Follow my blog with Bloglovin

Sämsta och bästa idag

Tack för att ni delar med er. Bara för det ska jag dela med mig om det sämsta OCH bästa som hänt mig idag:

 

Jag hade 40 minuter att slå ihjäl på busscentralen i Göteborg innan nästa buss skulle gå, så jag bestämde mig för att gå på toaletten. Jag hade inga kontanter och det var en mils kö till automaten, så jag chansade på att personen som kom ut ur toaletten var snäll och ville släppa in mig. Så brukar alltid jag göra när det är någon efter mig.

 

En tjej kom ut ur toaletten, jag tog dörren och hon sa: ”det kostar fem kronor”. ”Jag har inte fem kronor, så det skulle vara jättesnällt om…”, ”Nä. Det kostar fem kronor”, avbröt hon mig och sen smällde hon igen dörren.

 

Alltså jag har inga problem med att betala. Och rätt ska väl vara rätt, men jag blev ändå irriterad på det där. Men det fanns inte mer att göra än att ställa sig i den milslånga kön till bankomaten. Jag tog ut hundra kronor och gick till pressbyrån för att växla så att jag fick en femma. De kunde inte växla så jag fick köpa en dricka jag inte ville ha. Till sist fick jag tag i en femma i alla fall. En hundralapp, trettio minuter och tjugosex kronor senare.

 

Jag skulle precis stoppa in min femma för att gå in på en toalett som var ledig när en man som stod utanför en annan toalett stannade mig. ”Nej! Vänta! Ta denna istället, min fru är där inne och kommer ut snart”.

 

 

Först är man irriterad och sen blir man nästan rörd.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (45)

 • Angelica

  |

  Pft hon kan inte varit härifrån, självklart håller man dörren åt nästa person! 😉

  Svara

 • Make the seconds count

  |

  Tur att det finns generösa och snälla människor som väger upp för alla de andra bittra människorna. =)

  Svara

 • Karin

  |

  Hon var säkert bitter för att hon inte kunde smita in gratis utan fick betala :p

  Svara

  • egoina

   |

   Antagligen.. Men liksom, Karma! Goda gärningar leder till bra saker 🙂

   Svara

 • Anna - If you can dream it, you can do it

  |

  Fy för såna småsinta människor, jag menar, det är ändå inte hon som ska ha de där småslantarna. Fint att det finns såna som den mannen också, för att väga upp världsbalansen igen liksom 😉

  Svara

  • egoina

   |

   Haha men precis! Ville typ krama honom och ge honom all växel som blev över 😉

   Svara

 • Emma

  |

  Vänta du bara tills du stöter på en offentlig toa där lyset inte tänds om den inte får ny betalning..

  Svara

  • egoina

   |

   Känner den av att det är en ny person? Visste inte att sådana toaletter fanns. Detta var dock ingen sån. Men vaddå ”vänta du bara”? Jag betalar gärna för mig, men om man kan tycker ag att det är schysst att släppa in någon. Man vet ju aldrig, personen kanske har bråttom, är illamående eller vad som helst 🙂

   Svara

   • Philippa K

    |

    Det brukar vara så att när man låser upp eller öppnar dörren så släcks lampan, så på så vis känner den av att det är en ny person 🙂

    Svara

   • Emma

    |

    Ja lampan är på något sätt kopplad till låset, så när du låser upp så slocknar det! Jag menade ”vänta du bara” som i att det är ännu jävligare än dessa småsinta människor som inte kan bjuda på en femma!

    Svara

 • Marica

  |

  Haha, alltså vilken bitter människa, varför inte hjälpa någon liksom?…
  Men han den andra verkade ju himla trevlig iaf, alltid något!

  Svara

  • egoina

   |

   Jaaa vilken guldklimp 🙂

   Svara

 • ida

  |

  haha :D! man håller alltid upp dörren om det står någon utanför och väntar ;P

  Svara

 • Lotte

  |

  Hahaha, åh sånt är så typiskt! Tur att du träffade den snälla mannen iaf 😉

  Svara

 • Erika - Mamma till Stella ♥

  |

  Jag var på en offentlig toalett för ett bra tag sedan, där det också kostar 5kr eller vad det kan vara. När jag och min kompis kommer ut så ser vi först inte tanten (en mycket kort och ihopkrupen sådan) med rollatorn, varpå jag släpper dörren, och när jag ser henne försöker jag givetvis fånga upp den igen, dels för att hon skulle slippa betala och dels för att man självklart håller upp dörren för någon som har rollator. Men det var en supertung dörr och den SMALL verkligen igen, och när jag säger ”oj förlåt, jag tappade dörren” får jag världens utskällning. ”SKA JAG SOM ÄR SÅ GAMMAL BEHÖVA BETALA FEM KRONOR, FY VAD ELAKT, DU TAPPADE INTE ALLS DÖRREN, JAG ÄR GAMMAL MEN INTE BLIND” Dessutom hade hon två lite piggare damer med sig, som snörpte på munnen åt mig och min vän medans vi gick därifrån. Kände mig som världens hemskaste människa, trots att det inte var med flit 🙁

  Svara

 • Kattis

  |

  Men va? Haha så jävla märkligt beteende av henne 🙂 när jag är på offentliga toaletter så brukar jag lägga en boll med toapapper för låsgrejen så dörren står öppen (om där inte är någon efter mig som vill in direkt).. hoppas att någon mer än jag kan utnyttja min femma 🙂

  Svara

 • Nellan

  |

  ah those bitter bitches! Skönt att det slutade bra och att du fick bli rörd.
  Ibland e folk bra konstiga…men vad göra. Skratta åt den…när irritationen släppt.

  Svara

 • Sara

  |

  Haha.. är själv på centralen nu.
  Intalar mig själv att jag inte behöver gå på toa..
  Ja menar dels måste jag göra din procedur och hitta en femma om nu medmänsklighet inte finns längre… och dels måste man släpa in allt bagage!
  Hoppas du kommer fram med humöret och allt annat i behåll 😉

  Svara

 • Milissa

  |

  Åh säg till nästa gång du är i Götrborg!! FIKA med mig då

  Svara

  • egoina

   |

   Okej 🙂

   Svara

 • Hanna

  |

  Måste bara säga att det är fint av dig att svara på så många kommentarer som du får av dina läsare. Känns som att man får mer kontakt med dig. Gu vad larvig jag låter, men tycker det är kul att du ”ser” dina läsare, vilket många bloggare inte gör. Fint, helt enkelt 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Tack! Jag önskar jag hann svara på alla 🙂

   Svara

 • Filip

  |

  Jag bruka tänka att man betalar en liten avgift för att de ska hålla toaletterna fräscha. Toaletterna på knutpunkten är inte ett dugg fräscha så där brukar jag alltid se till att dörren står på glänt om det inte är någon i kö efter mig. Just för att jag tycker att ingen borde betala för den låga standard det är på de toaletterna.
  I göteborg på stationen dock, finns där ju en trappa man kan gå ned för och betala för bemannade toaletter, de är alltid fräscha. Där betalar jag gärna för mitt toabesök!

  Svara

 • Mella

  |

  Men herregud, klart man håller upp dörren för nästa person på betaltoaletter!

  Svara

 • Sara

  |

  Men ååh va kul att min favoritbloggare kommer upp hit till Oslo titt som tätt, hoppas att du får en trevlig visit nu som de e så fint väder! Hojta till om du behöver biobiljetter ;P

  Svara

 • Luucy

  |

  Men gud vilken irriterande kvinna!! Klart man håller dörren :O

  Svara

 • Ehlin

  |

  Haha herregud vad irriterad jag blivit ifall det hänt mig ^^ Lite snäll får man väl vara, hon förlorar ju ändå inget på det liksom

  Svara

 • spiderchick

  |

  men skämtar du? Herreminge vilken SNÅLIS! Orka vara så snål. Som du säger goda gärningar leder till bra saker. Karma osv. hehe

  Svara

 • Tove

  |

  Vilken historia! 🙂

  Svara

 • Lulle

  |

  Wait what, menar du att du satt på en nettbuss i Göteborg till Oslo imorse och jag satt i en bil mittemot och stirrade på bussen, så du var bara några meter ifrån?! :O ja, jag är lite av ett fan 🙂

  Svara

  • egoina

   |

   Haha ja 😉

   Svara

 • Lisa m

  |

  Hon såg nog att du inte var Göteborgare och då tyckte hon att du fick skylla dig själv 😉

  Svara

 • Bella

  |

  Men gud vilken tråkig människa 😛 klart man ställer upp för andra. Så gör jag alltid, och te.x. om det fattas en krona eller femma för personen före i kassakön och jag har en så är det helt naturligt för mig att ge personen den. Dock bara hänt en gång men ändå xd så jag kan verkligen inte fatta hur man inte kan dela med sig när man inte ens förlorar ett enda dugg på det :S

  Svara

 • Rosie

  |

  Hej, på många offentliga toaletter här i Stockholm så släcks lampan när nästa person går in. Fråga mig inte hur det fungerar men så är det iaf 🙁 så himla störigt för jag brukade också alltid smita in förut. Men det går att lösa, bara att ta upp mobillampan och lysa. Blir inte lika ljust men fet funkar 🙂

  Svara

 • Ronja

  |

  Åh det har hänt mig oxå!! I sommras på gothia cup skulle jag bara gå på toan innan vi återvände och utan att tänka på att det kostade pengar tog jag tag i dörren och fick värsta utskällningen! Blev så sur så jag smällde igen dörren och sa:så, hoppas du är nöjd! Är inte stolt över de för jag hade ju givetvis lagt i en femma! Det ”roliga” var att städerskan låste upp dörren åt mig så jag slapp betala ändå. Men man stör sig ju så mycket för visst jag har Inget emot att lägga i en femma men bara grejen att stå o skrika på mig för att jag inte tänkte på de!!:)

  Svara

 • Becka

  |

  Haha, de roliga är att stoppar man inte in en femma så kan man inte LÅSA. Dörrarna är alltid öppna, men de går inte o låsa utan pengar 😉

  Svara

 • IDA-MATHILDA

  |

  Men gud, jag var med om precis samma procedur som dig i Mars månad på Nils Ericsson i Göteborg. Fick hämta ut pengar, fick inte växla på pressbyrån, var tvungen att köpa en dricka jag inte ville ha. Jag bad om att få 4 st 5:or tillbaka av killen i kassan. Går till toaletten:
  1:a 5:an: Jag lägger i den, öppnar dörren, innanför står en kille med brallorna nere.
  2:a 5:an: Jag lägger i den, öppnar dörren och innanför står en liten dam i slöja som drar igen dörren.
  Likadant med dom resterande två femmorna!!!
  DÅ FÖRSTÅR JAG, att om någon stoppar i en femkrona, går in låser, gör sitt och går ut – OCH någon annan tar toaletten direkt efteråt utan att betala så kan man INTE låsa dörren efter sig. Låser man låset och låser upp det igen, så är femkronan förbrukad! 🙁

  Så jag slösa 20 kronor (4:a femkronor) på 4 olika toaletter utan att jag fick använda någon av dom för alla var upptagna trots att dom var ”grön-markerade” och alltså borde varit lediga. Till råga på allt så fick jag ju se 3 st av dom 4:a med rumpan bar sittandes på dass och det var inte världens trevligaste upplevelse. Haha. Fyfan alltså.

  Fick springa till Espresso-house och låna deras toalett tillslut. Kommer alltid att hata Bussterminalen i Göteborg efter det.

  //En som förstår precis hur du känner men hade en ÄNNU värre upplevelse 😛

  Svara

  • egoina

   |

   Hahaha! Va??? Sjukt! Men min, som jag fick av mannen, gick att låsa. 🙂

   Svara

   • IDA-MATHILDA

    |

    Men vafan, vad sjukt!? För det hela började med att jag tog toaletten efter en som precis varit inne och som vänligt höll upp dörren för mig, men då upptäckte jag att den inte gick att låsa. Alltså jag ”låste” men dörren låstes aldrig, förstår du vad jag menar? haha, sjukt snurrigt. Så det var därför jag sprang iväg och växlade pengar och allt möjligt från början. Men jag menar, alla dom har 4 människorna som stod inne på toaletterna jag la pengar i, ALLA kan ju inte glömt att låsa? Eller?

    Shit, vilket mysterium det blev. Måste reda ut detta känner jag, hahaha!

    Svara

 • Cila

  |

  De finns mycket frächare toaletter i källaren på centralen (vid väskaffären o subway) som är bemannade så du kan inte lämna dörren till nästa men mycket trevligare o man behöver inte ha jämna pengar 🙂

  Svara

 • Isabell

  |

  Alltså den där tjejen.. Suck! Varför kan man inte bara vara lite hjälpsam? Hon var säkert sur för att hon behövde betala fem kronor så hon ville väl att alla andra också skulle det, sjukt töntigt! 😛 Ha det så kul i Norge 🙂

  Svara

 • Therese

  |

  Åh, det där med att betala för toaletter alltså..
  För ungefär ett år sedan betalade jag för att komma in i toalettrummet, när jag öppnar så springer två tjejer in före mig så de får gå gratis. Vilket inte är något problem för mig, men de sa inte tack och de tog de sista lediga toaletterna. Så jag som var gravid och akutkissnödig fick stå och vänta fast det var jag som hade betalat.. Det är dålig stil!

  Svara

 • jenny

  |

  Vilken härlig man! 🙂

  Surtjej! 🙁

  Svara

 • Ronja

  |

  De bästa den här veckan var när min kompis befann sig i skolan och hon skulle hoppa över en bänk med ganska högt ryggstöd, hon klarade sig över men de var för långt ner så hon tappade balansen i luften (?) och landar på ryggen! Har aldrig sett någon vara uppe på fötterna så snabbt igen!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv