Inslag #1

Idag sänds två inslag i P4 Malmöhus. Ett kortare på morgonen och det som är lite längre kommer att sändas i eftermiddag. HÄR kan ni lyssna på det första och läsa artikeln.

 

hh

0

Trackback from your site.

Comments (34)

 • Cecilia Rodin

  |

  Åh vilka idioter det finns. Stå på dig Egoina, hoppas verkligen att HD tar upp ditt fall för detta måste tas upp dels för din skull men även för framtida fall! Älskar att läsa din blogg och kikar in några gånger per dag! Heja dig!

  Reply

 • Anonym

  |

  Gud vad annorlunda du låter! Jag trodde verkligen inte att din röst lät sådär! Ta det som en komplimang haha.

  Reply

  • Egoina

   |

   Hur trodde du att jag skulle låta? haha!

   Reply

   • Anonym

    |

    Haha jag bor inte i skåne så hade helt glömt bort att folk där har en annan dialekt. Men du lät himla söt haha

    Reply

 • Jennie

  |

  Suck blir bara så trött på att du är tvungen att stå ut med den här idioten. Otroligt att inte förföljelselagstiftningen är starkare än den är idag, att han måste vara uttryckligen hotfull för att det ska vara olagligt. Nu har det ju ändå gått så långt att bara han skriver “hej” så kryper det antagligen kalla kårar längs ryggen på dig. Det där med att vara hotfull är ju högst tvetydigt då kan jag känna. Skulle en vilt främmande människa börja skriva till mig 10 gånger dagligen, oberoende av vad hen skrev, trevliga eller otrevliga saker, så skulle jag ju ändå tycka det var obehagligt. Lagen borde verkligen formuleras bättre där…

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag håller med! Var går gränsen liksom? Hade en människa kommit fram till mig utomhus och pratat/tagit kontakt gång på gång när jag inte ville det hade det inte varit lagligt. Men flera tusentals grr på nätet är okej, fast att personen vet att jag inte vill? Att kommentera ska vara lagligt, men att totalt spamma någon som inte vill borde inte vara det. Det är också skillnad på att kommentera mina inlägg och att vara besatt av mig som person. Jag har många läsare som återkommer och kommentarer ofta, även folk som hatar mig, men det har ALDRIG varit på denna nivån. Det behövs en tydligare gränsdragning. Och även om han numera “inte går över gränsen” (alltså hotar) så är fortfarande kommentarer i stil med “I win you lose” kränkande. Och precis som du säger så krävs det endast ett “hej” från honom nu för att det ska kännas obehagligt. Förstår inte hur hovrätten resonerar..

   Reply

 • Fanny

  |

  Vad är poängen med den där stalkinglagen när det ändå är helt lagligt att spamma någon med tusentals kommentarer och sms?! Vad arg jag blir.

  Reply

 • Robert

  |

  Jag har lyssnat. 😛

  Reply

 • Sanna

  |

  Ge inte upp! <3

  Reply

 • hej

  |

  vilken mysig dialekt du har!!! helt underbar ju

  och jättestarkt jobbat med hela den här historian, hoppas verkligen det lungnar ner sig asap <3

  Reply

 • Amanda

  |

  Alltså vadå “inte begår brott så länge han inte är kränkande eller hotfull”? Är det inte jävligt kränkande och hotfullt att kommentera konstant? Att säga att han ska hälsa på dig(har för mig att du pratat om det)? Eller ska man göra som man alltid blir tillsagd som tjej, ta det som en komplimang?

  Nä fyfan va trött jag är på att endast “Jag ska döda dig” räknas som hot när det gäller “vanliga” människor, men får en politiker lite mothugg så är det helt plötsligt världens värsta grej.

  Det är så jäkla härligt att du står på dig och så jäkla härligt att se P4 uppmärksamma det här. Förändring måste ju börja någonstans, jag hoppas att det är det vi kommer att få se nu.

  Reply

 • My

  |

  Det är ju bedrövligt att vi i Sverige har en så svag lagstiftning. Brott av det här slaget borde tas på större allvar och lagstiftningen torde skärpas. Hoppas verkligen att de tar upp ditt mål i HD och att domen sedan kan fungera vägledande.

  Håller tummar och tår för att HD tar upp ditt mål!

  Tack för en superbra blogg 🙂

  Reply

 • Cathrine

  |

  Har också lyssnat nu! Jag tycker att det är så himla bra att du går ut med det här och är öppen med det! Jag förstår att man inte vill ge personen vatten på sin kvarn, men samtidigt tror jag att det är bra att sätta ner foten och visa att det inte är okej. När du dessutom får sånt stöd som du får runtom cyberspace och IRL så tänker jag att det kanske kan skicka signaler till puckot. Och så tycker jag att det är hur bra som helst att du vägrar gå ut med namn och andra uppgifter om honom. Att svara med det myntet skulle bara leda till negativitet, och sänka dig till en nivå du inte vill vara på.

  Och till du som stalkar: Ditt jäkla purjo. Fatta att hon inte är intresserad, gå vidare med ditt liv och skapa en bättre värld för oss alla. As.

  Reply

 • Jessika

  |

  Pratar du skånska? Eller är hag knäpp o huvudet som aldrig förstår det haha? 🙂

  Reply

  • Jessika

   |

   Eller är jag knäpp i huvudet som inte förstått det*

   Den där meningen blev lite konstig 🙂

   Reply

  • Egoina

   |

   Nejdå, du är inte knäpp. Men jag bor ju i Skåne 😉

   Reply

   • Robert

    |

    Var ligger det? 😉

    Reply

 • Emma

  |

  Men Gud vilket creep. Det måste ju vara något uppenbart fel på honom – en normalt funtad person fattar ju att man inte håller på sådär. Stå på dig

  Reply

 • l.p

  |

  Hej egoina!

  Jag pratar av erfarenhet när jag säger att han njuter av att du pratar om honom och lyfter fram honom i media..

  De kvittar om du talar om honom på ett negativt sätt, sålänge du talar om honom, lägger ner energi på.honom, kommer han att tolka det som att du är intresserad av honom.

  Han kommer att tolka att det här är ditt sätt att visa kärlek på..

  Han är en människa som inte är frisk. Och en sådan person kan du inte nå ut till överhuvudtaget. Han är så besatt av dig; att varje lilla reaktion från dig ger honom tillfredställelse.

  Ett tips, som hjälpt mig ur en liknanade situation..

  Ignorera totalt. Förr eller senare ger han upp!

  Kram

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag har ignorerat och inte gett honom någon som helst uppmärksamhet i FEM ÅR. Hur länge till tycker du att jag ska behöva vänta? Ska jag bara acceptera att ha det såhär? Bara ignorera hela livet medan han fortsätter och fortsätter? Jag vet inte vad jag ska göra och att nå ut till media är mitt sista desperata försök till att bli fri från den här människan.

   Reply

   • P

    |

    Regina ska inte behöva ta hänsyn till hur den sjuka människan fungerar, så att HAN inte ska fortsätta trakassera henne.

    Reply

 • Josefin

  |

  Jag hejar på dig så mycket!!! Det här är så fel och det är inte klokt att du inte får den rättsliga hjälpen du behöver! Det gör mig så förbannad. Jag hoppas verkligen du kan få ett slut på detta och att det blir en förändring i Sverige så detta inte ska kunna hända mer. Du är fantastisk som står på dig! Heja heja dig!! <3 Kram!!

  Reply

 • Hanna

  |

  Fyfan! Blir så himla arg….

  Reply

 • Gabriella

  |

  Vilken tid sändes det? Kan man lyssna på hela inslaget såhär i efterhand även om man inte bor i skåne? 🙂

  Reply

 • Andrea

  |

  Jag är inte den som brukar kommentera ofta, men jag blev träffad efter det långa inlägget “Ska jag överklaga till Högsta Domstolen”. Fan klart du ska! Även fast saker och ting inte leder dit du vill, så är det liksom det sista du kan liksom göra. Jag tycker det är ett jättebra initiativ att ta upp det offentligt i media, och jag hoppas att rättsväsendet ändrar sig och tar detta problem mer seriöst. Blondinbella har ju t.e.x också blivit kränkt och stalkad.
  http://blondinbella.se/2013/02/min-story-nathatet/
  http://blondinbella.se/2011/09/ny-stalker-lag-den-1-oktober/
  http://blondinbella.se/2012/10/dodshoten/

  Jag tycker bara det är en jäkla bullshit att liksom “vemsomhelst kan ha skrivit smsen” och att det är svårt att bevisa att det är just den personen. Ja sure, teoretiskt sett är det väl så, men rent förnuftigt sett så är det ganska troligt att det är en och samma person som skickat dussintals sms från samma telefon och inte någon vän som lånat en annan väns telefon, tex. Samma sak med datorer m.m Sen tycker jag det är dåligt att de inte tar stalking på allvar riktigt om det inte är hot inblandat. Jag menar, räcker inte det att det bara är besvärande och obehagligt?
  Om pengar är ett problem, så kan du räkna med att vi, dina läsare, i alla fall en stor del av oss, ställer upp med att samla in pengar till rättegången.

  Och även fast sannolikheten är liten, så ska du ge dig fan på att det ska bli en rättegång! Gör en namnlista där folk skriver under på att vi vill ta detta vidare! Och lämna det till rätten. Tingsrätten hade ju dömt honom, ska han komma så lätt undan genom att bara överklaga till hovrätten? Det är inte ditt fel att du fick en dum åklagare som inte fattar vad bloggar är, sjukt irriterande att ha någon som försvarar en som inte är insatt.

  Jag tycker att du ska göra en stor grej av det hela. Starta en grupp med andra stora bloggar som t.e.x med Blondinbella, Kenza mfl. som har blivit utsatta för samma sak och dra hjälp av media och få en ändring på dessa lagar. Man ska inte få bli behandlad hursomhelst. Sen tycker jag att du bör hänga ut honom. Vadå det är väl inget fel att berätta vem det är för alla, det är inte “OLAGLIGT”, eller? Jag menar kan han hålla på och trakassera med hundratusentals kommentarer i fem år, så kan ju alla dina 160000 läsare skicka sms till han varje dag, det blir ju fan trevligt!

  Det enda du behöver är liksom upprättelse att det han gör är fel, och bara få nytt kontaktförbud och bara vara ifred från såna människor. Det viktigaste är ju inte att vinna ett rättsfall eller få skadestånd, även fast det vore himla bra och egentligen så självklart att du har rätt i den frågan.

  Fortsätt driva denna fråga och stå på dig. Du är modig som tar upp detta och står ut med det här så länge. Bäst är du! KRAM

  Reply

 • Bettina

  |

  Hej! Jag tycker att det är jättebra att du uppmärksammar sånt i bloggvärlden. Om stalkers.
  då kanske stalkers blir mer bortskrämda?
  äh jag vet inte men det är viktigt att vi får bort det så kända bloggare kan… blogga och leva ett normalt liv utan att bli förfölja!
  hemsk. Du är stark!!!

  Kram

  Reply

 • Sarah

  |

  Det är starkt och BRA av dig att prata om det här! Internetstalking och -trakasserier förekommer tyvärr frekvent, åtminstone nämns det allt mer, men lagstiftningen ligger efter. Praxis behövs verkligen i området! Då kanske riksdagen får upp ögonen för problematiken och omfattningen av förekomsten av liknande händelser och skapar en lagstiftning som faktiskt fungerar och där den tilltalade inte frikänns på grund av tolkningssvårigheter gällande ordval i lagen.

  Även om HD inte beviljar prövningstillstånd har ditt fall ändå bidragit med att det ännu en gång har kommit upp på tapeten – vilket bidrar till chansen att någonting görs snarare än senare så att säga.

  Kram på dig!

  Reply

 • Isa

  |

  Jag måste säga att jag är i chock, på riktigt. Under de år jag läst din blogg har det av någon anledning aldrig slagit mig att du faktiskt skulle prata skånska! Eftersom du är norsk föll din dialekt i mitt huvud någonstans i mitten, ungefär Göteborg. Och detta har inget att göra med att jag är från Göteborg, tror jag. Dessutom var din röst i ett helt annat tonläge, man föreställer sig ju hur en person låter (eller ja, jag gör tydligen det..) och detta var verkligen långt ifrån! Dock inte menat som en diss någonstans, du låter väldigt gullig! Mvh Djupt Chockat Fan

  Reply

  • Isa

   |

   Ps. Du är grym och jag stöttar dig 100% i jakten på denna idiot! Grymt inslag! Haha sorry.

   Reply

  • Egoina

   |

   Haha, du är inte ensam 😉

   Reply

Leave a comment

Arkiv