Follow my blog with Bloglovin

Hur värmer man mat utan micro?

Du har skrivit att du inte har en micro, och jag undrar hur du gör med rester? Alltså hur värmer du på maten? Du verkar ju vara en person som tar vara på rester och inte slänger i onödan.

Detta är den vanligaste frågan jag får när jag säger att jag inte har en micro. Alltså jag förstår faktiskt inte vad det konstiga är? Hur tror ni att man värmde mat innan microns tid? Tror ni att det inte gick? Att man kastade alla sina rester eller åt maten kall?

Jag värmer mat i kastruller, stekjärn eller i ugnen. Är det till exempel spagetti tar jag lite vatten i kastrullen och är det en gratäng sätter jag in den i ugnen. Jag har aldrig varit med om att det funnits någon mat som jag inte kan värma. Det enda som inte fungerar utan micro är micropopcorn (buhu) och vissa färdigrätter (inte buhu).

Jag förstår faktiskt inte varför folk tillber microvågsugnar. Ja, det är lättare och aningen mer effektivt, men det smakar ju tusen gånger bättre när man värmer den old school?

 

6 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (46)

 • l

  |

  Jag har inte heller någon micro och tycker att det är väldigt smidigt och trevligt.

  Popcorn på spisen är jättelätt och dessutom mycket nyttigare!

  Svara

  • L

   |

   Och 100 gånger godare. Micropop smälter typ på tungan och smakar konstigt och tillgjort medan ”hemmagjorda popcorn” har tuggmotstånd och smakar f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-t! 😀

   Svara

 • tk

  |

  jag tror inte att de som frågar har i syfte att vara jobbiga precis. Du behöver inte svara så elakt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Menade inte att vara elak <3

   Svara

  • Maria

   |

   Jag tycker inte att Regina svarade elakt, eller ja, jag fick inte den uppfattningen 🙂

   Svara

  • Camilla

   |

   Blev ledsen :(:(:(:(:(:(:(
   Hihi

   Svara

 • Linnea

  |

  + med ”bulltv” (hehe) är att det går sååå mycket snabbare!
  – torrt…

  mycket godare old school!

  Svara

 • Robert

  |

  Givetvis har du rätt i sak, men samtidigt går det ju ”snabbt och enkelt” med en micro.

  Lite ironiskt så kanske man kan säga att det är lite typiskt att en tidsoptimist som du förordar att värma mat i ugnen. 😉

  Svara

 • Kattis

  |

  Upplever ingen smakskillnad dock 😛 men ja micro är smidigt. Även om min micro promenerar på mina nerver när den gör att proppen i köket går ca var tredje gång jag använder den.. skulle ju kunna va ett tecken på att jag borde sluta använda skiten haha

  Svara

 • Linn

  |

  Fast man kan ju antingen poppa popcorn i en popcornmaskin eller i en gryta. Lite skoj sådär när man hör popcornen eka i grytan. Och jag tycker det smakar mycket bättre än micropopcorn och man får krydda med vilken krydda man vill! Brukar köra på grillkrydda 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag tycker tyvärr micropop är godast 🙁 Men det är kul att poppa popcorn!

   Svara

 • tora

  |

  jag kan inte leva utan varken micro eller brödrost haha

  Svara

 • Nina

  |

  Samt att micron tar död på alla näringsämnen som finns i maten och gör den allt annat än nyttig. Egentligen borde ingen ha micro, för sin egen skull. Så rocka på!

  Svara

 • s

  |

  Wow.. IQ hos folk har sänkts rejält de senaste åren…..

  Svara

 • Greta

  |

  Haha, jag har levt hela livet utan micro, den frågan får jag ganska ofta jag också.

  Svara

 • Patrik

  |

  Lite kul när folk inte vet hur man värmer mat utan mikro 🙂 Spagetti och köttfärssås som man värmer i en kastrull dagen efter blir absolut godare än om man värmer i mikro. Jag har mikro, men skulle klara mig bra utan.

  Svara

 • anna

  |

  Alltså billy pizza i ugn, det godaste som finns ibland <3<3<3<3

  Svara

 • Jackie

  |

  Men det tar ju HUNDRA ÅR att värma i ugn!! 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Värm i stekpanna då 🙂

   Svara

 • Karro

  |

  Fast det tar tusen gånger längre tid att värma en fryst gratäng i ugnen än i micron och tid är värdefullt! Dessutom är jag alltid vrålhungrig när jag kommer hem vid 18 om kvällarna så jag hade aldrig pallar vänta 45 min på att min gratäng skulle värmas i ugnen 😛 Därför älskar jag micron!

  Svara

 • S

  |

  Kan inte du göra ett inlägg där du skriver om hur du värmer olika rätter? För jag har försökt att börja använda micron mindre och mindre. Men det är riktigt svårt! ”/
  Kram

  Svara

 • annnelis.blogg.se

  |

  Åhhh vad är oddsen att du skrev det här inlägget JUST IDAG? Jag tänkte att jag skulle skriva och fråga haha för jag ska leva utan mikro i 3 veckor men verkar som att jag kommer överleva ändå då höhö

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Ja, du kommer att överlvea 😀

   Svara

 • Elin

  |

  klipp upp popcornpåsen och häll i kastrullen och poppa som vanliga popcorn? svårare än så är det inte

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag tycker inte det blir lika gott då 🙂

   Svara

 • Linnea

  |

  Haha funderade i många år över varför folk var så beroende av sin micro.. Sen blev jag gravid och när värkarna satte igång förbannade jag mig själv som inte hade en micro (hade en rispåse som jag gärna värmt på just där och då. Köpte den för att den var så fin och tänkte inte på att den inte skulle kunna komma till användning). Ringde min mamma som fick komma över med hennes micro (på cykel…) och sen blev den kvar hos mig. Kanske ska tillägga att förlossningen gick så fort att den aldrig kom till användning den gången men till ömma amningstuttar visade sig rispåsen vara väldigt skön också! Micron används dock extremt sparsamt och i princip bara till rispåsar. Värma maten ”old school” som du säger är fortfarande bäst.

  Alltså ett hett tips att skaffa micro om du skulle bli gravid osv..

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åhhh din mamma på cykel med micron, kärlek <3

   Svara

 • Liebling

  |

  jag har inte heller micro och det funkar ändå. Dessutom försvinner ju all näring från maten i micron 🙂

  Svara

 • Frida in+Thailand

  |

  Åh håller verkligen med! I micron blir allt slafsigt o så sa nån till mig när jag var liten att man får hjärncancer om man kollar in i en micro… old school alltid bättre!:))

  Svara

 • Hanna

  |

  OJ. Visste helt ärligt inte att det finns människor som inte äger en micro, haha! Jag skulle aldrig klara mig utan micro, eller jo, jag hade väl överlevt men fy vilken tanke 😉 Om nu näringsämnena går ur får de väl göra det, så länge inte jag mår dåligt av det och smaken- INGEN skillnad alls enligt mig. Då är jag ändå väldigt kräsen med maten 😉

  Svara

 • Fia

  |

  Ingen micro här heller! Det handlar bara om en vanesak. Trodde aldrig jag skulle klara mig utan micro men det är ju verkligen inga problem!

  Svara

 • Filip

  |

  Haha, jag hade ingen micro när jag flyttade. Mamma trodde det var för att jag levde ett hårt studentliv så hon köpte en till mig.

  Jag tyckte egentligen bara att det var slöseri med pengar att köpa en 😀

  Svara

 • marie

  |

  När man får barn blir man snabbt bundis med den. Barnet ska ju ha mat nu nu nu!

  Svara

 • Jessica

  |

  haha läste strykjärn istället för stekjärn. Tänkte,
  -shit jag älskar denna människan. Måste testa!

  glad att jag läste om innan jag offrade strykjärnet för lite mat..

  Svara

 • LOLLIPOPLADY

  |

  Jag håller faktiskt helt med dig! Jag har faktiskt en mikro, som används kanske 1 gång i månaden för diverse micropopcorn.
  Jag tycker däremot lite synd om mikron för han står på köksbänkens sämsta vrå och får inte riktigt plats, så det ser hela tiden ut som om den ska ramla (fast det gör han aldrig).
  Det ser bara så sjukt sorgligt ut… Som skeden som alltid ligger längst ner och aldrig används…

  Svara

 • Ida Tallhed

  |

  Jag har i dagsläget ont ehdller micro, men vill bara säga att mikropopcorn visst fubkar bra utan mikro. Jag hade kvar en påse mikropopcorn när vår mikro gick sönder. Så jag klippte sönder påsen och satte innehållet i en kastrull. På med ett lock och så startade jag plattan. När det började poppa så ser jag till att röra kastrullen (skaka den på plattan) så det inte bräns medans det poppar.

  Tar grythandskar på mig så jag inte bränner mig när jag håller fast locket samtidigt som jag skakar kastrullen i cirkulära rörelser över plattan.

  Blir hur bra som helst att göra så. Har fortsatt göra så. Köper mikropopcorn istället för en påse med popcorntjärnor, för att det blir godare med mikropopcorn på plattan än med de vanliga kärnorna avsedd för kastrull.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv