Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Andreini

Dagen innan vi åkte hem från Sardinien var vi på Andreini som skal vara Sardiniens bästa restaurang och åt. Den har till och med fått en Michelinstjärna! Jag har alltid velat äta på en restaurang som fått en Michelinstjärna, men då det oftast är lång väntetid och svindyrt har det inte blivit av. Här var det dock bara att gå rakt in och priset var överkomligt.

 

Vi slog på stort och valde sex-rätters (vi fick dock sju). Jag fotograferade alla rätter, men blev så ivrig när maten kom in att ibland åt jag på maten innan jag kom på att fotografera. Sabbade därför de fina uppläggningarna. Haha.

 

70 euro kostade kalaset per person (utan vin, dricks och grejer). Det är knappast det godaste jag ätit och pastarätten fattade jag verkligen inte. Med risk för att bli stämd tyckte jag att den smakade som en färdigrätt. Men det var kul att prova och det fanns en hel del ingredienser jag aldrig ätit. Spännande!

 

Jag skulle gärna förklara vad alla rätter består av. Men då vi bara fick en snabb och otydlig förklaring på engelska minns jag eller vet jag inte.

 

Från början till slut:

 

 

Mycket mindre i verkligheten än vad det ser ut. När vi fick in detta tänkte ”oh shit, jag kommer knappast att bli mätt”.

 

 

Detta var galet gott. Ett kyckling/kött-spett med vinäger, tomater och pesto.

 

 

”Färdigrätten”.

 

 

Lever, ”pork baby” och diverse grönsaker.

 

 

Ost, vattenmelon och något annat. Jag tyckte att vinägern smakade honung. Andreas höll inte med.

 

 

Pannacotta, med någon frukt som jag aldrig smakat innan.

 

 

Vit nougatglass (så sjukt god!!!), pistagesorbet och någon pastagrej med någon ost i.

 

 

Inredningen. Väldigt hemtrevligt med fina lampor, vasar, byråer och tavlor.

 

 

På detta bord i mitten satte de ”finish” på maten (typ ost, tryffel osv.).

 

 

Jag!

 

 

Liten present innan vi gick. Var dock alldeles för proppmätt för att smaka.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (14)

  • Svorskan

    |

    Vad roligt! Hoppas lite av mättnaden fortfarande sitter i, för hos mig för du enrätters i dag. 😀 God morgon, jenta mi!

    Svara

  • Josefine

    |

    Du vet att det är kocken som får stjärnan och inte restaurangen? Ifall kocken slutar på restauranden följer stjärnan med kocken…

    Svara

    • egoina

      |

      Jaha! Jag trodde att hela restaurangen bedömdes. Där ser man 🙂

      Svara

    • Bella

      |

      Skulle VÄLDIGT gärna vilja ha källa på det. Aldrig hört annat än att restaurangen får stjärnan/stjärnorna, även om det är kocken som få credden för att ha fört stjärnan till restaurangen.

      Svara

    • Rutan

      |

      Så är det ju definitivt inte Josefine. Då hade det funnits en bok över vilka kockar som fått en stjärna i Guide Michelin inte vilka restauranger. Doh! Däremot bedömmer man endast maten, och inte hur restaurangen ser ut. Därför finns det väldigt oansenliga restauranger som har stjärnor.

      Svara

        • Denice

          |

          Haha, förlåt men det här var riktigt kul! Nej, det är inte kocken personligen som får stjärnorna. Det är inte det som menas med att Gordon Ramsey har x antal stjärnor. Däremot driver han restaurangerna som får stjärnorna. Skulle han sälja restaurangen så skulle stjärnan vara kvar, sidan du länkar till säger inget annat heller.

          Svara

        • Josefine

          |

          Eller han har i alla fall minst tre, olika källor har sagt olika.

          Svara

        • ab

          |

          Om det stämde att stjärnorna följer med Gordon så skulle han kunna påstå att alla hans restauranger har 3 stjärnor.

          ”In 1993 Gordon became chef of Aubergine in London. Within three years, was awarded two Michelin stars.” – Lite oklart där om Gordon eller Aubergine fick 2 stjärnor.

          ”In 1998, at the age of 31, Ramsay set up his first wholly owned and namesake restaurant, Restaurant Gordon Ramsay, which quickly received the most prestigious accolade in the culinary world – three Michelin stars.” – Restaurangen fick 3 stjärnor.

          ”Today, Restaurant Gordon Ramsay is London’s longest-running restaurant to hold this award, and Ramsay is one of only four chefs in the U.K. to maintain three stars.” – Restaurangen har fått behålla sina stjärnor genom Gordons arbete.

          Självklart är det viktigt vem som har ansvar för menyn och vem som står i köket men kan man behålla kvaliteten så får man behålla stärnorna.

          Svara

          • Josefine

            |

            Eftersom att det är kockarna som ofta äger restaurangen så blir det ju som om det är den som har stjärnorna. Min sambo är kock och enligt honom är det också kockarna som får stjärnorna.

            Ifall man kan ta en så pass opålitlig källa som ett tv program, som ingen kanske kommer ihåg utom jag, så sa de även på masterchefs final, när det va dags för dem att laga mat åt några andra kockar så sa dom, det här va läskigt, dessa kockar har tillsammans över fyrtio michelin stjärnor. Det är alltså den säsongen som går på tv nu om nån känner att dom vill kolla på det nu..

            På Gordon ramsays sida där står det klart och tydligt att han är en av fyra kockar som behåller tre stjärnor,inte att hans restaurang behållit dem.

          • ab

            |

            Nej, ”maintain” betyder snarare upprätthålla än behålla (ägande). Inte meningen att vara jobbigt men jag läste för att ditt påstående gjorde mig nyfiken och jag blev förvånad över att länken du valde motsade det du skrev.

            Har dock luskat vidare och på Michel Roux Jr.s sida står det att stjärnan/-orna tillhör kocken men flyttar han till en ny restaurang (eller byter restaurangen kockar) så kommer inspektörerna igen och gör nya utvärderingar. http://www.michelroux.co.uk/biography.html

          • Josefine

            |

            Ja men jag tror att ni vet vad jag menade. Jag orkade helt ärligt inte forska så mycket i det där, därför tog jag bara första bästa sidan som sa att ramsay har stjärnorna inte, restaurangen.

            Ja det va underförstått att det blir en ny utvärdering, det är ju hela menyn som bedöms, inte bara en rätt. Det är ju kocken som står för det och om man byter kock eller om kocken byter meny så blir det ju såklart en ny utvärdering. Dessutom besöker dom en restaurang upp till sex gånger per år.

  • Robert

    |

    Vit nougatglass… 😛

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv