Follow my blog with Bloglovin

Menade självklart inte så

Jag reflekterade inte ens över att det var en man och en kvinna på bilden i förra inlägget. Tänkte på det som två människor. Kanske dumt av mig och jag förstår helt klart er poäng, men ändå tråkigt att få en massa kommentarer om kvinnomisshandel. Självklart försöker jag inte normalisera det eller skämta om det. Jag tänkte bara bacon.

Aja. Hoppas ni förstår. Nu ska jag och Lina fixa naglarna och shoppa lite.

20140628-133322-48802165.jpg

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (45)

 • Hanna

  |

  Angående förra inlägget, jag tycker folk är lite väl känsliga. Känns som att allt måste vara 110% PK hela tiden, annars får folk fnatt. Varför kan man inte bara ta det som det är och få skratta åt hur du känner för bacon utan att överanalysera allt hela tiden?!

  Ha en trevlig dag och jag uppskattar din humor och blogg 🙂

  Svara

  • Malin

   |

   Verkligen! Håller med dig.
   Hade sketchen varit ok om det var två män på bilden? Antagligen inte många som gnällt då.

   Skämta måste man kunna göra. Även om bacon 😉

   Svara

   • Sofia

    |

    Fast det är ju inte bacon som är problemet i skämtet? Finns väl andra sätt att skämta om ens kärlek till bacon UTAN att trivialisera kvinnomisshandel.

    Jag förstår att Regina inte menade något illa med att lägga upp det och endast tänkte på att det var kul med baconet, men blir så trött när det ska ursäktas med att det ”var ett skämt”.

    Svara

 • Anna

  |

  Till ditt försvar måste ändå sägas att det inte alls behöver vara en man på bilden. En korthårig person kan väl lika gärna vara en kvinna?

  Svara

  • Robert

   |

   Även om jag inte orkar bry mig om allt PK-snack är det ju fortfarande misshandel oavsett vilket kön de inblandade har. 😉

   Svara

  • Kattis

   |

   Absolut kan det vara så, men tittar man på hur män och kvinnor målas upp generellt så är det ju just så. Man – kort hår. Kvinna – långt hår.

   Svara

 • Hanna

  |

  Tänkte inte heller på det på det sättet. Trist om folk tror det om dig, att du skämtar om såna saker. De kan inte ha läst bloggen länge om de verkligen tror att du bagatelliserar sånt… såg också bara två människor.

  Svara

 • Kat

  |

  Jag såg två människor och skrattade åt skämtet. Kvinnomisshandel är givetvis(!) hemskt och förfärligt, men vem kan tro (för en endaste sekund) att du (som ändå är en vettig människa) skulle stödja något sånt?
  Jag förstår poängen men jag är riktigt trött på att se dig behöva förklara hur du tänker med vissa inlägg pga vissa som överanalyserar allt. Gah. Hoppas innerligen på att du inte känner att du måste förklara.

  Svara

 • Julia

  |

  Varför är det tråkigt att få en massa kommentarer om det? Det är väl jättebra att folk uppmärksammar det så att du också inser problemet?

  Svara

  • bella

   |

   Vad är det för problem hon ska inse? om man får fråga. Hon tog inte upp en debatt om kvinnomisshandel, utan la ut ett skämt om bacon. Sedan ser folk vad dem vill se. Det är en tecknad serie för guds skull. Kritisera och stoppa folk som misshandlar istället för att hoppa på Regina, som inte gjort någonting. Tror nog inte hon är för misshandel direkt.

   Svara

  • Izze

   |

   +1! Det handlar ju inte om intentionen. Vanlig förklaring att ”jag menade inte så”, vilket såklart stämmer i detta fall, men det ändrar ju inte vad det anspelar på.

   Svara

 • Robert

  |

  Att folk bara orkar. 😛 De får väl sluta kolla på filmer och annat också, för där misshandlas ju folk stup i kvarten. 😛

  Svara

 • bella

  |

  Hade rollerna varit utbytta hade folk bara skrattat, så jäkla sjukt att det ska vara så. Dessutom, det är en tecknad serie, ett skämt. Hur kan man ens ta det seriöst xd

  Svara

  • bella

   |

   ombytta*

   Svara

  • Cecilia

   |

   Varför är det så sjukt? Att en överklassfamilj skämtar om fattiga är inte roligt för att de är privilegierade i situationen och därmed sparkar nedåt. Att en fattig familj skämtar om överklassen och därmed sparkar uppåt är mer legitimt.

   Svara

 • Patrik

  |

  Spårar ur lite när det gäller jämställdhet… misshandel är lika fel oavsett kön på den som ger och den som får stryk.

  Dessutom kunde det ha varit en militant vegan som spöat någon för en banan…

  Samtidigt är det kanske så att en köttätare lättare blir aggressiv, dom äter ju oskyldiga gulliga djur.

  Bäst är nog att hålla sig till skämt som sär skrivningar. Där blir i alla fall inga individer skadade.

  Svara

  • Cecilia

   |

   Ja, våld är fel oavsett form. Det betyder väl inte att man ska blunda för strukturer och statistik? Majoriteten av alla gärningsmän i våldsstatistiken är män. Därför blir det problematiskt när man skämtar om våld _av_ män.

   Svara

 • Filip

  |

  Bara så du vet så var jag bakis i morse. Så jag åt bacon!

  Svara

 • ab

  |

  Men normaliserar det verkligen misshandel? Jag tänker att det ska vara hyperbol om hur mycket vissa älskar sitt bacon men samtidigt inser man hur absurt det skulle vara att slå någon pga bacon.

  Svara

 • Annie

  |

  Håller med dig Anna! Värst vad pk polisen är fördomsfulla! Kan inte en kvinna ha kort hår?? Det kanske är ett lesbiskt par? Är det inte ok att vara homosexuell??!! Och läkaren har kort hår!! Alltså en man! Kan inte kvinnor vara läkare??!! Och herregud BACON!!! En fiktiv gris dog under skapandet av den där seriestrippen!! Djurmördare!!! Osv osv in absurdum i all oändlighet. Önskar att folk kunde sluta vara så skitnödigt överkänsliga och bara sitta och leta efter saker att störa sig på. Relax ppl. Have some bacon. Just make sure its not someone elses.

  Svara

  • A

   |

   Annie, word!! 😀

   Svara

 • Michaela

  |

  Hahahahaha ”jag tänkte bara på bacon”, du är så skön! Vi som följer din blogg, eller jag i alla fall, fattar hur du tänkte.
  Du är lätt den skönaste bloggaren som finns och som kommer finnas! tack för din glädje, humor och livssyn!

  Svara

  • Linnea

   |

   Jag håller med!! 😀

   Svara

 • Friday

  |

  Så klart dina läsare fattar att du inte menar så, det är väl själva bristen på analys kanske, det är väl fint av dig men det kanske visar på problemet i samhället.
  Att all dess kvinnohat och objektifiering av kvinnor som vi ser varje dag bara passerar utan en djupare tanke på hur stört det är och störda vi blir som inte ens ser det längre. Det är problemet och nej du ska inte behöva vara någon förebild etc men du kanske ska tänka på vad som förmedlas ibland genom bla såna bilder, för du har ju trots allt en stor blogg med många unga kvinnor.

  Svara

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Men gud, jag tänkte definitivt inte på att det var en man och därmed kvinnomisshandel??? Jeez, ta det lugnt.

  Svara

 • Mikaela

  |

  hej! jag tycker att det var uppenbart att du inte såg sambandet ”man slår kvinna” i bilden. och jag tycker inte att du personligen ska behöva ta emot skit för att du publicerade den. men det är viktigt att vi tillsammans reagerar! hjälper varandra se skeva strukturer i samhället.

  i ett drömsamhälle, utan strukturer och utan en könsmaktsordning med allt vad det innebär, så skulle det kunna vara just en ”kul bild om bacon-beronde”. men så ser det tyvärr inte ut i dag. för att komma dit så måste vi börja peka på de problem som finns i samhället. hos oss själva och hos andra.

  tycker du är en grym feministisk förebild! jag försöker också att vara det men ändå händer det att jag säger något sexistiskt, har fördomar osv. men det ju det som gör det så himla viktigt att rannsaka sig själv och bara ”okej, jag uppfattade inte det här på det sättet. hur kommer det sig? varför tyckte jag att det där var okej” osv. helt säker på att du redan resonerar så dock och är medveten om detta.

  ah, svammel svammel. ha en toppenkväll hörru.

  ps. har aldrig ätit bacon!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Så himla bra kommentar. Tack <3

   Svara

  • Denise

   |

   Fy vad skönt att läsa din kommentar (eftersom många andra som kommenterat antingen attackerar Egoina eller tycker att feminismen och PK-maffian har gått för långt…)

   Heja!

   Svara

 • E

  |

  Äsch! Vi kan göra den här analysen istället!
  VAD säger att den figuren, som bär den skadade, är av manligt kön!!!!!
  Det kan lika gärna vara en annan kvinna som har kort frisyr!

  For the record, FAN vad tråkigt att behöva analysera ALLT!
  Jag tänkte också ”HAHA BACON!!”.
  Regina, låt analysnissarna hålla på, dom som går miste om ett litet eller stort fniss som förlänger livet 😉
  Fortsätt lägg upp sånna picstrips som du tycker ska locka till skratt! 😀

  Svara

 • ella

  |

  Hallå din kille då?

  Svara

  • Fanny

   |

   undrar också.. inte hört något om honom på ett tag och blir lite orolig 🙁

   Svara

 • Robert

  |

  Jag hoppas förresten att den här så kallade ”PK-maffian” inser att det är viktigt att lägga ”debatten” på en vettig nivå.

  Att anmärka på en seriestripp med några tecknade figurer väcker snarare irritation än löser viktiga problem. Så känner åtminstone jag. 😛

  Svara

  • Kattis

   |

   Jag hoppas att folk någon gång kan sluta tala om för mig vad jag ska föra min kamp om, och hur jag ska göra det. Det är inte upp till dig att avgöra vad som är viktigt för mig, och ALLA bitar spelar roll i det stora hela. Oavsett hur oviktigt just du tycker att det är.

   Svara

   • Robert

    |

    Jag ber verkligen om ursäkt om du tog illa upp när jag skrev så. 🙂

    Svara

 • Karina

  |

  Angå bacon. Mina kusiner säger bason. Obegripligt haha.

  Svara

 • Josephine

  |

  Hmm, jag tänkte inte ens på misshandel eller reflekterade över det.

  Men nu, när både du rättar det samt andra påpekat det ställer jag frågan – så det är bara hemskt om det är en man och en kvinna?
  Det är fortfarande misshandel = hemskt = fortfarande inte kul.

  Så, sluta ursäkta sant påpeka om KVINNOMISSHANDEL, utan MISSHANDEL i skämt i helhet.
  Eller det kanske ni hade tyckt var okej? Om det var två män på bilden istället…

  Svara

  • Cecilia

   |

   Tror du missar poängen. Det handlar om att män är dominerande inom våldsstatistiken. Både som gärningsmän och offer. ”(…) vanligast att både offer och förövare är män. […] När misshandel sker i hemmet är det oftast en kvinna som är offret.” (citerat från Brå:s hemsida).

   Fokuset borde ligga på vilka det är som utför våldet = majoriteten män. Därför blir det problematiskt att skämta kring våld _av_ män. I många fall används skämt för att förklä fördomar/allvar och och ofta sprids det på så sätt på ett helt legitimt sätt. Vet att detta inte var syftet med bilden på bloggen nu, men det är hur som helst bra att vara medveten om det!

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag reagerade på att det var en man och en kvinna, men förstod såklart att det inte var det som var din poäng. Folk har lite för lätt att bli upprörda ibland.

  Svara

 • Petra

  |

  Hmm.. jag tänkte på dem som typ syskon eller kompisar.. Sen kanske det är ett tecken på ett problem om det sätts i system att alltid göra den som misshandlar till man och den misshandlade till kvinna utan att man reflekterar över det men vi vet ju inte hur det var i detta fallet. Det kanske bara råkade bli så.

  Svara

  • Kattis

   |

   Nej, det råkade inte bara bli så. Det kan vi nog vara 99% säkra på.

   Svara

 • nathalie

  |

  Wtf? egoina du behöver inte ens förklara dig vafan.. gud vad många bittra små wannabe feminist idioter de finns. Tycker ni inte att det har gått för långt? Jag tackar gud att jag bor i malmö och inte är omkring er som klaga på bilden. Jag hade aldrig stått ut med ert löjliga idiotiska, onödiga klagande för vartenda minsta grej. Ni har inget jävla liv, släng er förfan. Är de så ni svenskar beteer er uppe i stockholm? (När ni ändå är så petiga så kan ni också kalla mig rasist, kliar inte mig i röven, o är själv svensk dessutom) Ni är fett pinsamma och man märker klart och tydligt att ni har jävligt brist på fritid. Lägg ner förfan

  Svara

 • Lisa

  |

  Tycker det är synd när folk menar att vissa är överdrivet känsliga bara för att man reagerade på den bilden. Visst, det finns mycket moraliserande i exempelvis bloggvärlden, samtidigt tycker jag att man kan få påpeka saker så länge man inte är otrevlig och dömande. Jag tycker också sådana bilder är problematiska, och slutade kolla 9gag till exempel för det är SÅ mycket sexistiska och könsstereotypa posts. Och det måste man väl få tycka är ett problem? Ett skämt är bara ett skämt men det är också del av någonting större.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Jag blir så himla ledsen när jag läser alla kommentarer som går in för att försvara Egoina med argument som ”löjliga feminist wannabes” ”PK-maffia” ”kan man inte få skämta om bacon?” ”snälla ni känner väl Egoina, klart hon inte gillar kvinnomisshandel?” ”Det var ett skääämt”

  Varför blir ni arga????? Jag förstår verkligen inte.

  Det är INGEN (vad jag har sett när jag skumläst kommentarsfältet) som har hoppat på Egoina, kränkt henne, sagt att hon tycker det är ok med kvinnovåld eller på något vis vart elak.

  Folk har bara UPPMÄRKSAMMAT att i denna serie, som är tänkt som ett skämt, kan man se en viss trivialisering av kvinnovåld. Och det betyder inte att bara för att man tycker den är rolig så tycker man att det är ok med kvinnovåld, utan troligtvis att man missat att man kan tolka det så.

  Jag tyckte också den var rolig först, men sen när jag läste kommentarerna insåg jag att den (ihop med 1000 andra faktorer i vår vardag) bidrar till en normalisering av kvinnovåld. Det anser jag i alla fall.

  Jag tycker att det är så himla positivt och bra att vi kan uppmärksamma varandra på saker som andra missar. Det är ju så vi kan lära av varandra, även om de flesta, hur medvetna de än blir, kommer missa saker då och då. Typ Egoina, hon är ju medveten om det mesta och har genusglasögonen på osv. ÄNDÅ kan hon missa, självklart kan hon det. Och det är inget fel med det, men då är det ju super att folk kan ifrågasätta och bara ”Du, det där kan faktiskt uppfattas som diskriminerande/kränkande/hatiskt osv”.

  Alla måste få bli ifrågasatta, hur bra de än är.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv