Follow my blog with Bloglovin

Ska jag överklaga till Högsta domstolen?

Denna dag har varit riktigt dålig. Jag är så ledsen och arg. Jag har inte orkat berättat detta för er ännu, men som ni kanske minns så överklagade min stalker tingsrättens dom och ärendet gick till hovrätten. Hovrätten ändrade tingsrättens dom och ogillade åtalet olaga förföljelse samt mitt skadeståndsyrkande. Ja, alltså. Jag vet inte var jag ska börja. Från att ha haft på papper att jag blivit kränkt och förföljd samt ett skadestånd på 15.000 kronor står jag här nu igen. Det känns som att ingen tar mig på allvar och jag känner mig så fruktansvärt maktlös.

Jag måste nu välja om jag ska överklaga till Högsta domstolen eller inte. Chansen att mitt fall tas upp i Högsta domstolen är nästan obefintlig, men om det gör det och jag sedan skulle förlora (alltså att de håller med hovrättens beslut) måste jag själv stå för kostnaderna för förhandlingarna. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag behöver er hjälp.

På ett sätt känns det hopplöst. För jag upplevde att rättegången inte alls gick rätt till. Min åklagare hade verkligen inte koll på läget, det kändes som att han läste som ur ett manus när han tittade på sina papper och jag frågar mig om han ens visste vad en blogg är, vad kommentarer på en blogg är osv. Jag fick också detta bekräftat i efterhand. Min egentliga åklagare som hade varit med på utredningen sedan start kunde inte komma och då fick istället denna kille hoppa in. Detta ledde till att han inte alls var lika vass som jag tycker att han borde varit. När min stalker totalnekade till allt trots uppenbara bevis sa åklagaren liksom ingenting. Åklagaren var inte alls insatt. Min stalker lyckades neka till det mesta och tingsrätten dömde endast att han skickat 31 sms och 286 kommentarer. Detta är bara en liten liten bråkdel av vad han faktiskt har skickat. Det handlar alltså egentligen om flera tusentals. Tingsrätten dömde ändå till olaga förföljelse och skadestånd, så trots den dåliga rättegången kändes det bra till slut.

Men sen överklagade stalkern och hovrätten ändrade domen. När man överklagar och ärendet går vidare så gör man inte om rättegången, utan hovrätten tittade på några delar inspelat material. Jag tänker att det kanske inte räckte till? Var man på plats kunde man nämligen verkligen se att han ljög. Eftersom hovrätten dömde så annorlunda än vad tingsrätten gjorde är jag rädd att samma sak kommer att hända igen då det fortfarande är samma material. Och jag har verkligen inte råd att förlora det här, det kan handla om väldigt mycket pengar. Dessutom hade jag inte klarat av det psykiskt.

Men det känns så fruktansvärt att han ska få ”rätt”. Den här människan har varit efter mig i över fem år (ni kan läsa ett gammalt blogginlägg om detta från 2011 HÄR) och han har fortfarande inte slutat! Han kontaktar mig fortfarande några gånger i månaden, även efter rättegången. Han har gjort mig så mycket ont. Han har skrivit rykten om mig på Flashback, bombat min telefon och blogg, gjort mig rädd för att gå utanför dörren och jag fick till och med säga upp mig på ett redaktörsjobb på grund av honom eftersom han spammade mina artiklar. Han är anledningen till att jag började godkänna kommentarer här på bloggen. När det var som värst skickade han hundratals om dagen. När han började hålla på sa jag till både på mejl och via sms att jag inte ville att han skulle kontakta mig och att han skulle lämna mig ifred. Efter det har jag inte svarat honom EN ENDA GÅNG för att jag hoppades på att han skulle tröttna när han inte fick någon respons, jag har inte heller godkänt hans kommentarer. Men han har inte tröttnat. Det har gått flera år och han har inte tröttnat.

Jag anmälde honom första gången 2010 och sedan några gånger efter det, men varje gång lades det ner, så jag gav upp till slut. Men en dag för cirka ett och ett halvt år sedan fick jag ett konstigt sms. ”Hej! Ditt nummer har kommit upp i en utredning. Vill du vara vänlig och kontakta mig. /Polis Blabla i Göteborg”. Jag blev genast livrädd och tänkte att det var stalkern som försökte lura mig till att få kontakt. Tidigare har han nämligen gjort saker som att erbjuda mig tiotusen kronor för en fika och skaffat nya mobilnummer där han har låtsas vara min vän Jacob. Det skulle bara saknas att han låtsas vara polis också. Så jag litade inte på det och ringde istället till polisens växelnummer och frågade efter människan som skickat smset. Till min förvåning så fanns polisen! Jag fick prata med den här polisen och han berättade att en kvinna anmält en man för ofredande i Göteborg och när de beslagtagit mannens telefon hade de hittat mitt nummer sparat i telefonen med prefixet #31#. De hittade även min adress i telefonen och bilder på mig. De tyckte att det var konstigt och kollade upp mig och efter mycket om och men fick de fram mitt register och såg att jag anmält någon för ofredande. De förstod då att det kunde röra sig om samma person, vilket det också var. Det är alltså inte bara jag som varit utsatt för denna person utan minst två andra tjejer.

Som sagt är det inte alls säkert att Högsta domstolen tar upp mitt fall. Det skulle vara om de anser att det är ett prejudikat. Eftersom det finns så lite riktlinjer om just förföljelse på nätet kanske mitt fall skulle kunna vara material för framtida bedömning. För liksom, hur mycket ska man behöva ta? Varför räknas inte det här som förföljelse? Är det för att det är på Internet? Är det för att det är svårt att bevisa? Är det för att jag är kvinna? Är det för att jag är känd? Var går gränsen för vad som är okej beteende på nätet?

Är det meningen att jag ska behöva acceptera det här? Ska jag vara livrädd varje gång någon tittar på mig lite extra när jag är utomhus?  Ska jag frysa till is när det knackar på dörren och jag inte vet vem det är? Ska jag få ont i magen när det ringer från skyddat nummer?

Hur hade ni gjort? Överklagat och hoppats på att Högsta domstolen tar upp fallet med risken att behöva betala en hel massa pengar? Eller försökt lägga ner hela grejen trots att den här personen tror att han kan bete sig sig hur han vill och säkerligen är efter andra tjejer också?

Vad ska jag göra?

 

Jag avslutar med hans senaste skickade kommentar (med en av hans 20-tals nicknames):

Skarmavbild 2014-04-15 kl. 00.12.44

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (254)

 • Nellie

  |

  Fyfan vad jobbigt allting,om jag hade haft pengar till det hade jag nog drivit det vidare men om man då förlorar så kommer man må hur dåligt som helst och ha förlorat massa pengar. Lyssna på din magkänsla och tänk efter vad som är bäst för dig kram!

  Svara

 • Sandra Michaela

  |

  Du ska inte behöva acceptera det där!!
  Pepp till dig <3

  Svara

 • L

  |

  Alltså fytusan vad läskigt! Jag tycker definitivt att du ska gå vidare till högsta domstolen med detta fallet, denna gång nämna att han har stalkat två andra tjejer osv.

  Om de inte fattar någonting då så vet jag seriöst inte…
  Och försök att inte tänka så jättemycket på pengarna, pengar kommer och går. Jag tror hellre jag hade velat betala de där pengarna än att behöva genomlida all den här rädslan, i över 5 år!!

  Glöm inte att pengar kommer och går, hela tiden. Matriella saker, eller pengar i det här fallet aldrig är viktigare än dina känslor/säkerhet. Vi står bakom dig, Regina! 🙂

  Svara

 • Kat

  |

  Jäklar. Nu vill jag skriva ner mina råd men befarar att det kmr bli långt och ta tid. Damn you Uni som inte tar hänsyn till nattmänniskor. Återkommer nog imorgon! Hoppas du får dig en godnattssömn trots omständigheterna 🙂

  Svara

 • Mickys

  |

  Du har gjort rätt hela vägen och tyvärr är inte vårt rättssystem vad det borde, hade jag varit utsatt för samma sak så hade jag gått till högsta domstolen om jag hade haft pengar till de, men så vet jag hur otroligt mycket energi det krävs av en när man gjort anmälan o varit på rättegång, man är slutkörd.
  Risken finns att du får betala en massa pengar , men då har du också gjort allt du kan för din egen skull, men det ska vara värt de för dig, vinner du så blir du förhoppningsvis av med kräket för all tid o evighet.

  Med allt detta babbel ville jag egentligen bara säga: gör det som känns absolut mest rätt för dig!

  Lycka till med hur du än gör:)
  Kram

  Svara

 • ruth

  |

  Jag blir så ledsen när jag läser denna text. Ledsen för samhället vi lever i, ledsen för världen vi lever i och framförallt ledsen över att du ens går i tankarna om att acceptera detta. Regina, jag talar nog inte för mig själv när jag säger att vi står bakom dig och stöttar dig genom detta. Självklart gör du precis som du vill, men jag tycker verkligen att du ska överklaga. Visa idioterna där ute. Ge inte upp. Du har fler personer bakom din rygg som stöttepelare än vad du har folk framför som försöker trycka dit dig. Du är omtyckt av så många, och vi finns här (oavsett vad du väljer).
  Antar att du ska lyssna till ditt hjärta och prata ut med din mamma om vad hon anser att du ska göra, mammor brukar vara kloka i livsråd.
  Ja, Regina, jag hoppas att allting kommer lösa sig för dig tillslut. Du är värd så mycket mer än att känna dig rädd varje gång någon knackar på din dörr oanmäld. Verkligen! Kämpa på syster. Massa styrkekramar till dig ♥

  Svara

 • Maja

  |

  <3 Vad gäller för överklagan nu då, blir det ännu en rättegång eller spelas samma inspelning upp igen?
  Vad händer om du inte överklagar och han fortsätter att höra av sig? Kan du anmäla igen?
  Det känns svårt att be dig lägga ner fallet, så jag vill ju be dig göra det motsatta. Skulle det bli rättegångskostnader kan vi läsare kanske fixa en insamling. Tror många skulle bidra för att sprida hur lagstiftningen brister. Ingen ska behöva vara rädd!

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är samma material i så fall, alltså inspelning. <3

   Svara

   • Sofia

    |

    Jag skulle verkligen vilja bidra med lite pengar till det! Jag tror att många andra också skulle vilja det 🙂 <3

    Svara

    • Emelie Ohlsson

     |

     Precis min tanke! Jag tycker du ska överklaga, och så kör vi igång en insamling om du skulle behöva betala, jag är övertygad om att alla skulle vilja hjälpa till på något sätt. Stor peppkram <3

     Svara

     • pernillz

      |

      Självklart vill vi hjälpa till!! Vi står bakom dig och hjälper så mycket vi kan, och kör igång en insamling! Du ska inte nöja dig med detta. Jag vet att detta är otroligt jobbigt men vi gör det med dig! Inga fler ska behöva bli ofredade av honom, ingen ska vara rädd för att gå hemifrån. Kärlek ♥♥♥

     • Carro

      |

      En insamling för att hjälpa till låter hur bra som helst! Jag blir så arg och ledsen över hur världen fungerar ibland, och känner att det är jätteviltigt att du får slåss för din sak så länge du kan. Ingen ska behöva ta skit helt enkelt. Du har mitt fulla stöd, och jag hoppas du orkar kämpa vidare med det här. Pengar är verkligen det minst viktiga här, du är värd så otroligt mycket mer. Stor kram till dig!

     • Rebecka

      |

      Kommer definitivt hjälpa med insamling, och jag tror vi är många som vill hjälpa till. En kan inte göra allt, men alla kan vi göra något!
      Ingen ska behöva gå genom det här eller acceptera att en stalker får bete sig såhär. Som en tidigare skrev så är pengar materiella ting som kommer och går. Men en chans att ev. få sätta dit din stalker är här och nu. Hur det än går med fallet så har du markerat för hovrätten och högsta domstolen att sådant här beteende inte är okej. Någonstans vill jag tänka att ju fler de ser som anmäler/överklagar, ju mer kommer de ta sådana här fall mer seriöst i framtiden.
      Jag hoppas verkligen att rättvisa segrar för dig och jag kommer stötta dig vilket val du än gör! Kram

     • Nina

      |

      vi alla står vid din sida oavsett hur du gör och jag kommer definitivt också hjälpa till med insamling om det skulle behövas!

      Som någon annan skrev, prata om detta med din mamma och andra i din närhet och fråga om råd. Kom ihåg att du inte är ensam, vi finns här för dig!
      Många kramar till dig

    • Emma

     |

     Absolut, starta en insamling och jag bidra, han ska åka fast!!!

     Svara

    • Bella

     |

     Jag skulle också ställa upp. Starta ett konto för insamling 🙂

     Svara

   • Mimmi

    |

    Jag hade gärna också hjälp till om det var någon form av insamling, såhär ska det inte behöva vara. Får ont i magen av detta. <3
    Styrkekramar till dig!

    Svara

  • Matilda

   |

   Insamling låter som en bra idé tycker jag!

   Svara

  • Victoria

   |

   Tänkte med gå i. Och kommentera om en insamling för omkostnaderna!
   Många bäckar små osv.
   Du kan ju starta en insamling redan innan så kanske det känns lite tryggare, får du sedan rätt i domstolen så skänker du pengarna vidare till någon bra organisation 🙂
   Vore ju bra om han blev dömd!! Så både du och andra slipper ha honom efter er..

   Kram och tack för en bra blogg!

   Svara

  • Sofie

   |

   Jag skulle ta det vidare. All energi som du kommer behöva lägga ner på att ta ärendet till hösta domstol, är bara en liten bråkdel av energin som går till att alltid vara rädd. Det kommer förmodligen vara jobbigt, men kom ihåg att du har så många som älskar dig och som kommer finnas där när du behöver dem. Vi står bakom dig till 100% och vi är många som kommer hjälpa till med en insamling om det inte skulle gå vägen. Var stark vännen, både för dig själv och andra tjejer! Ge inte upp! Massvis med kramar till dig och kom ihåg att du alltid har oss i ryggen.

   Svara

  • Therese

   |

   Jag är också med på insamling!!

   Svara

  • Rebbi

   |

   Jag skulle också vara med på en insamling. Alla styrkekramar till dig Regina <3

   Svara

 • ab

  |

  Det finns ju som du skrev en chans att HD tar upp fallet just för att det en nyare variant av att stalka. Å ena sidan vill man ju att rättvisan ska skipas men samtidigt finns det inga garantier och det finns ju risken att det slutar att du måste betala för allting. Sjukt obehagligt att han fortsätter ta kontakt och att han inte har avskräckts. Du borde nog rådgöra med en bra advokat. Det kanske finns någon som brinner för internetrelaterade frågor. Jag kan inte så mycket om juridik men jag tänker att om åklagaren på rättegången var så undermålig så finns det kanske något sätt att ogiltigförklara den rättegången. Då borde inte heller hovrättens dom gälla om den har grundat helt på den rättegången. Skrämmande att du ska drabbas för att åklagaren var en inhoppare.

  Kanske gör ett försök att ta kontakt med TV-programmet Trolljägarna/Robert Aschberg och/eller Juridikinstitutet som de samarbetar med?

  Svara

  • Julia

   |

   Jag tycker att detta låter väldigt bra. Är helt oinsatt själv men om det är som du säger, Regina, att åklagaren inte var tillräckligt påläst så borde det ju kunna användas till din fördel gällande en ny rättegång eller liknande.
   Dessutom tycker jag precis som ”ab” att du borde ta kontakt med en bra advokat med erfarenhet inom ämnet. Trolljägarna kanske inte heller är en dum idé, eller något annat utredande program. Det finns ju en del. Gör vad du kan helt enkelt!

   Svara

 • Camilla

  |

  Jag tycker du ska överklaga, åt helvete med denna personen! Förstår inte hur man kan göra så mot en annan människa.

  Svara

 • Julia

  |

  Vad är det för fel på det svenska rättssystemet där en kan ha alla bevis i världen men han blir ändå inte fälld? Det är helt jävla stört. Det här kanske inte hjälper, men kan du inte hänga ut honom här? Så vi kan göra hans liv till ett helvete precis som han gjort med ditt? Kontakta hans arbete, få honom sparkad, vad som helst. Fyfan alltså.
  Blev lite sidetracked nu haha, men för att komma till saken: det är inte värt att lägga massa pengar på det eftersom högsta domstolen, som du själv sa, säkert inte kommer ta upp fallet. Det är så jävla kasst, men med dagens rättsystem finns det inte så mycket en kan göra. Usch alltså.
  (Du är bäst btw)

  Svara

 • E

  |

  Fyfan… Blir så otroligt ledsen när jag läser detta. Har följt din blogg dagligen i flera år och sedan dagen jag hittade din blogg har du varit min inspiration, motivation och allmänt peppande faktor i livet. Du får mig att må så bra av att få ta del av ditt liv och alla de saker du skriver om, det gör mig lycklig ända in i hjärtat när du skriver om Mr boyfriend och om hur glad du är och hur bra du verkar må. Att en person som du som sprider så mycker glädje, kärlek och värme här i en annars så utseendefixerad och relativt kall bloggvärd ska bli utsatt för något sånt här är fruktansvärt. Det är fruktansvärt oavsett vem det är men du är den sista människan på jorden som förtjänar detta. Helvete vad arg jag blir när folk ska vara såna jävla idioter! Kämpa på, vi tror på dig och finns här för dig. Du är starkare än du tror, glöm aldrig det!

  Svara

 • Linnea

  |

  Herregud! Finner inga ord. Du är stark! ❤️
  Hoppas allt löser sig.❤️

  Svara

 • Diana

  |

  Jag håller med AB,
  nätverka sönder och fråga allt och alla om råd.
  Någon annan nämnde insamling till att finansiera detta, självklart!!
  Så dråpligt med hans komentar i win you lose, de låter som att du (egoina) vill överklaga. Du känner dig inte rättvist behandlad eller tillfreds med utkomsten av detta. Och din stalker till as får ju t.o.m fortsätta höra av sig till dig… de är verkligen INTE okej!
  Hänger de ”bara” på pengarna så kör säger jag. Insamling och mediabelysning på detta! Dags för sverige att komma in i datorvärlden 2014. Du är iaf stark!

  Svara

 • Julia

  |

  Fy fasen vilket äckel! Du förtjänar så mycket bättre! Oavsett vad du bestämmer dig för att göra så ska du veta att alla vi läsare stöttar dig 100 procent. Han kommer aldrig att få skada dig så länge vi finns här! 🙂

  Svara

 • Angelica

  |

  Jag tycker du ska kämpa för din rätt att känna dig trygg och säker var som. Hade en granne som var otroligt hotfull mot mig och skrämde mig, kämpade och nu har jag inte hört något från honom på länge. Rädslan finns kvar när någon ringer på min dörr men jag vet att jag har rätt att inte bli hotad och jag har rätt att känna mig trygg. Förstår din osäkerhet att du inte vill genomlida något och förlora men du har så mycket stöd bakom dig, jag ser upp till dig och läser alltid din blogg. Kämpa för dig själv! Det är din rätt att känna dig trygg! Kram

  Svara

 • Kim

  |

  Hej!

  Jag känner en hel del människor, som gärna kan komma och ”hälsa” på denna kille. Jag bor också i Stockholm, så det är nära.

  Vad tycker du?

  Svara

 • Ehlin

  |

  Jag tycker inte bara att det är hemskt utan blir även helt otroligt förbannad. Vad fruktansvärt att behöva genomgå detta. Som någon annan skrev, kan du inte anmäla detta till Trolljägarna?

  Dina läsare står bakom din rygg, det ska du veta! 🙂

  Svara

 • tina

  |

  Åh vad svårt 🙁 Spontant skulle jag säga att om du har råd så gå vidare med det (annars kanske vi bloggläsare kan sponsra dig så gott det går!), för jag får lite känslan av att han överklagat för att han misstänker att du inte kommer överklaga just pga alla extra kostnader och energi som det kommer kräva av dig. Men nu när du har polisens ord också på att han ofredat minst två andra kvinnor så finns det ännu en anledning till att han borde stå till svars för vad han gjort. Det är så fruktansvärt att du har fått stå ut med det här så länge och fortfarande besväras av honom, det är verkligen inte okej! Han ska INTE få vinna! Men högsta domstolen verkar vara idioter ibland när de dömer till totala motsatsen, så om du väljer att inte gå vidare kanske du kan använda dig av andra vägar så som ”ab” nämnde här? Eller finns det någon nyhetstidning du kan prata ut i för att göra fallet mer uppmärksammat? För tyvärr är du säkert inte ensam om att få knäppa stalkers som bloggare (det hände väl Blondinbella också)? Förstår dock ifall du inte vill ha mer publicitet när det gäller detta, men tja, kanske ”Efterlyst”? 🙂 Vet iofs inte om de tar upp såna här fall? Önskar så att jag kunde hjälpa dig på ett mer konkret sätt. Stor kram till dig och all lycka till, vad du än väljer att göra.

  Svara

  • Towa

   |

   Håller helt med! Tycker du ska göra som du själv känner, men med tanke på att du knappast är den sista som kommer råka ut för samma situation så tror jag att det kan hjälpa andra i framtiden om du tar detta fall vidare och det då tas upp! Och om det ändå inte tas upp så kommer det ju ändå bli en händelse så att säga, så nästa person som drar sitt fall vidare kanske får det igenom tack vare ”dig”?

   Tycker det väldigt bra att du är så öppen med vad som händer, så att vi som inte är insatta i ”bloggvärlden” ändå verkligen får se den riktiga bilden av vad man kan utsättas för som bloggare/bloggerska. Det är lätt att tro att allt är en dans på rosa moln där det ”värsta” är att man kan få några negativa kommentarer.

   Så modigt av dig att våga prata om stalking, jag lovar; det hjälper många andra (: Du är en sån fin människa Egoina ^^

   Jag också på om det skulle bli en insamling, ingen aning vad detta kan kosta? Men om alla dina läsare bidrog med ynka 10 kr skulle det ju lätt bli en stor summa. 10 X 10.000 = 100.000

   Svara

 • Matilda

  |

  Men ush vilken jäkla människa! Jag håller med vad någon annan sa, kan vi inte köra en insamling? Jag tycker ju såklart att det ska drivas vidare, sådana där människor ska inte få ”vinna” så lätt, men förstår ju såklart att det inte bara är att hosta upp pengar hux flux. Men gör det som känns bäst, prata med nära och kära och hör vad dom tycker också.

  Om inte annat kanske vi alla kan terrorisera denna människa med samma mynt..

  Svara

 • Matilda

  |

  Jag kom på, ett tips, kan du inte kontakta Tyra Sjöstedt? Har för mig att hon har varit inblandad i, eller blivit utsatt för, en del internetrelaterade brott som hon har anmält och gått vidare med, och tror att hon satte sig in i det här ämnet en del (med att det finns så lite kunskap om internetrelaterade brott). Kanske kan vara skönt att få prata med någon som har lite samma erfarenheter, eller hon kanske kan tipsa om någon bra advokat. Tips bara 🙂

  Svara

 • Emma w

  |

  Alltså åhhh, vidriga människa.
  Hoppas du lyckas få bra svar av dina läsare för jag har verkligen ingen aning om vad som krävs. I vanliga fall skulle jag säga åt dig att självklart överklaga å köra påååå, han ska fan inte få göra saker som dessa och komma undan med det när han lyckats förstöra en människas sätt att känna sig i världen; inte ska man fan behöva gå runt å känna sig rädd och otrygg. Men samtidigt så är ju pengarna en enorm vikt 🙁 Tror att måånga utav dina läsare är villiga att pitcha in med en slant om det skulle komma till det.

  Försök skriva en lista med för och nackdelar och se hur de väger upp sig kanske? 🙁 Då lär du ju också se hur du faktiskt känner och om du bara vill köra på eller inte har orken.

  Svara

 • Josefine

  |

  Hans dom innan var väl bara skadestånd och det stoppar ingen från att fortsätta förfölja någon och även om du får på papper igen att han har kränkt dig så tror jag tyvärr inte att det kommer göra något tyvärr. Det brukar tyvärr vara så att de måste göra något mer aggressivt för att de faktiskt ska bli dömda.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo, det blir ju ett erkännande även från rättssystemet att vad han gör är fel. Dessutom blir det lättare att få igenom ett nytt kontaktförbud (jag får inte förnya det pga domen) och det blir även större påföljder om han gör nya saker om han har en dom. Nu får han ju göra precis vad han vill. Så det är väl klart att det är skillnad.

   Svara

 • J

  |

  Jag blir så arg, frustrerad och upprörd när jag läser det här! Jag förstår att du är tveksam då det gäller så mycket pengar men om jag hade varit du så hade jag ändå gått vidare till högsta domstolen och efter det sen försökt löst den eventuella pengafrågan. Jag är rädd för att du kommer att ändra dig i efterhand om du inte går vidare med detta då det här har pågått så länge. Tror du behöver känna känslan av att du har gjort allt du möjligen kunnat och inte behöva tänka: ”vad om…?”
  Du har många läsare som tror på dig och jag hoppas verkligen att du ska slippa bli trakasserad så här i framtiden! Stor kram på dig!

  Svara

 • Mathilda

  |

  Regina! Vi läsare älskar dig och din blogg och något såhär ska inte få hända. Mitt förslag kanske låter lite knäppt men självklart ska du ta upp de till högsta domstolen. Om du skulle då betala kostnaderna själva skulle säkert många bloggläsare hjälpa till. Då är de bara att starta en liten fond eller liknande. Lite pengar från många läsare hjälper. Jag hade iallafall hjälpt dig. Jag tycker verkligen du ska ta de vidare.
  Styrkekramar

  Svara

 • Bea

  |

  Grrrrr helt jävla sjukt ju!! Oacceptabelt att de ogillade åtalet, önskar att jag var utbildad nog att kunna hjälpa dig. Hoppas verkligen att någon som kan hjälpa dig gör det!!! Miljoner lycka till!!

  Svara

 • Malin

  |

  Pengar är faktiskt bara pengar och de kommer och går.
  Det här är fan så mycket viktigare än det.
  Tycker du ska överklaga! Det handlar om principen både för dig och andra i samma sits.
  Skulle du förlora (vilket inte innebär att du inte har rätt) så kör en insamling via bloggen. Jag skulle i alla fall bidra.

  Svara

 • Jennie

  |

  Åh fy fan…
  Jag kan inte ge något annat råd än att du borde försöka rådgöra med en riktigt duktig advokat, få mer vägledning hur du kan göra. Juridik är ju en helt egen värld ibland….
  Själv känner jag att om det på nytt blir en inspelning de kommer att titta på, utan att du får komma med nya tillägg som missades i den första rättegången, så känns ju risken rätt stor att du kommer förlora igen, så som du förklarar det. Fattar inte att det kan vara tillåtet att sätta in en borttappad vikarie på sådana här viktiga saker. Finns det inget sätt där hela ärendet kan tas upp på nytt?
  Skulle det vara jag så skulle jag vilja säga att kosta vad det kosta vill… Tänk om han aldrig slutar? Skulle jag vilja ha det i tankarna att jag gav upp? Tänk om du får igenom det, vad det kommer betyda för dig o alla andra som blir stalkade av sådana här idioter!

  Svara

 • Em

  |

  Känns HD osäkert välj en annan väg men acceptera inte läget som det är nu! Som någon annan skrev så testa tv, eller andra medier.. Alternativt kontakta t.ex killen som hjälper Aschberg i det nya programmet som specialiserar sig på liknande frågor. Eller vänd dig till någon av dom alla som var med i programmet ”Stalkers”, kolla om någon kan ge dig ett namn/nummer till en användbar person eller komma med tips och råd! Andra bloggare som också är/blivit stalkade?

  Gaaah, blir tokig på rättssystemet – det här liksom ”okej’ar” detta beteende på någon vis och är bara så FEL!!!!!! En kram till dig, ingen ska behöva genomlida detta, vad är det för fel på denna människa?!

  Svara

 • Bekka

  |

  Kram <3

  Svara

 • matilda

  |

  När jag läser detta blir jag så arg, förstår att det måste va ett jobbigt val. Inte roligt att riskera förlora pengar 🙁 spontant känner jag att tänk om det sku gå att starta en insamling, jag skulle gärna bidra med en liten summa för att hjälpa dig även fast jag är ensamstående med barn. Tänk om flera skulle vilja det! Såna människor som han borde straffas o inte kunna utsätta fler för detta! Tänk om du sku lyckas få ihop extra pengar, förlorar du målet så betalar du med det, vinner du så skänker du pengarna vidare till nästa som behöver hjälp …. men det kanske inte går, bara ville skriva ideen som kom upp i mitt huvud när jag läste inlägget. Kram

  Svara

 • Anna

  |

  Vad ledsen, arg och irriterad jag blir. Såhär ska det absolut inte behöva vara! Står bakom dig till hundra procent vilket väg du än väljer att gå. Det som dyker upp i även mitt huvud är trolljägarna på TV3, där verkar det finnas bra kontakter som tar dessa problem på allvar. Vilket äckel som gör såhär mot dig och de andra tjejerna! Stora kramar och hoppas verkligen detta går mot en rättvis lösning! Skulle absolut vilja vara med och bidra till ev kostnader med det jag kan om det skulle bli så, men hoppas såklart att det inte ska behöva gå så orättvist till..!

  Svara

 • Christer

  |

  Kontakta Aschberg, då kan det bli åka av!

  Svara

 • anna med litet a

  |

  Överklaga. Aset ska inte få vinna så lätt. Och ring Aschberg.

  Svara

 • Gunilla

  |

  Gräsligt!
  Har inte Aschberg nåt program om sånt här just nu? Tänker att du kanske kan få hjälp via media på nåt sätt?
  Och sätt upp en fond här på bloggen! Ett kontonummer där vi läsare kan donera pengar till rättegångskostnaderna.

  Svara

 • Nea

  |

  Hallå alla läsare! Vad tror ni om att vi Skänker en slant för att hjälpa Egoina och bekämpa näthatet??
  Stor kram till dig Egoina, kan inte föreställa mig hur jobbigt du har det 🙁 <3

  Svara

 • ELLIE

  |

  Jag håller nog kommentarerna ovan om att du borde gå vidare med det. Då har du försökt och då är det HELT OCH HÅLLET rättssystemets fel om det skulle gå fel igen. Det är nog värt ett försök i alla fall. Eller anmäl dig till Stalkers/trolljägarna !!

  Svara

 • andrea

  |

  Finaste du, blir så himla ledsen när jag läser detta.
  Tänker också att vi läsare kan starta insamling om du väljer att ta det vidare! Jag hjälper gärna till så gott jag kan, du förtjänar att få rätt (du har ju redan rätt). Är så himla icke-vältalig såhärdags, men i alla fall. Kärlek!

  Svara

 • Elin

  |

  Som någon kommenterade; skulle du behöva betala – be oss om hjälp! Jag hade definitivt hjälpt till om du startat en insamling. Ingen ska behöva gå igenom det du går igenom! Bästa Egoina!

  Svara

 • Öz

  |

  Kan man inte göra en insamling?

  Svara

 • Sara

  |

  Jag blir jätteledsen. Jag blir förbannad. Uppgiven. Det är sjukt när man inte ens kan vända sig till myndigheter. Vad du ska göra? Det är helt upp till dig, vill du, klarar du av det? Om det är så att det är liten chans att du får rätt, svider det så hårt i plånboken att du inte har dem pengarna och klarar inte av studierna?

  Svara

 • Alice

  |

  Som någon skrev ovanför mig är jag säker på att många av dina läsare gärna bidrar ekonomiskt i någon sorts insamling, både för din och sakens skull! Så tänk inte på pengarna i första hand. Du förtjänar inte detta <3

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag kan tyvärr inte så mycket om rättssystemet och hur mycket man kan göra. Men spontant tänker jag om man kan göra en ny anmälan med de nya meddelanden han skickat?

  Sen kanske du kan prata med någon som varit med om samma sak och få stöd i allt detta av någon som är insatt? Typ Isabella Löwengrip?

  Sist – Jag hjälper gärna till att starta en insamling till dig från oss läsare!

  Svara

 • Sara

  |

  Jag tycker absolut inte att du ska ge upp. Du verkar ha bra människor omkring dig som kan stötta dig. Och som flera andra skriver; starta en insamling på bloggen. Detta är inte ok! Vi måste hjälpas åt i bloggvärlden.
  En tanke kommer upp om programmet stalkers, görs det fortfarande?
  Kämpa på!

  Svara

 • Linnea

  |

  Och förresten, jag lider verkligen, verkligen med dig. Kan inte föreställa mig hur vidrigt det känns. Du har alla mina sympatier och allt mitt stöd i vad du väljer att göra!

  Svara

 • Camilla

  |

  Det gör bokstavligen ont i hjärtat när jag läser din historia. För att kommentera om du borde dra ärendet vidare eller ej så känner jag spontant att du borde göra det. Personer som honom borde tryckas ned till öronen när han inte verkar fatta att det han gör är fel. Kan dock bara tänka mig hur jobbig detta måste vara när du samtidigt har fullt med studier och ett eget liv att leva.

  Annars kan man alltid höra av sig även till Plus om att åklagaren inte satte sig in i ditt fall och där av inte förde din talan på ett rättvist sätt?

  Vi är många som tycker att det han sysslar med, minst både stalking och förtal, är en riktig j*vla skabbhals.

  Svara

 • Jackie

  |

  Om du driver det vidare och förlorar, kan du starta en insamling via bloggen. Av mig får du stöd!
  Vilket vidrigt kryp till stalker, vad förbannad jag blir!!

  Svara

 • Camilla

  |

  Ps. Jag håller helt med om en insamling. Vi är många som vill hjälpa till om det skulle gå åt fanders då du omedvetet stöttar och glädjer oss när vi har våra mörkare dagar. Ds.

  Svara

 • Emma

  |

  Nej fyfan vad arg jag blir. Gå vidare! Blir det problem med pengar samlar vi läsare in som några ovanför redan sagt <3

  Svara

 • Emelie

  |

  Usch! Men blir ju verkligen ledsen när man läser detta. Speciellt den där sista kommentaren, gud vad äckligt! Jag hade velat säga att självklart ska du gå vidare med detta när det verkar finnas så tydliga bevis! Men går dom enbart på inspelningarna igen och det inte räcker så känns det ju som om han har tagit dina pengar också(och det blir ju ännu en otrygghet).

  Jag tycker du ska besöka lite olika advokatfirmor för att se om dom tror du har en chans. Visa kanske tre advokater allt ditt material och be om ärliga åsikter(eftersom det inte är en ny advokat du behöver utan bara deras råd, bör dom ju vara ärliga). Det kanske kan hjälpa dig att avgöra, dom har ju ändå lite mer erfarenheten än(i alla fall de flesta) av oss. Om dom tycker det är bäst att lägga ner kanske det är det, men tror dom att du ändå har en chans tycker jag du ska köra på det. Du ska verkligen inte behöva acceptera detta, känd blogg på internet eller inte. Kanske kan det ge dig lite tröst att du har gått så långt du bara kan också.

  Ta hand om dig Regina! Vi tänker på dig och kommer stötta dig oavsett vad du gör!

  Svara

 • Nicole

  |

  Hej!
  Brukar vara en av de tysta läsarna men står bakom dig till 100%. Starta en insamling på bloggen- om vi alla bidrar något kan vi i alla fall stödja dig ekonomiskt. Du är stark som fortsatt blogga under den här tiden och varit en ljusglimt i mångas liv. Vill inte se dig slockna. Jag tycker du ska göra det, om inte annat så för att han ska se att du menar allvar och inte drar dig för att anmäla framöver. Men oavsett beslut har du mitt och många andras stöd <3 kramar

  Svara

 • Hanna

  |

  Men fy fanken! Vilket jävla svin. Jag föreslår att du överklagar, om ditt fall tas upp och om du måste betala något så föreslår jag att vi (dina bloggläsare) sätter in exempelvis 25 kr var på ett konto som är ditt. Då får du iallafall ett bidrag. Vet inte vad en sån sak kostar men om tusen läsare gör det så har du 25.000 kronor och det är en start iaf. Jag skulle gladeligen göra det för att hjälpa dig mot den där hemska människan! Usch! Får tårar i ögonen av ilska och frustration för din skull.

  Svara

  • Elin

   |

   Jag med! Ta det till högsta domstolen. Vi är många som står bakom dig:)

   Svara

 • Angelica

  |

  Nu vet jag ju inte hur mycket pengar det handlar om, men så länge det inte påverkar din ekonomi nämnvärt tycker jag definitivt att du ska ta det vidare! Även om du förlorar så vet du iaf att du har försökt, och slipper ha det frågetecknet hängande över dej.
  Oftast ångrar man inte saker man gjort, utan de saker man INTE gjorde 🙂

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag röstar för att starta en insamling till Egoina! Jag hade utan tvekan skänkt till dig! Det här är inte rätt någonstans!

  Svara

  • Cathrin Lindstrand

   |

   Jag är på!!

   Svara

   • Amanda

    |

    Eller hur! Jag är också på om det skulle behövas!

    Svara

    • Em

     |

     Jag är på!

     Svara

   • Elin

    |

    Jag också!!

    Svara

  • Elin

   |

   Jag är på!

   Svara

 • Susanne

  |

  Fy fan säger jag bara! Jag känner så med dig! Jag hoppas verkligen du tar det vidare, men förstår att ekonomin sätter hinder. Kan vi inte starta en nätinsamling? Detta är något som både vi(dina fans) och alla bloggare borde engagera sig i! Kämpa på! Kram!

  Svara

 • Emmelie

  |

  Hej! Usch vilken sits du hamnat i. Verkligen inte kul. Jag vet inte alls vilka pengar de kan röra sig om men jag tycker att en insamling skulle nog många hjälpa till med JUST för att det här är så fel. Du har möjligheten med bra bevis ändå överklaga och då är de synd att det är just pengar som ska stå i vägen! Annars hade jag skickat Robban Aschberg på honom. Inte bästa lösningen kanske men ändå något. Men de är ju just ditt fall som visar varför ett program som trolljägarna behövs. Sorgligt nog. Våra lagar räcker inte till! Jag önskar dig all lycka och tror du kommer komma till rätt beslut. Men kom ihåg att du har MÅNGA bakom dig och jag skulle inte ha problem att skänka en slant för rättvisa! Dock tråkigt att du ens ska hamna i denna sitsen!
  (hoppas jag inte spammar nu för försökt skicka detta typ 3 ggr från min telefon 😀 )

  Svara

 • Kia

  |

  Det är alldeles förskräckligt hur vidriga människor det finns! Det känns overkligt att det verkligen finns någon som din stalker.. Och han är inte den enda.
  Min familj upplever samma sak och fast det inte kommer något elakt, så varje litet knyst om att han vet var vi bor och våra email adresser får mig att gråta eftersom det är så obehagligt. Vad gör polisen? Ja, han får ett besked om att inte komma nära oss eller ta kontakt, vilket han inte gör utan skickar ändå och vägrar betala skadestånd för sitt beteende.
  Jag förstår inte varför de har ändrat hans dom, du har ju alla bevis på att han skickat dig dessa tusentals kommentarer och sms. Men han är antagligen väldigt bra på manipulering och övertalning..

  Kämpa på egoina!

  Svara

 • ida

  |

  Tycker så himla synd om dig som får stå ut med så mycket skit! Jag tycker faktiskt att du ska gå vidare, inte bara för din skull utan för alla personer som får stå ut med glåpord och förföljelse på nätet.

  Din blogg är förresten jättebra och gör mig glad varje dag 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Usch, jag inte vad jag skall säga om detta hemska. 🙁 Kanske finns några bra råd bland kommentarerna. 🙁

  Svara

 • magda

  |

  Jag här hört att man har nåt slags rättsskydd i sin hemförsäkring, men vet inte riktigt hur det funkar. Kan vara värt att kolla upp om det åtminstone skulle täcka lite om du skulle förlora.

  Svara

 • therese

  |

  Fyfan… Jag förstår att det måste vara ett jättesvårt beslut.. Men jag tycker att du ska överklaga. Känns så fel om han får rätt. Speciellt efter den där kommentaren. Som många redan sagt är vi nog många som kan tänka oss bidra till kostnaderna om det skulle bli så. Kram.

  Svara

 • Cathrin Lindstrand

  |

  Prova att ta det till HD. Om du skulle förlora får vi starta en insamling och hjälpa dig. Vilket jävla fucking as. Blir så jävla sur!!!

  Svara

 • Jessica

  |

  Fy fan, stackare! Jag vet inte 100% hur det fungerar men jag tror inte att HD kommer ta upp fallet tyvärr… Men kan du inte ta kontakt med en ny åklagare och se om ni kan väcka ett nytt åtal med all ny bevisning som du har nu? Bara den här senaste kommentaren är ju helt sjuk och borde bevisa ngt ju, eller hur? Fyfan vilken sjuk människa, jag lider verkligen med dig! <3<3<3<3<3

  Svara

 • alexandra

  |

  stå på dig!

  Kärlek är och kommer alltid vara större än hat.

  Insamling låter som en bra idé som jag tror många kommer vilja bidra till <3

  Svara

 • Julia

  |

  Hej Regina!

  Det är KLART att du måste ta upp det i HD. Efter all uppmärksamhet som ägnats åt näthat i det senaste så kommer de definitivt att ta upp ditt ärende.

  Känns det jobbigt, se det helt enkelt som en demokratisk plikt. HD finns för att man ska kunna skapa prejudikat för att underlätta för andra domar. Du har ju verkligen ett typiskt fall där den underbara tekniken har ställt till det och gjort de befintliga lagarna inadekvata. Ett prejudikat hade kunnat hjälpa många efter dig.

  Jag citerar Astrid Lindgren, ”Ibland måste man göra sådant man inte egentligen vågar, annars är man inget annat än en liten lort”.

  Kram på dig!

  Svara

 • Jessica

  |

  Det finns rättskydd i hemförsäkringen vilket ersätter rättegångskostnader om du förlorar. Däremot brukar det vara ganska hög självrisk, kolla upp exakt vad som gäller med ditt försäkringsbolag!

  Svara

 • ronja

  |

  De enda chanser du har för att hd ska ta upp ditt fall är som du säger att ditt fall är prejudicerande eller att du har nya, starka bevis. Jag läser privatjuridik och just pga alla pengar du skulle kunna förlora så skulle jag nog tyvärr inte överklaga (om fallet anses vara prejudicerande). Detta är otroligt hemskt och inget någon ska behöva vara med om, men jag skulle nog kanske vänta. Fortsätter han skriva till dig? När han redan varit i domstol ang detta så är det större chans för dig att vinna i en ny rättegång, men givetvis fattar jag att det är outhärdligt att ha det såhär och bara gå och vänta på att bli trakasserad igen. Om du tar det till HD och dom tar ditt fall och du förlorar så får vi som någon tidigare sa starta en insamling för dig! Du har mitt fulla stöd och jag hoppas verkligen att det löser sig på ett sätt eller annat. KRAM ♡

  Svara

 • Alexandra

  |

  Jag tycker att du ska överklaga, så här ska inte rättsystemet fungera! Jag blir så arg!

  Svara

 • becka

  |

  Åh vad arg jag blir, att han ens orkar och dessutom får ”rätt” att hålla på som han gör:( Om du inte kollapsar totalt ekonomiskt hade jag försökt att gå vidare till Högsta domstolen för det ska inte få fungera såhär! skickar styrkekramar

  Svara

 • Evelina

  |

  Angående pengar, kolla med din hemförsäkring om de har rättsskydd (tror jag det kallas för) och vad det i så fall täcker. Kanske kan hemförsäkringen i alla fall betala en del av rättegångskostnaderna om du väljer att gå till HD och de tar upp ditt fall.

  Hemskt obehagligt är det i alla fall!

  Svara

 • Mija

  |

  Fy fan för detta! Så här får det absolut inte vara. Du ska vara trygg i ditt liv, i din lägenhet, ja överallt. Du ska INTE behöva oroa dig över en idiot. Jag förstår oron om det blir så att du får stå för kostnaderna och för att förlora igen. Men det står 1-1. Hans ”vinst” är baserat på lite videoklipp där inte allt kom fram. Jag vet inte hur nästa rättegång ser ut, men är den en riktig, där han förhörs igen, där en åklagare jobbar för din sak. Då tycker jag att du ska göra det. För det är i slutändan din trygghet som är viktigast, och att det är internet förföljelse borde ju snarare betyda att det är lättare att bevisa. Stå på dig ❤️

  Svara

 • bellus

  |

  Usch, jag ryser i hela kroppen när jag läser det här, så får det absolut inte gå till! Lider med dig och oavsett hur du väljer att göra och hur det senare går, så får du tänka att du har oss, bloggläsare, i ryggen 🙂

  Svara

 • Julia

  |

  Vilken otroligt vidrig människa. Jag blir så arg att jag kokar inombords när jag läser ditt inlägg! Du ska abosolut inte behöva ta det här. Du ska inte behöva gå runt och känna dig rädd och orolig när du inte har gjort något fel. Om du förlorar rättegången så kommer det att kosta dig pengar, men vet du vad, isf löser det sig. Jag tror att du kommer att ångra dig om du inte försöker.

  Om det finns något som vi kan göra så är det bara att säga till. Vi kan sprida din historia, vara sjukt arga och få fler människor att inse hur sjukt detta är. Du är inte ensam i detta! Du har familj och vänner som finns där att stötta dig. Och 1000-tals läsare.

  Svara

 • Therese

  |

  Det är så lätt för oss läsare att sitta här och tänka ”klart du ska sätta dit svinet, låt honom inte komma undan!” Osv. Men, det är inte ju inte vi som måste driva processen, känna ovissheten, och betala om han blir friad i nästa instans. Jag tror att du måste bestämma detta själv, gå på magkänsla, fråga dina vänner som känner dig bättre än vad vi gör, och det är ju dom som kan finnas med hela vägen om du skulle bestämma dig för att ta det vidare.

  Svara

 • kajsa

  |

  Jag säger som Karins Konstgrepp.. Var besvärlig, ta plats. Höj din röst och backa inte. Vi håller varandras händer när det blir läskigt.

  Svara

 • Amanda

  |

  Vilken hemsk person! Jag tror att vi är många läsare som skulle Bidra till en insamling, samtidigt borde det vara fler bloggare som är intresserade av att detta ska tas upp! Flera skulle säkert sprida detta, det ligger ju i allas intresse att brott på internet ger rättsliga följder. En sådan insamling skulle ju visa Hur många det är som håller med dig och hur viktigt vi tycker det är att personer som honom inte får Fortsätta. Men usch vilken negativ energi detta måste inneburit för dig under en alldeles för lång tid… KRAM!

  Svara

 • Julia Bäck

  |

  Jag skulle så gärna ge dig verkliga juridiska råd. Men det enda rådet jag egentligen kan ge är att gör ett beslut som du kan leva med. Som du kan se tillbaka på, kanske vara asförbannad, men med vetskapen om att du gjorde vad du kunde.

  Jag önskar du finner styrkan att överklaga. Det kan inte sluta här. Överklagar du finns det ännu chans för rättvisa.

  Inte bara kan din förföljare vinna. Men hovrätten måste också motbevisas. Inte bara för din egen skull, vilket är tillräcklig orsak i sig. Men personer i samma position borde få se att bara de tar till sig modet och säger ifrån, anmäler eller överklagar så kommer rättvisa serveras.

  Försök att bara tänka på nuet. Lämnar du detta nu så kommer det alltid vara orättvist och fel. Överklagar du finns det ännu hopp om rättvisa. Ser inte Högsta domstolen vad som är rätt håller jag med förslaget som kommit här tidigare – vi startar en insamling!

  Om nu högsta domstolen inte ändrar domen kanske du visserligen hittar dig i samma position som nu. Orättvist behandlad. Men du har åtminstone gjort allt i din makt. Din stalker kommer alltid veta att du inte viker dig undan honom. Någonsin. You vinn – he lose.

  Svara

 • Elin

  |

  Jag kokar när jag läser detta. Såhär får det inte vara! Jag tycker du ska gå vidare till högsta domstolen. Skulle du förlora får vi starta en insamling. Vi måste ju kunna lite på vårt rättsystem…

  Svara

 • Ida

  |

  Så fruktansvärt hemskt detta är! Tyvärr verkar du vara en av många andra i liknande situation. Rättsväsendet ligger verkligen rejält efter vad gäller stalkers och internethat på olika sätt… Som någon tidigare kommenterat har jag också hört att det går att vi vissa domstolskostnader via hemförsäkringen, men jag har aldrig kollat upp om det stämmer.

  Jag förstår dig oavsett hur du väljer att göra nu med överklagan. Jag har ingen aning om vad jag själv skulle göra om jag var i en liknande situation. Däremot är jag övertygad om att det är många(!) som står på din sida oavsett vad domen blir. KRAM

  Svara

 • Emelie

  |

  Jag skulle överklaga. Kom igen nu regina. Du klarar det här 🙂

  Svara

 • Lisa

  |

  Blir så arg och ledsen när jag läser detta… Önskar att jag kunde hjälpa dig.

  Svara

 • A

  |

  Hör av dig till Tv3:s program, Stalkers, solkart fall som Mr Aschberg nog gräver lite i.

  /A

  Svara

 • Sandra

  |

  Usch vad hemskt. Vilka människor det finns. Styrkekramar <3

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag tycker du ska dra det vidare! Förlorar du så kör en insamling, jag lovar att bidra med några hundra iaf! Det här är inte acceptabelt, jag blir så arg och ledsen för din skull, borde finnas en massa teknisk bevisning och allt möjligt…

  Om du ändå känner att du inte orkar/vågar riskera en förlust är detta världens chans att skapa en debatt och opinion kring det här så att det åtminstone kan gå rätt till i framtiden.
  Lycka till! Jag skickar allt ljus och all styrka jag kan!

  Svara

 • millan

  |

  Fyfan vad hemskt! Usch, att du ens stått ut med att ha kvar bloggen förstår jag inte. Världens starkaste!
  Meen jag tänkte på det här med pengarna, kan du inte köra någon insamling på bloggen? Jag betalar gladeligen en 100 lapp för att du ska få ta det till högsta domstolen. Det är nog många av dina läsare som gör det, vi vill ju inte att pengarna ska vara det som stoppar dig.
  Du gör rätt val till slut! <3

  Svara

 • Matilda

  |

  Hej Egoina,
  Jag förstår att det är tufft men ge inte upp! Han blir bara starkare genom din svaghet. Han måste förstå att det han gjort mot dig och de andra offren är fel.

  Ge inte upp! Var stark .
  Frihet är viktigare än pengar .

  Kram
  / Matilda

  Svara

 • J

  |

  Åh vad arg jag blir! Jag håller med om att du inte riskerar att gå i personlig konkurs så försök hitta orken att ta det här vidare! Det är inte rätt att det här ska kunna ske! Så kolla upp med försäkringsbolag och försök kämpa vidare, jag förstår att det är fruktansvärt jobbigt men jag tror du kommer må bättre av att inte låta det här vara!
  Kram på dig!!

  Svara

 • Margareta Nilsson

  |

  Överklaga som tusan! Han ska inte få rätt! Människor ska inte få bete sig hur som helst på internet eller i real life.

  Svara

 • Hanna

  |

  Åh fina! Mitt hjärta gör så ont av att läsa, för jag vet vilken smärta och rädsla du går igenom. Tanken att ingen tar det seriöst.

  Men fortsätt kämpa, det är han som har gjort fel. Inte du! Han ska straffas för allt han har gjort mot dig! Du är stark, så mycket starkare än vad du tror och orkar vara.

  Alla dom där tårarna, oron som du fått genomlida och fortfarande har. Det kommer ta tid att läka. Det tar en sån otroligt lång tid. Men först måste vinna kampen mot honom. Kämpa! Och glöm inte att du aldrig är ensam.

  Svara

 • Camilla

  |

  Överklaga!! Vi är många som står bakom dig om du måste betala för rättegångskostnaderna!

  Svara

 • Yas

  |

  Får alldeles ont i magen av att bara läsa det här så kan inte ens lite sätta mig in i hur du känner. Jag vet inte vad du ska göra, återkommande tendens att det finns en orättvisa i hur kvinnor döms i diskriminering, våldtäkter, förföljelse etc trots överhängande bevisning.. Kanske ta hjälp av de två andra som blivit förföljda?

  Men du klarar det här, och du har mer stöd än du tror. Vi är många som tänker på dig och tycker sjukt mycket om dig ska du veta (även om vi nästan aldrig kommenterar).

  Svara

 • Fanny

  |

  Överklaga!!! Gör det! Jag kan stå för kostnaderna om du förlorar!

  Svara

 • N

  |

  Regina! Till att börja med måste jag säga, wow, vilken jävla superwoman du är. Stark som fan! (Sjukt starkt att våga visa sig svag!) Som svar på din fråga, ja(!), självklart ska du överklaga. Pengarna är bara en struntsak. Han ska inte få vinna. Jag hjälper dig att starta en insamling om det skulle vara så att du skulle förlora, tror att det finns flera här som också skulle skänka en slant. Vi fixare. Du är inte ensam. Du har oss. Även fast vi är helt randoms för dig så har du under måååånga år blivit en som man känner lika bra som sin bästa kompis, typ. Kram!

  Svara

  • Em

   |

   <3 !!!

   Svara

 • Sara

  |

  Jag blir så ledsen när jag läser ditt inlägg. Jag kan inte sätta mig in till 100% eftersom att jag aldrig har varit med om det själv, men förstår att det måste kännas jättejobbigt! Du har alla dina bloggläsare bakom dig som stöttar dig i både ont och gott. Glöm inte att DU är DU, och DU är stark!

  Svara

 • 15åring

  |

  Jag vet inte vad jag ska skriva. Var stark, ge inte upp. Gå till HD och om du förlorar så startar vi en insamling, som någon annan sa. Jag är fortfarande ung och dum men jag har följt din blogg i flera år nu och jag ser dig som min storasyrra, haha lite läskigt. Men jag ”står” för dig, om du förstår vad jag menar. Jag tycker inte du eller någon annan ska behöva ta emot all skit du tar emot. Ingen ska få trakassera någon annan på det viset utan att få straffat de förtjänar. Du har mig och så många andra bakom dig, stöttar dig och du ska inte behöva känna dig ensam. Det är vi emot han. Jättemånga kramar till dig!

  Svara

 • Victoria

  |

  Det är helt vidrigt hur svårt detta är i vårt samhälle. Förstår mig inte på hur efterblivet det är att han får rätt trots alla bevis m.m, tråkigt när människor inte tar detta på allvar!

  Överklaga!!! Skaffa en åklagare som är insatt i hur sociala medier fungerar, borde finnas tusen av dem nu. Någon som specialiserat sig på detta. Blir nog dyrt men allt är värt i slutändan när du väl sitter där och vunnit.

  Svara

 • Ana

  |

  Hej Egoina,

  Tack för en fin blogg. Du borde inte överklaga direkt utan att ha fått juridisk rådgivning. Som du nämnt tidigare kan rättegångskostnaderna bli skyhöga, särskilt i Högsta Domstolen, om dem ens hade tagit upp fallet.

  Här är ett gryt institut som sysslar med kränkningar över internet kostnadsfritt: http://www.juridikinstitutet.se/. Kontakta dem och be dem om rådgivning!

  Svara

  • Filip

   |

   Precis vad jag tänkte föreslå!
   Nyttja dig av juridisk rådgivning, de kan nog upplysa dig om dina chanser att vinna i HD eller sannolikheten att det tas upp.

   Annars får du väl anmäla honom igen. Och igen. Och igen.
   Hemskt! Jag kan inte sätta mig in i hur det känns 🙁

   Svara

 • Jennie

  |

  Kör på! Det ska inte få gå till så här. Kostar det pengar så starta en insamling, vi är många som står bakom dig!

  Svara

 • Louise

  |

  Usch! Blir ledsen när jag läser det här, att det ens får gå till såhär. Verkar som att sveriges rättsystemet går efter principen att det är bättre att döma en man för lite än en man för mycket.

  Hur mycket pengar rör det sig om ifall man förlorar i högsta domstolen? Är det så att det blir en liten smäll eller är det olverkomligt?

  Alla kramar till dig.

  Svara

 • Milla

  |

  Jag blir så ledsen.. Kolla upp vad din hemförsäkring täcker (finns någon plusvariant som ska täcka rättegångskostnader) och annars är ett alternativ insamling. Har du någon susning om ungefär vad det kan kosta? Det finns gratis juridisk hjälp att få, googla och ring runt och be dem titta på ditt fall, ev. kostnad osv. Jag tycker också att du ska gå ihop med andra drabbade bloggare, samt försöka kontakta de två tjejerna. Det har pratats en del i media om näthat men inte tillräckligt. Stor kram

  Svara

 • Emma

  |

  Tycker absolut du ska ta det till HD, såhär ska det inte få vara! Det är han som gjort fel och inte du. Om du skulle förlora så är vi nog många som skulle hjälpa dig med kostnaderna, vi stöttar dig till 100 procent! Styrkekramar <3

  Svara

 • Jennifer

  |

  Gå vidare med det här, och om du skulle förlora och bli betalningsskyldig kan du starta en insamling i bloggen. I det långa loppet gynnar det alla som hänger på internet om HD kan ta internetkränkningar och förföljelse på allvar.

  Svara

 • Em

  |

  Undrar om den här personens föräldrar, syskon, vänner etc. känner till att han stalkar dig? En spontan tanke: att dessa ska få veta vad han håller på med! Kanske det kan leda till en realitycheck för honom?

  Svara

 • Hörni

  |

  Usch så hemskt! 🙁
  Inte klokt att det får gå till så med en åklagare som inte ens fattar vad det handlar om! Så himla typiskt att det inte tas på allvar..
  Tänkte också på insamling. Och kolla din hemförsäkring vad som gäller och kontakta media så fallet får uppmärksamhet.
  Jag tänker (oavsett hur du bestämmer dig för att göra) att den här killen inte alls har ”rätt”, utan det är domen som är felaktig. Uppenbarligen fungerar inte lagen/domstolarna som de borde.
  Kram

  Svara

 • linn

  |

  Starta en insamling för rättegången! Tror att dina läsare kan tänka sig att ge en 20-50-100 var! Sök till trolljägarna, häng ut honom, vad som helst! Ge bara inte upp!

  Jag kan bara föreställa mig hur det måste kännas som privatperson men det skulle betyda så mycket om du visade att du inte ger dig. Vi står bakom dig hela vägen. Massa styrkekramar till dig <3

  Svara

 • Moa

  |

  Är det inte möjligt att väcka nytt åtal mot honom och denna gången få en starkare åklagare? Jag förstår om det inte är möjligt för dig psykiskt för förstår vilket helvete det skulle vara att gå igenom allt en gång till, men du har rätt att få honom att framstå som den värsta tänkbara efter allt han gjort, och inte bli representerad av en åklagare som inte är insatt.
  Annars tycker jag absolut att du ska överklaga, och som det står i kommentarerna ovan är vi absolut med på en insamling om HD väljer att fastställa hovrättens dom!! Kram

  Svara

 • Thea

  |

  Jag blir så arg och ledsen! Förstår att det är jättejobbigt och att det är många kluvna känslor. Som många skriver borde du be om rådgivning. Samtidigt tycker jag att du verkligen borde överväga att överklaga. Vi står bakom dig och som någon skrev kan du alltid starta en insamling. Det är ju så viktigt och förhoppningsvis är det ett fall som kan bli en ”mall” för liknande händelser, alltså prejudikat.

  Många styrkekramar <3

  Svara

 • Mattias

  |

  Överklaga, ta hjälp av alla instanser du kan, det finns många som vill få stopp på det här. Du har ju rättsskydd i hemförsäkringen, prata med försäkringsbolaget.
  Polisanmäl alla hot, snacka med andra som varit i samma situation vet att ”blondinbella” varit där hon kan säkert ge dig support.

  DU klarar detta lätt !

  Svara

 • Alice

  |

  Vi är många och tillsammans är vi starkare än en enda hemsk människa! Han ska inte få rätt!Du har jättemånga på din sida!Inklusive mig.

  Svara

 • Amanda

  |

  <3

  Svara

 • Josefine

  |

  Mårten Schultz på Juridikinstitutet är super på detta ämne och har även skrivit böcker om näthat. Se om du kan få kontakt med honom! Han är professor på SU och även delaktig i det aktuella programmet Trollhatarna tillsammans med Aschberg. Ge dig inte, eventuella kostnader löser sig! Styrkekramar

  Svara

 • Linnea

  |

  Nej din stackare! Usch va arg jag blir på att det finns sånt folk…
  Jag tycker definitivt att du ska överklaga, om det här kommer ut i media så fler människor får veta hur fel tingsrätten och hovrätten gjorde så tror jag att HD kommer ta ditt fall mer på allvar och dom kommer vara tvungna att ta upp ditt ärende. De här är inte okej!

  Svara

 • E

  |

  Överklaga till Högsta domstolen!

  Om du inte provar så kommer du ju aldrig få veta om de hade kunnat ge prövningstillstånd eller inte. Och det ska du ju inte behöva gå runt och undra över, sätt nu dit din stalker ordentligt en gång för alla 🙂

  Svara

 • Hafen

  |

  Helst vill jag skrika: ÖVERKLAGA FÖR I HELV…!!!

  Men jag förstår hur du tänker. Hur mycket man än vill att rätt ska vara rätt så måste man mäkta med själv. Ekonomiskt och psykiskt. Vad hjälper det dig om han får en fällande dom i HD om du blivit förstörd på kuppen?

  Jag tycker att du ska rådfråga en riktigt bra advokat. Hitta någon som är bra på just de här frågorna. För oavsett vad vi säger här inne så är det bara någon riktigt kunnig och erfaren person som kan uttala sig om dina chanser. Fokusera på det i förta hand: chanserna att vinna. Och säger vederbörande att du ändå har goda chanser så kan du börja tänka på finansieringen då.

  ”Lös inte alla problem innan de har uppstått.” brukade min mamma alltid säga till mig. Och det tror jag är en klok inställning i längden.

  Kämpa på! Vi är många som vill se dig vinna den här fighten. KRAM!

  Svara

 • Jessica

  |

  Fy fan. Klart att du ska överklaga!! Tänk på det du skrev om feminism, du kan inte låta honom vinna. Det får han inte göra, ni bloggtjejer måste vinna över de där äckliga krypen som tror att ni kan behandla tjejer hur som helst. Du förtjänar att tros på och bli tagen seriöst!! Det får fan inte gå till såhär!!

  Svara

 • Jessica

  |

  Ps, om du inte vågar överklaga tycker jag du ska kontakta Aschberg!!

  Svara

 • Camilla

  |

  Hade jag kunnat hade jag gett dig en kram och sagt att du fixar det här, för det är jag säker på att du gör!

  Annars tycker jag faktiskt att du ska gå vidare. Det som skrivs och sägs på nätet blir allt grövre och inget händer, det gäller inte bara bloggar utan mail osv som skickas och inget tas på allvar. Jag blev själv mordhotad och fick höra att samma person skulle snitta upp magen på mig när jag var gravid, trots anmälan så lades det ner direkt då polisen inte kunde veta vem som faktiskt skrivit det till mig. Jag gick inte utanför dörren på 6 månader och då fick jag höra att han flytt ifrån landet pga ett stöld brott och riskerade fängelse om han stannade kvar.

  Vi är flera som står bakom dig och vi är desto fler som är trött på allt som har med nätet att göra. Ett exempel måste få komma vidare för att något ska börja hända och går det vidare och du förlorar så starta en insamling som sagt, en spridning om en insamling på facebook med en tillhörande text om varför det är viktigt att backa upp så är jag helt säker på att man kommer långt.

  Kramar ❤️

  Svara

 • jesse

  |

  Det är svårt eftersom att du om du förlorar får betala kostnaderna. Men känner du att du har råd till det så tycker jag du ska fortsätta.
  Det är sjukt att han ”vann”.
  Tycker det är modigt gjort av dig att ha gått igenom en rättegång och dessutom skriva öppet om det.
  Du är helt fantastisk!

  Svara

 • Felicia

  |

  Men gud vilken läskig människa!!Du har fan blivit trackad i flera år, räcker inte det?! Kämpa nu! Det där kräket ska inte komma undan!

  Svara

 • My

  |

  Om du känner att han stör din vardag ska du absolut överklaga. Övervinner inte chansen att slippa honom de pengar du kanske måste betala? Ens välmående är värt mycket mer än pengar.

  Svara

 • Sandra

  |

  Hej!

  För er som är intresserade att skapa en insamling till Egoina så är det bästa nog om Egoina själv startar en insamling. För om någon annan gör det så är det svårt för den som vill ge en gåva att veta att pengarna verkligen kommer att gå till henne!

  Så alla ni som känner att ni skulle vilja hjälpa henne, skriv det här så får Egoina se hur många som står bakom henne i det här.

  Man kan starta en insamling via PayPal eller Payson. Förstår om Egoina inte kan starta en då hon kanske inte känner att det är rätt att kräva pengar av sina läsare av moraliska skäl men kanske hon gör det om vi visar att vi är här för att stötta henne!

  Tack!

  Svara

  • Em

   |

   Jag hjälper gärna till med vad jag kan!

   Svara

 • melissa

  |

  Tycker att du ska gå vidare med det.. Fast förstår också om du bara vill gå vidare.
  Kontakta annars Achberg!!

  Svara

 • Sarah

  |

  Som förra andra sagt så tycker jag att du ska rådfråga någon som är insatt i detta. En advokat som håller på med den här typen av fall. Sen kan hen hjälpa dig att avgöra och ta det vidare. Tycker själv och hoppas att du ska ta det i HD så att äcklet får sitt straff. Men som sagt så är det den ekonomiska som ställer till det.

  Dina läsare stöttar dig, ge INTE upp! KRAM! <3

  Svara

 • Julia

  |

  Jag tänker så här.
  Förstår att kostnaderna som kan uppstå är en väldigt skrämmande tanke. Samtidigt så står du med en nästan färdig utbildning helt utan lån (vad jag har förstått) så i min mening kanske du har lite att ta från där. Självklart är det skönt att klara sig utan lån men genom ett lån hade du kunnat försäkra dig om att du kan finansiera rättegångskostnaderna och ändå inte ha mer i skulder än den genomsnittliga studenten. Det är bara hur jag resonerar.
  Angående att lägga ut hans adress, facebook, bild osv som någon nämnde så förstår jag varför man skulle vilja det men jag råder dig ändå till att låta bli. Främst för att det skulle kunna trigga den här människan men även för att det skulle kunna vändas mot dig i en eventuell fortsatt rättegång.

  Alternativt avvaktar du, väntar in fler sms/mejl/whatever och hör sedan av dig till en advokat innan du gör en anmälan på nytt. Nu vet du hur allting går till. Skulle det gå till tingsrätten igen så befinner du dig på välkänd mark och med en bra advokat så kanske det kan gå vägen.

  Lycka till, jag hoppas att det löser sig hur du än gör.

  Svara

 • Malin

  |

  Som juridikstudent säger jag, ÖVERKLAGA! och STÅ PÅ DIG. Du har rätt och uppenbara bevis, med rätt jurist vid din sida SKA denna idiot inte kunna vinna.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Det är tyvärr väldigt liten chans att HD ens tar upp fallet.

  Svara

 • Danielle

  |

  Åh jag skrev en så lång och peppande kommentar, men det finns ju ingenting att säga som hjälper, Egoina. Jag tycker bara du är så jävla stark som stått ut med att det aset trakasserat dig i så många år, du ska ha cred för att du ens står för benen.

  Jag vill att han ska sättas dit en gång för alla, det ska inte få gå till så som det har gjort!

  Svara

 • Isabell

  |

  Fyfan vilken sjuk människa! Och hur sjukt rättsystemet verkar funka. Vad säger hans advokat liksom?

  Han måste ju läsa detta inlägg också, och säkert kommentarerna. Så; Stalkern: Tycker du att ditt beteende känns rimligt efter vad du läser vad hon skriver?! HUR, jag frågar mig; HUUUR kan du leva med dig själv? Vad håller du på med och varför? Jag förstår att du är sjuk på något sätt, så sök hjälp snälla. Detta är psykisk terror; exakt VILKEN rätt tycker du att du har att utsätta henne för detta?

  Vad händer om du hänger ut honom här med namn? Och kan du inte börja posta allt han skriver så det kommer upp till ytan?

  Svara

 • jossan

  |

  Hej Regina. Jag mår verkligen dåligt när jag läser om vad den här idioten gör mot dig. Ingen människa förtjänar den stress och rädsla man utsätts för och känner som stalkad. Personerna som håller i det svenska rättssystemet har ingen jävla aning om hur saker och ting går till på internet, inte en blekaste. För hade de gjort det så hade inte bara ditt fall utan många andra setts på mycket mer allvarligt. Många verkar tro att det bara handlar om att typ skriva små arga lappar på en virtuell vägg och förstår inte att det finns riktiga människor med känslor och liv bakom. Det är lika jävla personligt som att han skulle ha sagt det till dig face to face.

  Vi finns här för dig, tveka aldrig på det. Vi finns och vi bryr oss!

  Svara

 • Anders

  |

  Blir så arg… Är inte idiotens sista kommentar ett erkännande på att han är väl medveten om att det han gör är fel? Hoppas du orkar gå vidare med detta. Du är inte ensam i det här.

  Svara

 • Elin

  |

  Jag tycker absolut inte att du ska ge upp, en sådan kille som han förtjänar inte att ”vinna”.

  Det är så olyckligt när, som du berättar, man träffar på en person som inte alls är insatt i det som fallet gäller. Även om jag inte vill tro det så känns det som att det kan vara väldigt avgörande vem man stöter på och att det i vissa fall handlar om tur och otur…

  I vilket fall så ska du ha rätt och du som verkar vara en så otroligt fin och stark person ska inte behöva fortsätta att genomlida det här. Även om jag inte känner dig så skulle jag mer än gärna hjälpt till om det fanns något jag kunde göra för att det här skulle få ett slut!

  Kramar

  Svara

 • Agnes

  |

  Vi startar en insamling om du förlorar! Helt säker på att du kommer få mycket stöd i detta. Överklaga!

  Svara

 • Michaela

  |

  ÖVERKLAGA! Skaffa en grym advokat och överklaga – det är fan dags att vi sätter ner foten mot sånt här! Skulle det värsta tänkbara hända och det tas upp och du förlorar och måste betala så startar jag en insamling så att alla vi som älskar och stöttar dig kan bidra med pengar! Du är inte ensam – glöm inte det.

  Svara

 • Elin

  |

  Du är så himla stark och det får du aldrig glömma! Jag tänker såklart direkt – Överklaga! Men jag förstår givetvis att det inte är så enkelt… Vill bara att du ska må bra och att han ska sättas dit. Finns det något vi bloggläsare kan göra så räkna med mig <3 Många kramar

  Svara

 • Cathrine

  |

  Hej!

  Jag har inte läst bloggar så länge, men på den här tiden har jag i alla fall kommit fram till att du är en av mina favoriter. Jag hade aldrig hört talas om din stalker innan det här inlägget och det gjorde mig så himla ledsen för din skull.

  Jag hoppas för allt i världen att du tar det till HD. Om du inte gör det vinner han ju verkligen.

  Och om du skulle förlora så vill i alla fall jag vara med och skänka en summa för att hjälpa dig att betala kostnaderna. Det tror jag många skulle göra!

  Svara

 • Cecilia

  |

  Förlåt, detta kanske är ett dumt förslag men ta och prata med programmet ”stalker”? Känns som att det faktiskt är ett program som får saker gjort och kanske kan hjälpa dig. Om det nu fortfarande spelas in eller kommer spelas in..

  Hoppas du får bukt på det här för det är inte OK att han gör detta.

  Massa massa kramar <3

  Svara

 • Grodan

  |

  Usch vad hemskt! Jag hoppas att din fina pojkvän o mamma kan pigga upp dig så du får nåt roligt att tänka på! Gör det som känns bäst för dig, du kommer att få stöd av läsarna vad du än väljer! Många kramar<3

  Svara

 • l

  |

  Brottsofferjouren kanske kan hjälpa till med goda råd och stöd? Annars finns både kvinno- och tjejjourer som vet precis hur det är att vara rädd och de brukar vara väldigt duktiga på den rättsliga biten. De har kontakt med advokater och kan ge mycket stöd.

  Lycka till och gör vad som känns rätt <3

  Svara

 • Nina

  |

  Du ska inte ge dig!!! Även om det skulle bli så att du får bakslag och måste stå för massa kostnader så vet du att du har gjort allt o din makt för att bli lämnad ifred. Sätt dit idioten en gång för alla vi står bakom dig 🙂 hoppet är det sista som lämnar en människa så ge fan inte upp hoppet!!

  Svara

  • Nina

   |

   Och det är klaaaaart som FAN att vi läsare hjälper till med att ge pengar för en sån sak. Du har bra med godhjärtad läsare blir varm i hjärtat när jag läser igenom om alla som stöttar dig!

   Svara

 • Cecilia

  |

  Om du nu förlorar, starta en insamling.
  Många hade hjälpt till och oavsett om många människor bara ger kanske 30-50 kronor så kommer det ju bli hur mycket som helst ! 🙂
  Så jag tycker du ska köra på! 🙂

  Svara

 • jen

  |

  kan inte vi läsare på något sätt isåfall starta en insamling? har ingen aning om hur det går till. typ fixa ett kontonummer där vi kan sätta in valfria summor?

  nu kanske inte regina ALLS VILL det, men det är en idé iallafall.

  Svara

 • Elin

  |

  Håller med om det andra skrivit om att starta en insamling, jag skulle själv vara med och samla in pengar till något sådant. Önskar så mycket kraft till dig och att du orkar igenom det här. Tänk på att systerskapet alltid kommer finnas här för dig och stötta dig. Tillsammans är vi starka! ♀

  Svara

 • Anna

  |

  Detta är fan fruktansvärt och så ska det INTE vara! Jag tror många här hade varit på att starta en insamling och hjälpa till att betala för att du ska få gå till Högsta Domstolen med detta! Jag tycker du ska göra det! Ryser i hela kroppen!

  Svara

 • AK

  |

  Du gör vad du tycker känns rätt. Det här är jätte jobbigt och tungt för dig! Du har varit så stark under de här åren! Det är beundransvärt! Du är beundransvärd!

  Det här beteendet från den här personen är inte okej! Att få dig att må dåligt är absolut i helvete inte okej! Personligen tycker jag att du ska gå till HD, det är dags att kämpa för att visa upp för Sverige att detta inte är okej.

  Men du måste göra vad du känner att du orkar. Det är dig i första hand. Ditt välbefinnande i absolut första hand!
  Jag stöttar dig i vilket beslut du än tar, du modiga underbara Regina! 🙂

  Många styrkekramar från AK <3

  Svara

 • Bella

  |

  Hej!
  Efter vad du har skrivit skulle jag gärna se dig ta detta till HD, men jag skulle vilja se domarna och höra hela din historia för att lättare kunna avgöra huruvida det skulle hjälpa att ta det vidare. Om du vill får du gärna maila det till mig.

  Tycker att du och din advokat ska satsa mycket på att du har känt dig tvungen att sluta på jobb p g a denne man, domstolarna har ofta lättare att hantera ekonomisk skada än psykisk. Vad råder din advokat dig till?

  Jag skulle gärna bidra med 500-1000 kr om du skulle förlora.

  Massor av kramar till dig, oavsett hur du gör!

  Svara

 • Eld

  |

  Vilket fruktansvärt GUBBSLEM! Överklaga om du orkar, startar du sedan(vid ev. behov) en insamling så kommer garanterat måga läsare(jag inkluderat) och bloggare sluta upp bakom dig och betala avgifterna. Sånt här ska man inte komma undan med, vilken jävla tönt. Usch. Heja dej Egoina! <3

  Svara

 • Läsare

  |

  Jag har nog inget svar på dina frågor… Tycker inte att du ska behöva dra upp det där igen om du är osäker på om du faktiskt kan vinna på det. Inte värt det om du inte tycker det är värt det. En vacker dag kanske såna här fall tas på allvar, jag hoppas verkligen den dagen kommer. Kanske det vore värt att ställa till med ett HELVETE för den här personen som stalkar dig – hitta personen, häng ut personen, and so on? Du har inget att förlora och INGET ansvar inför den här personen heller. Ansvaret är idiotens.

  Styrkekramar till dig! Du har inget ansvar att ”sätta dit” den här personen och bevisa för folk att du kan men om du vill försöka så hjälper jag gärna till. Du har mycket stöd så om du vill ta itu med den här skiten en gång för alla så hoppas jag att du också vågar utyttja det.

  Kram!

  Svara

 • Emma

  |

  Jag pluggar juridik i Lund och är snart klar jurist. Min fördjupning har varit straffrätt. Jag skulle säga att HD med största sannolikhet inte kommer ta upp ditt mål, då det saknar vägledning för rättstillämpningen. Men jag tycker också att du ska försöka. Avslår dem begäran, så kommer du i varje fall inte ångra att du försökte.

  Vill också peppa! Jag vet inte hur hovrättens dom lyder, men det är viktigt att komma ihåg att juridiken kan vara lite knepig att förstå när man själv är utsatt för brott, och jag förstår att det känns orättvist. Men principer som höga beviskrav m.m. finns som grundläggande för rättsstaten. Vi vill hellre fria en skyldig än fälla en oskyldig. Kom ihåg det, och lägg aldrig någon skuld på dig själv!! Även om hovrätten inte dömer honom tror de med största sannolikhet dig. Det är säkert bara inte ställt utom rimligt tvivel. Detta betyder inte att han inte har kränkt dig!

  Svara

 • Nathalie

  |

  Överklaga om det är vad som känns rätt. Vi kanske kan starta en insamling åt dig isf? Kanske räcker det inte hela vägen men om det kan vara till en hjälp så hade iaf jag bidragit. Stå på dig vännen!

  Svara

 • Sandra

  |

  Ja. Du ska överklaga. Annars vinner han. Han har inte vunnit än. Striden pågår fortfarande.
  Som alla andra sagt, hemförsäkring, insamling. Whatever. Vi stödjer dig! OM du skulle förlora.
  Chansen finns ju att du vinner. Och då..är det han som förlorat.
  Byt advokat/åklagare. Den du hade verkar vara skit.

  Svara

 • Sarah

  |

  Tycker verkligen att du ska överklaga!
  Om du vinner kommer det att påverka praxis i framtiden och hjälpa andra människor i samma situation.

  Men om oturen är på fel sidastartar vi en insamling!

  Svara

 • Karin

  |

  Vad hemskt att läsa din situation! Har du kollat på programmet trollhägarn med Robert som
  Programledare? Där tar de ju hjälp av kunniga personer inom detta område. Kolla upp ifall du kan få hjälp eller råd därifrån?

  Svara

 • Jannike

  |

  Hej,

  Jag brukar i vanliga fall inte läsa din blogg men såg att någon skvaller blogg skrivit om detta inlägg & känner att jag måste kommentera på din blogg.

  Jag förstår att du tycker att det är otroligt jobbigt att gå igenom det här ytterligare en gång MEN jag tycker definitivt du skall ta upp det i HD. Du skall inte behöva ta någon skit i form av kränkningar eller förföljelse, det skall ingen människa behöva ta och jag tycker inte du ger mer en rätt i att anmäla. Personen i frågan skall inte få rätt när det är denne som gjort fel och fortfarande gör fel.

  Jag står bakom dig i dina val, i alla dina val. Men jag tycker definitivt du skall fortsätta strida, det ger andra människor som blir utsatta för denna typ av problem ork att även dom fortsätta

  Svara

 • Linda

  |

  Först och främst vill jag bara säga att jag tycker det är hemskt att du ska behöva vara med om det här. Ingen borde behöva gå igenom det.

  Jag kan inte tala om för dig vad du ska göra, jag kan bara tala om hur jag resonerat.

  Det handlar om ditt liv. Ja, det blir en stor summa OM du mot förmodan skulle förlora men det är ”bara” pengar. Vad förlorar du om du inte gör det?

  Han har tagit flera år av ditt liv och haft en negativ inverkan på dem. Han har fått dig att känna dig otrygg och osäker i ditt eget hem. I din vardag. Han har ingen rätt till det. Han har inget där att göra.

  Han, är oviktig.

  DU däremot. Vad händer om du inte står upp för dig själv och tar det här hela vägen? Kan du få din första åklagare som du litar på? Kan du anlita en egen advokat? Go all in och satsa på vinst.

  Jag hade tagit det hela vägen. Skulle jag förlorat ( vilket jag inte tror i det här fallet ) så hade jag iallafall inte gjort det för att jag vek mig en tum till för honom. HAN har gjort fel. Det är HANS skuld. HAN som har problem.

  OM jag förlorat och fick betala rättegångskostnaden så hade jag fått betala med pengar. Om jag inte försökt hade jag fått betala med mig.

  Som sagt, det här är hur JAG resonerar. Det finns inget rätt eller fel, och du ska göra det som känns bäst för DIG.

  Alla andra är oviktiga i den här frågan. Den enda som är viktig är DU.

  Svara

 • Malin

  |

  Åh såg att fler skrivit om att starta en insamling! Precis vad jag tänkte säga, för helt ärligt är detta något värt att kämpa för! Du ska inte behöva må så dåligt och det är vidrigt att du ens behöver ta denhär kampen. Igen. Tycker helt klart att du ska överklaga och jag skulle mer än gärna hjälpa dig betala för detta om dom skulle vara så jävla dumma att dom låter honom vinna. Fyfan vilken vidrig situation, jag hejar på dig! <3 finns ingen logik i att han ska få vinna över dig.

  Svara

 • Lisa m

  |

  Vad ledsen jag blir när jag läser det här. Och trots att vårt rättssystem är upp och ned så ge dig inte. Överklaga och låt det gå till Högsta Domstolen och kosta vad det kosta vill. Han får inte fortsätta trakassera dig såhär och du måste visa att du inte ger dig. Vi står 110% bakom dig och om du behöver finansiellt stöd så anordna en insamling för vi hjälper dig! Låt aldrig någon någonsin vinna över dig och ge aldrig upp hoppet. Hoppet är det viktigaste vi har! Kämpa vidare för du är värd det bästa i livet!

  Svara

 • Frida

  |

  Jag tycker du ska överklaga! Såna kräk ska fan inte få rätt.

  Svara

 • amanda

  |

  Usch, får tårar i ögonen av detta. VI MÅSTE GÖRA NÅGONTING ÅT DETTA TILLSAMMANS! enough is enough! det är orimligt och helt jävla sinnessjukt det som händer. vi måste göra något? starta en kampanj? sprida ordet! TVINGA någon politiker att lyssna!

  Svara

 • Emelie

  |

  Häng ut aset?!?

  Svara

 • Amanda

  |

  Överklaga.

  Svara

 • sara

  |

  Om du vill överklaga så gör detta, vi kan hjälpa dig att betala om du inte vinner.
  Sen kontakta Tv programmet stalker, det har tydligen hjälpt andra så varför inte? =)
  KÄMPA! Du klarar det!

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag tycker VERKLIGEN att du ska gå vidare med detta. Och jag är definitivt med på insamlingsidén. De flesta av oss som läser din blogg skänker mer än gärna en slant för att du ska kunna fortsätta med det du gör så bra! Vi tillsammans bekämpar ondskan! (höhö)

  Svara

 • Nathalie

  |

  Jag tycker du ska överklaga, visa att du menar allvar!

  Svara

 • Sofia

  |

  Överklaga! Och som flera andra säger här, vi hjälper dig om det inte går vägen. Vi startar insamling och löser det!

  Känns som att just för att det är ett ovanligt fall och det finns så mycket sjuka föreställningar (ex som du säger: för att du är kvinna, känd, bloggerska) som spelar in runt omkring så är det EXTRA viktigt att detta fall inte läggs ner. Vi får kämpa tillsammans för att du, och alla andra utsatta för näthat/förföljelse, ska få upprättelse.

  TUSEN KRAMAR <3

  Svara

 • Elin

  |

  Fyfan för denna vidriga människa. Jag tycker definitivt att du ska överklaga och blir kostnaden för stor har jag inga tvivel på att vi läsare (och säkert en massa andra som vill ha rättvisa) kan starta en insamling så denna man inte tillåts förstöra ditt (och andras) liv mer än vad han redan har gjort.

  Svara

 • isabell

  |

  Det du går igenom nu är min värsta mardröm. Jag är rädd för att släppa in folk i livet om det visar sig att dem inte är helt okej och skulle få nån ide att stalka mig. Sen blir jag rädd för att de ska bli provocerade av att jag inte vill släppa in dem i livet så lätt och stalka för det. Man vet aldrig vad som sätter igång det onda i människor.
  Jag förstår att du är rädd, arg och verkligen inte vill ha något med det här å göra längre. Men jag hoppas innerligt att du tar det här ärendet vidare. Det är en tillräckligt sjuk värld vi lever i ändå och mitt hjärta gör ont när jag läser om det du måste uppleva men man får inte ge upp i såna här frågor. Om ditt fall tas upp i HD och kan bli prejudikat för framtida fall och stackars utsatta tjejer, tänk vad underbart. Om inte, så inte. Den sorgen ska vi inte ta ut i förskott.

  Svara

 • louise

  |

  Precis som många sagt. Starta en insamling om du inte klarar av kostnaden och ta det vidare. Han ska inte få vinna! Som du säger, den bedömning som kan bli kanske blir en mall tillslut, därför är det viktigt att det blir rätt! byt åklagare om det går och kämpa på!

  Svara

 • Johanna

  |

  Fina Egoina!

  När jag läser den här texten blir jag ledsen, arg, upprörd och tillochmed rädd. Och då kan jag inte ens föreställa mig hur rädd du måste vara.. Detta är helt sinnesrubbat! Att inte bli dömd för ofredande och förföljelse, vart är vägen då påväg? Det finns uppenbarligen mängder av bevis mot den här mannen och han har gjort det mot andra tjejer också. Helt klart tycker jag du ska överklaga, han ska inte få vinna! Han är en person, och vi är hur många som helst mot honom! Du ska inte behöva vara rädd, och inte någon annan tjej heller. Tillsammans kan vi stoppa honom, det är jag helt säker på. Nu vet jag inte exakt hur många läsare du har, men det är många! Om vi alla bidrar med en slant så är säkert dom eventuella kostnaderna betalda. Vi ska lyckas!

  Svara

  • Louise

   |

   Jag är med på det!!

   Svara

  • Emma

   |

   Skitbra idé! Till Egoina: Du är verkligen en superfin människa, och även fast jag aldrig träffat dig vet jag att du har ett hjärta av guld som förgyller min vardag med dina roliga inlägg. Detta ska INGEN behöva gå igenom! Som Johanna skrev, alla mot EN!

   Svara

 • Hanna

  |

  Kämpa Regina! Vi står bakom dig, och skulle det värsta hända och du måste ta hand om rättegångskostnader så är jag säker på att jag och många fler gärna hjälper till på alla sätt vi kan! Seriöst, det här måste tas på allvar, det är inte okej att den där störda personen ska få ha sån makt över ditt liv som han faktiskt skaffat sig.

  Svara

 • Ami

  |

  Överklaga. Detta är allvarligt för dig, visa att dom också måste se det så! Tusen styrkekramar!

  Svara

 • Erika

  |

  Hej fina du. Det måste komma till en lösning. Det är inte alls bra att en så sjuk människa är efter dig. Kan du anmäla på nytt så att det blir en ny utredning? Tycker du under tiden ska låta detta blossas upp, låt tidningar intervjua dig osv så kanske till slut det rättsliga förstår? Det behövs en diskussion om detta. Även för andras skull. Det här är okej någonstans. Vad säger din egentliga åklagare? Det är ju lite tokigt att du fick en annan. Stor kram på dig!

  Svara

 • Aeriel

  |

  Det måste finnas advokater som är intresserade av det här som kan hjälpa dig! Och vi hjälper! Förbered ett konto så finns vi här om gubbarna i HD sviker.

  Svara

 • Hamdi '

  |

  Helt sjukt att det ens har fått gå såhär långt.. Att de inte gör något. Mår dåligt utav att läsa det. Jag tycker du ska överklaga och hoppas på att det blir praxis för någon annan. Det kan mycket väl vara så att det blir ett fall som de tar upp då stalking på internet inte är så uppmärksammat. Jag hejar på dig!!

  Svara

 • Johanna

  |

  Starta en insamling! Jag bidrar gärna! Skulle du vinna och således inte behöva pengarna så skänk dom till bris eller liknande!

  Kom igen, vi SKA vinna över honom! Vi gör det tillsammans, alla vi som vägrar acceptera att detta anses okej av rätten.

  Svara

  • Linda

   |

   Sjukt bra idé!

   Svara

  • Louise J

   |

   Sjukt bra idè, jag är på!

   Svara

  • Josefin

   |

   Jag är med!

   Svara

 • Linnéa

  |

  Hej! Fan va obehagligt! Är själv i samma sits…
  Mitt ex förföljer mig med läskiga och nedtryckande sms och skriver ut allt på twitter. Han anser att allt är mitt fel för att han mår dåligt och postar bilder då han sitter och skär sig själv med rakblad…

  Jag anmälde honom för någon vecka sedan och fick igår meddelandet att förundersökningen läggs ned.. utan att dom ens har varit i kontakt med honom!

  Känner mig oerhört utlämnad och ifrågasätter liksom du det svenska rättssystemet. Varför ska man behöva gå och se sig över axeln varje gång man går ut?!

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag mår uppriktigt sagt dåligt när jag läser det här!
  Att det ska vara så lätt för en person att förstöra en annan människas liv utan att det svenska rättssystemet faktiskt bryr sig.
  Jag lider med dig, och jag tycker verkligen att du ska överklaga!

  Svara

 • Loppan

  |

  Vore det inte lägligt att lägga upp hans namn så att han inte längre figurerar i det tysta?

  När alla i hans närhet fått reda på vilket kräk han är blir det nog inte lika roligt för honom att fortsätta. Hans mod bör försvinna tillsammans med hans anonymitet. Sådana här personer brukar var väldigt fega irl.

  Svara

 • Advokat

  |

  En till synpunkt – anmäl honom för sådant som skett efter första anmälan och under pågående rättegång och se till att du har bevisföringen bättre säkrad så att du slipper lida av en trött åklagare. Du har rätt att få varje enskild överträdelse prövad, stå på dig! Stor styrkekram åt ditt håll!

  Svara

 • Hanna

  |

  Överklaga!!! Det där är inte acceptabelt!

  Svara

 • Matilda

  |

  Kontakta trolljägarna på TV3? Om dom hade visat upp det här så kanske domstolen och allt det där tagit det här fallet mer seriöst?

  Vad som än händer så ska du veta att du har så många som stöttar dig! Jag hoppas verkligen att allt löser sig

  Kram

  Svara

 • Caroline

  |

  Jag tycker att du ska ta det till högsta domstolen, fy fan, ingen, absolut ingen ska bli behandlad som du har blivit! Känd eller okänd, man eller kvinna, spelar ingen som helst roll! Mitt tips hitta en bra åklagare och vinn skiten! Bara för att det är över internet betyder det inte att man kan göra vad som helst!
  Styrkekramar till dig! Lycka till! <3

  Svara

 • Emma

  |

  Överklaga! Gå så jävla långt det bara går. Du har oss på din sida. Vi krigar tillsammans med dig. Kram!

  Svara

 • Manda

  |

  Absolut att du ska överklaga till HD! Såna som han får inte gå obestraffad! Styrkekramar till dig, du är bäst! <3

  Svara

 • Anna

  |

  Fan vad jobbigt.. <3

  Svara

 • Louise

  |

  Skickar massor med kramar och hoppas att detta löser sig! Du ska absolut inte ha det såhär! Blir uppriktigt arg och ledsen.

  Svara

 • Mårten Schultz

  |

  Hej! Jag föreslår att du hör av dig till oss på Juridikinstitutet och berättar om ditt ärende. Du ser min e-post-adress, tror jag. Vår hemsida är annars http://www.juridikinstitutet.se

  Mvh,

  Mårten – grundare

  Svara

 • Linnea

  |

  Överklaga! Vi, dina trogna bloggläsare, hjälper dig om det går åt helvete! <3

  Svara

 • Nina

  |

  Hoppas du vinner i högsta domstolen! Han ska fan inte komma undan!

  Svara

 • J

  |

  Uhh, jag ryser av obehag. Jag tycker att du ska gå vidare med detta, utan tvekan. Du har säkerligen familj, vänner och läsare som gärna hjälper till där det går. Styrkekramar <3

  Svara

 • Stib

  |

  Men shit va jobbigt. Fy fan vilken rutten människa. Usch får rysningar av hans meddelande. Jävla psykopat

  Svara

 • EmmaV

  |

  Kolla om det går att starta en crowd fund grej! Då skulle vi ju kunna bidra! Det verkar ju vara en del som kan tänka sig att bidra om det skulle bli ett friande igen…

  Svara

 • Lisa

  |

  All styrka till dig! Blev så illa till mods när jag läste detta 🙁 Kram!!!

  Svara

 • Jonna

  |

  Kämpa på! Anmäl honom om och om igen tills du tillslut känner att du får rätt! Hur jobbigt det än är, så kommer det kännas så skönt om han blir dömd! Hoppas allt går bra! Håller alla mina tummar och tår för dig!

  Svara

 • Lin Melikie

  |

  Om du väljer att ta
  Vidare detta är äcen jag
  Villig att betala en släng. Detta är INTE okej. Jävla idiot. Ska en kunna bete sig hur som helst? NEJ.
  Och ett nej är ALLTID ett fucking nej. Hejja dig Regina!

  Svara

 • Linn

  |

  Har du kontaktat åklagaren? Gör det annars för att undersöka om åklagaren kommer att överklaga. I så fall slipper du risken för att stå för rättegångskostnader samt att du slipper driva målet själv/med hjälp av egen jurist. Med tanke på det osäkra rättsläget kan det vara av intresse för åklagarmyndigheten att överklaga till HD för att få ett prejudikat.

  Svara

 • Anna

  |

  Fyfan vad jag blir tagen av det här Regina! Du är så FRUKTANSVÄRT stark i min ögon och en riktig förebild för att du ens orkar med det här samt skriva om det. Jag hade krossats för länge sen. Jag förstår att du mår skit av det här och jag förstår verkligen maktlösheten och att den suger nåt så innerligt, men för vad det är värt tycker jag du ska kämpa till sista blodsdroppen! Om du har fixat det såhär långt fixar du att överklaga, bara en sista etapp nu! Jag hejar på dig som tusan i alla fall och skulle helst se att alla stalkers och övriga psykopater hamnar i fängelse på livstid.
  Du är sjukt stark och cool och världens bästa förebild och du har mitt fulla stöd! Lycka till! <3

  Svara

 • Stoffe

  |

  Usch.. vilket äckel! Hoppas allt löser sig för dig och att du vinner i högsta domstolen. Styrkekramar.

  Svara

 • A

  |

  Fyfan vilken vidrig liten äcklig människa! Jag blir så arg och ledsen över att läsa detta och att du aldrig får lugn och ro. Det är hemskt att det får gå så långt och att du aldrig får upprättelse!

  Jag hoppas du orkar fortsätta och låter det gå så högt du kan. Det är SJUKT att lagen är så dålig kring dessa fenomen!

  BK tyckte att vi kunde starta en blogginsamling för ev. kostnader.

  JAG ÄR PÅ!

  Hejja dig och låt inte det sjuka fanskapet vinna!

  Svara

 • Mire

  |

  överklaga helt klart, men SNÄLLA säg inte att du nyss la upp hans IP-adress på bloggen?!

  Inte så att jag skyddar honom eller så (hatar honom pga det han gör mot dig) men nu kommer du bara ta massor skit från polisen mest eftersom han kanske anmäler dig för att gett ut hans IP-adress..

  Hoppas verkligen det inte blir värre än vad det egentligen är!

  Och SNÄLLA överklaga!!

  Svara

 • Felicia

  |

  Kontakta TV3s ”Trolljägarna” dom är stenhårda och uppmärksammas detta i TV kanske polis och domstol förstår mer.
  Annars får vi ha ett ”Egoina-konto” så hjälps vi åt att betala. Alla kan bidra med något! <3

  Svara

 • Sara

  |

  Han ska inte få komma undan!!!!!!

  Svara

 • Elin

  |

  Fyfaaaan fick tårar i ögonen av ilska när jag läste detta, usch att människor kan göra så!!!! Du måste naturligtvis lyssna på din magkänsla men jag skulle nog våga lova att vi alla som dina läsare står 100% bakom dig och behöver du betala så fixar vi insamling. Du är INTE ensam i detta. Och ingen ska få känna att de kan komma undan med sånt här. Du är beundrandsvärd och så otroligt stark. We are with you <3

  Svara

 • Isabelle

  |

  Helt jävla sjukt! Vad är det för jävla rätts samhälle vi har egentligen?! Att en sån sjuk människa som förstört så mycket för dig ska få ”rätt”.
  Fruktansvärt. Jag står på din sida och många med mig. Och den där åklagaren borde fan inte få vara åklagare mer. Om den ordinarie åklagaren får förhinder bör man ju ändra datum!

  Han kommer med 100% sannolikhet åka dit för andra saker. Bara en sjuk jävel kan hålla på så och då kommer han nog fortsätta med kriminella saker. Hoppas han åker dit rejält då! Kram

  Svara

 • Agnes

  |

  Detta är så obehagligt… Hoppas du känner av allt stöd du får. Vi är på din sida oavsett hur du väljer att göra! Kramar för styrka.

  Svara

 • Veronika

  |

  Blir så arg när jag läser hur det bara avfärdas och hans överklagan går igenom. Speciellt med så mycket bevis och att han trakasserat ett flertal andra kvinnor.

  Rent automatiskt kan man säga att du borde gå vidare med det, dock är det en sådan jobbig och tuff situation.
  Det ekonomiska är jag helt med i banorna som många andra i kommentarerna jag har läst, en insamling för kostnaderna att ta det vidare.

  Ingen kvinna ska behöva leva i den rädsla du gör. Jag ställer utan tvekan upp på en insamling. Man ska kunna få upprättelse utan att behöva tänka på det ekonomiska.

  Hejar på dig och skickar all styrka jag bara förmår. Du har många på din sida, även om det kan kännas som lite svag tröst i en sådan situation.

  Svara

 • Linna

  |

  fy tusan gumman. jag blir så less på hur allt funkar! Jag är helt med på insamling för att stötta dig i det här. Jag tycker du ska gå vidare, vi hjälper dig!

  Skapa ett konto där vi hjälper dig sätta in pengar. pengar ska inte hindra att nån får bete sig så här mot dig eller nån annan. usch.

  Hoppas du kan njuta av påsken trots alls. kramar!

  Svara

 • Cecilia

  |

  Kämpa Regina!
  Massa styrkekramar!

  Svara

 • G.

  |

  Verkligen sssssååååååå bra skrivet!!!! Det är fruktansvärt att vi idag lever i ett samhälle där narkotikabrott har högre straff än våldtäkt och att idioter kan komma undan med förföljelse och andra kränkningar på nätet för att ”det inte finns tillräckligt med bevis”. Vilket är bullshit om du frågar mig. Jag menar idag kan vi lagra ALLT tack vare teknik. Mobiler med mejl, bilder, kommentarer osv.

  Usch. Jag kan inte tänka mig hur jobbigt det är för dig, men stå på dig gumman. Var stark. Jag vet att det är riktigt jävla tufft, men förhoppningsvis blir det lättare när du vet att dina läsare står bakom dig. För det gör vi.

  Lycka till med allt. Vi hjälper dig. Det löser sig.
  Kärlek
  <3<3<3<3<3<3<3

  Svara

 • Katharina

  |

  My god
  Den senaste kommentaren borde ju räcka mer än väl för att döma honom!!!!

  Stå på dig
  Kram

  Svara

 • wiilow[Foto Tankar Känslor]

  |

  Kämpa på och låt inte denna otäcka människa få förstöra mer för dig. Jag tycker absolut att du ska överklaga! Det får inte gå till såhär.
  Kram/Wiilow

  Svara

 • Lina

  |

  Jag tycker absolut du ska överklaga och Regina, jag är redo att lägga en peng om det skulle vara så att det inte går vägen.
  Led vägen för alla de bloggerskor/bloggare som haft det jobbigt i alla dessa år, allt det ni fått stå ut med, allt det ni fått bara kastat i ansiktet, allt de ni gått miste om eftersom ni har en ständig oroskänsla. Ni ska inte behöva ha det såhär.
  Stå upp för det som är rätt.
  Låt oss sätta dit han som gjort FEL! Otroligt fel! Visa att det inte är okej.
  Vi är med dig, allihop. Hela tiden är vi med dig!
  Vi hejar på dig och hjälper dig med en peng om det skulle skita sig!

  Svara

 • TezziliTezz

  |

  Den där killen är en jävla loser! Inget liv överhuvudtaget . Bra att du överklagat! Han tror att han har ”vunnit” men oavsett vad som händer så har han alltid förlorat! Han har inget bättre liv än att lägga det på att förfölja en annan människa. Han borde skaffa sig ett intresse, fågelskådning hade passat honom. Stå på dig tjejen!

  Svara

 • JULIA

  |

  JAG BLIR SÅ JÄVLA ARG. Hasse Aro, var är du??? Ta detta vidare. Fyfan, önskar att jag kunde hjälpa dig.

  Svara

 • Emma

  |

  Fyfan vilken vidrig människa! Fyy vad jag blir upprörd av sådant här!! Och att åklagaren var såpass opåläst är ju skamligt – det ger ju inte dig en rättvis chans överhuvudtaget! Det är sånt här som gör att jag skulle kunna bli motiverad att faktiskt plugga juridik på högskolan, annars har jag tyckt att det verkar så segt även om det är väldigt intressant i praktiken…

  Jag tycker verkligen att du borde gå till HD, bättre att chansa än inte! Låt honom inte vinna, ge inte upp kampen! Han ska få svälja sin äckliga kommentar om att han vinner och du förlorar, för i slutändan SKA det vara tvärtom! Och precis som du skriver så KAN det ju faktiskt hända att detta fall kan användas som prejudikat eftersom det är nytt och inte finns så mycket liknande! Normalt är det ju verkligen skitsvårt att få HD att ta upp domen, men är det ett potentiellt prejudikatsfall så kanske – så bara att hålla tummarna!

  Håller verkligen på dig, och jag hoppas det aset får vad han förtjänar! Någon form av rättvisa förtjänar du, och dessvärre är inte våra kära domstolar alltid så mycket att ha… Stor kram till dig!

  Svara

 • Jennifer

  |

  Inte vill någon tillbaka till tiden med mentalsjukhus – så de kunde fungera och se ut. Samtidigt ska vi veta att i dag går mentalsjuka människor, som denna person, lösa. Han är helt klart inte verklighetsförankrad.

  Övriga samhällsborgare måste få bli skyddade från mentalsjuka människor. Och denna man är helt solklart mentalsjuk. Kan tänka mig olika diagnoser (är utbildad i ämnet), såsom grav borderlinestörning med shitzofreni samt stora – och även samhällsfarliga- inslag av psykopati. Tycker det är löjligt att sjuka handlingar av sjuka människor kan få lite yliga benämningar, såsom internetroll, stalkers, näthatare etc. Sådant tillhör egenligen individer i skolåldern, som börjar att snesegla av psykosociala orsaker och de kan få proffessionell hjälp genom elevhälsa och sjukvården.

  Detta – och sådana fall som du beskriver här – handlar om mentalsjuka människor som bör låsas in, så att samhällets medborgare kan få åtnjuta sin frihet och ett fullvärdigt liv. Hoppas ditt agerande med att gå ut med detta skapar en starkare debatt! Vad du är utsatt för går juridiskt sett under rubriceringen ”ofredande” – men borde kunna rubriceras som psykisk tortyr och olaga hot!

  Svara

 • Linda

  |

  Så himla starkt att du orkar fortsätta vara så som du är i bloggen!
  Att du inte låter någon förstöra för dig!

  Hoppas verkligen rättaväsendet börjar ta sånthär på allvar!
  Det är nytt för många gamlingar som hanterar ärendena, i framtiden kommer nog inte detta hanteras på samma sätt när en ny generation arbetar!

  Fortsätt kämpa!

  Svara

 • bella

  |

  Förstår inte hur han på allvar kan tro att han vunnit något, han är en ensam patetisk stalker utan liv medans du uppfyller dina drömmar och har sååå många människor bakom dig och en massa kärlek i ditt liv 🙂 något han antagligen aldrig kommer eller ens har förmågan att uppleva.

  Svara

 • sandralinneas

  |

  Jag vill bara sälla mig till den stora skara som redan skrivit och stöttat. Jag hoppas du har orken att gå vidare!

  Svara

 • sara

  |

  så jäävla arg jag blir. fan. Vad du ska göra? fortsätt kriga. Alltid. Du, jag, alla andra oavsett ålder och kön, har rätt att känna sig trygga och fria. Gör det för dig själv, och för de som inte själva orkat ta en liknande kamp. Kriga för helvete, låt honom inte vinna. Du kan. <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv