Etta elda upp den där högen

 

 

Såg såååå fram emot att elda upp mina böcker nu när jag är klar med dem.

 

Men så kollade jag upp kurslitteraturen till nästa kurs. Den går på 3000 kronor! Alltså hur sjukt är inte det? För en jäkla liten minikurs? Så jag får nog sälja böckerna istället. Räcker nog inte med att sälja begagnade böcker förresten. Får nog sälja min kropp med.

 

0

Trackback from your site.

Comments (27)

 • SlitZ

  |

  Följer man din blogg så tolkas de som att money aint a objekt sett till hur du lever ;), alt felprioriteringar 😉

  Reply

  • egoina

   |

   Okej? Tycker inte jag lever speciellt lyxigt direkt, men nåväl.

   Reply

   • Elin

    |

    Lyxigt och lyxigt, men du äter ju ute rätt ofta och då försvinner det rätt mycket pengar(faktiskt). Du skrev ju dock att du har råd med det så det är ju din ensak:)

    Reply

    • egoina

     |

     Ja, det är sant. Äter dock inte ute lika mycket nu som jag gjorde tidigare. Men det är väl en prioriteringsgrej. Äter jag ute äter jag oftast bara tup knäckebröd och annat tråkigt när jag är hemma 🙂

     Reply

   • SlitZ

    |

    Kanske inte lyxigt, men som jag sa kanske lite fel prioritering. Tycker bara att man inte skall riktigt klaga när kursen inte direkt var en överraskning för dig? Man kan spara pengar under sommaren då istället för att spendera när man har utgifter som kommer?

    Reply

    • egoina

     |

     Haha alltså jag skämtade såklart lite i inlägget. Klart jag kan köpa böckerna, men det är ändå inte kul. Och nej, det brukar inte kosta så mycket.

     Reply

     • SlitZ

      |

      Klart de inte är kul o lägga pengar på saker man kommer använda en gång i livet, det håller jag helt med om. För övrigt, keep up the good work, bra o intressant blogg även för mig som är kille, kul och se en populär blogg ifrån skåne. :).

 • Josefine

  |

  Kolla om böckerna finns på något bibliotek istället för att köpa nya! Jag ska börja mitt tredje och sista år på Mälardalens högskola och har lånat alla böcker i alla kurser och har på så sätt sparat väldigt mycket pengar 😉

  Reply

 • Amanda

  |

  Hahaha jag ÄLSKAR fan dig:

  Reply

 • Ingen Annan Än Anna

  |

  Oh shit, det är ju mer än hela bidraget! Har har de tänkt att folk som inte tar lån ska klara av det? 😮

  Reply

  • egoina

   |

   Jag vet inte. Jag får inte ens bidrag. Känns surt!

   Reply

 • V

  |

  3000? herregud

  Reply

 • Robert

  |

  Apdyrt! 🙁

  Reply

 • Elina

  |

  Köper aldrig böckerna nya. Finns hur många sidor som helst där folk säljer sina gamla böcker. Googla bara “begagnad kurslitteratur” så ska du se att du kommer billigare undan. Sparade själv 1000kr den här terminen på detta sätt 🙂 Sköt om dig!

  Reply

 • Katja

  |

  Jag blir något fundersam. Du är en av Sveriges största bloggerskor men det verkar som om du har en ganska blygsam ekonomi. Då jämför jag dig med andra så som Kissie, Blondinbella, Tyra, Foki, Kenza osv. De verkar leva i överflöd. De köper dyra väskor, hästgårdar, åker på dyra semestrar men inte du. Detta är ingen kritik öhvt utan en fundering. Jag vet att de har andra verksamheter vid sidan om men det har du ju också. Hur kommer det sig att 3000 kronor är en stor utgift för deg?

  Reply

  • egoina

   |

   Svarar dig i ett eget inlägg 🙂

   Reply

 • Filip

  |

  Ritualmörda alla böcker vi har kvar när vi tar kandidaten? 😀

  Reply

  • egoina

   |

   Lätt!!! Haha 🙂

   Reply

 • Linda

  |

  Hej Egoina! 3000kr är en orimligt hög avgift för böckerna om det är en 7,5 poängskurs det rör sig om och om böckerna bara ska användas på den kursen. Mitt tips är att du och dina kursare kontaktar studentrådet, de arbetar just med sånt och kan få institutionen att byta ut viss kurslitteratur om det blir för dyrt. Jag satt själv i studentrådet och var med om att vissa orimligt dyra böcker byttes ut. Så det lönar absolut att försöka.

  Reply

  • egoina

   |

   Jg såg att kursen visst var på 15 hp. Så det kanske är rimligt ändå? Inte kul att betala så mycket för kurslitteratur oavsett, men det var iaf en lite längre kurs.. 🙂

   Reply

 • Isabell

  |

  Skriver som någon annan också tipsade om, köp begagnat för sjutton! 🙂 bra för både miljö och ekonomin! Mina klasskompisar lägger också ut flera tusen mer än mig varje termin. Jag har läst 4 terminer och kanske köpt nya böcker 4 gånger, resten har jag hittat begagnat eller lånat. Om det är färre än 100 sidor ni ska läsa i nån bok så får man ju kopiera 🙂 i alla fall är det så på mitt universitet. Bästa sidan är ju kurslitteratur men jag har även fått tag i böcker på Blocket och andra sidor som kommer upp när man googlar “begagnad kurslitteratur”. Lycka till 🙂

  Reply

 • Sofie

  |

  Usch! Jag vet hur det känns!
  Kursen vi läste innan sommaren så gick böckerna på ca 3200, kul för mig som bara har bidragsdelen liksom… Fick ta det på avbetalning!

  Den här kursen (på 7,5 poäng!) skulle det gått på ungefär lika mycket men jag valde att skippa att köpa några böcker som jag ändå inte verkade behöva så klarade mig på “bara” 1900… 😉

  Reply

 • ch

  |

  Min faster har pluggat tre år till sjuksyrra och ett eller om det var två år till intensivsyrra och inte köpt en enda bok. Lånat 🙂 själv köpte jag alla böcker till en svenskakurs och ruinerade mig på en mpnad, som tur var bodde jag hemma då och fick mat ändå 😉 nu har jag klarat mig igenom nöstan tre års studer och enbart köpt en enda bok. Resten har jag lånat 🙂 vägrar slösa dyra pengar på en bok jag ska läsa ett kapitel i 😉 annars funkar ju o köpa begagnat =)

  Reply

 • Nea

  |

  Hej!
  Som andra har skrivit så sälj de gamla böckerna och köp de du behöver till nästa kurs begagnade. sidan kurslitteratur.se verkar det vara drag i, slängde ut en mängd böcker där i våras, har säkert mött upp 10 st som köpt och skickat iväg kanske 5 stycken. (plus att folk inte är lika krångel-jobbiga som på blocket 😛

  Reply

 • julia

  |

  tog en stund att fundera ut hur foten längst ner i bilden hamnade där hahah..

  Reply

  • egoina

   |

   Haha!

   Reply

 • Jennie

  |

  Låna, låna och åter låna böckerna istället! På min utbildning så var det jämt en skitlång lista på vilka böcker om hörde till kursen, plus artiklar och sånt nojs. Jag löste ekonomi-bekymret genom att i förväg låna de böcker vi skulle ha mest ifrån, och helt sonika sket i resten om jag inte kunde få tag i det via nätet. Köpte kanske fem böcker totalt under mina 3 år, och det var bara de som jag trodde jag även skulle ha användning av i mitt yrke. Sparade även en del tid på detta, eftersom jag hade mindre material att läsa igenom. Resten tog de ju upp på föreläsningarna…
  Fattar inte hur de som köpte böckerna hade råd att leva ens, hela mitt bidrag gick till hyran och lite mat, sedan fick jag snåla med mina sparade pengar hela året. Otroligt hur lite man klarade sig på egentligen.

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv