Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Precis så

20140627-204218-74538988.jpg

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (30)

 • Robert

  |

  Hahaha! Har faktiskt inte ätit bacon sedan igår. 😉

  Svara

 • Lina

  |

  Kul att skämta om våld mäns våld mot kvinnor, denna bild kunde lika gärna ha sagt ”vadå, hon förtjänade det ju faktiskt pga åt hans bacon”.. Mycket problematiskt

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag reflekterade inte över att det var just en kvinna och en man. Såg det inte ens helt ärligt. Tänkte på det som två människor. Förstår din poäng dock.

   Svara

   • Queen Tiara

    |

    Hade det varit bättre om det hade varit tvärtom då, eller två personer av samma kön?
    Våld som våld liksom? Förstår inte det roliga i det…

    Svara

 • Elin

  |

  Naah, normalisering av kvinnomisshandel mår jag lite illa av… Förstår skämtet men tycker serien mest är obehaglig, faktiskt. Just på grund av att den normaliserar kvinnomisshandel och sånt har vi nog av i samhället redan.

  Svara

 • Lotta

  |

  Haha, min kompis påstod tidigare idag att det var international bacon allergy day, bra timing 😀 hon skulle dock hedra de lidande genom att äta en baconsmörgås.

  Svara

 • M

  |

  Jättekul kvinnomisshandelsskämt. Verkligen.

  Svara

 • Friday

  |

  Uh lite väl lågt väl, denna gav mig en klump i magen.

  76st kvinnor anmäler misshandel av en man varje dag i Sverige, kanske nån är för hon åt hans bacon?

  Svara

 • ylwawiie

  |

  nä vilken obehaglig 🙁

  Svara

 • micha

  |

  Kul att skämta om kvinnomisshandel.

  Svara

 • Hannah

  |

  En comic som neutraliserar kvinnomisshandel genom att skämta om det och visa att det är okej att misshandla kvinnor av fåniga anledningar som ”hon åt min mat”, är extremt problematisk. Det är inget att skämta om, det är som att spotta icke-männen som är offer av misshandel av en man, i ansiktet. Det är inte kul för dem och hur roligt är ett skämt på andra människors bekostnad?

  Svara

  • Bahar

   |

   Håller med. Kan inte riktigt skratta åt det skämtet, tyvärr.

   Svara

 • Frida

  |

  Fast hur vet ni ens att de är en man? Kort hår = man? Om man ändå ska klaga på en bild som är meningen att den bara ska vara humoristisk så tycker jag att det är lika fel att anta att de är en kille av håret som att tänka på kvinnomisshandel när de är en bild om bacon.
  Varför ska man tänka så himla långsökt hela tiden om allt? Bilden var rolig och Regina är väl den sista som skulle tycka de var okej med kvinnomisshandel? Förstår verkligen inte var alla får allt ifrån, slappna av lite istället för att tänka på misshandel/könsroller om varje bild.

  Svara

  • Kattis

   |

   Särskilt långsökt är det ändå inte, det är ju så män generellt sett porträtteras? Oavsett Reginas inställning till kvinnomisshandel så tycker jag att en sån här bild är problematisk.

   Svara

  • Grodan

   |

   Håller verkligen med Frida!! Alltså snälla människor, tänk på vad ni skriver innan ni skriver det. Hur vet ni att personen med kort hår är en kille? Och vad har ett skämt om bacon med kvinnomisshandel att göra? Blir så trött på alla långsökta förklaringar.

   Svara

   • Sofia

    |

    Kan du verkligen inte se varför ett skämt om att en (troligtvis) man MISSHANDLAT en (troligtvis) kvinna för att hon ätit hans bacon förknippas med kvinnomisshandel? Det är inte långsökt på något sätt, för det är uppenbart att det är det som det skämtas om.

    Svara

  • Rebecca

   |

   Tycker det är tråkigt att du blir upprörd över att någon synliggör något som spär på en ”dålig” norm. Alltså mäns våld mot kvinnor. Egentligen spelar det inte ens någon roll om personen som synliggör har rätt eller ej, tycker att det generellt sett är BRA att våga ifrågasätta strukturer i samhället som inte är positiva.

   ”Regina är väl den sista som skulle tycka de var okej med kvinnomisshandel?” Förstår inte riktigt det resonemanget. Det handlar ju inte om att någon anklagat Regina för att tycka det är ok med kvinnomisshandel, utan att UPPMÄRKSAMMA henne om att denna serie KAN tolkas som en normalisering av kvinnovåld. Och det är ju asbra att vi kan lära av varandra, och få varandra att öppna upp ögonen. Saker som jag och du inte ser kanske någon annan ser och på det sättet kan vi lära oss. För även om Regina är medveten om det mesta så kan även hon missa saker, och då måste man få lov att ifrågasätta.

   Svara

 • Alice

  |

  Älskar hur svenskar, speciellt kvinnor, ska se allt så negativt. Skämtet var roligt och i ett land utan alla feminister hade detta skämt varit roligt för ALLA! Du ska inte behöva förklara dig. Nu råkar den misshandlade vara en kvinna, hade det varit tvärtom hade ingen sagt något…

  Svara

  • Li

   |

   Menade du, i ett land utan kvinnomisshandlare så hade detta skämt varit roligt för ALLA? Förstår inte hur feministerna blir syndabockar här..

   Svara

  • Lina

   |

   I ett land utan feminister hade du som kvinna inte haft ett skit att säga till om, så där hade du inte velat leva kan jag lova dig. Råkar den misshandlade vara en kvinna? Fundera på varför.

   Svara

 • julia

  |

  Haha, jag trodde de menade att hon blev sjuk av baconet, alltså att han inte är så bra i köket och råka ”förgifta” det eller något.. Förstod inte att de va blåtiror

  Svara

 • Emma

  |

  Detta är inte kul. Alls.

  Svara

 • Caroline

  |

  Haha tycker denna är så rolig. Mest för att jag själv älskar bacon och kände igen mig i rör den inte den är miin! Såg inte iheller att man kunde koppla det till att de var en man & en kvinna och då mannen prylat kvinnan. Såg en rolig serie! Tycker inte du ska behöva be om ursäkt 🙂

  Svara

 • Sarah

  |

  Hahahaha så jäkla rolig!! 😀 Jag tror inte man förstår om man inte tycker om bacon ;D

  Svara

 • Sara

  |

  Hahahahha

  Svara

 • Jackie

  |

  Tänk vad man ser olika. Jag trodde han ville få tillbaka baconet genom att magpumpa ur henne det, inte att han hade blivit arg och slagit henne. Rätt kul med rätt tanke, alla har ju sin ”bacon”!

  Svara

 • Emma

  |

  Och vi vet att det är en kvinna eftersom att det står ”she”.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv