Follow my blog with Bloglovin

Ny rubrik och ingress

Jag trodde det skulle vara ett längre inslag med mig, men jag hittar inte det. HÄR har ni i alla fall ett inslag med politikern Eva Thalén Finné och vad hon anser om näthat och lagstiftning.

 

Jag har varit väldigt ledsen idag. Först såg artikeln ut såhär:

hh

 

Och sedan några timmar senare ändrades den till att se ut såhär:

Skarmavbild 2014-04-22 kl. 21.25.22

 

Jag förstår att det säkert handlar om objektivitet och så vidare. Men det kändes ändå tungt. Det är rätt stor skillnad på att skriva att jag blivit trakasserad och att jag anser mig blivit trakasserad. Även rubriken säger plötsligt något annat. Som att de plötsligt bagatelliserar det.

Känner mig lika förlöjligad, ensam och maktlös bara.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (65)

 • julia

  |

  Ta det inte för personligt bara, alla rubriksättare hinner inte alltid analysera hur rubriken kmr uppfattas utan gör det i farten! Det är iaf ingen tvekan om att stalkern är den som gjort fel och inte du 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Tyvärr är det ju så de måste skriva då han faktiskt blev friad… Kämpa vidare till HD så skriver de om hur han tillslut blev fälld och hur detta förändrar lagens syn på internettrakasserier!

  Styrkekram till dig

  Svara

 • Kattis

  |

  Du har ju oss, i alla fall. Jag förstår att det inte är samma sak som att ha media bakom sig, men ensam.. det är du iaf inte <3

  Svara

 • Li

  |

  Förstår att det är tungt. Jag tycker att du är sjukt stark och hanterar hela grejen så moget. Fortsätt kämpa! Vi är många som hejar och vill stötta.

  Svara

 • sara

  |

  Hej, hoppas att du snart kan lämna allt detta bakom dig! låter så jobbigt, men vi är många som backar upp dig. Heja heja! 🙂

  Svara

 • Linnea

  |

  Åh, stackars dig. Förstår att det måste vara tungt. Men ensam är du inte, och inte maktlös heller!

  Du har hjälpt till att belysa ämnet, folk får upp ögonen för vad som händer. Jag antar att de inte ”får” skriva att han har trakasserat dig när han inte är dömd för det längre..

  Kom ihåg, du är inte ensam!

  Svara

 • Nellie

  |

  Du är inte ensam du har oss! ❤

  Svara

 • Marijana

  |

  Förstår att det är svårt. Kämpa på! Du har oss och dina nära och kära! Hoppas äcklet får vad han förtjärnar. Kram på dig <3

  Svara

 • Sarah

  |

  Vilken skit! Det finns säkert så många olika mer korrekta saker att skriva om det där men jag orkar inte. Så otroligt fult gjort av dom.

  Här kämpar du för rättvisa för både dig och andra som blir utsatta i ett ämne som är otroligt viktigt och dom väljer först att lyfta fram det och sen minimera det. Otroligt märkligt.

  Förstår inte alls heller vad det menas med att det är lagligt att skriva kommentarer, jag fattar inte ens vad det har med saken att göra? Saken är väl den att dom borde göra det olaglig för honom att höra av sig till dig genom vilken kanal som helst i form av ett kontaktförbud. Herregud.

  Jag vet inte, det här blev rörigt och dåligt skrivet men jag känner mig så arg!

  Hoppas verkligen på att dom tar upp det i HD och att du vinner. Så mycket hoppas jag det.

  Svara

 • Anna

  |

  så jävla segt att det inte verkar tas på allvar. vet inte vad jag kan säga för att hjälpa… skickar en cyberkram <3

  Svara

 • Daniela

  |

  Du är långt ifrån ensam Regina. Självklart kan man förstå att du känner så pågrund av allt detta, tror att vem som helst skulle göra det. Men vill ändå att du ska veta att du är så långt ifrån ensam du kan komma. Din familj och din pojkvän står förhoppningsvis på din sida och stöttar dig, antar att dom gör det – och så har du oss. Dina trogna bloggläsare, trots att du inte vet vilka dom flesta av oss är osv så finns vi här och stöttar dig också. Du är så bra, glöm inte bort det bara för det finns så mycket idioter i denna värld!
  Själv tycker jag att du är extremt inspirerande och rolig, kan sitta och gå igenom ditt arkiv från typ 2010 och skratta hur mycket som helst, du är för underbar! Du verkar verkligen vara en sådan jordnära person, och jag ser verkligen upp till dig!

  Kram på dig 🙂

  Svara

 • Astrid

  |

  Alltså fyfan vad trött jag blir. Det här är precis lika frustrerande som samtyckeslagsdebatten känner jag.Orkar inte att vidriga människor ska hålla på och bli friade i stort sett bara pga brister i lagarna. Usch. Hoppas verkligen att han och alla andra äckel som han där ute får vad de förtjänar till slut. Tycker du är fantastiskt stark som pratar om det här i alla fall, det behövs!

  Svara

 • Josefin

  |

  Usch, jag får ont i magen av det här. Kärlek till dig, var stark, vi är på din sida!

  Svara

 • sofia

  |

  Styrkekramar <3<3<3 Glöm inte att VI vet i alla fall vad som har hänt och att det är oacceptabelt. Dina läsare står alltid på din sida!

  Svara

 • Aliciaa

  |

  Detta gör mig så ledsen, fortsätt vara stark Regina! Vi läsare finns bakom dig och även om det känns helt ologiskt just nu så kommer det komma något positivt ur allt detta! Styrkekramar till dig.

  Svara

 • Robert

  |

  Jag förstår att det måste kännas tungt när de skriver så. Det kanske är som du säger att det handlar om objektivitet. 🙂

  Du har ju otroligt många läsare och väldigt många andra ”normalt” funtade människor på din sida iaf. 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Tråkigt, men jag hoppas att folk tycker att det är lika viktigt ändå och inte dömer pga. några ordval. Känn dig inte förlöjligad, ensam och maktlös för det är du inte 🙂 Kram!

  Svara

 • Sara

  |

  Förstår att det känns tungt. Det är så orättvist och fel att en annan människa kan bete sig som han har gjort, och det i slutändan bara är du som får lida för det.
  Jag förstår inte hur hovrätten kunde fatta det besult dom gjorde heller. Bara man läser hur många gånger han har kontaktat dig så förstår man ju att det är något som inte stämmer.

  Svara

 • Ami

  |

  Det här är verkligen inte okej! Fy, jag förstår att du känner dig kränkt. Att ändra ”förföljelse” till ”ovälkomna kommentarer” och ”tusentals” till ”ett stort antal” är tamejfan det fegaste jag sett på länge!
  Regina, du är inte ensam – jag är här i min fåtölj och läser din blogg och så gör många andra också ikväll, du är inte heller maktlös – ditt inlägg har gjort mig skitarg. Snart är vi tillräckligt många som är skitarga och då kanske det kan komma något bra ur det, som kanske lite gottgör att du har det så jobbigt nu.

  Kram!

  Svara

 • Frida

  |

  Usch, det förstår man! Omge dig med personer som kan ge dig maximalt med kärlek och kom ihåg att det är han som gör fel (som en argentinare i min närhet skulle säga: han är mästare på att vara mongo), inte du, oavsett!

  Svara

 • Annie

  |

  du har mitt fulla stöd och du kommer aldrig vara ensam! 🙂 <3

  Svara

 • Catrine

  |

  Villka svin att göra så! Känner för dig och jag önskar att jag kunde göra något för att hjälpa till! =(

  Svara

 • Victoria

  |

  Så typiskt att förminska och forma om till ”känner”, ”anser”, ”tycker”, har till stor del att göra med at du nu råkar var kvinna. Så uppenbart att det krävs en bättre insyn i hur sociala medier används och skärpta lagar kring de problem som uppstår. Väldigt tråkigt regina, måste kännas som att mattan dras bort under dina fötter! Fortsätt kämpa, gör det du är bäst på och skriv om det!!

  Svara

 • Sara

  |

  Men va?? Tror nog att de flesta håller med om att den första rubriken och ingressen var mer rättvisande för vad som hänt! Kramar till dig!!

  Svara

 • Catrine

  |

  Alltså nu blir jag bara mer och mer förbannad. Dom har juh inte bara ändrat rubrikerna utan klippt bort saker från både texten och ljud artikeln. Det dom har gjort är bara svinigt och fegt!

  Hoppas HD dömmer snubben som han förtjänar. Och ta inte åt dig av det här, vi alla här vet hur det ligger till i alla fall. Massa styrkekramar till dig <3<3

  Svara

  • Egoina

   |

   Har de klippt i ljudet också? Har inte lyssnat, vad har tagits bort? :/

   Svara

 • H.

  |

  Du har oss Regina! <3 Vi alla står bakom dig. Du gör skillnad, kram <3

  Svara

 • Sara

  |

  Huvva, vi (läsare) finns här för dig iaf!
  /Trogen läsare sen 4 år tillbaka :p

  Svara

 • Hanna

  |

  Finaste! Du är inte ensam, du har alla dina läsare som står på din sida och stöttar.

  Det har hänt & du har all rätt i världen att känna all smärta och sorg över vad som har hänt. Det är din smärta inte radions, låt inte deras texter få det att låta som att du skulle överreagerat, för vi alla vet att det inte är sant.

  Kämpa vidare, tillslut så kommer du vinna den här kampen! <3

  Svara

 • Elin

  |

  Fy vad trött man blir, att de inte bara kan skriva det från början då? Stora kramar! Du är den som minst förtjänar det här <3

  Svara

 • Linnea

  |

  Men nej nu får det fan vara nog. Det är inte okej att bagatellisera detta. Bara för att det sker på nätet och för att du är en offentlig person som i folks ögon ska tåla detta. Det räcker nu att du ska behöva ta denna skiten. Detta gör mig så upprörd. Vi får fan sätta ner foten nu och säga att det räcker! Tillsammans kan vi faktiskt göra skillnad. Vet inte ens om detta makar någon sence men jag blir trött på allt jävla näthat. Nu ska jag göra något åt detta! Puss

  Svara

 • Sandra

  |

  Styrkekramar! <3

  Svara

 • Kattis

  |

  Så respektlöst.
  Så tycker jag inte att man gör.
  Bara ändrar utan att ens prata med dig.
  Det är rent ut sagt kränkande.

  Svara

 • linda

  |

  Men hur faaa-an kan dom göra så? Media alltså… fega kräk. Kämpa vidare och försök att inte känna dig förminskad utav detta. Finns många som hejar på dig!

  Svara

 • Sara

  |

  Nä fy fan. Vad förminskande och förnedrande för dig. Jag blir bara helt matt. Okej, rent juridiskt har du kanske inte blivit ”förföljd” men i verkligheten har du blivit trakasserad. Är det så att trakasserierna inte räknas som förföljelse (eller ofredande) enligt lagen så är det lagen det är fel på. Journalister har ett mycket stort och viktigt ansvar att belysa när lagen inte räcker till och behöver ändras. De har inget objektivitetsansvar på det sätt som domstolen har. Och det är knappast så att de hänger ut den här otäcka snubben med namn och bild så de är knappast över gränsen där heller. Jag kan bara se en mening med att skriva om detta, och det är med vinkeln ”det finns en ny lag, ingen vet vad som gäller riktigt, men tydligen täcks inte dessa sjuka trakasserier av lagen så något är ju eller”, dvs vinklingen från början. Den nya vinklingen lägger ett så oerhört fokus på dig som person, det låter som att du är en ledsen liten bloggbrud och vill grina ut i radio. Sanningen är ju att åklagaren aldrig hade gått till åtal om hen inte hade trott att det skulle leda till fällande dom. Och rent OBJEKTIVT har du blivit utsatt för trakasserier. ARGH detta gör mig så arg. Vi vet vem som har rätt i alla fall <3

  Svara

 • Sara

  |

  Har nu mailat P4 om saken. De ska inte komma undan utan reaktioner. Uppmanar alla andra att göra samma sak!

  Svara

  • Egoina

   |

   Gulligt av dig! Är rätt nyfiken på deras svar.

   Svara

 • Sofie

  |

  Suck… Detta samhälle…

  Tänk vad många som håller dig om ryggen istället! Vi hejar på dig och hoppas att allt det här löser sig. Fattar att det måste kännas riktigt tufft! Jag tror på dig!

  Svara

 • Johanna

  |

  Blir själv arg, ledsen och besviken på detta…och då är det inte ens jag som är drabbad…tänk då hur du måste känna… Nej, asså, INTE okej!!!

  Med den ”nya” artikeln blev ju plötsligt ärendet något helt annat. SUCK på dem!!! Plötsligt vinklade de ju saken som att det är du som ställer till det för den där snubben och inte tvärt om. Asså åååhhh, idiotiskt!!!

  Kämpa vidare Regina!!! Det känns som att bloggvärlden på något sätt måste stå enad i sådana här frågor för att få till bättre lagar och bättre kunskap hos berörda yrkesgrupper för att få folk att förstå att det är precis lika illa att bete sig dåligt på nätet som IRL.

  Styrkekramar och pepp från Lund! <3

  Svara

 • Lina

  |

  Helt sjukt. Jag har mailat SR och författaren till artikeln och ifrågasatt deras ändringar. Som någon skrev ovan, jag uppmanar alla att göra detsamma och uppmärksamma SR på att detta inte är ok! Återkommer om de ger mig något svar.

  Svara

  • Linnea

   |

   Jag har också mailat nu!

   Har vänligt bett om att få en förklaring om varför de ändrade/var tvungna att ändra och även påtalat att du mår väldigt dåligt av detta och att det är dåligt att inte du fått veta att de skulle ändra.

   Tycker det är viktigt att de som mailar journalisten håller en vänlig och saklig ton! Även om vi såklart skall kräva klarhet i frågan!

   Svara

 • Dorothea

  |

  Så som jag har förstått det är det väl medias uppgift att granska politiken och därmed även lagen. När det då finns en otillräcklig lag som till exempel stalking-lagen som kan fria någon som uppenbarligen har trakasserat inte bara Regina utan ett flertal personer så borde väl media ta upp lagens brister istället för att gömma sig bakom ”objektivitet”. Det är självklart att de inte ska kränka hans rättigheter och att de har ett ansvar att nämna att han har friats och därmed i lagens ögon inte anses ha begått ett brott men det borde vara lika självklart att de ska skriva hur det faktiskt har gått till. Det finns ju ganska självklara bevis att han faktiskt har trakasserat dig, OBJEKTIVA bevis som borde tas upp i artikeln. Sen att de klipper bort att han har hotat ditt liv och kallat dig för hora är ju bara löjligt. Inslaget förlöjligar dig och alla andra som har blivit utsatta för trakasserier på nätet. Fy skäms på dem som klippt bort och ändrat inslaget!
  Stå på dig, Regina! Kram!

  Svara

 • Anders

  |

  Den första rubriken var ett pressetiskt haveri. Av det jag läst tvivlar jag inte på att du faktiskt är förföljd, men det är inte bevisat i domstol. Alltså kan inte SR, som i den ursprungliga rubriken, hävda att det rör sig om förföljelse eftersom olaga förföljelse är ett brott. För att SR ska kunna påstå något sådant krävs i så fall att de gjort en egen granskning som faktiskt visar att det handlar om olaga förföljelse, och här har de väl i bästa fall skummat domskälen och har därmed ingen täckning för sådana påståenden.

  Därför handlar det inte om att förminska dig genom att presentera din berättelse genom verbformer som anser och känner. Den ursprungliga rubriken tog ställning genom att säga att det – trots domen – handlade om förföljelse. Det kan inte SR eller andra medier som strävar efter opartiskhet göra.

  Med det sagt hoppas jag att HD tar upp målet, även om sannolikheten är liten. Jag är en av många som gärna donerar några hundralappar för att täcka rättegångskostnaderna om du skulle förlora. Måste också säga att jag är imponerad över hur klokt du hanterat detta och valt att inte hänga ut honom. Juridiken är tyvärr långt ifrån perfekt, och en uthängning hade inneburit en rätt stor risk att du skulle kunna fällas för förtal.

  Världen är både rutten och orättvis ibland. Men du har tusentals läsare som backar upp dig – medan han sitter hemma på kammaren och hatar och hotar. Det finns bara en förlorare här och det är verkligen inte du.

  Svara

  • Svorskan

   |

   Vad korrekt (blev nästan lite irriterad där), vettigt (började förstå att du tänkte vara snäll 😉 ) och otroligt fint skrivit. Du gjorde mig tårögd här jag sitter och jag håller med dig till 100%.

   Men jag vill gärna tillägga att jag väljer att tro så pass gott om journalisten att om hon hade insett hur jobbigt detta är för Regina hade hon förvarnat om ändringarna i artikeln. Med andra ord så skriver hon om något hon inte förstår sig på. Och visst – det är inte journalistens jobb att informera om ändringar så där – men å andra sidan slutar jag aldrig att tycka att vi alla borde vara medmänniskor – på fritiden och på jobb.

   Svara

  • Sara

   |

   Absolut, problemet med den första formulerinten är att begreppet ”förföljelse” signalerar att Regina har blivit utsatt för brottet olaga förföljelse. Den rubriken är problematisk när mannen är frikänd och det var bra att den ändrades. Däremot ändrades lite för mycket i artikeln, och antagligen lite för snabbt, då den helt plötsligt fått en annan vinkel. De hade gott kunnat skriva ”flera tusen kommentarer”. Kommentarerna finns ju. Som jag har förstått det var frågan i målet inte huruvida det fanns bevis nog för att fälla mannen, utan frågan var om beteendet var olagligt över huvud taget (nu har jag inte läst domen, så kan förstås ha uppåt väggarna fel). Vad som omfattas av domen, vad som är okej beteende, och vad som bör omfattas av framtida lagstiftning måste diskuteras och det är inte partiskt att diskutera den saken (så länge det inte blir fråga om uthängning och därmed förtal förstås, men det har ju aldrig varit aktuellt). Samma sak med diskussionen om samtycke vid våldtäkt, diskussionen måste ta avstamp i de domar som finns och de tillfällen då hela samhällets rättspatos vrålar ”detta är fel!”. Jag får hjärnblödning av formuleringen ”hon anser att hon blivit trakasserad….men hovrätten friade”. Nej hon anser ingenting, hon HAR blivit trakasserad men trakasserierna omfattas inte av lagen. ”Hon har blivit utsatt för xx…..mannen åtalades men friades pga…” hade fungerat. Tycker jag iaf 🙂

   Svara

  • belle

   |

   Jag förstår definitivt objektiviteten… å andra sidan ser jag många artiklar där man skriver om personers berättelser ang. diverse brott eller liknande som de blivit utsatta för, men sedan kanske blivit försummande av någon instans/myndighet eller att gärningsmannen/kvinnan gått fri. Då är inte den skildringen så hårt objektifierad som SR verkar ha gjort med Reginas inslag. Man berättar en persons historia. I detta fallet Reginas. Och som andra sagt så är ju mannen inte uthängd med bild eller namn eller beskrivning, så gäller det även då?
   Menar inte att SR gjort fel per se, men något känns off med hur de ändrade framställningen. Kanske att de då skulle hört av sig till Regina först, som andra föreslagit.
   Förlåt för förmodade dåliga formuleringar. Måste sova big time.
   God natt!
   Och just det, stå på dig egoina, och överklaga.Fortsätt vara stark och ta inte åt dig. Skänker också gärna en peng om HD väljer att ta upp fallet och du skulle förlora.

   Svara

 • Martina

  |

  Du är inte ensam! Du ger massor av utsatta människor mod att stå upp för sig själva. Vi tar dig på allvar.

  Svara

 • Malin

  |

  Det är ju bara så himla vidrigt gjort! Man känner sig verkligen maktlös. Vill så gärna hjälpa till men vet inte ens hur.. Blir så frustrerad att de inte verkar ta detta på allvar. Du har i alla fall stöd från alla oss läsare, ensam är du inte! <3

  Svara

 • Sofia

  |

  Fortsätt kämpa Regina! Den där journalisten verkar tydligen inte riktigt förstått vad det är du gått igenom. Kände det genom hela artikeln. Den var inte speciellt välskriven.

  Kanske teama upp med andra offentliga personer som varit med om samma sak och försöka få bättre uppmärksamhet på det sättet? Det är ju uppenbarligen ett problem som drabbat många där ute, men ändå bagatelliseras det som sagt.

  Svara

 • Matilda

  |

  Hej Egoina! Kände att jag bara var tvungen att berätta detta för dig eftersom jag följt dig genom din cellförändringshistoria. Jag fick idag ett samtal från gyn (har varit och gjort biopsi och koloskopi) och hjärtat stannade för jag tänkte att om dom RINGER så är det allvarligt. Du skulle bara veta hur LÄTTAD jag blir när hon säger att proverna inte visade något virus, dock var cellprovet positivt igen på grund av SVAMP! Jag har aldrig varit så glad över en svampinfektion, haha!
  Kärlek till dig och tack för att du skrivit om dina cellförändringar och hur viktigt det är att gå att testa sig <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad skönt!! Glad för din skull 🙂

   Svara

 • vanessa

  |

  Svara

 • Fredrik

  |

  Du har tusentals av oss som backar upp dig i hela denna skiten, du är inte ensam, så känn dig inte ensam. Vi går igenom det här tillsammans fina du!

  Förstår inte vad felet är på den där skitfan..

  Svara

 • Amanda (Relationsrummet)

  |

  Åh jag förstår att det känns jobbigt och förminskande att de gjort sådär. MEN den första texten är ett regelbrott mot publicistiska regler och hade det gått till granskningsnämnden hade det förmodligen blivit fällda för den och fått böta mycket pengar. Är man inte dömd ska man anses som oskyldig. En journalist får inte lov att bedöma huruvida någon är skyldig eller ej, det är endast domstolens beslut och en subjektiv åsikt ska inte uttryckas i sådana här fall då media ska vara opartiska, speciellt viktigt då det handlar om public service. Jag skriver inte detta för att vara nedlåtande mot dig, för jag förstår hur du känner. Jag skriver det för att du ska se att det ABSOLUT INTE är personligt. Det handlar inte om att journalisten inte förstår vad du gått igenom eller att hen försöker förminska din upplevelse, det handlar om regler. Ibland blir det på detta vis. Jag hoppas att HD dömer ut honom rejält och att han får sitt straff, för det du gått igenom ska ingen behöva gå igenom. Puss och kram!

  Svara

 • Astrid-tecknare

  |

  Otroligt klantigt av journalisten. Jag tycker att båda rubrikerna var dåligt utförda.
  Först regelbrott gällande public service, sedan skrivs en på näsan och det hela framstår som banalt.

  Jag hoppas det löser sig för dig och att kioskmongot som trakasserar dig lägger av.

  Svara

 • Karina

  |

  Åå kämpa kära du! <3!! Du är bäst!

  Svara

 • a.

  |

  Vi är alla bakom dig och stöttar dig! Du är bäst!

  Svara

 • Linda

  |

  En pinsamt sen kommentar men jag vill ändock visa mitt stöd, Egoina. Du har fått många kloka tankar och information här ovan och jag hoppas att du, någonstans på vägen kan gå stärkt ur det här. Kämpa på, låt honom inte ta mer plats, precis som någon annan skrev så är det han som är förloraren av stora mått. Aldrig någonsin du.

  /Linda

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv