Follow my blog with Bloglovin

Jag existerar inte

Det är val i Norge idag. Jag vet egentligen ingenting om politik i Norge förutom att jag vill att Jens Stoltenberg ska vinna. Men det är för att jag är hemligt kär i honom. Eller nu var det ju inte hemligt längre, typiskt.

 

Min kusin som är involverad i valet (oklart hur, förstod inte riktigt) smsade mig innan idag och frågade om jag har rösträtt i Norge. ”Ja, det antar jag. Jag är norsk medborgare”, svarade jag.

 

För att göra en lång historia kort så kollade hon upp mig i systemet (med norskt personnummer ofc) OCH JAG FANNS INTE!!!

 

Antingen så betyder detta att jag inte existerar överhuvudtaget eller att jag inte har rösträtt någonstans i hela världen. Båda grejerna suger.


 

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (24)

 • Linn

  |

  Jag är svensk medborgare och bor i Norge. Jag får inte heller rösta Varken i sverige eller norge..

  Svara

  • Emelie

   |

   Du får väl rösta i riksdagsvalet?

   Svara

 • Gabriella

  |

  När jag bodde i Norge så stod jag som utvandrad i Sverige och fanns inte med i några system, trots att jag fortfarande var svensk medborgare. Väldigt märkligt det där!

  Svara

 • Emma

  |

  Kolla upp det med skatteverket, eller vilka det nu kan vara som sköter sådant (borde vara skatteverket), både i Norge och Sverige.
  Suger ju om du inte får rösta alls O.o

  Svara

 • Natalie

  |

  Kan inget om Norges politik alls men tycker att Stoltenberg ska vinna, tyckte han agerade så otroligt fint och värdigt i Utöya dramatiken 🙂

  Svara

 • Jessika

  |

  Vad konstigt att det blir så!? Men tur i alla fall att du inte är så politiskt insatt, eller ja det klart att man kan vilja rösta ändå men jag menar att det hade ju varit värre om du verkligen, verkligen, verkligen ville rösta och visste precis VAD du skulle rösta på – och sedan inte fick! Usch vilken långt mening det där blev, haha. 😛

  Svara

 • Ali

  |

  Jag är amerikansk och svensk medborgare och får rösts i båda länder.
  Är du bara norsk medborgare? Har du uppdaterat dig att du är över 18 och lalala, eftersom du kanske inte är så aktiv i norge? Så fick jag göra med mitt amerikanska

  Svara

 • Marica

  |

  Min fader har samma ”problem” då han är dansk medborgare bor i Sverige. Och då är han till och med född här. Man ba varför är du dansk men både din äldre och yngre bror svenska? Haha.

  Svara

  • Faith

   |

   Om du bor utomlands måste du registrera dig som väljare i Norge. Men om du också är svensk medborgare och har rösträtt i Sverige, får du eventuellt inte rösta i Norge också. Jag är både finsk och svensk medborgare och bor i Finland och får rösta bara där vad jag vet. Men borde kankse ta reda på om det ändå på någto sätt skulle gå att registrera sig i Sverige också, för även om jag inte vet något om svensk politik (utom att blokkpolitik suger) så skulle jag vilja rösta där också.

   Svara

 • Ett skepp kommer lastat

  |

  Har du svenskt eller norskt pass att resa med eggis?

  Svara

  • egoina

   |

   Norskt! 🙂

   Svara

 • Annie

  |

  What?! Då måste jag ju också ha samma problem. Men jag har ju norskt pass, så i något system borde jag väl finnas??

  Och jag håller med dig, tyckte också att Stoltenberg skulle få sitta kvar, men nu verkar det ju dessvärre inte bli så 🙁

  Svara

 • Frida

  |

  Vet inte riktigt hur det fungerar i Norge (orkar inte googla) men för en utlandssvensk som mig själv (en svensk medborgare som utvandrat från Sverige) så behåller jag min rösträtt i Sverige automatiskt i tio år efter utvandringen. Efter det måste jag själv uppdatera och anmäla mig för en ny period på tio år.

  Det kanske är samma för dig? Eftersom jag antar att du, i Norge, räknas som en utlandsnorsk 🙂

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • Emelie

  |

  Egoina, du får väl rösta i kommunvalen? Du är väl folkbokförd här i Sverige. Då ska du ju få rösta.

  Svara

 • Lotta

  |

  Jätteunderligt det där, hur går det ihop? Jag är finländsk men boende i Sverige och jag får rösta i samtliga val i Finland, går bara till ambassaden och röstar.. Väljer länderna själva om de vill utesluta sina medborgare som bor utomlands?

  Svara

 • S

  |

  JAG HAR SAMMA PROBLEM! Norsk medborgare men alltid bott i Sverige 🙁 Tänk om jag heller inte existerar?

  Svara

 • pelle

  |

  På tal om bananer…… 😉

  Svara

  • egoina

   |

   Haha vet, så passande!

   Svara

 • Eina

  |

  Som norsk medborgare bosatt i Sverige har du rätt att rösta i landstings- och kommunalvalen i Sverige. Du borde också ha rätt att rösta i norska riksdagsvalet som utlandsnorsk. Ta kontakt med valmyndigheterna.

  Svara

 • Emmis

  |

  Du må registrere deg hos konsulat eller ambassade og kan forhåndsstemme ved stortingsvalg.
  Ring ambassaden så har du jaffal god tid til å fikse det til neste gang 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Woho! 😀

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv