Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

3/5

Vi har ätit tacos tre gånger på fem dagar. Helt galet! Det är samma problem varje gång vi äter tacos. Man äter ju knappast ett helt salladshuvud, en hel gurka, en hel påse med riven ost och så vidare. Lite köttfärs blir också över, så dagen efter har vi köpt en ny köttfärs för att kunna använda resterna och äta tacos igen och sedan har det blivit köttfärs över av det…så vi har köpt en ny och ja, ni förstår cirkeln.

Men nu är de flesta tillbehören slut. Så det blir ingen tacos på ett tag. Bra det kanske. Tacos är gott, men är rädd för att sätta permanent tacosdoft i tapeterna här hemma

 

20131215-210519.jpg

Tröttnade på tortillabröd idag.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (25)

  • Cissi

    |

    Såhär gör vi:
    Skippa sallad, hur god är den egentligen?
    Frys in överbliven riven ost.
    Skiva överbliven gurka och ha på macka.
    Köp lagom av resten 🙂
    .. Alternativ gör en nyttig sallad till nästkommande måltid 🙂
    Överbliven köttfärs är mums på en macka dagen efter. Köttfärs, ost o in i mickron 🙂

    Svara

  • Amanda

    |

    Haha, hemma hos mig äter vi tacos varje fredag och har gjort det så länge jag kan minnas, ändå bland det godaste jag vet!

    Svara

  • Angelica

    |

    Tacopaj är svaret, att man sedan får äta paj i en vecka är ju annan sak….

    Svara

  • Marica

    |

    Åh men tacos är så gott! Jag har ätits det tre dagar i rad nu, haha!

    Svara

  • Sara

    |

    Haha du är ju roligt du 😀
    Tips är att göra ”makaronelåda” av resten av tacofärsen. Mixa färsen, ost, kokt pasta och tacosås i en form och sen in i ugnen, mycket gott!
    Och grönsaker kan mak ju ha till all mat i princip 😉

    Svara

  • Ida

    |

    Åh vad gott!! Vill också ha nu..

    Svara

  • Robert

    |

    Nu vet jag vad jag blev sugen på. 😉

    Svara

  • Emma

    |

    Vi gör alltid tacos med kyckling så vet tyvärr inte hur det är att få köttfärs över 😉
    Men det övriga är ju bara att käka som sallad till annan mat ^^

    Svara

  • Sandra

    |

    Nu måste jag ju fråga .. Tänkte du skriva ”ett helt salladshuvud” eller säger ni ”en helt salladshuvud” där nere? :p

    Svara

  • Tess

    |

    Tacopaj är helt klart bäst att göra på taco rester.Testade att göra lasagne på överbliven köttfärs och tro det eller ej men det blev faktiskt himla gott 🙂

    Svara

  • Linda

    |

    Min sambo och jag åt tacos varje dag i två veckor, ofta både till lunch och middag. Jag har fortfarande inte tröttnat…. 😀

    Svara

  • Svorskan

    |

    God morgon, jenta mi!

    Svara

  • Linnea

    |

    Önskar alla hade samma inställning till mat som du verkar ha. Äter sötsaker osv hela tiden och inte håller på att banta. BÖRJA ALDRIG FIFFLA MED MATEN. Kolla på mig, jag började för 3 år sen att fiffla med maten, nu sitter jag här, 3 år senare och har slösat bort mitt liv på just det; matmatmat. Jag väger 35 kilo och håller på att svälta ihjäl, har utvecklat en jätteovanlig typ utav ätstörningar, som jag skriver om öppet i min blogg. Jag avskyr allt som har med dieter, bantning osv. Det tar livet av mig, långsamt. Föresten hade jag över 1600 nya läsare på bloggen igår, så jag antar att folk tycker det är roligt att läsa om någon som håller på att svälta sig tilll döds och är deprimerad….
    Dock finns det INGENTING som jag älskar så mkt som tacos. Helst med bröd, guakemole, ost och köttfärs. Blir inte riktigt sånna tacosar längre för mig, men ändå. Ljuvligt.
    Kram, you’re the best!

    Svara

  • Sofia

    |

    Gör en pastagratäng på det som blir över! Jag slänger i allt förutom gurkan och salladen. Alternativt gör bara en köttfärssås.

    Svara

  • Nina

    |

    Haha men vadå, man behöver väl inte skära upp hela salladshuvudet, gurkan osv från första början? Eller? 😛

    Svara

  • Hasse

    |

    Fine att ni är konstiga nere i Skåne men tänker inte acceptera ”en huvud”. Man har ett huvud och ett salladshuvud. Punkt!

    Svara

    • Emma

      |

      Haha, precis! Men Regina lade kanske betoningen på en sallad istället för ett huvud, kanske för att hon är norsk egentligen? Eller så är skåningar konstigare än jag trott 😉

      Svara

      • egoina

        |

        Eller så gjorde jag ett slarvfel. Rättat nu!

        Svara

        • Hasse

          |

          Haha aha! Förlåt om jag verkade sur/bitter (var menat i en humoristisk anda) det är bara att man reagerar så lätt på en/ett i denna blogg efter alla märkliga dialektala kombinationer 🙂

          Svara

  • Carro

    |

    Man KAN göra annat av tillbehören.. 😉

    Svara

  • Tess

    |

    Jag åt Fiskgratäng med Dill 4 gånger förra veckan ^^ kostade 10kr st och orkade verkligen inte laga mat dessutom är det ju jättegott! (tycker hunden också, hon får resterna)

    Nu har jag lust att ta en ”pizza vecka”.. får se vad sambon säger om det ^^

    vad ska man göra när man har mega cravings liksom!? 😀

    Svara

  • Frida

    |

    Hehe, man kan ju göra en sallad till nästa dags måltid. Sedan kan man köpa en ost istället för färdigriven och så kan man riva den mängd man själv önskar. Resterande ost kan användas på smörgåsar (jag vet, du äter inte det – men kanske killen gör?), topping på lasagne… etc. Och så behöver man ju faktiskt inte steka all köttfärs och använda all tacokrydda, för två personer räcker väl hälften? Kanske ni ville äta så mycket tacos?

    Svara

  • Agneta.

    |

    hej. ett tips då du ska göra tacos är att köpa grönsaker/ tillbehör i salladsbaren (tex ica) så det räcker till ca två dagar, Det gör alltid jag och min dotter. På detta sett slipper du kasta bort tex salladen.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv