Recept på bananpannkakor

Nu har jag gjort bananpannkakor två gånger och det har blivit gott och lyckat båda gånger, så jag tänkte bjuda på receptet.

 

1-2 bananer

2 ägg

bakpulver

vaniljsocker

jordnötssmör

 

DSC03074

DSC03075

I med två ägg och lite bakpulver samt önskad mängd vaniljsocker eller vaniljpulver i en bunke.

 

DSC03079

Mosa bananer med en eller två skedar jordnötssmör. Jag brukar ta en och en halv banan och sedan äta den andra halvan till pannkakorna. Men det räcker nog med en banan.

 

DSC03080

Blanda ihop allt. Jag använder stavmixer så att smeten blir slät.

 

DSC03083

Sen steker man på låg värme. Jag har hört att kokosfett ger en god smak, så om man vill kan man steka i det. Annars så är ju smör alltid bra.

 

DSC03091

DSC03094

Tadaaa! Ät med önskade tillbehör. Eventuellt ett hjärta av chokladsås som smälter och blir fult under tiden du tar fram kameran.

 

0

Trackback from your site.

Comments (14)

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Reply

  • Ida

    |

    Omg vad mumsigt ..

    Reply

  • Lotta

    |

    Hur många ungefär blir det?

    Reply

    • egoina

      |

      Beror på hur stora man gör dem. 4-5 stycken ungefär.

      Reply

  • Rebbi

    |

    Åh, det verkar jättegott. Får ta och testa 🙂

    Reply

  • Sofie

    |

    Tips! Häll i lite havregryn innan du mixar också om du vill att de ska bli mer mättande 🙂

    Reply

  • Filippa

    |

    Man kan ha bara 1 ägg och 2 bananer också, det är betydligt nyttigare en peanut butter och vanilj socker, det är lite charmen med det då det är sött pga av bananerna

    Reply

    • Mia

      |

      Ja de du säger är ju sant, men nu är det ju såhär att hon kanske inte äter bananpannakakor för att det ska vara nyttigt utan helt enkelt för att det är gott ?

      Reply

      • Frida

        |

        Hon kanske bara ville skriva en allmän kommentar om någon skulle vilja ha ett lite nyttigare alternativ 🙂

        Reply

  • Matilda Granath

    |

    Vad roligt det är när du slänger in något recept här och där. Fortsätt gärna med det för de uppskattas. Tack för den lätt bästa bloggen i Sverige! Kram

    Reply

  • Lina

    |

    Hej!
    Hur fick du de att hålla ihop? När jag gjorde mina så stelnade de aldrig.

    Reply

    • egoina

      |

      Tror tricket är att steka på låååg värme. Första sidan tar längst tid 🙂

      Reply

      • Lina

        |

        Okey, tack så mycket ska prova det nästa gång 🙂

        Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv