Follow my blog with Bloglovin

Fuck this

Alltså nej, detta går inte. Jag vet inte om jag har ADHD eller vad det är, men någon form av koncentrationssvårigheter har jag. Jag kan inte koncentrera mig. Det går inte. Det är inte speciellt svårt eller tråkigt, men det går ändå bara inte. Fem meningar kan jag läsa som högst och sedan börjar hjärnan vandra iväg. Så otroligt jävla frustrerande. Om jag tänker efter har det alltid varit så. På gymnasiet brukade jag få skit av mina klasskompisar för att jag sagt att jag knappt pluggat, men ändå skrev MVG på proven. Vet inte vad mitt problem är. Jag kanske är otroligt snabblärd bara? Fast det räcker liksom inte nu. Och sen minns jag den gången jag skrev här att jag aldrig läst en hel bok i mitt liv och ni blev irriterade. Men det gååååår ju inte.

 

Åh.

 

Dessutom är jag så fruktansvärt irriterad på alla de företagen som skickar skambud till min mejl. “Du kan få 200 kronor för en annonsbanner som en ligger uppe ett halvår”. Skämtar ni?!? Funderar på alla lägga upp alla sjuka mejl jag får i bloggen. “Skriv fem inlägg om vår produkt och så kan du få köpa den med en rabatt”. Ska JAG betala för deras reklam då eller? Åh. Blir så förbannad. Visst att man kanske inte vet vad som är rimligt. Men vissa gränser finns det.

 

Nej. En powerwalk. Sen kanske jag kommer in, läser det här, skäms lite och raderar.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (44)

 • M

  |

  Är likadan tyvärr; kan inte koncentrera mig mer än fem minuter åt gången, så jag läser på distans så att jag kan se föreläsningar i min egen takt. Men en 150 min lång föreläsning blir ganska lång när man pausar var femte minut..

  Svara

 • My

  |

  Same here. Ska skriva en uppsats och referera till all obligatorsik litteratur. Allt är inte ens relevant!! Kan inte sätta igång. Går inte. När jag pluggar kan jag inte koncentrera mig. Men när jag läser en bra bok går det jättebra. MEN, jag har ju inte hunnit läsa en bok sedan jag började plugga på universitet..

  Svara

 • Mella

  |

  Nej, radera inte och skäms inte! Det är jävligt befriande att läsa och jag tror många känner igen sig.
  Kram världens bästa Egoina!

  Svara

 • Patrik

  |

  Du är nog understimulerad för att kursen är för enkel, blir så lätt för mig. Man ska läsa men det blir enformigt så det funkar i fem minuter…. Då brukar jag ta en bra bok som inte har med kursen att göra och så läser jag en kvart eller en halvtimme och då fungerar det hur bra som helst. Så läser jag den där trista en stund tills tankarna vandrar iväg… Funkar ju ändå någorlunda på tentorna.. I slutänden är attityd viktigare än utbildning så jag bryr mig inte så mycket ändå…

  Att folk ens vill skämma ut sig genom att ge sådana dåliga erbjudanden. Säger ju en hel del om personen. Blir lite som det där talesättet att “Hen är ett bevis på att ljuset går snabbare än ljudet, det verkar ok och ser bra ut tills hen öppnar munnen”…

  Du kan ju skicka dom till min blogg, där går det att annonsera för typ det där priset… just för att jag har bara 1/1000 av antalet läsare som du har.

  Svara

 • Emma Lundgren

  |

  Jag har samma problem när det gäller kurslitteraturen, kommer oftast på att jag inte har en aning om vad jag suttit och läst och får därför börja om..
  Därför har jag nu börjat skriva anteckningar på allt jag läser på datorn, jag scannar ut det viktigaste och skriver samtidigt som jag mumlar högt för mig själv. På så sätt tvingas hjärnan åtminstone läsa meningen en gång för att kunna upprepa den och skriva ner. Värt att prova iaf 🙂
  (och nej jag läser inte varenda ord för då skulle jag aldrig hinna, men bättre att läsa några ordentligt än alla lite halvt?)

  Svara

 • Emma

  |

  Det ÄR skamligt av de att erbjuda så låga ersättningar. Du driver en stor blogg och klart att det ska kosta dem mer än fjuttiga 200 kr.

  Hade det varit typ min blogg med 10 läsare 😉 ja då hade det kanske varit rimligt med 200 kr/halvåret!

  Och det där med koncentrationssvårigheter känner jag mycket väl igen >_<

  Svara

 • Sara

  |

  radera inte! låt dem skämmas. hehe

  Svara

 • Lovisa

  |

  Samma sak för mig, jag har nästan högsta betyg i alla ämnen men jag.kan.inte.plugga. Mina kompisar tror inte på mig längre när jag säger att jag inte pluggat till ett prov för jag får bra på det ändå. Det går ju inte att koncentrera sig längre än 5 minuter, max…

  Svara

 • Lisa Marie

  |

  Ett tips är att läsa i början av varje kapitel (där de redogör för det viktigaste) och sedan i slutet där de sammanfattar. Gå sedan tillbaka och skumma igenom kapitlet och skriv upp punkter på datorn (eller för hand om du föredrar det) då får du in det!

  Svara

 • LG

  |

  Nej, radera inte för helvete! Uppfriskande med lite blogginlägg “från hjärtat” 😉
  Det är bara en sådan tisdag idag helt enkelt! Själv har jag kommit jättelångt i min kurs som började idag. Jag tycker att omslaget på boken var ganska fint till exempel.

  Svara

 • Ella

  |

  Har lite samma problem! Jag tror helt enkelt att vi som hade lätt för oss i gymnasiet blev lite “lata” och ovana vid att plugga. De som behövde plugga i gymnasiet är redan vana vid det och har alltså lättare för att göra det nu!

  Svara

  • egoina

   |

   Kan ligga något i det kanske :/

   Svara

  • M

   |

   Ja! Så måste det verkligen vara, har också funderat på det. Jag gled genom gymnasiet, lika a boss, haha.
   Men nu: Tvärstopp. Klarar tentorna men de senaste har verkligen varit på håret just för att jag tror att jag klarar allting utan att plugga. Öppnar böckerna veckan innan tentan och intalar mig att det löser sig, att det faktiskt gör det gör inte saken bättre för ju svårare studierna blir desto längre ner kommer mina betyg hamna och tillslut kommer jag drunkna i omtentor. Fuck man säga i detta läge: Fuck.

   Svara

 • Ida

  |

  Måste bara säga att jag älskar din blogg! Den bästa :D!!!

  Svara

 • Ella

  |

  Ja! Lägg upp de galna erbjudandena i ett inlägg så att företagen i fråga får skämmas för sina skambud & vi får lite underhållning 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Det var ett bra inlägg. 😀

  Svara

 • Sabina

  |

  Jag tycker också det är svårt att koncentrera mig genom att läsa tråkiga saker. Jag har också skrivit MVG på prov utan att ha läst något men då har hemligheten varit att jag lyssnar på genomgång på lektionen.

  Svara

 • Kajsa

  |

  Lite nyfiken, hur mycket pengar handlar det om ungefär?
  Alltså man hör ju att 200 kr är helt sjukt, pinsamt att ens tänka tanken.
  Men är det liksom 10tusen för en månad? Eller ännu mer?

  Måste vara himla svårt för dig att veta hur mycket man ska ta, var som är okej och sådär.

  Hade jag haft en stor blogg hade jag blivit glad om man fick 1000kr för en månad, men tänker man efter är det ju ingenting knappt med tanke på hur mycket jobb man lagt ner på att få en stor blogg mm.

  Btw, du är bäst! Antar dock att du har en liiiiten aning om det..? 😉

  Svara

 • erika

  |

  hahhaahha du måste läsa en bok! jag tror att bara eftersom du aldrig läst en hel bok har du satt en sorts spärr för det och klarar inte av det. men ärligt talat, om alla människor på jorden klarar det gör du också det 😉 du kan börja med en lättläst barnbok hahah! Du måste ju faktiskt “lära” dig att läsa! lovar att det kommer ge dig mycket!!
  du är bäääst btw!

  Svara

  • egoina

   |

   I can do it! 😀

   Svara

 • S

  |

  Hej Egoina ,jah har ADHD och koncentrationssvårigheter är bara en av symptomen som kan antyda på adhd.. om du nu skulle ha adhd så måste du antagligen ha humör-svängningar ,och massa mer. som t.ex hyperaktiv. sök på google på symptom. och om du har nästan alla ,så kolla om de e möjligt för en utredning om du har de.

  Svara

 • Charlotte

  |

  Jag har jättebra tips för att kunna koncentrera sig, kolla min blogg 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Haha.. well så länge resultaten håller är det väl ok att vara som man vill 🙂

  Svara

 • Jennifer på Fashioncut

  |

  Känner igen den där frustrationen, har sjukt svårt att börja koncentrera mig på mina kursböcker just nu och alla pennor man kan skriva med som brukar göra allting så roligt är inget just nu.
  Har dessutom tenta på lördag och lördagen efter det så det är inget kul på gång förens helgen efter första advent!

  Svara

 • Sanna

  |

  Jag är precis likadan! Säger till mig själv varje gång innan ett prov att “nu ska jag plugga till det här ordentligt”. Gör jag det? Nej. Sen får jag tillbaka provet med ett bra resultat ändå.
  Mitt motto nu på gymnasiet har blivit “det löser sig”, för det har gjort det hittils. Dock är jag väl medveten om att jag snart når den gränsen där jag måste plugga för att klara det, vilket suger då jag aldrig behövt plugga innan.

  Hoppas allt löser sig, det brukar göra det.

  Svara

 • Sara

  |

  JA! Lägg upp några sådana där mail, hade varit kul att läsa! 🙂

  Svara

 • Lovisa

  |

  Kämpa på!!
  Du fixar det 🙂

  Svara

 • Saga

  |

  Hej, jag har ADHD och jag kan säga att ha svårt att koncentrera är en liten del av att lida av ADHD. Sen är såklart alla olika men bara för att du har svårt att koncentrera dig så betyder inte det att du har diagnosen. Sedan så är det ett med fött fel i hjärnan och de flesta som lider av ADHD sumpar skolan rätt så snabbt utan hjälp av diagnos, medicin eller terapi. Jag tycker att du ska vara stolt över att du vågade skriva detta inlägg, ADHD är en mycket fördomsfull sjukdom, sen så ska du vara glad över att du troligtvis inte lider av ADHD. Men man kan ju aldrig veta. Ha det bra !

  Svara

 • Helena

  |

  Åh. Jag vet. Är precis likadan och det känns förjäkligt. Fick tentaresultatet idag; blev godkänd men det trodde jag verkligen inte efter att jag skrivit tentan i och med att jag började plugga typ ett dygn innan den skulle skrivas. Vill bara skärpa till mig, men det går inte tack vare dessa koncentrationssvårigheter. Och motivationsbrist. Ååååh.

  Svara

 • Sandra

  |

  Bara för att någon måste vara den som är den så är jag den idag.
  Det är nog snarare så att du har ADD i så fall, för det är mer “inriktat” på koncentrations svårigheter, vilket ADHD inte är (min bror har alltså ADHD, så jag är inte en sån där jobbig människa som tror att jag vet allt) 😉
  Puss!

  Svara

 • sandra

  |

  Hej
  Såg att du lagt upp på din instagram det jag skrivit, först vill jag tacka för att du läser min blogg.
  För det andra var det inget elakt utan det känns som alla bloggare en efter en skriver att dom har ADHD så det börjar se ut som en trend bland bloggarna.

  Svara

  • egoina

   |

   Ingen fara! Vill dock klargöra att jag absolut inte skulle följa någon trend. Åtminstone inte vad gäller sjukdomar eller annat trams som bloggare har för sig 🙂

   Svara

   • Hanna

    |

    Trams? Har men en sjukdom så har man den väl. Fast sen är det ju en annan sak att det verkar ha blivit lite “inne” att diagnosticera sig själva… Hoppas hur som helst att du är fri från sjukdomar!

    Svara

    • egoina

     |

     Hoppas jag med 🙂

     Svara

 • Christina

  |

  Hej!
  Jag är en tjej på 18 år som har ADHD.
  känner jag blir lite irriterad när folk säger de tror de har ADHD pga man inte klarar konsentrera sig? om du nu tror du har ADHD så får du väl uppsöka läkare som kan diagnotisera dig?
  Sen vill jag bara säga att ni stora bloggare (SÄGER INTE ATT DET GÄLLER BARA DIG!!!) tydligen tycker det är trendigt med diagnoser/sjukdomar? ADHD är för det första inte trendigt. Visst, många har detta, men ändå? Jag har inte än klart att acceptera att jag har ADHD, men på andra sidan önskar jag inte att jag inte hade det heller. Jag är en stark tjej, med egna åsikter. Hade inte jag haft ADHD hade jag inte varit den tjejen jag är idag. Istället för att skriva detta på bloggen borde du nog uppsöka läkare eller vad man säger som jag skrev längre upp. Tveka inte! ifall du har denna diagnosen kommer du få medeciner som kommer hjälpa dig otroligt mycket. 🙂 Bara ett tips, ingen kritik alls mot dig som person! 🙂

  Svara

 • Mikis

  |

  Du kanske lider av järnbrist! Koncentrationssvårigheter och rastlöshet är förekommande symptom.

  Svara

 • Cecilia

  |

  Jag känner precis likadant!
  Önskar de hade hittat något bra namn på vårt problem.. haha
  Förresten har inte kommenterat innan så ville bara hälsa att du är riktigt grym. Ja det var nog allt. 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Det kan kanske ha med inlärningsstilen att göra? Det finns mängder med olika tester för vad man har för stil, tex VARK då de ser om man lär sig bäst genom visuella medel, lyssning, läsning eller rörelse. Det kan hjälpa lite att inse vad det faktiskt är man lär sig mest av då man får en chans att anpassa sitt pluggande efter det. Testa på exempelvis http://www.vark-learn.com/english/page.asp?p=questionnaire

  Svara

 • Emma - mitt liv i halland

  |

  ADD kanske? Nä jag vet inte… Är ingen läkare, haha.

  Svara

 • Svorskan

  |

  God morgon, jenta mi!

  Svara

 • Malin

  |

  Hej, råkade bara halka in på din sida, har aldrig läst ett endaste inlägg mer än detta. Men det var så intressant där här med reklamen….följer några blogga gjorda av tjejer kanske något äldre än dig. Alla skriver just denna vecka om exakt samma klädesplagg som båda bara ÄLSKAR och som båda av en händelse har “Klickat hem” från ett och samma företag. Så har det varit en tid med både kläder och grejer. Blir så matt av att de inte skriver som det är….men då får de väl inte sina rabatter. Nu ska jag kolla vidare i din blogg.

  Svara

 • Sara

  |

  Jag har precis samma problem… I gymnasiet behövde man nätt och jämnt öppna en bok – och så blev man lat. Nu känns det som att ribban ligger alltför högt på uni. Ibland är det precis så där, man kommer f-n inte igenom texten hur mycket man än försöker. Då brukar jag skita i det och hoppas på mirakel 🙂

  Svara

 • Nora

  |

  Beror väl på internet 🙂 Vi är vana att bombarderas med information, läsa mycket korta texter och byta sida så fort vi tröttnar lite. Detta är farligt om folk inte längre kan sätta sig in i längre texter.. Då skulle vi inte ha några forskare eller högt utblidade akademiker. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv