Follow my blog with Bloglovin

Ett nyttigare alternativ

Jag har gjort egen glass idag. Ja, ni hörde rätt! Vet inte ännu om den är god men ändå. Jag hittade ett LCHF-recept och freestylade lite på egen hand.

 

Den är gjord på ägg, grädde, stevia, hackad mörk choklad och honung. Nu måste jag röra en gång i halvtimmen för att undvika isbildning (har ingen glassmaskin).

 

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (22)

 • Patricia

  |

  Älskar vår gamla glassmaskin! Den gör en halvliter jättegod glass på 40 min 😀
  Såg på Lidl igår att de hade glassmaskiner för 200:- (1 liter) om du är intresserad 🙂

  Svara

 • Patrik

  |

  Blir säkert riktigt gott 🙂 Gjorde glass för någon vecka sedan och jag åt upp allt så fort det var klart….

  Svara

 • Robert

  |

  Spännande! 🙂

  Svara

 • sara

  |

  Definiera ”nyttigt”. Att misshandla kroppen med fett i mängder a la LCHF? Eller att äta en glass på grädde (fett) och honung (socker)?

  Ett nyttigare alternativ vore en fruktsallad.

  Svara

  • egoina

   |

   Jag skrev nyttigARE, men du verkar ha missat det. Självklart är det bättre att äta en glass med rena ingredienser istället för en i butik med mer socker och mer fett samt en massa andra tillsatser. Vad är provocerande med detta inlägg och vad är ditt problem? Klicka på krysset där i hörnet, tack! Sprid negativ energi någon annan stans.

   Svara

   • Martina

    |

    Haters gonna hate… You go, Egoina! 🙂

    Svara

    • egoina

     |

     Haha vet, men ibland blir jag irriterad. Huuuur orkar man? 😉

     Svara

   • Svorskan

    |

    Sara du är ute och cyklar. Hon har ju använt ett LCHF-recept, men ”freestylat”. Det är inte rätt LCHF att använda Stevia och det är så absolut inte LCHF att ha i honung. Denna glassen blir som glassen i affären BORDE ha varit. Rena ingredienser utan tillsatsämnen. Men med fett OCH socker. Och när det gäller kroppen och hur den reagerar på kombinationen är du också ute och cyklar. Innan man vräker ur sig borde man läsa på.

    Och nu vräkte JAG ur mig, men jag är påläst – så jag får göra det. 😀

    Svara

    • egoina

     |

     Haha tack mamma 😉

     Svara

    • Felicia

     |

     Stevia är inte rätt enligt strikt lchf, men enligt liberal lchf (som jag äter) är det helt ok. Men med måtta såklart. Det är ett naturligt sötningsmedel, likaså är honung som inte heller är okej enligt strikt lchf men däremot i liberal vid enstaka tillfällen som till exempel efterätter.

     Svara

  • Felicia

   |

   Dessutom: man misshandlar inte kroppen med fett. Det är en myt.

   Svara

 • Annie

  |

  Åh ser ju ljuvligt ut ! Berätta sen om det blev lyckat att göra glass utan maskin. Aldrig vågat prova 🙂 haha

  Sen har jag en annan fråga! Visst pluggar och bor du i Helsingborg ? Jag har nämligen sökt ett program där so. Jag är nästan säker att jag kommer in på. Men är såååå himla kluven i om jag vill eller inte . Sen är jag osäker på staden i sig med. Aldrig varit där….och har varit helt inställd på att om jag börjar plugga så flyttat jag till Malmö och pendlar. Men idag slog det mig att det kanske är bättre att bo i Helsingborg ändå. Men vet inte en enda människa där så har ingen att rådfråga 🙁 åh alla dessa val man ska göra . Men jag måste snart ta ett beslut 🙁

  Svara

  • egoina

   |

   Bo kvar i Malmö tills du känner dig säker? Men kör på!!! Blir säkert jättebra. Kan varmt rekommendera nollningen, annars har Campus ett jättebra studentliv, så du kommer snabbt hitta massa kompisar, lovar. Kram! (Och sen är ju jag där!! 😀 )

   Svara

   • Annie

    |

    Jo , Asså grejen är ju att jag bor i Småland nu. Då flytta måste jag i vilket fall (om jag nu tackar ja????? :S ) bara så osäker om jag vill bo i Malmö eller Helsingborg. Men ja, haha. Jag får leta upp dig!!! Haha händer det att folk gör det ? Typ ”hej ska vi bli bästa vänner ?” Haha

    Svara

    • egoina

     |

     Då får du fundera på om du vill gå utbildningen eller inte. Det här med vänner och sånt löser sig 🙂 Haha, nej det är väl inte så vanligt 😉

     Svara

     • Annie

      |

      Haha ja det är väl bara att köra på och bo där det finns någonstans att bo. Typ. Men Helsingborg kanske är en lagom stad för mig att komma till. Är ju van att se mest en häst eller ko utanför fönstret. Typ. Hahah men kram i alla fall!!! 😀

    • Sophia

     |

     Börjar också (förhoppningsvis) på Campus till hösten så jag säger kör!!

     Svara

     • egoina

      |

      Woho!

     • Annie

      |

      Haha gött !!! Då kan vi va vilsna tillsammans 😉

  • egoina

   |

   Låter himla gott!! 🙂

   Svara

 • Miranda

  |

  Haha först tyckte jag att det såg ut som leverpastej. Ooopss! Hoppas det blev gott sen iallafall!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv