Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Historian om tårtan

Haha. Ja. Då kommer historian om tårtan. Jag tänkte, som ni vet, egentligen göra en kitkat-tårta till min födelsedagsfest. Men jag tycker att tårta är skittråkigt och vanliga tårtbottnar kändes trist. Så jag kom på den fantastiska idén att ha Frödinges kladdkaka som tårtbottnar istället. Jag bestämde mig för det och så förberedde jag nutellamousse och hallonmousse att ha mellan lagren.

Jag tänkte att en kladdkaka var för tjock och att tårtan skulle kollapsa, så därför hade jag en hel längst ner och den andra kladdkakan delade jag i två delar horisontellt. Det gick mycket smidigare än vad jag trodde och till att börja med såg tårtan hur bra ut som helst.

Men sen… Helt plötsligt så liksom sprack alla delar. Haha, den bara gick sönder. Det var precis som att den smälte när den kom i kontakt med det andra. Så resultatet blev allt annat än bra. Det gick knappast att sätta kitkat runt och göra en fin tårta av det.

Jag bestämde mig för att ge upp, men så kom min pojkvän med den genialiska idén att vi skulle trycka ner den i en springform och sätta in den i frysen. Det är synd att jag inte har bilder på det förloppet, det var seriöst nutellamousse i hela köket efter att vi tappert försökt få ner den i formen. Men det blev bra till slut och vi hällde på resten av nutellamoussen och så fick den stå i frysen tills gästerna kom.

 

Och det konstiga var att den ändå blev bra! Den blev god och mycket bättre än förväntat trots att den inte blev som den ursprunliga idén överhuvudtaget.

 

DSC03288

DSC03290

DSC03293

En stund innan jag gav upp.

 

DSC03307

DSC03308

Efter att den varit i frysen.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (21)

  • Jackie

    |

    Nämen tårtan ser ju jättefin och god ut! Och grattis på födelsedagen och grattis till negativt provsvar! Man kan ju tro att jag vill be dig om en tjänst så mycket som jag verkar smöra för dig men icke! Ren och skär lyckönskning bara. Ha det bäst!

    Svara

  • Olivia

    |

    Recept? 😀

    Svara

    • Robert

      |

      En del kladdkaka, en del nutellamousse och en del hallonmousse. 😉

      Svara

  • Hanna

    |

    Ser helt fantastiskt god ut!! Vet dock inte om jag skulle våga mig på att göra den 😉

    Svara

  • emma

    |

    asså tårtans innehåll låter ju helt jävla magiskt!!! måste göra en sån!

    Svara

  • Marie

    |

    Även om den inte ser så vacker ut (förlåt) så ser den väääldigt god ut!

    Svara

  • Myhrans

    |

    Ser ut som den blev supergod iaf!

    Svara

  • sara

    |

    Husmorstips- lägg bakplåtspapper i botten på en springform och kläm fast det. Vad jag än bakar- vilket uteslutande är cheescake och kladdkakor- så gör jag just det. Man får klippa av lite papperskanter så det ser snyggt ut när man serverar den på ett tårtfat el liknande. Och varför göra så? Jo, blir enklare att lägga kakan/ fösa över den, på ett fat därefter utan springformsbotten och den halkar inte runt som det gör om man har kakan/ tårtan kvar på springformsbotten. Och som grädde på moset så blir knivarna, om man använder det för att skära, inte lika slöa om det är papper som underlag istället för direkt mot metall. Fast som tårtfantast förespråkar jag tårtkniv och tårtspade att skära med. Och tårtgafflar att äta den med för det är lättare att samla upp de sista smulorna med en sådan än med en sked.

    Svara

  • lollo

    |

    OMG den ser ju helt sjukt god ut! det var trots allt en riktigt bra idé du fick 🙂

    Svara

  • Julia

    |

    Ser ju asgod ut?!??!?!!

    Svara

  • Josäfin

    |

    Måste dock säga att jag kan toppa detta med gången jag skulle göra en tårta till min syster då hon fyllde år. Började med att kakan aldrig blev klar i ugnen, så jag ställde in den i frysen, glömmer den i frysen och måste sedan värma den. Ugnen är nu full av mat så jag gick ut och ställde den i grillen. Efter många om och men var den ätbar, dock har den då lyckats gå från ugnen till frysen till grillen. HUR??

    Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Svara

  • Sara

    |

    Den ser jättegod ut! Man brukar faktiskt låta mousstårtor stelna i frysen, så det var nog inte så konstigt att den blev bättre efter att ha stått i frysen.

    Svara

  • Malin

    |

    Den ser got ut i alla fall! Kanske borde prova något liknande haha 😀

    Svara

  • ida

    |

    Ser så god ut!! Så mumsigt! Duktig du är :D!!

    Svara

  • Filippa: En+neuroatypisk+blogg

    |

    Annars är en klassiker vid såna tillfällen att pudra skiten ut bakverket med florsocker x) Döljer det mesta. Låter gott med kladdkaka och hallonmousse!

    Svara

  • Julia

    |

    låter asgott ju!! men alltsååå… använder du vanlig kniv för att skära en kaka i en teflonform? (ser så ut iaf :(()

    Svara

  • Garbooh

    |

    Grattis till ny ålder, provresultat, schysst utsikt på praktiken och en lyckad tårta. Nutellamousse, hur göra?

    Smaskig tårta.

    Svara

  • Emelie

    |

    Hur gör man nutellamousse?!?! Låter sjukt gott 🙂

    Svara

  • F

    |

    Va sjukt, idag i skolan satt jag och snackade om att jag ville ha en tårta av kladdkaka och mousse och så kollar jag din blogg nu och ser det här haha!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv