Follow my blog with Bloglovin

Min hudvårdsrutin

Jag har fått en del frågor i stil med denna:

Du, jag har funderat på en sak. Du har ju alltid så fin hy. Använder du några speciella ansiktsprodukter eller har du bara tur? ;)

Så jag tänkte svara. Tur vet jag inte. Jag tycker inte att jag har en exceptionellt bra hud. De flesta bilderna ni ser är dessutom tagna med frontkameran på min telefon = väldigt generöst. Ni ser liksom inte detaljer som till exempel mina porer.

Jag får finnar då och då, men oftast är det på grund av hormoner. Jag märker det tydligt när jag inte äter p-piller och har koll på min cykel. Finnarna dyker oftast upp under samma period i månaden. Så det finns inte så mycket att göra åt det.

Jag är väldigt intresserad av smink, men är inte speciellt intresserad av ansiktsprodukter. Men för ett år sedan ungefär så tänkte jag att jag skulle ”ta tag i det”. Så jag valde märket Maria Åkerberg (mest för att det är ekologiskt) och beställde allt möjligt som rengöring, ansiktsvatten, natt/dag-krämer, scrub och ögonkräm. Jag hade ett helt bibliotek hemma med grejer. Haha. Men jag märkte egentligen ingen skillnad, så efterhand så tröttnade jag och köpte inga nya produkter när de tog slut.

Det jag använder i dagsläget är en rengöring för att få bort smink och en ansiktskräm för att jag är torr annars. Så enkel är jag. Jag ramlade över en rea på Biotherms produkter och då köpte jag både ansiktskräm och cleansing milk. Krämerna tycker jag mycket om, men ansiktsrengöringen känns typ som solkräm. Dessutom känner jag inte att jag blir helt ren, så den kommer jag att byta till en random sminkborttagning/rengöringstvål från ett budgetmärke när den tar slut.

 

20140727-224850-82130850.jpg

Jag vet egentligen inte vilken hudtyp jag har, så jag köpte en till torr hud som jag har på natten och en till normal hud som jag har på dagen.

 

Så jag ber om ursäkt, men tyvärr var mitt svar inte mer intressant än så. Jag kommer nog fortsätta prova en massa olika saker tills jag hittar ”mirakelprodukten”. Om ni känner till en sådan så tipsa gärna! Och ni som har koll, hur ska man egentligen tänka? Vad är viktigt? Måste man ha ögonkräm? Vad är ansiktsvatten egentligen bra för?

 

20140727-224850-82130175.jpg

Såhär ser jag ut mest hela tiden. Finnar på de mest olägliga ställena. Tur att jag är bra på att sminka mig.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (57)

 • Robert

  |

  Kokosolja är ju rena dunderhonungen. 😉 Kanske värt att prova? 😛

  Svara

 • Kajsa

  |

  Vill jättegärna se ett inlägg om sminket du använder 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Det ska jag fixa en dag 😀

   Svara

 • Lisa

  |

  Salviderm Naturligtvis tycker jag är jättebra! Ekologiskt och naturligt å inte så dyrt. Ett litet spartips är att köpa hudkrämen å ha i ansiktet, mkt billigare än å köpa pyttetuben med ansiktskräm å funkar lika bra.

  Svara

 • Hannah

  |

  Va kul att höra att du är intresserad av smink! Det är ett av mina största intressen. För mig kom dock intresset för hudvård automatiskt med intresset för smink. Jag har å andra sidan även haft problem med hyn som yngre.
  Du har antagligen normal till torr hy om de produkter du har nu fungerar bra, men vad vet jag, en gissning från en amatör bara 🙂

  Svara

 • Ida

  |

  Haha! Läste först ”hålla koll på min cykel” som i fordonet cykel. Jag bara va? Vad har det med hormoner att göra?

  Svara

   • Sara

    |

    Kanske behövs så den inte blir stulen, höhö 😛

    Svara

  • Henrietta

   |

   Hahahha! 🙂

   Svara

 • Paula

  |

  Släng alla dina dyra ’high-end’ produkter som är fulla av farliga ämnen och köp istället ekologiska kallpressade oljor som du kan använda för mer än ett syfte! Kokosolja är en bra all-around produkt som kan användas till ansiktet/kroppen/hårinpackning. Solrosoljan gör under för (mina) eksemiga händer och torra fläckar.
  Läs mer på shenet.se och naturligtsnygg.se för att lära dig mer om naturlig hudvård/kosmetik. Och för att svara på frågan: nix, du behöver inte en massa olika typer av krämer och serum – det är påhittat bullshit som de stora märkena använder sig av för att sälja mer! Du kommer långt på en ren olja 🙂 / Paula

  Svara

  • Paula

   |

   Just ja, som rengöring av ansiktet använder jag någon av dessa naturliga rena oljor och en fuktad liten handduk – bättre ansiktsrengöring finns inte! Läs om OCM-metoden också om du är intresserad. För ögonen kan du ha en fetare olja då hyn är tunn och känslig. För förklaring på olika typer av oljor besök förstnämnda hemsidan.
   Till duschen använder jag Akoma Black Soap (flytande) till både kropp och hår. Nästa steg är eko-deo..
   Där har du massa tips! Hoppas du blir eko-frälst, lovar att det gör sådan skillnad 🙂

   Svara

 • H

  |

  Varför går du inte och får en ansiktsbehandling helt enkelt? Då talar de ju om vilken hudtyp du har och rekommenderar produkter därefter. MD formulations är bäst!

  Svara

 • Linnea

  |

  Tycker själv Rosenseriens ekologiska produkter är jättebra! Deras ansiktstvål avlägsnar sminket smidigt och det behövs inte så mycket för att det ska bli rent. Min hy har blivit så galet mycket bättre sedan jag började med deras produkter(tvättgelé, fuktkräm, rosenvatten och peeling). Insåg dessvärre nyss att jag inte vet varför rosenvattnet (aniktsvattnet) är till för men jag tycker det fungerar som typ… basiron? Om man har någon envis finne så försvinner den mycket snabbare! Men som sagt, man får prova tills man hittar vad som passar en själv 🙂 Lycka till!

  Svara

 • elin

  |

  Om du vill veta din hudtyp så kan du gå till en hudterapeut och be om en hudanalys. Tar inte lång tid alls. Eftersom rengöring öppnar porerna använder man ansiktsvatten för att stänga porerna samt ta bort de sista resterna av rengöringen så att det verkligen blir rent. Ögonkräm är väl inget måste men vill man smörja runt ögonen så ska man använda ögonkräm och inte vanlig ansiktskräm pga att ”partiklarna” (?) I vanlig kräm är för stora och kan inte riktigt tränga ner i den tunna huden kring ögonen. Det kan orsaka milier ifall huden blir tilltäppt.

  🙂

  Svara

 • Elli

  |

  Dermalogica!!!! Finns inga bättre produkter 😀

  Svara

 • Frida

  |

  Jag säger bara, clinique 3-stegs!
  Det är de bästa jag har använt någonsin, jag är född med eksem och har mycket problem med huden men detta är de enda som funkat!
  Jag använder loreal eye and lip – gentle för att ta bort sminket runt ögonen sen clinique 3 – stegs till huden (den anpassar du efter om du är mycket torr, torr eller normal). Först en ansiktsrengöring sen ansiktsvatten och avslutar med kräm.
  Sen ja, ögonkräm är viktigt då huden är skörare på ögonlocken (dock använder jag inte det själv men märker stor skillnad när jag gör det då ”vanlig” hudkräm är för fet för ögonlocken egentligen). 🙂
  Tycker detta är kanon även för folk som inte har ”problemhy” haha trycker på alla mina vänner detta för som sagt – är mycket nöjd 🙂

  Svara

 • Kristina

  |

  Ansiktsvatten återställer ph-balansen efter att man tvättat ansiktet med rengöring och vatten! Ett viktigt steg om man är ute efter bra resultat, förbereder innan dagkrämen som varar längre då du inte behöver ta så mycket för att huden ska bli återfuktad. Jag har slutat köpa de svindyra märkena då de ofta innehåller typ samma skit som Nivea, och kör för tillfället på Rituals ansiktsprodukter, finns i helt kompletta serier och till bra pris. Fast egentligen borde vi alla gå över till ekologiskt, typ NU. Hepp!!

  Svara

 • Mias

  |

  Kör på naturliga och organiska produkter, en lokaltillverkad organisk tvål kommer man långt med!

  Svara

 • Johanna

  |

  För mig är mirakelmärket dermalogica, helt fantastiskt för mig och min hy. Kan även rekommendera Pevonia om du är ute efter ”renare” produkter!

  Svara

 • Cecilia

  |

  Jag använder Emma S produkter, använder ansiktstvålen och nattkrämen varje dag och sen har jag även dagkrämen och en ögonkräm, men det använder jag under vinterhalvåret. Det är enda märket som funkat för mig hittills. Jag har blandhy, näsan fjällar som en galning och pannan är fettig -_- Men de problemen är borta nu ^.^ om vi räknar bort att hela jag är fettig när det är så här varmt :p

  Svara

 • Jennie

  |

  Jag använder produkter från clinique, deras ansiktsvatten som rengör huden och porerna på ett grymt sätt och sedan deras gula ansiktssalva. Har gjort detta sedan jag var tonåring och har haft ca 4 finnar/plitor i hela mitt liv. Har provat en del andra produkter mellan varven pga att clinique är så dyrt, allt från budget till ekologiskt till lyx men återvänder alltid till clinique. För mig är de produkterna värda pengarna.

  Du som är bra på smink, hur döljer man mörka ringar under ögonen? Jag är porslinsvit i hyn och har naturligt mörka ringar. Vet inte hur många colsealers jag har använt… så det måste ju bero på att jag använder dem på fel sätt. Har du några tips?

  Svara

 • magda

  |

  om du känner att rengöringen inte gör din hud ren nog så kan jag verkligen rekommendera att du köper en konjac sponge (http://www.makeupstore.se/sesv/products/tools/sponges_puffs/konjac_sponge) som kostar 85 spänn! asiater har använt såna hur länge som helst.
  den är mild mot huden men ”skrubbar” lite och gör att det verkligen känns rent. har kört med såna sponges i kanske två år nu (tillsammans med rengöring) och de funkar verkligen!

  ett annat tips är kemisk peeling, porerna försvinner och huden blir mycket lugnare (även under mensen). 🙂
  ett fukt-serum som man använder på natten är också jättebra under vinterhalvåret! jag köper ett från lumene för 199 kr haha. funkar kanon 🙂 /från en torris till en annan

  Svara

 • Jennie

  |

  Ansiktsvatten ska stabilisera pH i huden så att resten av krämerna kan göra sitt jobb bättre. Och drar ihop porerna efter att man har rengjort. Men skild ögonkräm är bra då den huden runt ögonen är mkt tunnare o känsligare, då smörjer du den med samma feta kräm du har i resten av ansiktet så får man lättare påsar under ögonen, bl.a.

  Svara

 • Diana DeMarkey-+LiveYourDreams!

  |

  Jag använde MD Formulations förut och det är dom bästa produkterna jag någonsin har provat, tyvärr så säljs dom inte längre i Sverige eller Europa för den delen, trist. Men dom var typ mirakelprodukter, fasen vilken fin och len hy man fick. =)

  men fin är du i alla fall!
  Ha en bra dag

  Svara

  • Elin

   |

   MD säljs visst i Sverige? 🙂

   Svara

 • Helena Rönnblad

  |

  Är man osäker så rekommenderar jag naturliga och ekologiska produkter! Då kan man spola ner allt i avloppet med gott samvete, och dessutom innehåller det inga skumma saker som ofta kan irritera huden (sedan kan ju huden reagera på naturliga ingredienser också, men risken är inte lika hög). Sanctum är ett märke som jag kan rekommendera, det använder jag! Sanctums produkter innehåller 100% naturliga ingredienser varav 85%-98% är ekologiska. Även förpackningarna är nedbrytbara i naturen inom 5 år.

  Viktigaste produkterna enligt mig är rengöring, ansiktsvatten och en återfuktande ansiktskräm. Först blir huden ren, sen återställer ansiktsvattnet ph-balansen och gör så att huden lättare tar upp din ansiktskräm som du avslutar med. Om ansiktskrämen innehåller spf så bör du dock inte ha den på natten.

  Vill man ha mer än 3 produkter (jag använder massor) så kan jag rekommendera en nattkräm och en dagkräm, samt en återfuktande ögonkräm. Väljer du sanctum så är även deras On The Spot underbar på enstaka finnar!

  Kram!

  Svara

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Letar du efter budgetprodukter är L’Oréals Revitalift nattkräm sjukt bra! Prova den 🙂
  Ansiktsvatten används för att rengöra och dra igen porerna; ofta försvinner inte allt smink med en rengöring och därför är ett ansiktsvatten (toner) bra. Ögonkräm behövs runt ögonen (speciellt om man börjar få rynkor eller vill förebygga) då den huden är för tunn för att ta upp de stora molekylerna i en ansiktskräm. Använder man en för tung kräm i ögonpartiet kan man få milier!
  Kan rekommendera ansiktsmasken Mask of Magnaminty från Lush också, den gör under för alla hudtyper!

  Världens längsta kommentar haha, men förhoppningsvis kunde jag lära någon någonting! 🙂

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag har dålig koll på vad som ska och inte ska användas för hudens bästa. Men jag är noga med vilken typ av produkt jag använder. Nu använder jag nästan uteslutande Moyana Corigans hudvårdsprodukter. De är ekologiska, tillverkade av helt naturliga råvaror, såpass att man skulle kunna äta dem om man vill (vilket man nästan vill för de doftar helt fantastiskt!). Viktigt för mig också är att produkterna jag använder inte är testade på djur så utöver Moyana Corigan använder jag UNE och Mary Kay. 🙂

  Svara

 • camilla

  |

  Md formulations är bäst!

  Svara

 • Emma

  |

  Jag har har alltid haft acne och problem med huden så krämer är verkligen min grej. Gå först på en ansiktsbehandling för att få tips och råd samt veta vilken hudtyp du har, det är jätteviktigt. Annars kan du köpa hur mycket krämer du vill, det kommer ändå inte att bli någon skillnad. Jag trodde att jag hade fet hud och behandlade därefter tills jag gick på en behandling och fick veta att jag egentligen har torr. Njuta i Helsingborg är grymma, bästa jag stött på.

  Jag kör på Exuviance produkter, de är ganska dyra (300-400 kr burken) men det är mirakelprodukter!! Deras dag- och nattkräm är världsbäst, älskar att använda de. Testa, du kommer inte att bli besviken!

  Svara

 • Linda

  |

  Att ha en kräm för ansiktet och en för ögonen är faktiskt ganska viktigt. Det är lika viktigt som att inte använda tex bodybutter i ansiktet. Man har en så pass mycket tunnare och finare hud runt ögonen och det kräver därför en skonsammare och lättare kräm innehållandes mindre molekyler. 🙂

  Gör man inte det så kan man få såkallade ”milier” runt ögonen vilket är små talgknutor. Ser ut som små hudfärgade/vita prickar som man måste få tömt hos en hudterapeut för att bli av med, vilket varken ska vara det snyggaste att ha eller det skönaste att få utpillat.

  Så jag skulle råda dig och alla andra att faktiskt införskaffa en ögonkräm också! SÅJA, dagens lektion färdig! Haha..

  Svara

 • Sofie B

  |

  Hej!
  Jag har testat en hel del hudvård genom åren och har nu återgått till att använda Mary Kay’s hudvård. För mig så är det de som funkat bäst. Men det är som med allt annat – individuellt.
  Jag har iaf fått lära mig att man inte ska använda ögonremovers som innehåller olja. De täpper igen och torkar ut både hud och fransar. Och Anledningen till att man använder ögonkräm är för att huden runt ögat är tunn som en fjärilsvinge och därför ska man ha speciella produkter som är anpassade till detta kring ögonen.
  Angående att använda en rengöring/cleanser så leta efter en med en som innehåller: rengöring, mask och ansiktsvatten så behöver du bara en rengöring istället för att hålla på med ansiktsvatten och masker försig. Du rengör huden så du tar bort döda hudceller så att huden kan ta in fukten. Annars lägger sig fukten bara uppe på huden!
  Så köp en oljefri ögonremover, en allt i ett rengöring och en bra fuktkräm.
  Hoppas det var till någon hjälp! 🙂
  Kram!

  Svara

 • mattkurt

  |

  märket Oliv har ett jättebra rengöringsmedel som har bra ingredienser. Huden blir len efteråt och rengör bra. Typ 70 spänn. Testa den!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Svara

 • Mich

  |

  LUMENE – sensitive är bästa serien enligt mig. Tvättar bort smink bra, bra rengöring och bra återfuktande. Samt deras smink är super bra med tycker jag =) många bra där haha

  Svara

 • Malin

  |

  Tjena!
  Ansiktsvatten är till för att återställa PH värdet i huden och gör huden förbered för din fuktkräm, så du får ut så mycket som möjligt av den.
  Ansiktsvatten är något av det viktigaste så det ska man helst inte skita i.
  Sen är det grymt med en ögonkräm om du vill förebygga rynkor då man alltid vill hålla det återfuktat 🙂

  Svara

 • Henrietta

  |

  Kan varmt tipsa om Eucerin som finns på Apoteket! Deras cleansing gel är grym, tar bort allt smink i ett nafs och svider inte i ögonen då den är parfymfri. Och du ska tänka på att alltid, året runt ha en ansiktskräm med solskyddsfaktor i.. De har en bra med SPF 15. Hyfsat billiga och dryga! Rekommenderas! 🙂
  Kram

  Svara

 • D

  |

  Jag har precis börjat upptäcka no-poo (egentligen förkortning för no shampoo men har nu börjat användas för produkter utan massa onödigt skit i sig) och det gör underverk för min hud å mitt hår. Jag rekommenderar alla varmt att börja med såna ansiktsmasker och tvättmetoder. Det finns en svensk sida, nopoo.se som har lite info. Men mitt favorittips mot finnar är bara att blanda 1 del äppelcidervinäger å 1 del vatten(känslig hud kräver lite mer vatten) och badda på ansiktet morgon/kväll. Finnarna försvinner ganska snabbt och dem uteblir. Jag har fått sjukt mycket finnar innan jag ska ha mens, men detta har förbättras enormt nu. Finnmedel å krämer man köper torkar oftast ut huden vilket gör att det blir mer problem i längden sen kan de ha massa andra biverkningar

  Svara

 • Julia

  |

  Hej!
  Jättefin och bra blogg, superintressanta inlägg! Värda att läsa!
  Jag har precis startat en blogg och tänkte ifall du hade lust att gå in och kolla på den?
  Bloggen drivs av mig, en ung tjej på 16 år, med stora intressen för träning, tennis, mode och skönhet!
  Har många drömmar i livet som jag skulle göra vad som helst för att uppnå. Bloggen startades för ungefär drygt en vecka sedan, och är redan fullsmockad av intressanta och läsvärda inlägg!
  Du kan bland annat läsa om nya produkter som testats och recenserats. Samt hur jag lever mitt liv i vardagen utöver bloggandet!
  Vore kul om du fick intresse att fortsätta läsa min blogg!
  Jag lovar att du inte kommer ångra dig!
  Kram

  Svara

 • Ella

  |

  Har ingen erfarenhet av oljor som nämns i någon kommentar här, så vad vet jag det funkar säkert för somliga. Men att säga att serum, ögonkräm och dyrare märken är bullshit är helt omotiverat. (Eftersom min mamma har jobbar inom branschen i 25 år vet jag en del.)

  Tyvärr är det med hudvård som med mycket annat, vad som passar dig är individuellt och därför är det bra att veta hurudan hudtyp du har, då är det lättare att veta vilka produkter du ska köpa.
  Ansiktsvatten rengör djupare än bara rengöring. Testa att först rengöra ansiktet med ansiktsrengöring, sen ta ansiktsvatten, och titta därefter på bomullen du använt. Då märker du att ditt ansikte inte alls var så rent som du trodde.
  Huden runt ögonen är tunn och känslig och åldras snabbare. Därför använder man skilld ögonkräm.

  Mitt råd är att gå till en ”profisionell” kosmetik/hudvårds kedja och be om hjälp där. Hoppas du blev lite klokare och orkade läsa min roman. 😉

  Svara

 • Helen

  |

  Ett ansiktsvatten är till för att stänga porerna igen eftersom de öppnas när man tvättar sig i ansiktet. Ja använder exuviance. Har haft grov acne och idag har jag bara några få som kommer lite då och då. Syraprodukter är det bästa om man har acne, fet hy men även torr hy 🙂

  Svara

  • agnes

   |

   vilka produkter hjälpte dig för att få bort din acne?

   Svara

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Min kommentar verkar ha försvunnit … synd, spenderade tid på att skriva all text om ansiktsvatten och krämer och allt haha!

  Svara

 • Fanny

  |

  Jag var på ansiktsbehandling för 1,5 månad sedan och fick då reda på att jag har en torr/normal hy men mest åt det torra hållet. Jag fick tre små tester med mig hem från Sensai. I vanliga fall får jag lätt finnar men efter ansiktsbehandlingen och efter att ha använt Sensai produkterna dagligen efter ansiktsbehandlingen så har jag inte haft en enda finne!!! Nu börjar de små testburkarna ta slut och skulle då kolla upp vad de kostar att köpa nya och fick en lite chock när jag kollade priset: runt 500 kr/st. Så då är bara frågan om det är värt att lägga ut typ 1500 kr för att inte få några finnar… hehe.

  Svara

 • Mathilda

  |

  Läser du andra bloggar? Kan inte du göra ett inlägg med dina topp 5 bloggar att läsa? Love u, din blogg e bäääst (:

  Svara

 • vilmalas lillasyster

  |

  du är jätte fin utan smink:)

  Svara

 • Victoria

  |

  Är EXAKT likadan! Har också haft typ en hel dermalogica serie men dem är så starka. Behövs egentligen inte, får som dig endast finnar på lite olämpliga ställen haha. Istället för att prova dig runt i flera år så måste jag rekommendera Clarins. Jättebra och mild. Använder ansiktsrengöringen ”Clarins Gentle Foaming Cleanser Dry/Sensitive Skin”, tar inte bort extremt vattenfast mascara men klarar en ”natt-ute” sminkning 🙂 Sedan använder jag deras Daily Energizer Cream, natt som dag 🙂 Blir inte glansig efteråt men återfuktar bra även på vintern!
  Hoppas det funkar, jag har iaf slutat leta 😀
  Kram
  PS keep it real du skriver så härligt!

  Svara

 • mm

  |

  Hej! Exuviance har otroligt bra hudvård,aldrig haft så bra hy som nu! Så testa det! Skincity.se har ett väldigt bra test på deras sida som är gratis så testa det 🙂

  Svara

 • Caroline

  |

  När jag utbildade mig till make up artist sa min lärare något jättebra som fastnat i mitt huvud och som gjort att jag numera alltid använder ansiktsvatten (innan var jag som du och hade typ aldrig ägt en ansiktsvatten). Rengöring är som att dammsuga huden och ansiktsvatten är som att skura den. Alltså rengöringen gör rent till en viss del, men ansiktsvattnet tar bort alla rester som rengöringen missar.

  Svara

 • LILIJA

  |

  Åh, den sista meningen fick mig att tänka på den jätteroliga videon du spelade in när du testade mineralsmink (var det väl…?) & färgerna var helt mörka & ja, det var bara så himla kul 😀

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag har väldigt känslig hud i ansiktet och på vintern blir den rätt torr också, ganska komplicerat kan det låta med lösningen var både enkel och billig! Vid varje duschtillfälle skrubbar jag ansiktet lite med en sån där ”duschpuff” och sedan sköljer jag ansiktet i kallt vatten några sekunder (stänger porerna), efter det tar jag två små droppar HTH (budget produkt som finns på de flesta affärer) och smörjer in ansiktet med det! Har nästan aldrig finnar numer! 😀 HTH kostar bara en tjuga eller nå och räcker ett år, lätt värt att testa iaf!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv