Recept: Limecheesecake med jordgubb

Vi gjorde cheesecake igår och på begäran kommer receptet här:

 
75 g smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 lime
4 gelatinblad
12 st digestivekex
2 dl lätt creme fraiche
400 gr färskost (t.ex. Philadelphia)
 
Garnering:
2 msk strösocker
4 msk vatten
10 st finhackade jordgubbar
1-2 st gelatinblad
 
 

Gör såhär:

1) Krossa kexen och smält smöret. Blanda samman och tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant. Ställ in i kylen.

2) Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda äggulor, creme fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.

3) Värm limesaften och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Låt svalna och häll sakta ner i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten försiktigt. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Låt stå i kylen minst en timme.

4) Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten. Finhacka jordgubbarna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Blanda ner jordgubbarna i kastrullen och låt svalna. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.

5) Ta loss kakan från formen. Ät. Njut.

 

20140418-203519.jpg

0

Trackback from your site.

Comments (9)

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😀

    Reply

  • minna

    |

    hur stor form i diameter? mvh hon som alltid misslyckas med kakor om hon inte får extremt klara instruktioner 😉

    Reply

  • Linda

    |

    De receptet måste jag testa! Ser jättegott ut! 🙂

    Reply

  • Cecilia

    |

    Hej! Det riktigt smaskens ut! När man ska smälta gelatinblad i limejuice, är det då saften från de två limearna som man haft bort skalet på?

    Reply

Leave a comment

Arkiv