Follow my blog with Bloglovin

Catch-up dag och cellprov

Jag är ledig från skolan idag, vilket betyder att jag tagit tag i allt sånt som jag inte har tid till annars. Som att tvätta och skriva.

 

Jag har även varit och tagit mitt första cellprov idag. Det är så dumt att jag har skjutit på det ett år, speciellt då det inte var så farligt som jag trodde. När jag kom dit fick jag fylla i en blankett, sen frågade receptionisten om det var mitt första besök. ”Det kostar egentligen när man är äldre än 23, men eftersom att det är ditt första besök bjuder vi på det”, sa hon. Haha, vaddå bjuder? Bjuder på att jag får blotta mitt underliv med benen upp i luften för att sedan borsta mig på livmodertappen? Tack, tack.

 

Lite obekvämt, men det gick bra. Och barnmorskan var den absolut trevligaste jag någonsin träffat. Nästan så att jag ville dricksa henne. Fast ja. Det hade väl varit märkligt om något.

 

 

I väntrummet. Alltid lika awkward. Tror de andra som sitter där att jag har en märklig könssjukdom?

 

 

Sen tvättade jag två maskiner och glömde något, som alltid. Så fick tvätta för hand också. Men det går bra det med.

 

 

Skrev en krönika i sängen. Är så lycklig nu när jag bytt ut sommartäcket mot duntäcket. Fryser inte om nätterna längre.

 

 

Just ja. Sen åt jag lunch också. Provade sötpotatis för första gången förra veckan och jag är helt fast. Så gott! Speciellt med lite kanel på.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (33)

 • Filip

  |

  Duntäcke!! Som jag har saknat mitt!
  Jag har inget sommartäcke så jag kör med bara lakan. Så kallt det var nu mot slutet! 😀

  Svara

 • Charlotte

  |

  För andra unga tjejer, som kanske inte lyckats få så bra ekonomi än, är det väl superbra om de bjuder på en otroligt viktig undersökning? De kanske vill locka fler unga kvinnor att komma tillbaka regelbundet genom att bjuda till lite extra. Det tjänar de ju på i längden. Liksom alla tjejer som får erbjudandet.

  Svara

  • egoina

   |

   Ja, självklart! Jag tycker verkligen att det är jättebra och oerhört viktigt att undersökningen är gratis. Det är inte så jag menade 🙂

   Svara

 • M

  |

  Alla tror inte att du har en könis, dom tror du är preggo;) (brukar vara min tanke. Älskar bebisar:)

  Svara

  • egoina

   |

   Haha, ja det också 😉

   Svara

 • Amanda

  |

  Nya avsnitt av greys är ute idag! 😀 Fast den vanliga sidan funkar inte.. Brukar inte du streama? Kan du länka sidan? 🙂

  Svara

 • Jossan

  |

  Var på gyn undersökning förra veckan, man är ju lite spänd innan och så och när en stor man utan hår kommer ut i väntrummet och säger mitt namn höll jag på att börja gråta, han visade sig dock vara den bästa (någonting som har med sjukhus att göra överhuvudtaget), han va helt underbar och det är stor skillnad på att bli undersökt av en kvinna, dom jag har träffat har varit lite ruffa och oförsiktiga. Hoppas innerligt att jag får denna manliga i framtiden med!

  Svara

  • Nina

   |

   Fattar inte hur man kan låta sig bli undersökt av en man?! :O

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

 • Johanna

  |

  sötpotatis och kanel alltså, de passar liksom väldigt himla fint tillsammans! 😀

  Svara

  • egoina

   |

   Jaa! Bästa!

   Svara

 • Evelina

  |

  Hej!
  Har en liten fråga till dig. Du har väl både en ipad och en macbook? Vilket tycker du är mest värt att köpa, räcker det med en ipad+tangentbord eller är det värt att lägga de där extra tusenlapparna till en dator? 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Tycker klart det är värt att köpa en dator. Fast det beror på vad du ska ha den till, till vardags när jag flänger runt tycker jag det är smidigt och bra med min Ipad 🙂

   Svara

 • Malin

  |

  Hej.

  Vad använder du för appar när du skriver på ipaden? 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Anteckningar bara. Har du tips på någon bra program? 🙂

   Svara

 • Helena

  |

  Jag har sovit med mitt duntäcke hela sommaren hehe 🙂

  Svara

 • Ewa

  |

  Åh! Ett sånt tangentbord till min iPad har jag letat efter. Var har du köpt den? Och vad heter det? 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Keybord folio tror jag det heter 🙂

   Svara

 • Emma

  |

  Skitbra att du skriver om cellprov, kanske lyckas det få någon att sig dit och göra det!
  Själv väntade jag i fleera år, sen så läste jag Annika Marklunds blogg om hur hon hade skjutit upp det och sen fått cancer så blev jag livrädd och bokade tid illa kvickt.. Fyy vilken ångest det var att vänta på beskedet men allt såg bra ut och jag kommer ALDRIG mer strunta i att gå på de där nedrans kontrollerna.
  Trevlig helg!

  Svara

 • Malin

  |

  Mysigt och bekvämt att kunna jobba från sängen! Kanske inte något man gör varje dag men ändå härligt att kunna göra det nån gång liksom 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Hej!
  Bra att du tog tag i cellprovet.
  Jag sköt också på det av olika anledningar, inte för jag kände att det var obekvämt men för att det inte gick just då.
  Nu inväntar jag mitt andra provsvar från skrapningen på livmodertapoen då det visade sig att jag har cellfärändringar. Bästa fall har det gått bort av sig själv. Värsta blir det laseroperation.
  Så tjejer, gå och kolla upp för Guds skull!!! Sååååå viktigt !!!!

  Svara

 • M

  |

  Smidigt att kunna skriva på ipaden! Vad använder du för app till de? Eller skriver du på anteckningar?

  Svara

  • egoina

   |

   Nej jag skriver i anteckningar bara (som jag sedan skickar över till word på min ”riktiga dator”). Funderar dock på att ladda ner program. Tips?

   Svara

   • Ingrid

    |

    Jag använder evernote sen mina anteckningar började försvinna! Varning OCH tips

    Svara

 • Amanda

  |

  Regina, du måste testa sörpotatismos, aaaaaahhhhhhhhhhhhh, underbart. Typ två stora sötpotatisar, två små vanliga fasta potatisar, salt, vitpeppar, en äggula, lite créme fraische, muskot, grädde och lite

  Svara

 • Veronika

  |

  Åååh, var köpte du tangentbordet till iPaden? Är väl den femtielfte som frågar. Men är det bra? Jag köpte ett till min, men tangenterna var så känsliga att man hela tiden fick mängder av en bokstav. Sssssååååå hhhhhääääärrrrr. Blir lagom drygt när man skall använda det i skolan och man inte kan tyda sina anteckningar sen.

  Svara

 • Maja

  |

  Cellprovstagning .. konstig situatuin det där, men bra att man gör det. Som jag nojjade över mitt första besök och som jag skrattat åt det efteråt. Det var inte mycket som blev rätt mellan huvud och ord .. haha tror jag gjorde sköterskan lite road iaf med mina påståenden!

  Svara

 • Ellen

  |

  Vad använder du för program när du skriver på din ipad? 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Anteckningar. Har dock laddat ner andra appar jag tänlte prova 🙂

   Svara

   • M

    |

    Kan du inte skriva sen om det är någon du kan rekommendera? 🙂

    Svara

 • bubba

  |

  Haha först trodde jag att det var en tavla som hängde över bordet och tänkte att det var lite underligt att en gynmottagning har en inramad tavla på henrik lundqvist, sen insåg jag att det var en tv hahaha

  Svara

  • egoina

   |

   hahahaha

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv