Follow my blog with Bloglovin

En fråga

Jag blir något fundersam. Du är en av Sveriges största bloggerskor men det verkar som om du har en ganska blygsam ekonomi. Då jämför jag dig med andra så som Kissie, Blondinbella, Tyra, Foki, Kenza osv. De verkar leva i överflöd. De köper dyra väskor, hästgårdar, åker på dyra semestrar men inte du. Detta är ingen kritik öhvt utan en fundering. Jag vet att de har andra verksamheter vid sidan om men det har du ju också. Hur kommer det sig att 3000 kronor är en stor utgift för dig?

 

Svar: Jäklar! Tror ni att jag lever på miljonbelopp? Jag är inte på nivå med sådana bloggerskor som gör allt från egna kollektioner, till att driva flera företag, webshops och så vidare. Det jag gör vid sidan om bloggen är att skriva. Bland annat för Veckorevyn, och tyvärr är det inte mycket pengar i sånt. Jag säger inte att det är dåligt betalt. Men en krönika i månaden är några tusenlappar, inte några hundra tusen.

 

Jag har valt lite fel bana i bloggvärlden med tanke på att tjäna pengar. Hade jag bloggat om till exempel mode hade det varit mycket lättare för mig att göra samarbeten, få sponsorer och ha sidoverksamheter. Förstå mig inte fel, jag älskar det jag gör. Men vad gäller att tjäna pengar är en personlig/humor/vanlig-tjej-blogg inget lönsamt.

 

Jag har ju reklamannonser som drar in en del och ibland gör jag samarbeten med företag. Visst hade jag kunnat ”reklamhora” en hel del mer. Men för det första tycker jag inte om att göra det för mycket då jag verkligen vill kunna stå för allt jag gör och för det andra orkar jag inte riktigt.

 

Dessutom går jag i skolan på heltid vilket tar en hel del tid. Jag har verkligen tur som slipper ta lån och kan leva på bloggen och diverse skrivjobb – men jag lever verkligen inte i överflöd. Inte i underflöd heller för den delen, jag har aldrig ångest när jag betalar mina räkningar. Jag kan även lyxa till vardagen (med sånt jag tycker är lyxigt i alla fall) som att äta ute och köpa något kul om jag vill. Att köpa hästgårdar, dyra väskor och åka på lyxresor är dock inget jag kan göra. Så tre tusen kronor känns och märks. Överkomligt helt klart, men ingen kul utgift.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (19)

 • matilda

  |

  Så himla skönt att du är så ”down to earth!”
  Super är du, kram!

  Svara

 • Robert

  |

  En fråga – och ett svar. 😉

  Svara

 • Hamdi '

  |

  Oavsett vilken sorts ekonomi man har kanske man lika gärna väljer att spendera pengarna annorlunda, behöver ju inte alltid vara att personen i fråga har ”dålig” ekonomi 🙂 Alla utgifter känns ju någon gång. Det är ju trots allt en utgift.

  Svara

 • Jörn

  |

  Du kanske inte hamnat på samma intäktsnivå som andra bloggare men om vi nu ser till att JAG läser din blogg dock inte Blondinbellas eller andra ointressanta så är nivån här betydligt högre.

  Svara

 • Malin

  |

  Men det är ju därför man gillar din blogg också… den är äkta och ärlig!

  Svara

 • Sofie

  |

  Egoina. Tips. Eftersom du inte behöver pengarna från lånet så tycker jag du borde ta de pengarna (alltså ta lånet) och sätta in på ett konto med bra ränta. Då räntan på kontot är högre än räntan på lånet så kommer du att tjäna pengar. Fundera på det. 😉

  Svara

  • egoina

   |

   Men jag får inte ta lånet eftersom jag tjänar tillräckligt, väl?

   Svara

   • Luxxie - kreativt kaos och konstigheter

    |

    Nej, man får inte ta lån om man tjänar pengar, iallafall inte fulla lånet. Men det beror på hur mycket man tjänar, hur mycket lån man får ta.

    Svara

 • V

  |

  Klart det inte är roligt att lägga 3000 kr på BÖCKER! Tror inte du hade nämnt den utgiften om det gick till något roligare som kanske en resa t.ex. 🙂 förstår precis hur du känner

  Svara

 • Linnéa

  |

  Bli inte som dom! Älskar att jag kan känna igen dig när jag läser bloggen 🙂 Typ som det där med avocadon

  Svara

 • Caroline

  |

  Hatar att lägga pengar på böcker!! Karln ska ha en 2veckorskurs och boken kostar 1600:- galet! Vi hade tur att den fanns på biblioteket iaf. Annat vore ju om det var en 15-30hp att lägga dom pengarna.
  Men dina 3000 låter ju galet kul början på terminen 🙂 du är duktig som får allt att gå ihop 🙂

  Svara

 • Karro

  |

  Jag tycker att det är det härliga med dig och din blogg, att du är som alla vi andra människor. Man kan känna igen sig i saker du skriver om och gör, till skillnad från t.ex. andra bloggare som åker på lyxresor, köper väskor för 12000kr, åker på sponsrade resor runt hela världen för att vara med i fotograferingar… Det känns mer gemytligt att läsa din blogg, som en kompis typ 🙂

  Svara

 • Louise

  |

  Men även om du tjänade 100.000:- så är det fortfarande inte roligt att lägga 3000:- på studentlitteratur, speciellt inte om det är en minikurs.

  Svara

 • Alexandra Dahlberg

  |

  Jag tycker det är härligt att det finns bloggar med många unga tjejer som läsare som inte bara fokuserar på dyra livsstilar – känns som att det är något som få kan relatera till i sina egna liv.

  Svara

 • Lisa m

  |

  Så himla fint att du är så jordnära och så ödmjuk. Du är den bästa av alla bloggerskor! Kram!

  Svara

 • Jessika

  |

  Intressant fråga och bra svar! 🙂

  PS. Din blogg är hur bra som helst och jätterolig att läsa!

  Svara

 • T

  |

  Men jag ser fram emot en ny header! 🙂 händer det snart?

  Svara

 • S

  |

  håller med, himla skönt att du är så jordnära och fin. That’s why we love you 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv