Det är tanken som räknas

Idag var en sån dag då jag verkligen behövde glass. Min närbutik hade dock bara helt värdelösa Ben & Jerrys smaker. Denna till exempel:

20140423-215100.jpg

Men jag köpte såklart ändå. Kan ju inte svälta.

Kul förresten att jag och min kille bestämde att vi endast skulle ha två godisdagar i veckan (ja, glass räknas tyvärr också in) (och chips) för att vi ska vara nyttiga och blabla. Detta bestämde vi igår och då bestämde vi genast att onsdag skulle vara en av dessa dagar. Haha. Så länge orkade vi vänta.

Jaja. Känns inte som att vi kommer att lyckas med den idén, men det är bra att vi åtminstone TÄNKER i nyttiga banor. Och det är ju det som räknas. Tanken.

 

0

Trackback from your site.

Comments (24)

 • Angelique {kinkykitten}

  |

  Ooh och jag ska ha en hel månad utan något sånt OCH träna på det.. hejja mig! Haha 😀

  Reply

 • Catharina

  |

  Haha! Tur att jag inte är ensam! Det är ju så gott 🙂

  Reply

 • J.

  |

  Den smaken är ju jättegod! Innehåller lite allt möjligt. 🙂

  Reply

 • Evelina

  |

  Hej.

  Tvivla inte pa dig sjalv!

  Du far sa manga tusentals manniskor att le varje dag.

  Fantastiskt, eller hur?

  Ha det bra, underbara manniska!

  Reply

 • Ranveig

  |

  Hehe! Selvfølgelig er det tanken som teller 🙂 🙂

  Reply

 • Josefin

  |

  Vad heter din pojkvän förresten? 🙂

  Reply

 • Victoria

  |

  Den där är ju jättegod! Min favorit:)

  Reply

 • lotta

  |

  Värdelös?!! Det är ju en av de bästa!! Och ibland får man ju unna sig även om man reglerar sitt intag av ohälsosammare produkter, man ska ju må bra om dagarna och glass är en av världens mest kända husmorskurerna mot det mesta 😉

  Reply

 • Caroline

  |

  Hej Egoina, varför är där så långt mellanrum mellan headern och där bloggen “börjar”? Lite störigt 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Antagligen för att du inte ser annonsen som är där 😉

   Reply

 • Alde

  |

  Hej, jag vet inte om du läser Zettermarks blogg? Hon skrev iaf ett superbra inlägg om vardagsfeminism (https://zettermark.blogg.se/2013/december/min-vardagsfeminism-vad-feminsmen-ger-mig.html#comment). Tycker t.ex. det här är ett fantastiskt citat:

  “Jag skulle vara en sämre människa utan feminismen – jag skulle förtrycka mer, förstå mindre, upprätthålla fler normer som stoppar andra i fack de inte är bekväma med. Jag skulle må sämre utan feminismen – jag skulle internalisera mer kvinnohat, skuldbelägga mig själv mer för de “okvinnliga beteenden” jag har, oreflekterat värdera mig själv utifrån mäns knullbarhets-skala och sakna den peppiga gemenskap och solidaritet jag har idag.”

  Jag undrar om du som är feminist har några funderingar i de här banorna? Liksom, vad ger feminismen dig i vardagen? Tror att många funderar på det, feminism är ju kunskap, men vart kan man ta kunskapen i vardagen?

  Själv har jag blivit mycket bekvämare i mig själv och ser lättare igenom vardagsförtryck mot mig och andra personer.

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh vilken bra text! Tack för länken 🙂 Jag har inget svar till dig just nu, men ska definitivt fundera på det 🙂

   Reply

 • Robert

  |

  Men glass är väl nyttigt? Lite iaf… 😉

  Reply

 • Helena Rönnblad

  |

  Haha åh du är så härlig! Trodde jag läste fel först “två godisdagar” för att vara nyttig. Det är så många som känner sig onyttiga bara för att dom unnar sig EN godisdag, och ni är nyttiga som bara har två 😀 Det är så det ska vara, man ska inte vara för onyttig men man ska kunna unna sig med gott samvete också 🙂 Kram på dig!

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha.. Hade känt mig som världens duktigaste om jag höll mig till en. Jag är inte så noga med det där. Jag äter nyttig mat för det mesta. Alltså näringsrik varierad mat och aldrig halvfabrikat. Så lite choklad varje dag skadar väl inte 😉 Får väl bara se till att inte överdriva 🙂

   Reply

 • Ida

  |

  Hejsan, ville bara fråga om du har sett fjorton suger? Om inte sååååå MÅSTE du göra det! Huvudpersonen i filmen är så jäkla lik dig att det är sjukt! Första gången jag såg filmen var jag helt säker på att det var du, haha!

  Reply

 • Gabriella

  |

  haha åh, känner igen mig i det där. Vi bestämmer sånt hela tiden. Dock lyckas min sambo så mycket bättre än jag (mest för att han inte kan äta gluten och därför knappt kan äta godis). Han kan gå i veckor utan något sött. Jag däremot kreverar efter en timme typ … Eller okej kanske inte men nästan. 😉

  Reply

 • Adina

  |

  Åh lycka till! Själv skulle jag ha väldigt svårt att hålla mig borta ifrån socker!

  Reply

 • Citrin

  |

  Jag kunde aldrig hålla mig till sånadär regler om “får bara äta godis på xdag och xdag” utan det flippade alltid ur. 😛 Men nu när jag inte äter något godis ever så är det faktiskt enklare att låta bli! Knäppt.

  Reply

 • Mallan

  |

  Det är alltid tanken som räknas hehe. Choklad är ju bra för kroppen, och självklart vill man göra den till lags 😀

  Reply

 • emelie

  |

  äh jag känner bara – varför sätta upp restriktioner alls? så länge man vet att ens värden är bra så att man inte riskerar diabetes/högt blodtryck (krävs dock rätt mkt för att hamna där) så tycker jag man ska äta och unna sig med gott samvete. man lever bara en gång och på dödsbädden kommer man ångra om man avstod från för mycket gott. sådetså. jag kan ju faktiskt säga att jag äter MYCKET godis, säkert 1 kg i veckan men har värden som en elitidrottare tack vare att jag rör mig väldigt mkt också. 🙂 kram!

  Reply

 • Arw

  |

  Tycker som att du verkar vara hyfsat hälsosam i bloggen ändå 🙂 en del sallader och ibland något mindre nyttigt. Men vad gör det om man trivs med sin tillvaro? Önskar att jag kunde unna mig lite ett par gånger i veckan men det funkar inte så för mig. Allt eller inget tänkande suger x/

  Reply

Leave a comment

Arkiv