!

   Svara

 • Mli

  |

  Jag trodde först du hade klippt dig när jag såg sista bilden, men sen såg jag att det bara var solen/skuggan som lurades 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, det ser ut så. Kanske borde? Fint ändå 🙂

   Svara

 • Ronja

  |

  Jag gjorde en så kallad konisering för en vecka sen exakt.
  Var as nervös men de gick bra men tyckte de var jätteläskigt då jag aldrig behövt va på ett sjukhus förut.
  Men hoppas på att blir bra nu efteråt och inget konstigt som visar sig på testerna 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller tummarna <3

   Svara

 • Petra

  |

  Gjorde konisering för en vecka sen. Tycker hela grejen är ganska psykisk jobbig. Hade den “värsta” graden av cellförändringar. Läkaren kan aldrig lova att det inte är cancer redan nu, och vissa dagar tänker man lite extra på det där. Så just nu känns de veckorna som man väntar på provsvar som år. . Tack o lov för svensk sjukvård att vi får göra dessa tester!! Jag blir fasen arg när jag hör folk som skiter i de! Tack för att du delar med dig av din historia 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Usch, förstår att det är jobbigt. Hoppas du får svar snart!! <3

   Svara

 • Cissi

  |

  väntar på svar ifall det blir operation eller extra koll en gång i halvåret.. Brände du?

  Svara

 • Eleine

  |

  Tack vare dina inlägg om just detta ämne, tvekade jag inte en sekund när jag fick hem brevet för några veckor sedan. Tagit prover, inväntar svar. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad bra!! 😀

   Svara

 • H

  |

  Har tid inbokad imorgon, mycket tack vare dig! Är 24 så det är på tiden 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Woho! Hoppas det går bra!

   Svara

   • H

    |

    Det var ju inte alls jobbigt i alla fall, snäll barnmorska och det gick ju hur snabbt som helst! Nu hoppas jag på goda besked om några veckor! Bra att du startat diskussionen, sånt här behöver vi tjejer prata om! Tror personligen mest jag behövde få höra lite info om det innan jag tog tag i det 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Vad skönt att höra! Det går dessutom hur snabbt som helst med ett vanligt cellprov 🙂 Jag hoppas också! Kram 🙂

     Svara

 • J

  |

  Vad skönt att det ser bra ut igen 🙂 Du kickade mig i röven så jag tog tag i mig själv och drog på cellprovet tidigare i sommar. Visade sig att jag hade förändringar, så de ska undersöka det närmre på måndag. Tror det kommer bli bra, men skönt att jag tog tag i det. Tack 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh, hoppas det går bra! Ibland går det över av sig själv 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv