Follow my blog with Bloglovin

Trångt

Åh, det är stunder som denna jag hatar att jag är så feg och inte säger något. Personen framför mig har fällt ner sitt säte. Inte bara sådär lite, utan helt ner. Vem gör så? I flera timmar dessutom.

Tur att sätet bredvid mig är ledigt så att jag kan sitta snett. Såhär mycket hade jag kunnat använda datorn annars:

 

20140622-171146-61906603.jpg

Jag skulle kunna sätta mig ytterst, men man vill ju ha fönsterplatsen oavsett vad liksom.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (40)

 • Johanna

  |

  Varför byter du inte säte bara?:-)

  Svara

  • Egoina

   |

   Upptaget överallt annars 🙁

   Svara

   • E

    |

    Du kunde ju bytt med personen framför!:) så hade alla blivit nöjda (förutom kanske personen bakom dig (eller bakom henom, om ni hunnit byta – rörigt det här!)).

    Svara

 • Ida

  |

  Haha sånt är så jäkla jobbigt! Sparka på sätet ;).

  Svara

 • Jessica

  |

  Jag är likadan plus att jag är lång så har redan ont om plats för benen sen fäller någon sätet så sitter man bara där tyst.

  Svara

 • Robert

  |

  Ajajaj! 😮

  Svara

 • Jenny

  |

  Typiskt “folk”! Varför är många såna självupptagna egoister jämt? Jag satt bredvid en gubbe på planet som hade sin arm långt in på min sida över armstödet, så jag fick sitta snett lutad åt andra hållet. Försökte skjuta bort hans arm lite diskret men han ville tydligen ha den där. Är för feg för att säga till också… Stackars oss!

  Svara

 • Singelbloggaren

  |

  Åh nej vad jobbigt! Om någon sätter sig bredvid dig så kommer det bli dags för lite hederligt upp-med-knäna-mot-sätet-och-böka-runt så att personen kvickt vaknar. 🙂

  Svara

 • Mikaela

  |

  Man får fälla ner sätet.. Funktionen finns av en anledning:) gör de du med om inte annat!:)

  Svara

  • Också student

   |

   Självklart får man fälla sätet, men man behöver definitivt inte fälla det så långt det går när det sitter någon bakom. Och om man ändå vill göra det så kan man visa lite respekt och fråga personen bakom om det är okej (tror de flesta säger ja, och skulle de inte göra det så har man i alla fall varnat).

   Jag är kort och störs inte vad gäller benutrymmet när någon fäller sätet, men det tar oftast bort möjligheten att använda en dator utan att ha den intryckt i magen. Var även ytterst nära att få en trasig skärm pga en som helt utan förvarning slängde bak sitt säte under en resa (hann precis dra undan datorn vars skärm ändå knakade till ordentligt).

   Och tyvärr så växer ju inte bordet av att jag också fäller mitt säte 🙂

   Svara

   • Egoina

    |

    Håller med fullständigt 🙂

    Svara

  • Izabella

   |

   Fast vem vill sitta tillbakalutad när man sitter med datorn? blir inte bekvämt för fem öre. Nej funktionen att fälla ned sitt säte borde tas bort helt då man förstör för de som sitter bakom.

   Svara

 • Mella -+stolt+medlem+i+PK-maffian

  |

  Åh, det där är så otroligt respektlöst! När jag råkar ut för det brukar jag “råka” stöta till stolsryggen stup i kvarten, hårt. Klagar personen så ber man oskyldigt om ursäkt men det blev ju faktiskt väldigt trångt när du fällde ner stolen… *oskyldigt visslande*

  Svara

  • Izabella

   |

   Fast vem vill sitta tillbakalutad när man sitter med datorn? blir inte bekvämt för fem öre. Nej funktionen att fälla ned sitt säte borde tas bort helt då man förstör för de som sitter bakom.

   Svara

   • Izabella

    |

    Oj svarade till helt fel person, sorry!

    Svara

  • ceci

   |

   Precis…så gör jag med. Fast ibland säger jag efter ett tag ungefär “nu har du haft det bekvämt i x timmar, nu är det min tur, snälla fäll upp ditt säte så jag får plats för benen/kan jobba” Fast vågar man inte säga till kan det vara jobbigt. Och ibland vägrar ju den framför fälla upp också… och då får man sparka på så mycket man vill, haha =P

   Svara

 • Nathalie

  |

  Åh nej vad irriterande! Kanske blir det bekvämt om du fäller ditt säte lite också? Annars får du ju nog säga till ändå, helt snällt.

  Svara

 • Lisa

  |

  Haha, känner igen mig i detta… Dock så tycker jag att man har rätt att säga ifrån om man inte vill ha den andres säte i knäet. Och om jag ska fälla ner mitt säte ser jag till att ingen annan sitter bakom, eller så frågar man helt enkelt, men det är ju sådär osvenskt…
  Så säg till människan framför dig! 😀

  Svara

 • Petra

  |

  Det är inte alls respektlöst? Egoina kan också fälla ner, om hon vill, det är en funktion av en anledning! Hur mycket lider du egentligen, orka hänga upp sig på att någon annan tycker det är bekvämare att fälla ner. Tycker ni att det är för lite plats är det bussföretaget ni får klaga till.

  Svara

  • pilla

   |

   Kan inte annat än att instämma. Alla har rätt att fälla ner sin stol och störs man av framförvarande, byt plats eller fråga vänligt om den framför kan fälla upp stolen.

   Svara

 • Emma

  |

  Att kunna fälla ryggstöden är nog en av de värsta värsta uppfinningarna någon har kommit på. Listan är liksom: Alla sorters vapen och sen stolar man kan fälla ryggen på.
  Speciellt på flygplan! Hatar när de fäller ryggstödet undertiden man har maten på brickan så att man nästan får det i knät…

  Svara

 • Hanna

  |

  Nä det skulle jag inte acceptera.

  Svara

 • Karro

  |

  Jag vet PRECIS hur det känns! På flyget till USA fällde tjejen framför mig ner maximalt så jag satt och hade tv-skärmen 5cm från näsan typ. I elva timmar!! Kul att se film så. Blev typ skelögd. Då var jag också lite sur.

  Svara

 • Emma

  |

  Jag blir så sjukt trött på såna människor! Det sitter andra människor bakom dig, liksom! När jag åkte från Stockholm förra helgen var det en person som bad den framför att fälla upp sätet och hen svarade “Men jag vill jättegärna ha det så…” varpå person 1 svarade att den inte fick plats och fick “Vadå inte får plats?!” tillbaka och hade sätet nerfällt resten av resan. Trevligt!

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag fäller alltid ner sätet. Speciellt om jag ska åka länge och långt. Att sitta skönt kommer före bekvämt användande av datorn.

  Svara

  • Julia

   |

   Samma här 🙂 Om man inte har någonting stort i knät så brukar det inte störa särskilt mycket om personen framför fäller sätet. Liksom vad är värst, att inte kunna använda sin dator några timmar eller att sitta och tappa fram huvudet konstant för att sätet är för rakt för att sova i.
   Fäller alltid mitt säte, och har ingenting emot när personen framför gör samma sak.

   Svara

 • Apan

  |

  Har varit med om det där på bussen och blir alltid helt hysteriskt förbannad i smyg. När personen tar sig friheten att i princip ligga i mitt knä brukar jag ta mig friheten att hosta vilt omkring mig.
  Jävligt omoget I know.

  Svara

 • Hanna

  |

  Regina!
  Jag måste veta vart du köpte den coola regnbågsfärgade chiliplantan som du gav bort. Min bästis fyller år på torsdag och vill överraska henne med en sådan.
  I beg on my knees for your help!

  Svara

  • Egoina

   |

   Det var frön som vi beställde från en sida och odlade själva 🙂

   Svara

 • Myhrans

  |

  Sparka lite smidigt då och då hehe.

  Svara

 • Karina

  |

  Helt obegripligt hur man ens kan göra så?! Alltså vrf går det ens att fälla stolarna. Haha. När jag ska bygga flygplan i framtiden ska jag göra stolar som inte går att fälla.

  Svara

 • Lilly

  |

  Åh men nej! Satt på en 9 timmars lång flygresa och personen framför mig hade sitt säte helt nedfällt i princip hela resan! Sen fällde jag ner mitt säte lite grann (verkligen inte mycket), och somnade. Vaknade sen av att en flygvärdinna stod och försökte dra tillbaka mitt säte för att personen bakom mig hade klagat. Haha om jag ändå hade vågat klaga på personen framför mig då!

  Svara

 • Pam

  |

  Ja, jag säger som någon innan, sparka och skaka lite “smidigt” på sätet framför. Det gör jag.

  Svara

 • Emma

  |

  Men det är ju jättekonstigt att inte bara fråga om personen kan fälla upp sätet? Funktionen finns och man kan väl inte anklaga någon som är trött och vill sova för att den vill fälla sitt säte? Jättekonstigt tycker jag med alla er som “hintar” med arga knuffar på sätet etc, varför inte bara kommunicera med folk på ett normalt sätt? Det hade säkert gått att hitta en lösning.

  Svara

 • nelly

  |

  Åk med bus4you, deras lyx bussar (som inte är speciellt dyrt) är perfekta förlånga Buss resor! 😀

  Svara

 • ida

  |

  Finns ingen anledning att klaga. Åka komfortabelt går före att rätta sig efter dom med dator.

  Svara

 • lisa

  |

  Gud vilken gnällig blogg det här hat blivit. Mjukglasstjejen är ute efter dig, det är synd om dig för att du inte kan använda din dator på tåget, receptionisten hos din tandläkare är trög osv osv. Okej, spridda skurar – är inte inne lika ofta längre, men det känns så bittert för småsaker i vart och varannat inlägg.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha läs inte då? Finns ett kryss, använd det! 🙂

   Svara

 • Lenore

  |

  Det är faktiskt nåt som är bra på X2000 (eller SJ2000 som de heter nu för tiden), när man fäller sätet åker underdelen av stolen fram så inte den bakom störs. Genialiskt!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv