Follow my blog with Bloglovin

Var ska vi åka?

Hej mina fina läsare som vet allt! Vi vill boka en resa! Sitter och tittar runt lite och kan inte bestämma mig. Jag tror att jag vill åka till Grekland, eventuellt typ Kreta eller Rhodos. Det här är mina krav:

• AC på rummet (duuuh).

• Internet som fungerar (duuuh).

• Pool (duuuh).

• Nära till centrum. Helst under 1 km.

• Inget festhotell, men absolut inget barnhotell. Relax/äta-god-mat-och-dricka-för-mycket-vin-hotell blir bra.

• Nära till stranden.

• Ganska hög standard, men inte stelt.

Känner mig kräsen nu, men denna gång tänker jag vara det. Haha. Är det någon av er som kan tipsa om något bra hotell? Har ni något att rekommendera?

 

IMG_3334

IMG_3570

IMG_3550

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (118)

 • Hannah

  |

  Kolla Sunprime med ving! Det är superfina vuxenhotell med hög standard och 16 års åldersgräns 🙂 ganska dyrt dock, så prime comfort är billigare alternativ men fortfarande superfina hotell! Jobbar på vings barnhotell, så jag vet vad jag pratar om

  Svara

 • Linnea

  |

  Åh jag och min kille ska också boka resa nu och har typ exakt samma krav! Haha! Just nu är vi inne på Kreta men tycker allt är antingen för mkt party eller för mkt barn.. Säg till om du hittar nått bra!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, precis så känner vi! Det ska jag 🙂

   Svara

  • alex

   |

   det här vuxenhotellet på kreta kan jag verkligen rekommendera! superstandard, skitgod mat, hotellet är litet och mysigt och inga fester överhuvud taget, ligger typ på stranden 🙂
   nackdel: ligger precis vid vägen, så första nätterna vaknade vi av trafiken utanför (vi fick oturen att få ett av rum där dörren till rummet vette ut mot vägen, de flesta rummen ligger inte så som vårat gjorde).

   (typ). http://www.santamarina-plaza.gr/

   Svara

 • Anna

  |

  Vill ni till Grekland kan jag varmt rekommendera Kos! En jättemysig ö och (enligt mig) betydligt finare än Kreta. Kolla efter ”vuxenhotell” om ni vill komma bort från barnfamiljerna 🙂 T.ex. det här hotellet, http://www.ving.se/grekland/kos-stad/kos-aktis. Perfekt läge, vid stranden och nära till stan 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Låter exakt som stället i Rhodos jag varit på och ska igen 🙂 är all-inclusive och man får gooooda drinkar som ingår hur många man vill ex pinacolada osv. kalithea horizon royal är hotellet :)magiskt

  Svara

  • Mallan

   |

   Nä Kalithea är inte max 1 km till stan…
   Grand Hotel Rhodos stad är det perfekta alternativet. Billigast charter dit har Solresor. Kolla in det. Helt suveränt! Men, välj rum med havsutsikt. Solnedgången är to die for!

   Svara

 • Amanda

  |

  Boka Kreta, bästa!

  Svara

 • Nellie

  |

  Rhodos,rhodos,rhodos alla gånger! Har säkert varit på rhodos ungefär 10 gånger! Allting är verkligen underbart där och det känns nästan som ett andra hem haha 🙂 om ni väljer att åka dit har jag massa tips på bra rastauranger,hotell och sevärdheter 😀

  Svara

 • Ella

  |

  Platanias på Kreta är jättebra om man inte vill ha för mycket party men ändå inte stendött. Var där 2011 på ett jättefint lägenhetshotell (bäst med lägenhet tycker jag haha) kommer tyvärr inte ihåg vad det heter men ska googla lite!

  Men Platanias har riktigt fina hotell överlag.

  Svara

 • Nellie

  |

  Restauranger skulle det självklart stå 🙂

  Svara

 • Linnea

  |

  Låter som du ska åka till zakynthos. Tsilivi är superfint med många fina och bra hotell mitt på stranden. Vill man någon gång ut och festa så kan man bara ta taxi till andra sidan ön där det är massor av barer och klubbar 🙂 sen finns mängder av saker att se och göra där ifall man vill det. Flera olika båtturer med dykning eller liknande. Helt klart bästa charterresan jag varit på. Väldigt lugnt och avslappnat men ändå med möjligheter att göra annat om man får lust 🙂

  Känner ni för ännu mer intimt och lugnt finns ju otaliga grekiska öar som är lite mer oupptäckta och passar bra att åka till om man bara vill mysa med sin kärlek och ha det sådär filmaktigt romantiskt 😉 vårt nästa resmål blir nog patmos. Ska vara väldigt mysigt!

  Svara

 • Susanne

  |

  Mitt tips är staden Rethymnon på Kreta. En gammal stadsdel(typ gamla stan) är så otroligt vacker med gamla hus, slingrande blommor, trånga gågator och superbra billiga restauranger. Stranden ligger i och för sig en bit från gamla delen, men om ni bor mitt emellan borde de bli perfekt. Hotell får ni leta upp själva tyvärr, det vi bodde på var sådär rent allmänt. Kram!

  Svara

 • mathilda

  |

  Åk till Santorini, det är dyrt men så värt vart enda öre, det är utan tvekan den vackraste ön i Grekland med helt fantastiska solnedgångar!

  Svara

  • Nathalie

   |

   Har funderat på Santorini med några vänner, men det verkar halvt omöjligt att ta sig dit om man vill boka flyg själv. Några tips? 🙂

   Svara

 • J

  |

  Kap verde är ett väldigt fint ställe! Ligger i Afrika, tar typ 7 timmar att flyga dit men är såååå fint och är inte så mycket barn där, tar typ 5 min att gå till restauranggatan, är jättefint vatten och fina stränder! Väldigt parvänligt 🙂

  Svara

 • ELIN

  |

  Zakynthos!! Jättefin ö med massa goa och mysiga restauranger!

  Svara

 • RMCK - en skönhetsblogg

  |

  Åh, Grekland verkar vara så fint … annars rekommenderar jag Italien eller Dubai 😀

  Svara

 • Julia

  |

  fCapo Bay Hotel i Protaras, Fig tree bay på Cypern. Bäst att åka i juni eller september, då är det finast väder och mest par som är där! Har jobbat där en hel säsong (2012) så vet 😉 Väldigt mysigt, trevlig ort och hotellet ligger precis vid stranden OCH i centrum. Kanske inte shoppingvänligt men finns många mysiga restauranger, jättefin omgivning och helt underbart!

  Svara

 • Alice

  |

  Atalantica imperial på Rhodos man åker via Fritidsresor eller jag brukar göra det! Ett vuxen hotell det finaste jag någonsin vart på ! Var där förra sommaren och ska dit i sommar igen! Helt underbart !! Kram på dig !

  Svara

 • Jasmine

  |

  Kolla på hotels.com där kan man ju trycka i alla ens krav och önskemål så visas hotellen som har just det du söker 🙂 skitbra

  Svara

 • Rebecka

  |

  Rhodos är fantastiskt, när vi var där bodde vi på Rodos Palladium, superfint och trevligt verkligen 🙂

  Svara

 • Lovisa

  |

  Nazars resor till t ex Turkiet! Kolla på premiumhotell. Lite dyrare men sjukt bra service. På premiumhotellen ingår allt (all inclusive). Mat, dricka och glass som är det viktigaste ;). Är olika maträtter varje dag så känns som att äta på olika resturanger. Är lyxiga rum utan kackerlackor haha. Men det bästa av allt är nog att det är 0 meter till stranden på de flesta hotellen. Lycka till med sökandet, kram!

  Svara

 • Sofie

  |

  Satsa på en mindre ö, typ mythos eller samos. De större öarna är ganska överfyllda av turister, souvenirshoppar osv.. 🙂

  Svara

  • Elin

   |

   Mythos är väl en öl och inte en ö? 😀 Men Samos är jättemysigt, även Amorgos!

   Svara

 • Cherie

  |

  Ååh bokade precis en resa till Kreta, hittade 4-stjärnigt hotell i paketpris med avresa från Malmö, 2 pers för 7000:- Gå in på momondo & sök, hotellet heter akti chara/platanes. Nu åker vi med vår 2 åriga son men tror inte det är för mkt barn-hotell 🙂

  Svara

 • Lilly

  |

  Härligt att resa! Själv ska man till Karibien i två och en halv månad i sommar. Har det lyxigt då min killes familj bor där. 😉 Haha! Men annars är det rätt dyrt att åka dit, med hotell och så. Hoppas du hittar något varmt härligt ställe att åka till ett tag! 😀

  Svara

 • lina

  |

  Var på Rhodos med min pojkvän i oktober och vi bodde på Antlantica agean blue. Underbart hotell, visst vi är lite yngre (18) och där var rätt mycket barnfamiljer men det var inte stökigt och jobbigt och aktiviteterna var barnfria! Maten var underbar, olika teman varje kväll. Det ligger precis på stranden och har ett vattenland om man tycker sånt är kul hahah. I för sig tar det nästan en timme med buss in till staden. Men jag trives otroligt bra där, lugnt, skönt, mysigt och även utsett till fritidsresors bästa hotell!
  Fast precis bevid ligger Atlantiga agean park, där har jag också varit haha, lite finare och lite mindre barn! Värt att kolla upp dom! 😀

  Svara

 • Ellinor

  |

  Ska ni prompt åka till Europa rekommenderar jag Italien eller södra Frankrike, Sicilien är magiskt. Annars kan ni kolla in The beloved Hotel isla de mujeres som ligger i Cancun. Big wow på den !

  Svara

 • J

  |

  Jag har varit på både Rhodos och Kreta, och tycker Kreta var bäst. Ett hotell jag kan rekommendera är Kriti Beach (http://www.apollo.se/resor/europa/grekland/kreta/rethymnon-stad/hotell/kriti-beach?simple=true) Det dåliga är liten pool som mest har skugga, men det som verkligen överväger är stranden. Supernära till stranden, och hotellet har eget område med solstolar och handdukar som ingår och bar, annars kostar det på andra ställen. Vi gick även längs hela stranden en dag, och vid Kriti Beach är stranden som bredast och med sand, superhärlig! längre bort var den kort och stenig. Bara ett par hundra meter till centrum och gamla stan och hamnen, nära till allting, perfekt läge. Och fint hotell, känns lite lyxigt. 🙂 Jättetrevlig personal. Våra vänner tog ett hotell längre bort, sämre och längre ifrån centrum och sämre strand… Men det var billigare. 🙂 Om det blir Kreta så är det iaf ett måste att åka till Elafonissi, rosa strand. 🙂 🙂

  Svara

 • emma

  |

  Korfu! Världens finaste ö som jag blev helt kär i. Brukar aldrig vilja åka tillbaks till samma ställe men hit vill jag igen. Vi hyrde bil (det är billigt) och åkte runt till de finaste stränderna jag sett. Vi gillar dom som inte är så turistiga men det finns ju även såna om man vill det. Korfu stad är oxå väldigt vacker.

  Vi bodde i kassiopi, en fiskeby, som var ganska död när det gäller fest men om ni får chansen åk hit och se de fina vikarna med vita klippor och blått vatten 😀

  Svara

 • J

  |

  En PS också, inga barnfamiljer på hotellet men heller inga supande ungdomar. Gratis superbra internet!!! 🙂 (toa på stranden också) 😀

  Svara

 • Elina Eden

  |

  Jag minns inte vilket hotell det var, men 2009 bodde jag två veckor i Kato Daratso på Kreta. Lugnt och fint område men ändå nära till Chania!

  Svara

 • Frida

  |

  Jag och lite vänner ska till Santorini i sommar. En lagom stor men sagolikt fin ö.
  Rhodos och Kreta skriker turism 🙂

  Svara

 • Kattis

  |

  Fig tree bay i Cypern – typ alla hotell där – ska uppfylla alla dina ovan nämnda kriterier, men jag kan återkomma med besked om 1½ vecka när jag har varit där! 😉

  Svara

  • Caroline

   |

   Det är bra där! Kom nyss hem 😀

   Svara

 • malin

  |

  Rhodos och Kreta är ju Grekland? 😀

  Ps. åk inte till Zakhyntos, hemskaste turistön i Grekland jag vart på, bara byggd för turister kändes det som. Blä.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, ville bara specificera att jag eventuellt funderade på en av dessa ö:ar. 😉

   Svara

 • Rebecca

  |

  Åk till Faliraki (Rhodos), stämmer in på alla punkter! Detta hotell: http://www.apollo.se/resor/europa/grekland/rhodos/kalithea-och-faliraki/hotell/faliraki-beach-mitsis-hotels är utan tvekan det bästa jag varit på. Hotellet FEM restauranger (+bufféresturang) med olika specialitéer. Grekisk, italiensk, asiatisk och mexikansk OCH en sushibar. Vädret var underbart (åkte i juni), personalen trevlig, underbart poolområde och suuuperdupermegakul hotell utan att vara ”stelt” överhuvudtaget! Kan tillägga att drinkarna på all inklusive inte är tråkiga 50% Coca-Cola och 50% vodka, utan riktiga drinkar som var väldigt goda! Åk dit, ni kommer inte ångra er. Åh, längtar tillbaka nu.. 🙂

  Svara

  • Rebecca

   |

   Ett superfint* hotell, skulle det vara. Inte suuuperdupermegakul (jäkla autocorrect och konstigt sparade ord, haha). Men seriöst, check it out 🙂

   Svara

  • Lovisa

   |

   Faliraki ligger dock mer än en kilometer från Rhodos stad. 🙂

   Svara

 • Jonna

  |

  Jag kan rekommendera hotellet Blue domes mitsis hotels på Kos. Hur fint som helst, god mat, många pooler, fina rum (tror alla rum har utsikt mot havet), tennis, olika matställen på plats, små butiker på plats, möjligt att låna cykel… Allt fungerade utan problem för oss i alla fall! Vi hade all inclusive 🙂

  Svara

 • Amanda

  |

  Ni borde åka till Dubrovnik i Kroatien, (där de spelade in ortopelosa i pippi(!!!!)) underbara stränder mycke restaurangliv och mycket att se på !!!:)

  Svara

 • Mikaäla

  |

  Om du vill åka till nått av dom vanliga ”charter” ställena så skulle jag rekommendera mallorca.. Dock inte magaluf eller platserna runt om.. Däremor cala millor eller cala d’or bla. Det är ändå städer men inte alls lika mycket ungdomar som i magaluf dit alla åker för att festa.. Det är fräscht och ser nästan lite småsnobbigt ut där, iaf cala d’or.

  Det är lite fart i städerna och googla på strand i cala d’or! Dom har flera stycken små jättemysiga stränder med fin sand som är omringade av klippor. Ett tips är äben att hyra bil och åka runt och upptäcka andra småstäder och mysiga stränder utanför stan. Den finaste/mysigaste stranden som kändes mest personlig (till skillnad från stranden i alanya tex, som dock var fin men väldigt turistig) hittade jag på biltur på östsidan av mallorca.. Då hoppade vi från klippor på sidan av stranden ner i vattnet osv.

  Haha ber om ursäkt för att jag skrev en hel bibel och för eventuella stavfel, men har festat lite för att ta vara på sista tiden innan jag börjar plugga om några dagar.. Men kände ändå att jag ville skriva och tipsa haha

  Svara

  • Mikaäla

   |

   HAHA oj jävlar va långt det blev, nästan pinsamt haha

   Svara

 • Mikkan (oops igen)

  |

  Haha på tal om kreta förresten så har jag varit där 3 gånger. 2 gånger i makrigialos, asfint ställe men väldigt liten stad och långt från flygplatsen. Sist var jag på/i platanias. Helt okej ställe men mycket mycket turister men inte så superparty ändå.. Der var varken festställe eller familjeställ tyckte jag nog. Stranden i platanias var ingen wow-upplevelse. Inte så fin sand. Men fanns en hel del av dom vanliga turistgrejerna att göra.

  Svara

 • Emma

  |

  Grand hotel på Rhodos är fantastiskt!

  Svara

 • Anna

  |

  Helt klart Sunprime Miramare Beach på Rhodos!!! Det är Vings egna hotell med typ 16-årsgräns. Fantastiskt fint hotell, supergod och fräsch mat, ligger precis vid stranden med världens finaste utsikt från poolen! Var där förra sommaren med min sambo. Bästa semestern någonsin. Snacka om paradiset!! Så det rekommenderar jag att du går in och kollar på! Lite dyrare men sååååå värt det!! 🙂

  Svara

 • Sandra H

  |

  Hej!

  Kolla på Vings hotell ”Sunprime” vuxen hotell som är barnfria och alltid minst 4 stjärnigt.
  Rekommenderas ! =)

  kram

  Svara

 • Ulrika

  |

  Jag var i turkiet precis och bodde på Alayie Kleopatra i Alanya! Skitbra! 😀 var mycket finare i verkligen än vad det såg ut på hemsidan 🙂

  Hoppas ni hittar något bra!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Santorini! En av de vackraste platserna på vår jord! Helt fenomenala solnedgångar, god mat, fantastiska vyer och fina stränder.

  Svara

 • Zandra Rylander

  |

  Jag va på rhodos, ixia förra året. Bodde på vings vuxenhotell, sunprime miramare beach. Helt underbart! Små bungalows, precis vid havet, nära till allt och lugnt och skönt utan barn! Perfekt! Hoppas ni får en kanonresa!

  Svara

 • Lollo

  |

  Haha jag, hade exakt samma krav, min pojkvän höll på att bli galen på mig. Men det slutade med att vi bokade Hotell Osam på Supetar i Kroatien! Kroatien är supersuperfint, kolla på det!

  Svara

  • annika

   |

   Hej vill gärna ha info om osman i kroatien

   Svara

 • Fia

  |

  Hotell Michelangelo på kos i Grekland! 5 stjärnigt, billigt, as as fint!

  Svara

 • Isa

  |

  Du behöver veerkligen inte ursäkta att du vill ha ett BRAAAA hotell 🙂 Det är du fan värd efter allt mög du tvingats ta dig genom. Hoppas att det dock har stärkt dig. Kramis!

  Svara

 • Nathalie

  |

  Kan du tänka dig andra ställen än Kreta eller Rhodos? För att uppleva den Grekiskt kulturen mer än den svenska fyllekultern menar jag 😉
  För övrigt tycker jag inte alls att kraven är orimliga!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja absolut. Tipsa gärna 🙂

   Svara

   • Ella

    |

    Åk till Samos! Grekisk ö 🙂

    Svara

 • Carolina

  |

  Gå in på reseguiden å sök 🙂 där kan du klicka i alla de önskemål du önskar, å så får du upp de hotell som har alla de kriterier 🙂

  Svara

 • Sandra

  |

  Alltså, ön zakynthos ör näst bästa stället jag har varit på (efter Thailand). Så himla fint där!

  Svara

 • Tess

  |

  Grand hotel mitsis på rhodos 🙂

  Svara

 • Jessica

  |

  Jag och min sambo var på ön Thassos (Grekland) för några år sedan, det var fantastiskt. Absolut inte lika turistigt som Kreta och Rhodos. Så googla på det och se vad du tror. Kan tyvärr inte tipsa om vårt hotell då det var en del barn där. Kram på dig!

  Svara

 • Maria

  |

  Åk till kos och bo på astron hotell

  Svara

 • Anna

  |

  Jag och min pojkvän åkte till Kreta i augusti, och då bodde vi på Thalassa Beach Resort i Agia Marina. Himla bra hotell faktiskt! Det är barnfritt (16-årsgräns), ligger precis vid stranden och servicen var jättebra, inte stelt alls. Man kunde beställa mat och få den serverad på solsängarna, och solstolarna vid stranden är hotellets egna som man fick använda utan kostnad. Frukostbuffén var fantastisk, det mesta tillagades på beställning. Kan absolut rekommendera det. http://www.fritidsresor.se/resa/grekland/kreta/agia-marina/thalassa-beach-resort/?season=sommar-2014

  Svara

 • Alma

  |

  Detta hotell i Rhodos stad rekommenderar jag: http://www.apollo.se/resor/europa/grekland/rhodos/rhodos-stad/hotell/petit-palais-mitsis-hotels?freetextsearch=petit%20pala

  Inte jättedyrt, men fint, all inclusive om man vill(med BRA mat för en gångs skull och gratis drinkar är guld värt), asnära stranden (tänk dock på att rhodos stad har stenstrand, inte sand, smaksak, jag föredrar sten), och nära festgatan om man är sugen på sådant. Promenadavstånd till rhodos gamla stad som är superfint. Har verkligen inget dåligt att säga om det hotellet. När vi checkade in fick vi ett rum med balkong mot någon slags innergård och jag gick ner till receptionen och frågade om vi kunde få byta, vips fick vi en mycket större balkong med havsutsikt utan tvekan. 🙂 bästa resan jag har gjort!!! älskar rhodos!!! men snälla åk inte dit för jag kommer dö av avundsjuka 🙁

  Svara

  • Katarina

   |

   Där bodde jag ifjol! Världens bästa hotell 😀 avkoppling om något. Inte så nära centrum men vi tog en strandpromenad in. Sen tog vi buss till platanias och åt middag långt uppe på ett berg.

   Svara

 • Jonna

  |

  Platanias på Kreta är kanon, hur många bra restauranger som helst och trevligt uteliv. Vi åkte med Apollo och bodde på ett jättefint boutiquehotell som heter Summertime mitt i centrum, stranden rakt över gatan typ. Rekommenderas!

  Svara

 • Karolina

  |

  VarT ska ni åka Egoina, varT…!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha tack! Bara för det googlade jag och har nu lärt mig något nytt ang var och vart! 🙂

   Svara

  • Egoina

   |

   Fast nu när jag vet hur det ligger till så är det ju helt korrekt att skriva ”var”? Jag frågar ju om plats, inte vilken riktning…;)

   Svara

   • Frida

    |

    Nej det ska stå ’vart’. Vart säger man om riktning (alltså någon form av rörelse), vilket inkluderar att åka någonstans. Ett sätt att kolla är: är frågan med ’var’ ska man kunna svara med ’här’ eller ’där’. Är frågan med ’vart’ kan svaret vara ’hit’ eller ’dit’.

    Var är Grekland? – här / där
    Vart ska vi åka? – hit / dit

    😉

    Svara

    • Egoina

     |

     Men jag frågar ju om HOTELL, inte vart vi ska åka. 🙂 Var är hotellet? Här eller där? Haha 😉

     Svara

     • Frida

      |

      Fast frågan är ju inte ’var är hotellet?’. Går ju inte svara här eller där på ’var ska vi åka’ (eller går och går, går ju göra vad som helst hehe). Frågan är ju vilket hotell ni ska ÅKA till. Så korrekt bör det väl vara antingen ’vart ska vi åka?’ eller ’vilket hotell ska vi åka till?’ typ. Eller nåt sånt :S

     • Egoina

      |

      Jag vet inte. Men jag tänker att om jag frågar efter boende på en speciell plats så är det inte längre rörelse eller riktning. Men rubriken blir fel, är med på det 😉

 • Sarah

  |

  Glöm inte också om du köper från typ Apollo / Ving så får man rabatt med mecenat /studentkorten. 🙂

  Svara

 • Jenny

  |

  Tjena!

  Jag tycker dina önskemål passar in grymt bra på ett av Fritidsresors koncept som heter Blue Couples. (Ja jag är guide för Fritte 😉 Inga under 16/18 år får bo på hotellet, det brukar vara väldigt nära havet och brukar iallafall vara FFFF i klassificering! Ofta stor frukostbuffé och en härlig lugn stämning, utan att bli den där alldeles för lyxiga uppassade atmosfären. På Rhodos heter detta hotell Atlantica Imperial Resort och på Kreta heter det Thalassa beach eller Atlantica Kalliston. Jag har hört att dessa hotell på Kreta ska va riktigt fina.

  Vill ni lyxa till det ytterligare lite så ska ni kolla på våra Sensatori hotell!

  Hoppas ni hittar nåt ni gillar 😉

  Svara

 • TezziliTezz

  |

  Zakynthos!! Var där med min pojkvän förra året! Så najs! Besök navagio beach! Aldrig sett en vackrare strand! Ett måste!

  Svara

 • Emma

  |

  På Rhodos finns ett superfint hotell som heter Sunprime Miramare Beach! Var där förra året med min pojkvän och ååh så underbart det var! Det enda minuset med det, enligt dina krav, är att det ligger en liten bit från Rhodos stad så dit får man åka taxi. Finns självklart butiker och restauranger vid hotellet men det är inte lika stort utbud.
  Om ni åker till Kreta tycker jag att ni ska bo i Hersonissos. Har tyvärr inget bra tips på hotell…Men ett måste där är att gå/åka upp till de gamla byarna i bergen. Jättemysigt där med restauranger, lokalbefolkning och i slutet av kvällen brukar alla stå på torget och dansa tillsammans både stora och små, gamla och unga 🙂

  Svara

  • christina

   |

   Snprime Miramare på Rhodos, där var jag och min sambo förra hösten och OMG så himla fint, poolen ligger precis intill havet. Och det är ett hotell för vuxna. Det var underbart!! jättefint, jättetrevlig personal och inte alls jobbigt att ta taxin in till Rhodos, tog typ 7 minuter och kostade kanske 40-50 kr. rekommenderar verkligen detta hotellet!!

   Svara

 • Johanna

  |

  Hejsan!

  Jag och min tjejkompis ska till Kreta nu i maj till Chaniakusten, Kato Darasto och vi hade samma krav som dig! Vi kommer i alla fall bo på ett hotell som heter Forum (3 stjärningt+). Det ligger 1km till lokalcentrum och ca 2km till Chaniastad och Platanias (sa de på Ving när jag frågade dem) och 100m till stranden och hotellet ser riktigt fint ut på bilderna. Finns både pool och WIFI! Bokade via Ving, så ta en titt på det vettja!!! Ving har supermånga resor på sista minuten med amazing priser!

  Lycka till!

  Svara

 • Felicia

  |

  Eanthia village på Kreta! Skitgod mat, precis vid havet och trevliga appartments.

  Svara

 • Tess

  |

  Zakynthos!! Var där för 2 år sedan med killen och bodde på Lesante Luxury Hotel & Spa (tack google) och det var helt fantastiskt. Det var bara folk i 20-30 åldern på hotellet och i princip bara britter, bara trevligt folk dvs. 😉 Rummen är sjukt fräscha, trevlig personal och bra mat (om man vill äta frukost och middagsbuffé där). Har inget dåligt att säga om hotellet eller ön i sig.

  Åk sedan på utflykt till Smugglers Wreck, googla på bilder så förstår du varför. 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Mallorca!!! Playa de Palma så kan ni knappast få det bättre

  Svara

 • Jessica

  |

  Kroatien och markarska rivieran 🙂 underbart fint, fantastisk mat och härligt vatten! Men badskor är ett måste, stranden är sten, ingen sand. Åker ni dit så bara måste ni besöka restaurang Jenny uppe i bergen 🙂

  Svara

 • Johanna

  |

  Kolla sunprime hotell hos Ving!

  Svara

 • Sally

  |

  October hotel på Rhodos är nice!! Dom har en liten pool men det är ändå en pool, nära till havet och massa mysiga restauranger också! Classy bar, internet och nybyggt 🙂 väldigt trevlig personal, samt att det är billigt. Hittade det på booking.com tror jag, det var mysigt där! fina rum också 🙂

  Svara

 • Jenny

  |

  När jag har varit på Rhodos har vi bott i Lothiarika, det är kanske en halvtimmes promenad från Lardos. Men det är otroligt fint och väldigt lugnt, i Lardos var det knappt några svenska turister alls när vi var där vilket var roligt. Hotellen vi bott på är StJames och Elvita som båda har pool, AC på rummen, stranden börjar direkt man går ut från hotellens restaurang och jag kan tänka mig att det är gött att sitta där och dricka vin på kvällarna (Jag var liiiite för ung när jag var där för att dricka vin ;P )

  Svara

 • Johanna Ax

  |

  Var på Rhodos precis och bodde på ett kanonbra hotell som heter October Downtown. Ligger i Rhodos stad så tar bara 5 minuter att ta sig upp till affärerna (asbra shopping!) och även bara 200 meter till havet. Står på nätet att det bara är typ 2 stjärnigt vilket är skitkonstigt då hotellet var jättefräscht, trevligt och bra. Tror heller inte att det är ett varken barn eller festhotell 🙂 bara ett litet tips, good luckie! 🙂 kraaaam

  Svara

 • Jennie

  |

  Grekland är världens bästa land. Jag rekommenderar Naxos. Jag och min pojkvän var där i höstas. Superfina sandstränder, en väldigt mysig stad av den äldre varianten och lite ”hippare” barer men inte fest och fortfarande hur mysigt som helst. Vi flög till Aten och tog en färja på några timmar. Ett billigt och smidigt alternativ.

  Rekommenderar även hotellet vi bodde på, Galaxy Hotel. Ca 100 m till stranden och två minuter till stan. Perrrrrrfekt destination för myssemester.

  🙂

  Svara

 • Lotta

  |

  Hej Egoina!

  Min pojkvän och jag var på Rhodos förra året och då bodde vi i Rhodos stad och hotellet hette Petit Palais Mitsis Hotels! Ett hotell som har fyra stjärnor av fem möjliga och var väldigt bra! Trevlig personal, nära till strand och stad, samt till ”gamla stan” där det är otroligt mysigt! Tycker ni borde överväga detta! 🙂
  Kramar!

  Svara

 • Mika

  |

  Åk till Mallis! Jag tycker det är en så härlig ö som är så mycket mer än bara ett turistmekka. Vacker natur, fantastiska stränder, trevliga människor, god mat, bra shopping (i palma). Åh palma… nä åk dit alltså. 🙂

  Svara

 • frida

  |

  Jag var på Kreta för ett par år sedan och då bodde vi på ett hotell som hette Iolida Star Hotel i Agia Marina, som går att boka via apollo. Jättefint hotell med superdupergod frukost (fanns nutella till frukost ;)), trevlig personal och varken mycket fest eller mycket barn. Ligger precis vid stranden, inte alls långt från shopping men vill man in till själva supershoppingen är det 15 minuter med buss. Kan inte säga något dåligt alls med det hotellet, var superbra! 😀

  Svara

 • Amanda

  |

  Förra veckan var jag och min pojkvän i side, Turkiet. Det var helt fantastiskt! Vi bodde på hotell side beach. Ett all inclusive hotell precis vid stranden, nära till staden och jättetrevlig och professionell personal. Det var 4+ stjärnor men ändå bra pris. Bäst av allt: Barnfritt och så mycket alkohol du orkar dricka!

  Svara

 • Jeanette

  |

  Rekommenderar att titta på vart ni vill åka och söka på hotell på tripadvisor.se !! Bästa sidan, man vet vad man får då och mycket bra recensioner. Men visst ibland får man ta det med en nypa salt, men om majoriteten ger bra betyg så borde det vara ett säkrt kort.

  Lycka till!! =)

  själv åker man till rhodos i augusti, dock barnhotell med lillasyster och fam.

  Svara

 • Emelie

  |

  Måste det vara just Kreta eller Rhodos? Har varit på båda ställena och det är väl inga större fel på dem, men båda känns lite för turistiga jämfört med andra öar. Rekommenderar istället Naxos, helt underbar ö, fina stränder överallt, god mat som känns genuint grekiskt, billigare än på både Rhodos och Kreta och överallt ser man de typiska vykortsvita husen med blåa tak och dörrar 🙂 Vi bodde på ett hotell som hette Sergis när vi var där. Pool på takterassen där man ser ut över ön, helt okej frukost, nära till stranden (ca 150m) nära till stan, AC på rummet, internet som fungerade (och ingick i priset) Inget partyhotell (mestadels par och äldre som bodde där) och väldigt nära till ett stort supermarket ifall man vill handla vin och sånt billigare än i de små turistshopparna.

  Men om du nu verkligen vill till Rhodos så var hotell Africa helt okej. Ligger dock väldigt nära bargatan med grabbarna grus och sånt, så stor risk att stöta på väldigt fulla 18-åriga skandinaver, men förutom det uppfyller hotellet alla kraven du hade på din lista.

  Svara

  • Annika

   |

   Sergis ska jag kolla upp om inte annat! 😉 Tack!

   Svara

 • Elin

  |

  Jag rekommenderar AVRA IMPERIAL BEACH RESORT AND SPA. Hotellet ligger på Kreta och är bland det bästa jag varit på! (Frukostbuffen är amazing, undetbart god dvs) poolen är fin, rent/fint och fräscht. Nära till hav och mysiga restauranger. Ligger i en by, dvs inget festställe!!

  Svara

 • Anna

  |

  Jag var nyss i Cypern och där var det perfekt, väldigt bra service kanske för bra, hotell Marlita och man kunde ta bussen in till festställena.

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag hade exakt samma krav som du när vi skulle åka för 1 1/2 år sedan och då tipsade dom på resebyrån om detta hotell och resmål.

  http://www.ving.se/grekland/platanias-chaniakusten/sunprime-platanias-beach

  Utan tvekan det bästa hotell jag har bott på! Superfräscht, egen strand precis bredvid poolområdet, nära centrum och det bästa av allt.. inte en enda unge så långt ögat når!

  Svara

 • Helena

  |

  SKIATHOS säger jag bara. Jag var där förra året med min sambo och en vackrare ö får man leta efter. Jag har ändå varit på många ställen i Thailand men Skiathos vatten och stränder slår Thailand med hästlängder! Ta en dagstur med båt och besök de kända Mamma Mia ställena. Jag besökte bland annat kyrkan och den berömda mamma miastranden. Och glöm för guds skull inte att besöka Lalaria beach. Once in a lifetime experience, sååå vackert! Ön har verkligen något för alla. Det enda negativa under hela resan var att deras flygplats har den kortaste landningsbanan i hela Europa typ, lite läskigt för en flygrädd men det gick ju såklart bra!
  Grekland är bäst!

  Kram på dig!

  Svara

 • Emelie

  |

  Ifall ni blir sugna på annat än Grekland så kan varmt rekommendera Cefalu på Sicilien. 🙂 Bodde på Cefalu Sea Palace, hög standard, frukosten var bra, de hade ett trevligt poolområde och stranden låg rätt över gatan. De hade egna solstolar där också för hotellets gäster.

  Man kan ta tåget till Palermo, åka på vinprovning och åka upp till Etna (Hett tips! (höhö)) om man är sugen på någon utflykt. 🙂

  Svara

 • Ebba

  |

  Kalithea är mysigt! Ligger på Rhodos. Var där på sune-hotellet ett par år innan den spelades in haha.

  Svara

 • Freddie

  |

  Om du ska åka till kreta så måste du åka till Rethymnon, mindre än chania området, mindre turister och fler greker. Genuina kreta kvar men ändå tillräckligt modernt för att inte känna sig avstängd eller utanför något. Mysigaste gamlebyn med massor av goda restuaranger, små gränder som man vill gå vilse i och även en hel del shopping!! Kriti beach är ett jättefint hotell precis vid stranden och typ 10-15 min in till gamlebyn. Ligger precis på strandpromenaden!

  Svara

 • Elsa

  |

  Va mysigt med en resa!
  Jag är på Rhodos just nu med min pojkvän!
  Vi bor i en liten stad som heter faliraki, vårat Hotel är toppen.
  Mitsis faliraki beach(4 stjärnigt) heter det, internet finns i lobbyn men man måste betala för det om man vill ha det på rummet. Det är all inclusive med jättegod mat, mycket att välja på. Sen finns det en food court eller ja några olika resturanger med inspiration från olika kontinenter, man kan boka bord på dom och äta trerätters utan att behöva betala en spänn. Jag har bara ätit på grekiska och italienska än men är positivt överraskad till den maten också.
  Det finns tre pooler och poolbar där det alltid serveras glass, toast, drinkar, crepes, läsk och öl.
  Det är fina rum med ac och badkar. Personalen här är väldigt trevlig och det är avslappnad stämning även fast hotellet är väldigt fint. Det enda ”kravet” är att man helst ska ha långbyxor vid middagen men annars så är allt fritt. Det är mest par från 20+ här och inte mycket småbarn.

  Ett tips är att hyra bil och åka runt hela Rhodos, det finns sååå mycket fint att se, bukter att bada i och berg att klättra i. Rhodos stad ligger bara 15 minuter bort och där finns det massa märkesbutiker osv.
  I faliraki så finns det en hel del småbutiker, resturanger och mcdonalds.

  Jag toktipsar om Grekland och Rhodos!
  Bästa resan jag varit på.

  Kram
  Elsa

  Svara

 • mercedes

  |

  var på kreta med pojkvännen förra sommarn, chaniakusten och byn platanias. helt fantastiskt hotell som heter Omega. vi åkte med solresor och det var verkligen en underbar resa. nära till strand, resturanger, shopping och ja. det du behöver!

  wifi på rummet och ac, och jättefint litet hotell med annorlunda utseende. kolla upp det vettja, du lär bli överraskad 🙂

  Svara

 • linn

  |

  Rekommenderar STARKT detta! Helt underbar mat alltså

  Svara

 • Anna

  |

  Chania, Kreta är verkligen perfekt.. Inte för lugnt, inte för dött. Och hotellet PÅ stranden typ. Rekommenderar Kato Stalos!

  Svara

 • Caroline

  |

  Ving’s Fisherman’s Village att Olympic Lagoon Resort, Cypern. All inclusive som erbjuder service som får dig att känna dig som en stjärna. Bästa resan jag någonsin gjort! Läs mer om dem på hemsidan, vi åkte September i fjol och tyckte det var bättre än intrycket vi fått på hemsidan

  Svara

 • Josefin

  |

  Kreta, platanias, castle suits (osäker på stavning där) var där för nåt år sen vi definitivt dit igen, och då är jag en sån som alltid vill till nya ställen när jag väl åker..

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv