Follow my blog with Bloglovin

Så otroligt tråkigt

Fyför vilken tråkig dag. Jag pluggar till min kära ekonomitenta igen som jag ska skriva på torsdag. Just nu känner jag att det är ett under om jag ens tar examen. Måste denna dumma kurs finnas med i min utbildning? Orkar inte!

Det känns som att jag går i fyran igen och sitter förtvivlat i skolbänken och tänker “jag kommer aldrig att klara det” när läraren skriver en massa formler på tavlan. Och egentligen är det ju inte för att det är särskilt svårt, men för att det är så sinnessjukt tråkigt. Min hjärna vill inte koncentrera sig. Vill bara inte. Alltså ni som utbildar er till ekonomer och andra siffer-relaterade yrken. Tack för att ni finns och att jag slipper, men jag förstår er inte alls.

 

20140817-215127-78687341.jpg

20140817-215126-78686777.jpg

Det enda roliga jag gjort idag är att äta kycklinggryta. (Ok. Och att spela lite spel på Ipaden) (Eller mycket spel..heh).

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (32)

 • Louise

  |

  Lycka till på tentan! Kan du inte tipsa om lite spel till iPaden?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja absolut. Gör det i ett senare inlägg 🙂

   Svara

 • viktoria

  |

  hur gick det med din jobbintervju? 🙂 har du hört någonting?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, jag vet faktiskt inte riktigt än. Uppdaterar er när jag vet 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  När jag gick i fyran fick jag hjälpa de andra i klassen med matten om vår fröken var upptagen med annat. 😉

  Åt ris med bacon, champinjoner och beasås förut. Nästan lika smarrigt som din kycklinggryta. 😉

  Svara

 • FullaAnkan

  |

  Har också ekonomi i min kurs, fyfaaaaaan alltså. Det värsta jag varit med om och ska göra omtenta om en månad ungefär. Det dumma är att många studenter har misslyckas i den delkursen =/

  Svara

 • Therese

  |

  Recept? 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Kyckling, lök, röd curry, sambal olek, buljong, paprikakrydda, paprika, broccoli, lite honung, matlagningsgrädde och lite creme fraiche typ. Har säkert glömt något 🙂

   Svara

   • Therese

    |

    Tack för svaret! Ska prova imorgon

    Svara

 • Lotta

  |

  Alltså jag utbildar mig till ekonom och är annars färdig med kandidaten, men har den där kursen kvar… Det är en grundläggande kurs men fy vad tråkig den är att tenta! 😀 De avancerade kurserna var roligare…

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, det känns lite bättre när du säger så faktiskt. Vi får kämpa på 🙂

   Svara

 • Sandra

  |

  Åh, den grytan såg galet god ut.. kan man få ett litet recept tro? 🙂

  Svara

 • ida

  |

  Bara att hålla ut!! lycka till med tentan!!!

  Svara

 • Helena

  |

  Recept på kycklinggrytan?! Den såg GUDOMLIG ut!

  Svara

 • Emma

  |

  Åh, det där såg otroligt gott ut!! Recept? 😀

  Svara

 • Kajsa

  |

  Vill du dela med dig av receptet på kycklinggrytan, som ser skitagod ut?

  Svara

 • Anna

  |

  Hej!
  Hur gick det med jobberbjudandet? Tackade du inte ja till det?
  Eller ville du göra klart din utbildning först?

  Svara

 • Sanna

  |

  Jag kände likadant med matten på högskolan, fast matten var viktig, skitviktig, men jag har svårt för matte och tröttnade.
  Plötsligt seglade en ängel upp framför mig och sa “jag kan hjälpa dig”. En f.d klasskamrat, som hoppat av för att istället plugga till ingenjör, erbjöd mig hjälp och vi bokade en kväll.
  Han petade in humor och förenklade allt det svåra till en begriplig nivå.
  Plötsligt förstod jag.
  Plötsligt var det kul.

  Hitta nån som kan och älskar ekonomi och be om lite uppmuntring. 🙂

  <3

  Svara

 • Inne hos Ina

  |

  Ja, i skolan tyckte jag aldrig att matte var svårt, men så trååååkigt.

  NU jobbar jag på en skola och tycker det är lite kul när jag får gå in och vara med på matten 😉

  Svara

 • Jessi

  |

  Jag har pluggat civilekonom (inriktning mot marknadsföring). Jag måste säga att just det du läser nu är bland de tristare kurserna. Sedan är ju ekonomi så otroligt brett med allt från marknadsföring, organisation och ledarskap, beteendevetenskap etc. så det är ofta roliga kurser man får läsa. Själv gillar jag just dessa “mindre” ekonomiska ämnena. Lycka till! Du klarar det.. bara att nöta på dessvärre (när man inte tycker det är kul).

  Tack för en härlig blogg!

  Svara

 • Magdalena

  |

  Nämen! Här sitter jag och klickar bland bloggarna fast jag inte borde och bara: alla verkar ha så himla, himla kul och här sitter jag och pluggar till en tenta som är på torsdag och som känns helt omöjlig!

  Ingen av oss var tydligen ensam då. Vad fint! Stort lycka till med tentaplugget! (Överdos utropstecken!)

  Svara

 • cecilia

  |

  Jag gjorde samma tenta (läste strat kom för några år sedan) och kunde inte få rätt på skiten rent ut sagt. Sen plötsligt hände det, jag hade totalt missat att det var omtenta – anmälde mig första dagen men GLÖMDE BORT DET? Så dagen innan tentan fick jag ett mail om att de bytt tentasal. Ångest på den. Och då, när jag inte hade pluggat mig till tårar, bara klarade jag den. Skumt men sant. Den verkar omöjlig, jag vet, men det ska nog gå. You can do it!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhh ångesten i det! Skönt att du klarade den 🙂

   Svara

 • Elin

  |

  Jag ska också skriva en ekonomitenta fast på onsdag! Använder till och med samma bok! 😉 vi får kämpa på båda två! Heja oss

  Svara

 • Sabina

  |

  Åh vi pluggar exakt samma just nu! Min hjärna vägrar ta in något och fattar INTE hur jag ska minnas alla miljoner formler som finns på varje jävla sida typ.. Speciellt kapitel 20 är jag körd på.. Heja oss ändå!

  Svara

 • Marie

  |

  Sitter också och pluggar till omtenta :(. Otroligt segt men vad skönt det är när man har skrivit den sen 😀

  Svara

 • Chips&Choklad

  |

  Jag är alltid aktivera på att göra annat när jag pluggar till tenta. Städa, baka, äta choklad, skriva brev, träna,tvätta, u name it!

  Svara

 • Anna

  |

  Åh, sitter på tåget mot Göteborg för att skriva en omtenta jag slitit massa med. Har missat två gånger redan, så jag försöker tänka att det är tredje gången gillt nu. Tyvärr tror jag inte att jag klarar den nu heller…. usch vad trist det är när man aldrig blir klar med kursen.

  Svara

 • Andrea iB ~Fotografering.+Vardag.+Drömmar.+~

  |

  Är galet tacksam att jag har hittat ett med kreativt yrke.
  Även om jag, störd som jag är, gillade matten i gymnasiet så skulle jag aldrig aldrig aldrig vilja jobba med det. Fy vad jobbigt för hjärnan!

  Svara

 • Anna

  |

  Ett tips är om du inte orkar plugga men ändå vill känna att du har gjort något är att söka på youtube på “studing tips” “how to stay motivation in school”. Du fatter principen, haha. 🙂 Kram

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv