Follow my blog with Bloglovin

Älskade räcka-ut-tungan-symbolen

Någon som minns den här symbolen från msn?

 

 

 

Vad hände med msn förresten? Någon som använder det fortfarande?

 

Hur som helst. Jag minns att den där gubben var så himla bra. Med den kunde man skriva seriösa saker, men ändå skämta. Man visste liksom inte helt om det var på allvar eller inte om någon använde den. Typ som när man skulle skriva till någon man gillade, men inte riktigt vågade säga det. Så skrev man ”Ska vi ses? : P”. Om personen svarade ”nej”, skrev man bara ”hahaha, det var ett skämt”. Så praktiskt.

 

Vad är motsvarigheten för dagens tonåringar? Tell me!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (89)

 • Emma

  |

  Tror att msn lade ned för ett tag sedan, eller typ togs över av Skype eller något.
  Nu för tiden hör jag en massa 14-15-åringar som istället använder något som kallas för Kik.
  Haha, jag känner mig så gammal som inte vet riktigt vad det är för något 😉

  Svara

 • H.

  |

  Hahaha, jag använder fortfarande den, hela tiden, även om det inte kommer upp någon smileyikon så antar jag att folk känner till den. 😛

  Svara

 • Eliiiiiiise

  |

  om någon skriver en sån till mig så uppfattar jag meningen som bitchig eller ironisk, eller typ högfärdig. även mina kompisar känner så och får spel om man råkar använda den.
  alltså kolla på den: 😛
  t.ex. ”nej jag är inte sur :P” jo, personen är säkerligen sur. eller ”har redan ostbågar här hemma :P” ja men sorry biaaaatch att jag fråga.. om det istället hade stått ”har redan ostbågar här hemma :D/:)/:o” är det mycket snällare! hoppas du förstår haha..

  Svara

  • julia

   |

   Precis så är den smilysen för mig med:) Minns speciellt jag och en kompis som tyckte så, och oj vilket tjafs det kunde bli om man skrev den. Gick inte prata bort det eftersom båda verkligen tyckte man använde den när man var sur. Haha. Sjukt!

   Svara

 • Karro

  |

  Numera tycker jag nog att man använder den smileysen när man är sarkastisk eller allmänt dryg, haha. Jag känner ingen som använder den seriöst, eller tar den seriöst. Motsvarigheten… hmmm… nja… kommer ärligt inte på någon på rak arm. Olika grupper använder olika smileyser. Jag anpassar det för personen jag skriver med. Vissa använder ”xD” andra hatar den smileysen. Herregud, vad komplicerat allting är, oj oj oj.

  Svara

 • paula

  |

  ”xD”-gubben lätt!

  Svara

 • Jennie

  |

  Jag använder skype istället, eller fb-chatten. :3

  Svara

 • Mika

  |

  bara jag som saknar den smiley från msn som blundade, log med stängd mun och hade ett rejält underbett. minns ni? man skrev den så här _D

  SÅ JÄVLA BRA.

  Svara

  • i

   |

   Menar du den som var typ ”stolt”? Den var iaf grym 😀

   Svara

   • Mika

    |

    Ja, exakt! Typ stolt/nöjd..vad på ett skämtsamt sätt. :):)

    Svara

 • Daria

  |

  :ppPpPPPpPpppp? haha

  använder den fortfarande i alla fall, visste inte att den var ute! 😛

  Svara

 • julia

  |

  Jag brukar oftast hålla med dig, men nu måste jag tyvärr vara helt tvärtemot. Jag HATADE den smilisen. Blev så fruktansvärt irriterad när folk skickade den. Kan inte riktigt förklara varför, men det kändes väl lite som om att det var nervösa och osäkra människor som inte riktigt vågade säga det de ville ha sagt som använde den. Samma sak med ”XD” Två fjantiga ”symboler”, enligt mig! Hehe!

  Saknar för övrigt msn, som jag slutade använda för att kontakterna allt mer sällan var online.. har fortfarande svårt för facebook-chatten och skype! 🙂

  Svara

  • Louise

   |

   Håller helt klart med dig! De är båda så sjukt störande och jobbig, har jag alltid tyckt och kommer nog alltid att tycka, hahah!

   Svara

  • Hanna

   |

   Eller huuur! När jag var mindre hatade jag ”:P” så otroligt mycket. Det kändes som att personen bara var dryg när han skrev den. Typ ”Ok :P” var ett av det absolut värsta svaren, eller ännu värre ”k. :P” Man ba what? Jag har aldrig heller gillat ”:S” den är otroligt barnslig, blir sur av att bara se den haha!

   Svara

 • Izabella

  |

  Känns som att den här ”;)” kan vara dagens ”:P”. Älskar din blogg, så roligt skriven! 🙂

  Svara

 • jen

  |

  hatar den 🙁

  Svara

 • Emilia

  |

  Åhh, nostalgiiiii!!! 😀

  Svara

 • Lina

  |

  Det där är min favoritsmiley! Använder den ofta i sms och på FB tex. Tolkar inte den som att man skämtar dock, utan tycker den passar jämt 😛 Men hittade denna förklaringen på wiki ”Den (vänligt) retsamma / oseriös / räcker ut tungan / ”blä / läskiga” Så ja, jag är väl lite oseriös jämt då 🙂

  Svara

 • Nomadenan

  |

  Den används fortfarande 🙂 Och inte bara bland ”ungdomarna”, jag är 1 år äldre än dig och både jag och många jag känner använder 😛

  Svara

 • Queen Tiara

  |

  Vad menar du? Jag använder fortfarande den 😛
  (fast jag räknas väl inte som ungdom längre :P)

  Svara

 • Rebecca

  |

  Msn och Skype kommer gå ihop eller nått. Men det var tider när man använde msn 😛

  Svara

 • felicia

  |

  msn har ju lagts ner :. Samtidigt som hotmail byttes ut till outlook vilket var ganska nyligen.

  Svara

 • Eva

  |

  Haha åh, jag hatade alltid den där smileyn! Tål fortfarande inte ”: P”, det ser så likgiltigt ut… 🙁

  Svara

 • Angelica

  |

  Jag och alla jag känner skriver fortfarande så i sms när vi ska visa att vi inte är helt seriösa. Kommer få grym ångest om det visar sig att ”dagens ungom” har något nytt, jag är ändå bara 22!

  Svara

 • Kim

  |

  Smileyn 😛 ?

  Svara

 • ev

  |

  haha tror den används lika mycket idag 😛

  Svara

 • eina

  |

  :p är min standard smiley eftersom jag är en sarkastisk människa. Jag tillhör dock inte dagens tonåringar.

  Svara

 • C.

  |

  Även om symbolen inte finns så skriver man ju fortfarande ”:P”. Jag har dock aldrig använt den då jag tycker att allt som skrivs med en sån efter låter så hiiiimla tyket! 😮

  Svara

 • Lovisa

  |

  Haha jag tänkte på msn här om dagen. Jag vet ingen som använder det längre.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Hahaha, jag är nog en av få som fortfarande använder MSN! Så praktiskt att skicka bilder där om man ska skicka många, mottagaren kan då välja vilka bilder han/hon vill ta emot eftersom att det finns förhandsvisning där.
  Och P-smilyn kommer nog inte att rinna ut i sanden för tonåringarna är på länge! 😛

  Svara

 • Ida

  |

  Vi har fortfarande ”:P” smileyn haha 😀 annars kan man också använda ”;)” smileyn 🙂

  Svara

 • Diana

  |

  Har du missat att msn har blivit Skype och hotmail har blivit outlook?
  😛

  Svara

 • Ida

  |

  Msn har de tagit bort. De överförde allt till Skype.

  Svara

 • Nina

  |

  KiK är väl det som används mest nuförtiden.

  Svara

 • Miriame

  |

  ” XD ” gubben skulle jag säga är alternativet idag!

  Svara

 • Lovisa

  |

  Åhh MSN är riktig nostalgi! Jag skulle säga att Skype och Kik är det nya, helt galet hur länge min lillasyster kan sitta och chatta där…

  Svara

 • Fanny

  |

  åh, det är ytterst få som använder msn nu (vad jag vet). nu använder folk typ KIK och Snapchat.

  Svara

 • alexandra

  |

  Jag använder den smileyn fortfarande! =)

  Svara

 • mimmi

  |

  MSN finns inte längre, det har övergått till Skype 🙂

  Svara

 • Madame hoffa-En+roligare+mammablogg

  |

  Dom har nog något liknande, men det är svårt att veta. Kollar jag min dotters sms o dyl, så fattar jag knappt nånting för det är bara förkortningar och konstiga symboler överallt. Kinesiska för en gammal tant som mig 😛

  Svara

 • fanny

  |

  kolon-pepepepepe

  Svara

 • Polly Orange

  |

  Dagens ungdom:

  -”Ska vi ses?, YOLO!”
  -”Visst, min Iphone 5 äger, swag!”
  -”Swag”
  -”Swag”

  Svara

 • Emma

  |

  Åh vad jag minns den smileyn, och msn! Fan vad man känner sig gammal nu haha 😀
  Jag har två bröder på 12 & 13 år, den nya ”irriterande” smileyn måste väl garanterat vara xD ?! Tycker jag ser den avig och rätt och ja, den är minst lika irriterande som vår gamla goding ” 😛 ” 😀

  Svara

 • Sara

  |

  Jag använder också den. 🙂

  Svara

 • tova

  |

  HAHA så e det lite fortfarande.. 😉

  Svara

 • Meyla

  |

  ”:P-gubben” är faktiskt väldigt intressant. När jag gick i grundskolan använde alla alltid den i olika sammanhang, den ansågs vara trevlig och användes flitigt. Sen i gymnasiet bytte jag till en skola som låg i vår grannstad. Då var plötsligt ”:P” världens dissigaste smile-gubbe. T.ex. ”Ska vi ses idag?:P” = ”haha som om jag skulle vilja träffa dig vad tror du egentligen tönt ha ha ha” // Careface. Typ så. Men nu har jag flyttat tillbaka och här är den fortfarande trevlig att använda. Jag känner mig kluven och förvirrad.

  Svara

 • Cecilia

  |

  Smilyn ’ XD ’ 😀

  Svara

 • Malin

  |

  Jag använder fortfarande ”:p” den är ju sjukt bra!

  Svara

 • agnes

  |

  Msn har stängts ner 🙁 det gjorde det för några veckor sen 🙁

  Svara

 • MT

  |

  Någon som minns icq då?? Haha. Vilka minnen! Jag brukade gå upp mitt i natten för att kunna vara inne där. Vi hade nämligen internet genom telefonen, så morsan blev alltid sur på mig om jag var på internet för mycket så hon inte kunde använda telefonen! 😀

  Svara

 • Cissi

  |

  Nu är jag inte tonåring längre men använder den emoticonen fortfarande när jag vill visa att jag skämtar. Finns förprogrammerad i mobilen.

  Svara

 • Sofia

  |

  Alla använder väll FB idag??

  Svara

 • malin

  |

  msn har tagits bort 🙁

  Svara

 • Sara

  |

  Hehe JAG älskar den och använder den flitigt fortfarande i chatten på facebook och i sms 😛 Och jag är 24!

  Svara

 • Josefine

  |

  Man använder typ en liknande smileys eller så skriver man: Haha vill du ses?

  Svara

 • Malin

  |

  MSN har gått ihop med Skype, så de håller nog på och avvecklar MSN. Så sorgligt egentligen med tanke på alla timmar man suttit framför MSN.
  Jag tror dagens ungdomar använder Kik i smartphones, kanske?

  Svara

 • Henrica

  |

  Solglasögon-gubben. Så bäst!

  Svara

 • SlitZ

  |

  Idag är de väll KiK som gäller via mobilen och skype via datorn 🙂

  Svara

 • frida

  |

  alltså en del använder 😛 andra använder xD och jag använder :- )så det är lite olika

  Svara

 • melina

  |

  hahahaha inte svar på din fråga men jag tänker genast på hur en kille skrev något i stil med ”ska vi träffas någon gång snygging?” eller liknande efter att han skrivit till mig ett tag. Eftersom han var så på och dryg så svarade jag såklart nej och hans svar blev, ”Driver tror du jag vill träffa dig fett ful”.
  Fortfarande inte riktigt listat ut om han sa det från hjärtat då han fortfarande skriver haha…

  Svara

 • Nina

  |

  allså, dagens ungdommar använder ”xD” gubben mycket och fyfan vad jag hatar (om man kan hata en smileys haha) den! Så mobbad. Plus, :-p är den bästa smileysen ever, kanske för att jag är en sarkastisk person, men jag använder den heeeeeeeela tiden. Bäst!

  Svara

 • Emmaaa

  |

  Haha exakt såhär kände jag över denna smiley också! Jag saknar den! På emoji finns ingen lika fin smiley som motsvarar denna och nuförtiden klagar alla såfort jag använder den för man tycker jag är så oseriös… Dom fattar inte att detta var den bästa smiley någonsin?!

  Svara

 • Filippaf

  |

  Haha jag och mina kompisar hade allihop msn konton där vi satt och chattade med webkamera på.. Nu använder vi alltid KIK

  Svara

 • Mella

  |

  Jag använde den efter i princip varenda mening! Så himla praktisk ju! Samtidigt är det konstigt hur en gubbe som räcker ut tungan kan funka så bra när man konverserar 😛

  Svara

 • Elin

  |

  Jag använder fortfarande ”:P” i facebookchatten. Men där ser den ju inte alls likadan ut. Där ser den bara ut som en ledsen gubbe som mår illa och räcker ut tungan. 🙂 Så nu ser det bara konstigt ut när jag skriver den. Syftet försvann liksom. Men det sitter fortfarande i fingrarna så jag skriver sådana ändå ;P

  Svara

 • Karro - i huvudet på en läkarstudent

  |

  Världens bästa smiley ju! 😀 jag överanvände både : P och xD och till och med xP när jag var yngre, och jag använder dem fortfarande! Men håller med om att det är väldigt olika och personligt hur man tolkar dem, själv ser jag : P som att den anger en lite skämtsam ton till något man säger, men inte på nåt dåligt eller dissigt sätt. Och ibland finns det tillfällen då jag bara känner att INGET kan beskriva mitt tonläge bättre än en : P höhö. 😛

  Svara

 • Hasse

  |

  Gud smileys är en hel vetenskap egentligen! Skulle säga att xD är lite av dagens 😛 ! Alternativt x) som inte är lika extrem.
  Den smileyn som skiljer sig mest geografiskt sett är ^^ – där jag växte upp är detta en dryg smiley typ ”okej mm ^^” medan vissa tar den som en glad söt smiley. Så förvirrande. Någon borde starta en folkhögskolekurs, Smileyologi 60 HP

  Svara

  • egoina

   |

   Hahaha, smileyologi. Faktiskt! 🙂

   Svara

  • julia

   |

   Hahahah, helt klart. den kursen skulle jag behöva 🙂

   Svara

 • Mathilda

  |

  Skulle säga att ;)-smileyn har ungefär samma funktion! Man vet inte riktigt om människan är seriös eller inte om man skriver:

  Ska vi ses? 😉

  Antingen skulle jag tro att människan var oseriös eller att det var en sliskig tönt hahah!

  Svara

 • Make the seconds count

  |

  Dagens motsvarighet vet jag inte, men jag tyckte att p-gubben var så irriterande särskilt när det blev ett fenomen på facebook att använda den i gruppnamn ex ”Cheryl Cole ringer: ”we’re gonna fight fight fight for this love”, så kan man inte slåss ;pPppPp” lolz.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Heheheh, jag använde den senast igår, fast på facebook då.
  /barnslig 18åring

  Svara

 • Robert

  |

  Den smileyn är bra än, tycker jag. 😀

  Svara

 • Anna

  |

  Jag skulle säga att ”xD” är motsvarigheten idag 😉

  Svara

 • rebecca

  |

  Använder den fortfarande, men bara i vanlig text form så ser den så sarkastisk ut, till skillnad från msn versionen som såg glad ut. Men ja, de tonåringar som använder smileysar använder den fortfarande skulle jag påstå.

  Svara

 • Jennie

  |

  Msn lade ner för några veckor sedan.. Tragiskt! 🙁
  Om du blir nostalgisk av den där smileyn, kolla in den här twittersidan: twitter.com/msnmesenger det är nostalgi på hög nivå! Lovar, det är helt fantastiskt. Kram!

  Svara

 • ebba

  |

  haha jag använder alltid den smilysen på facebook,kik osv. den passar ju i alla lägen 😀 och den är så söt! folk hatar mig för de, men jag kan bara inte låta bli 😛

  Svara

 • Pauline

  |

  Jag använde den smiley:n på samma sätt som dig förut, men så flyttade jag till en ny stad och mina nya vänner tolkade den som en dryg ”lip-gubbe” så då kunde jag inte använda den längre. Så synd på en så användbar smiley! Men det är intressant hur den kan tolkas så olika. 🙂

  Svara

 • hej

  |

  Kik och facebook skulle jag säga 🙂

  Svara

 • Gabriella

  |

  ”:P” och ”xD” är typ förbjudna nuförtiden bland oss ungdomar. Kan ibland vara lite irriterande när man inte vet vad man ska lägga in för smiley, och man vill bara göra en ”:p” men de är verkligen en oskriven regel, speciellt ”xD”, får ångestattack när jag ser den.

  Svara

 • julia

  |

  Nu hoppas jag du skämtar!!! Det där är ju världens hemskaste smiley ! den onda p-smilyn! haha

  ne men, drog alltid exemplet att man frågar någon om man skulle ses idag och personen svarar ”nej kan inte:p”

  Finns det något som ser mer drygt ut haha? Dock har jag mer och mer börjat använda den idag, fast då ser den ju inte ut som den från msn, den är ond;)

  Svara

 • Unni

  |

  Haha, man använder typ kik och sms, men 😛 gubben finns ju nu också 😉

  Svara

 • felicia

  |

  NEJ!

  ”:P” är det mest dryga du kan skriva till någon. Jag använder aldrig den sålänge jag inte är sur. Om någon använder psmileyn till mig tror jag automatiskt att personen ärsur/dryg. Klarar inte av människor som skriver så. Ibland säger jag att skriv inte med mig sålänge du använder den. haha. Får PANIK!

  Svara

 • Lina

  |

  Haha jag brukar använda ”: – )” när jag är oseriös, för den är så jävla ful!

  : P och liknande, typ XD använder man när man är extremt oseriös, driver med småkids, I guess.

  (fick för mig att symbolerna skulle korrigeras till smileysar så jag gjorde mellanslag mellan)

  Svara

 • hm

  |

  Hehe, jag använder faktiskt msn fortfarande! Den skulle läggas ner nu i april men funkar fortfarande ”:P:P:P”, kul att andra får nostalgi av den, känner mig smått efterbliven:D

  Svara

 • Johanna

  |

  Skype! Mina syskonbarn hänger framför det 24/7. Finns ens msn längre? Saknar det lite faktiskt… haha

  Svara

 • emma

  |

  jag och mina kompisar brukar skriva ”lol”.
  började med att vi HATADE lol för det är så jäkla fult. men sen började vi säga och skriva det ironiskt konstant. nu har det hängt kvar och vi använder det jämt haha. passar ju liksom nästan in jämt, när man inte vill vara alltför seriös. lol.

  Svara

 • Anna

  |

  Jag hade slutat använda msn, men så började jag igen för att massa folk jag träffade på nätet frågade efter det.. Använde det rätt flitigt ett tag men sedan slog dom ihop msn och skype (har även bytt ut hotmail till outlook) och det suger, så varken jag eller någon av dom jag pratade med där är inne längre.. Helt värdelöst!

  Inte för att jag är ”dagens tonåringar” men ändå.. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv