Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Snickerskaka, Rocky road och lakritskola

Det slutade med att vi valde snickerskaka, Rocky road och lakritskola till vårt julbak. Vi googlade recept på de två förstnämnda och receptet på lakritskolan hittade jag i senaste Veckorevyn (för övrigt världens bästa tidning) (är inte alls partisk eller så). Här kommer det om någon vill prova:

 

20131222-022310.jpg

 

 

20131222-021631.jpg

Såhär blev resultatet, men det gick inte att skära upp kolan i bitar. Den var för rinnig. Så jag antar att det där med att det skulle vara 124 grader var ganska viktigt och att man inte bara kan chansa som jag gjorde. Jag får väl köpa en termometer till nästa gång.

 

De andra två projekten blev mer lyckade. Bevis:

 

20131222-021645.jpg

 

20131222-021746.jpg

Åh. Dör så gott!

 

20131222-021651.jpg

Skära bort fula kanter = snacks till julbakaren.

 

20131222-021704.jpg

Sen får man slicka smält choklad och grejer.

 

20131222-021657.jpg

Min pojkvän tyckte jag var töntig som absolut skulle tejpa fast bakplåtspappret. Men åh. Får panik annars.

 

Sen var ju tanken att vi skulle äta lite av vårt julgodis, men ärligt så är jag så mätt på ”provsmakande” och kolasmet att jag knappt är sugen längre, haha. Imorgon så!

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (11)

  • Kari

    |

    God morgon, jenta mi!

    Svara

  • ELLIE

    |

    Nejnejnej! 😀 här behövs ingen termometer. Man gör bara ett kulprov med smeten. Googla 🙂

    Svara

  • Louise

    |

    Är kolan rinnig kan man ta en sked (annat redskap går också bra ;)) och få tillbaka i kastrullen och koka lite längre. Gör ett kulprov, alltså ta en sked med kokt kola ner i ett glas med kallt vatten. Stelnar kolan är den klar.

    Nu lät det som om jag typ jobbar med att enbart göra kola eller så, men jag är faktiskt student och ridlärare…

    Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😀

    Svara

  • Nina

    |

    Gradantalet är ganska viktigt. Men annars fungerar ju kulprovet nästan lika bra. Man tar lite smet på en tesked och häller i det i ett glas med kallt vatten. Om det går att forma smeten till en liten och seg kula är smeten bra. 🙂

    Svara

  • Lola

    |

    Du behöver ingen termometer, kultestet är bättre! Droppa ner lite av smeten i ett glas vatten, om du kan forma droppen till en kula så är det klart. Då kan du välja konsistens också, vill du ha hårdare så kör du lite till..

    Svara

  • Thea Holmqvist

    |

    Så gott! Vi ska julbaka idag 🙂

    Ett litet tips om du har möjlighet: ställ ut den rinniga kolan / he den i frysen (måste ju vara minusgrader och det kanske ni inte har där nere just nu?), så går den nog skära i bitar så småningom 🙂 bara den inte blir genomfrusen 🙂

    God Jul!

    Svara

  • Matilda

    |

    Tips! Knöggla ihop bakplåtsappret innan du lägger det i formen, då håller det sig på plats utan tejp och godiset blir inte knögligt efter bakplåtspappret som man kan tro utan det blir slätt ändå 🙂

    Svara

  • Marica

    |

    Åh gud vad gott det ser ut!

    Svara

  • Jessica

    |

    Vaaaa ingen wienernougat?! Enklaste och godaste julgodiset ever ju 🙂

    Svara

  • Emma

    |

    Som sagt, gör kulprovet.
    Och sedan måste ju skiten svalna innan man kan skära i den 😉 Men det hoppas jag ni förstod, haha.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv