Önskerubrik: Det absolut värsta med sommaren

Hej, här kommer jag och är negativ. Det värsta med sommaren:

Pollen. Ni som vet vad jag pratar om vet vad jag pratar om. Kliar i ögonen, i näsan, i gommen, i ansiktet. Man nyser, blir täppt i näsan, snorig, trött. Ja, hela sommaren är som en enda lång förkylning.

Insekter. Alla små äckliga djur dyker plötsligt upp överallt. Igår såg jag en spindel utanför mitt fönster. Glöm att jag tänker lufta igen. Någonsin. Vet förresten inte om spindlar är insekter, men tänker INTE googla. Not gonna make that mistake. Jag vet inte hur många människor jag avföljt på Instagram eftersom de lagt ut bild på en spindel. Senast var det en kille i min klass. Fick dåligt samvete och började följa igen, men det tog några veckor.

Stackars lever. Man dricker en hel del mer på sommaren än andra årstider. I alla fall jag. Drinkar och vin går så bra ihop med sociala tillställningar (som det blir mer av) och fint väder.

Jordgubbar. Okej, jag bara känner hur ni flippar ur, GILLAR HON INTE JORDGUBBAR?!?!?? Jo. Det gör hon. Men jordgubbar är ett av de livsmedel som är mest besprutat och sedan jag fick veta det känns det som att jag äter gift.

Svårt att klä sig. Antingen så är det för varmt, eller så är det för kallt. Finns inga undantag.

Ångest över att vara inne. Ibland vill man eller måste man vara inomhus vilket inte hade varit något problem om inte solen strålade som aldrig förr. Fint väder gör att man får dåligt samvete om man är inne eftersom det känns som att man “missar något”.

Känslig hud. Ja, det kan väl inte bara vara jag som bränt mig x antal gånger, men ändå varje år tänker “det är luuuuugnt”.

Ångest. För sådana som mig som pluggar och har “sommarlov”, men inte direkt något planerat så förvandlas sommaren till en enda stor oro. Det handlar ju ändå om flera månader, man vill inte känna att man “kastar bort någon tid”. Mixen av sommarjobb, resa någonstans och hitta på tillräckligt mycket kul saker blir mer stress och ångest än njutning.

 

20130802-194526

CIMG8628-550x412

20130805-134643

 

0

Trackback from your site.

Comments (47)

 • Filip

  |

  Ursäkta om jag är petig.
  Men skrev du nyss Don’t gonna make?

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha ojdå!! Ändrar 😉

   Reply

 • Robert

  |

  Puh… Har redan märkt av besväret med värmen. Lägenheten blir inte nådigt varm. Måste ta en dusch känner jag. 😉

  Skulle vilja ha typ två dagar med värme varvat med en regnig dag. Gillar omväxling. 😛

  Reply

 • Dennis Widmark

  |

  Jag känner precis tvärtom när det gäller att vara inne på sommaren. Jag känner mig snarare extra kreativ och produktiv om det är riktigt soligt ute =)

  Reply

 • daniela

  |

  håller så med om sista punkten!

  Reply

 • Myhrans

  |

  Sniglarna som kryper fram efter att det har regnat är helt klart värst enligt mig, så himla otäcka!!!

  Reply

 • Hanna

  |

  Word på sista punkten. Extra jobbigt för såna som mig som inte har lyckats få sommarjobb… alla andra jobbar/är bortresta och jag har varken jobb eller pengar att göra något för. Kul sommar! Nästa önskerubrik kanske kan vara “Tips på saker att göra på sommarn – som inte kostar något/är jäkligt billiga” 😉

  Reply

 • ida

  |

  haha love it 😉

  Reply

 • Zandra

  |

  Spindlar & kläder håller jag med om.. Jag har en spindel intatuerad på benet…….. Tror du jag tänker ta bort den eller? Hatar den och hatar mig själv som var ung och dum… Enda positiva är att spindelrädslan mer eller mindre försvann! Men så kan man inte ha alla kläder heller, inte så kul att gå runt med en spindeljävel så alla kan se..

  Reply

  • Egoina

   |

   Alltså av alla motiv så valde du en spindel? Haha, förlåt, men obegripligt. Fast iofs har du rätt om spindelrädslan och om någon skulle skrika “det är en spindel på dig” kommer du vara lugn iom du tror att det är tatueringen 😀 Många tycker att spindlar är fina djur, så ha inte ångest 😉

   Reply

 • Emma

  |

  Känner också den där ångesten av att sitta inomhus när vädret är fint! Isch.

  Reply

 • Petra

  |

  Spraya rödcederolja i fönstret när du öppnar 🙂 Spindlar och insekter (insekter är såna med 6 ben) gillar tydligen inte lukten av det och jag tror att det funkar. Har jag bakdörren öppen några minuter kommer det ALLTID in en spindel, förutom när jag använt oljan, och det borde inte vara en slump. Den är dock lika dyr som parfym, men inte farlig på något sätt och det är ju bra.

  Reply

 • Lisa m

  |

  Jag avskyr sommaren. Först och främst för att jag avskyr värmen och sedan för att jag är så allergisk och mest mot gräs så picknickar fungerar inte för mig. Och jag är livrädd för getingar ~ som är hur stora som helst i år!

  Reply

  • h.

   |

   ja alltså GETINGARNA. Dom har varit stora som humlor både förra och detta året. Avskyr dessa varelser, vidriga är dom, med sitt himla surrande.

   hahahaha känner nu att jag uttrycker en oproportioneligt stor ilska mot getingar.

   Reply

   • Lisa m

    |

    Exakt! Men humlor attackerar inte dig liksom ~ de vill ju bara komma åt blommorna men getingarna är verkligen efter en överallt! Jag fick in en geting i mitt rum för en vecka sedan och fick panik! Trodde aldrig jag skulle våga gå in där igen TROTS att den var borta haha!

    Reply

 • Lisa m

  |

  Jag avskyr sommaren! Främst för att jag avskyr värmen så är mestadels inomhus plus att jag är pollenallergiker och är hyperkänslig mot gräs så inga picknickar för mig. Och så är jag livrädd för getingar och de är ju bamsestora i år!

  Reply

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Håller med om allt, utom pollensaken, haha! Såå lycklig över att jag inte är allergisk …

  Reply

 • Karro

  |

  På tal om spindlar har jag en tjock stor en som har spunnit sig ett spindelnät framför typ hela mitt fönster och på kvällarna sitter den där och äcklar sig (har tack och lov inte sett den krypa i nätet då hade jag typ dött). Jag vågar inte vädra och har ingen aning om hur jag ska få bort spindelnätet utan att riskera att få något på mig/in i rummet, bor på andra våningen så det går inte att ta det utifrån heller! Buhu!

  Reply

 • Louise

  |

  Kära Egoina. Spindlar. Du har så rätt. Jag lider med dig. Sommaren är en mardröm. Ordet fobi räcker inte ens till. Började gå till KBT för att få hjälp med min rädsla. Var för rädd så jag hoppade av. Vilket jag är glad för, hehe. HATAR spindlar. Vill inte vistas i deras närhet. Har en spindel utanför mitt fönster. Den har byggt bo där. Det känns inte bra. Jag öppnar aldrig mitt fönster. Aldrig, aldrig, aldrig. Dessa åttabeniga monster förstör så mycket av mitt liv. Jag hade hellre haft vinter året om. Jävla spindel-jävlar.

  Okej, nu fick jag ur mig det. Puh. Du är bäst och din blogg är bäst 🙂

  Reply

  • Louise

   |

   Och jag slutar också följa folk på instagram om de lägger upp bilder på spindlar. Varje gång. Förstår inte dem.

   Reply

 • Jackie

  |

  Men. Svenska jordgubbar är väl inte besprutade. Eller. Fan så ini isåfall. Nej säger jag. Svenska jordgubbar är ju det jag köper. Rena. Jo!

  Reply

  • Josefin

   |

   De är tyvärr det.. 🙁

   Reply

 • Rebecka

  |

  Jag och min familj odlar egna jordgubbar och dom är inte besprutade! 😀

  Reply

 • Gabriella

  |

  Det värsta för mig är all denna bikini-hets. Att man ska se bra ut på sommaren och vilja visa upp sig. Hittills har jag bara varit med om en sommar i mitt liv då jag trivdes med mig själv. Tyvärr har det gått utför sedan dess och i år vågar jag inte ens gå i shorts, än mindre i bikini. Hmm … Älskar sommaren i övrigt men just den detaljen är fruktansvärt jobbig tycker jag. :/

  Reply

  • Josefin

   |

   Vet du något ställe man kan köpa det? Har letat som en GALNING 🙁

   Reply

 • Emma

  |

  Det sista påståendet är så sant!

  Reply

 • Kajsa

  |

  Är jag den enda som ser särskrivningen? /språkpolisen

  Reply

  • Anna

   |

   Någon stans? 😉

   Reply

  • Josefin

   |

   Vilken sär skrivning?
   Spelar väl ingen roll, är väl ändå inne hållet som är det viktiga? 8)

   Reply

  • Maria

   |

   Skulle precis kommentera detta, sjukt störande! Haha

   Reply

 • Sandra

  |

  Håller verkligen med dig om att man får ångest! Jag känner mig skyldig som känner så men känns ju genast bättre nu när jag läser att jag inte är ensam om det. Känns som man går miste om att göra roliga saker hela tiden. Helt utmattande ju? Det gör inte saken bättre av att vara inne på facebook och instagram och se andra göra massa “somriga” saker. Så sitter man där och får ångest. Haha!

  Reply

 • Linda

  |

  Jag kom på en jäkligt bra lösning på det där med att man känner att man missar något när man sitter inne. Jag älskar att spela dator, men jag vill ju sitta ute och njuta av solen också. Så i helgen kom jag på att jag kunde prova att sitta ute på min balkong och spela dator. Och det fungerade hur bra som helst! Förutom när jag satte på mig ett vitt linne. Det reflekterade alldeles för mycket, så ett svart linne är ett måste. Men jag satt nog ute fem timmar om dagen den helgen!

  Reply

 • Anna M

  |

  Var och köpte jordgubbar idag, obesprutade!
  De som finns att köpa på torg och så brukar inte vara besprutade, så prova att köpa där istället för i en vanlig affär!

  Reply

 • Emelie

  |

  Det värsta med sommaren är helt klart alla äckliga vidriga insekter, framförallt spindlar och fästingar (har skitsvårt att sitta i gräs, gå i långt gräs sedan jag hade en vidrig fästing krypande på mig för något år sedan..) Nä, asså blä för dom!

  Reply

 • Cecilia

  |

  Jag är faktiskt inte så förtjust i jordgubbar 🙁 Hallon är min grej, men imorse när jag som bäst smaskade på min frukost såg jag ett litet vitt djur kräla omkring i min fina hallonmix, så nu tänker jag bara på det och vill inte äta fler D:

  Reply

  • Cicci

   |

   Var glad för det! Betyder ju bara att hallonen inte var tillräckligt giftiga 😉 (Besprutade)

   Reply

 • Cecilia

  |

  För övrigt snapchatade någon en spindel, väldigt inzoomat, till mig häromdagen. Trodde jag skulle dö lite där.

  Reply

 • Emilia

  |

  1. Att jordgubbar skulle vara en av de mest besprutade frukterna var en fluga som gick genom nyheterna förra sommaren och som saknar en hel del sanning. Vindruvor är flera resor värre och där är besprutningsmedlet bara påverkbart om du äter kilovis om dagen varje dag.

  2. Gå till läkaren och kräv bättre pollenmedicin, jag fick receptbelagd för ett par månader sen och har inte ETT enda symptom efter det och jag har svåra besvär. Det är inte värdigt att behöva gå runt med pollenbesvär hela sommarhalvåret. Good luck.

  Reply

 • malin

  |

  Heter det inte någonstans? Inte någon stans, eller har jag lärt mig fel?

  Reply

 • Carro

  |

  För godis, chips o alkohol är så mycket bättre än besprutade jordgubbar… ? 😉 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Absolut inte, inte påstått 😉

   Reply

   • Carro

    |

    Menade jag inte heller.
    Men du är anti besprutning (vilket är bra) av vilken anledning? Ohälsosamt?
    Bara nåt som fäste sig i huvudet o jag grubblade vidare på. 🙂

    Reply

    • Egoina

     |

     Ja och arbetsföhållanden och för miljöns skull. Googla ekologiskt och läs själv 🙂 Men det är klart att jag inte äter 100% ekologiskt hela tiden, men när det finns ett bättre alternativ försöker jag välja det.

     Reply

 • Sandra -hotnailpolish

  |

  Gillar inte heller sommaren av ovan nämnda anledningar. Eller jo, såklart är den härlig. m,en ändå

  Reply

 • Emma

  |

  Det värsta med sommaren är att mobilen måste ha full ljusstyrka så batteriet tar slut helt galet snabbt!!

  Reply

Leave a comment

Arkiv