Follow my blog with Bloglovin

Hur jag blev Egoina

Rätt kul det där att jag bara avslöjade mitt namn hipp som happ igår. Jag har alltid tänkt att när jag väl gjorde det så skulle det vara en big deal. Jag minns att mamma sa en gång för typ fyra år sedan att “om du skulle dö och jag var tvungen att skriva ett sista inlägg i din blogg så hade jag fortfarande inte avslöjat ditt namn”.

 

Att vara “anonym” har liksom varit hela Egoinas identitet. Men det har blivit svårt ju längre tiden har gått. Min tanke från början var att denna blogg skulle vara ett skämt. En motpol till alla rosafluffiga bloggar där ute som visade upp sina perfekta liv, med perfekta matbilder, perfekta hem och så vidare. Jag minns hur bloggarna jag läste då fick mig att känna mig så himla värdelös. Så jag skapade Egoina. Namnet valde jag för att en blogg handlar om en själv = ego och ina anspelar på mitt namn. Jag var anonym ett bra tag och lade inte ens upp bilder på mig själv till att börja med.

 

Då tiden gick växte jag in i hela grejen och jag kom till att gilla hela den här bloggvärlden som jag hatade. Knepigt. Idag är Egoina hundra procent jag. Det är klart jag inte visar upp alla sidor ur mitt liv, det kommer jag aldrig att göra. Men att gömma sig bakom en pseudonym känns numera bara konstigt. Om inte annat så är det helt omöjligt att göra det. Den som vill veta vad jag heter kan ju bara googla. Eller läsa någon av mina krönikor.

 

Men i den här världen kommer jag alltid vara Egoina. Numera sex år äldre, men ändå.

 

 

 

Yours truly, 2007.

 

2 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (18)

 • Linnea

  |

  En sak som jag funderat över några ggr är om alla dina vänner säger Regina till dig, eller om några säger Egoina? 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   De säger Regina 🙂

   Svara

 • Linnéa

  |

  Enligt mig heter du ändå Egoina haha 😀 Går inte att tänka mig något annat namn

  Svara

 • Emelie

  |

  Haha, det är så lustigt; jag vet ju liksom vad du heter och det har man ju egentligen vetat länge. Men sen att tänka att du faktiskt har vänner och familj som kallar dig Regina – på riktigt – känns ju bara så fel! Det känns mer som vi är dina riktiga vänner här och kallar dig Egoina, så är de som säger Regina typ sjukt stöddiga och tror dom känner dig bättre än oss. Som Egoina är ditt riktiga namn och Regina bara är ett alias som du kan gömma dig bakom. Och Regina inte kan visa alla sidor som Egoina har. Typ.
  Men grym är du oavsett, hoppas du fortsätter med bloggeriet i många år till! 😀

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi! För mig är du ALLT, Regina, Egoina, tullehöne, kråkebolla, jenta mi och världens mest underbara dotter. 🙂

  Svara

 • Diana

  |

  Jag saknar den tiden då du postade ostbågar till dina läsare… 😉 😉

  Svara

  • Caroline

   |

   Haha jaa jag vann en signerad påse 😉

   Svara

 • Robert

  |

  Min spis heter Regina. 😉

  Svara

 • Kajsa

  |

  Nåja, du har ju i alla fall ett helt awesome förnamn!

  Svara

 • eina

  |

  Gulligt att din mamma ville bevara din secret identity.

  Svara

 • Karin

  |

  är det inte du 00:51?

  Svara

  • egoina

   |

   HAHAHAHHA! Ja…

   Svara

 • Luucy

  |

  För mig kommer du alltid vara Egoina haha 😀

  Svara

 • Yvonne

  |

  Hej Regina, ville bara säga att varje gång jag är på dåligt humör eller har en dålig dag går jag in på din blogg och läser en massa inlägg, både gamla och nya och det funkkar varje gång för jag blir alltid på lika bra humör 😀 Keep up the good work 😉

  Svara

 • Felicia

  |

  Hörru, nu kan jag inte hålla mig längre.
  Hur låter ditt namn på skånska? Kan du snälla bara typ spela in ett klipp där du säger “Regina”? Jag vet inte hur många gånger jag kommit på mig själv med att “läsa ditt namn på skånska” både i mitt huvud och rätt ut. Det händer så fort jag ser ditt namn och jag känner mig bara dummare och dummare. Google translate var inte till någon vidare hjälp så snälla, fina, hjälp!

  Kanske skulle skrivit detta i frågestunden? Hm..

  Du är min största förebild förresten. Du får mig alltid på bättre humör och jag ser upp till dig (trots att jag är längre). 😉

  Svara

 • Bella

  |

  Måste bara säga att du är så jäkla grym!! Du kör ditt race och gör saker på ditt sätt. Stor hyllning till din personlighet.. Har du någonsin vägarna förbi Lomma så bjuder jag på en klippning.. 🙂 Tack för att du finns. mvh Bella

  Svara

 • Zayco - 18 år & Gravid

  |

  För mig kommer du nog alltid att var Egoina haha 😉 Det tog mig flera år innan jag fattade att du egentligen heter Regina! Och du vet.. När man väl är van vid något så fortsätter man säga det 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv