Hur ska jag lyckas se Eurovision

Varje gång någon nämner Eurovision blir jag nästan arg. Jag vill ju se finalen! Men det går inte, för det är på lördag och då ska jag på bröllop. HUR kan man ha sitt bröllop samma dag som Eurovision? ÅHåhååhhhhh!!!

 

Jag har fem val:

 

1) Antingen kan jag sitta med någon eurovision-app på telefonen och titta diskret hela kvällen.

 

2) Eller så får jag övertala min farmor till att gifta sig en annan dag.

 

3) Eller så får jag fejka en sjukdom. Kanske äta diskmedel som när jag gjorde när jag var liten och ville vara sjuk från skolan en dag.

 

4) Eller så får jag spela in det och hålla mig TOTALT isolerad från omvärlden tills jag hinner se det. Det betyder ingen telefon, ingen Facebook, inget Internet, inte prata med någon, blunda när jag går förbi löpsedlar och så vidare.

 

5) Eller så får jag bara strunta i det helt enkelt. Bröllopet alltså.

 

 

0

Trackback from your site.

Comments (63)

 • Helene

  |

  I fjor var jeg i hundreårsdag mens finalen var -.- Men da var ikke Norge med i finalen engang 😛 Loreen er jo storfavoritt! Føler med deg 😛

  Reply

 • Elin

  |

  Vinner Sverige lär det ju vara omöjligt att undvika 😉
  Vi kollade upp fotbolls vm innan vi bestämde bröllopsdatum, 16 juni är det ingen viktig match 🙂

  Reply

 • Linda

  |

  om du gör nr.4 är det precis som i vänner när de försöker undvika att se superbowl och det var ju inte det lättaste. Men du kan ju ge det ett försök 🙂

  Reply

  • Angelica

   |

   how i met your mother ;)Ja jag är töntig som ska ha koll på exakt alla serier :'(

   Reply

 • Julia

  |

  haha gulligt att din farmor ska gifta sig :’)
  Jag tycker du kan spela in det och fara hem så fort som möjligt från bröllopet och se det! (;

  Reply

 • Anna T

  |

  Kolla på reprisen dagen efter.
  Men vinner Sverige (eller norge i ditt fall) så får du nog veta det ganska enkelt iaf.

  Men jag lyckades nästan förrförra året, oturen var ju att det var rapport EXAKT innan reprisen och de berättade vem som vann, hade lyckats hålla mig totalt innan.

  Reply

 • Robert

  |

  Ett sjätte val skulle vara att skriva till arrangörerna av ESC och be dem byta dag för att du skall på bröllop. 😉

  Reply

 • Jenny

  |

  Elleeer, elllerr så gör du som jag och alla andra männniskor med någon form av musiksmak 😉 och skiter fullständigt i Eurovision och låtsas som det inte existerar! Tycker faktiskt att min idé är bäst! Sådetså!

  Reply

 • Hanna

  |

  Ät diskmedel eller håll dig isolerad. Du kommer nog lyckas bäst med diskmedlet, dvs om du inte blir sjuk på riktigt…

  Reply

 • Lisa

  |

  gaaah helt omöjligt. Highlight på hela året (eurovision alltså). Dålig planering på farmor din!

  Reply

 • Emma

  |

  Välj fyran! Då blir det precis som i how i met your mother!! Hur coolt som helst 🙂

  Reply

 • Annie

  |

  Ungefär som när en kompis lade sin studentfest på Kronprinsessans bröllopsdag :p Var inte alls lägligt, men jag gick dit ändå! (Hann ju se vigseln, det va de viktigaste ;))

  Reply

 • Camilla

  |

  Spela in? Det kommer finnas tillgängligt på svtplay, då har du något att göra på bussen hem:)

  Reply

 • Frida

  |

  ESC är på söndagen!

  Reply

 • Emelie

  |

  skit i eurovision, fira med familjen och ha kul istället! Du slipper ju all spänning och får resultatet utan all väntan ist 😉

  Reply

 • Steffi

  |

  Jag har samma problem, fast en 60-års fest istället för bröllop.
  Vad gör du mellan 9-12 på söndagsmorgonen? Repris på svt 1 då ju 😉

  Reply

 • Sanna

  |

  Har samma problem, fast jag sitter på ett flygplan just då haha

  Reply

 • Lina

  |

  Kommer även jag missa det p.g.a. jag är i götet och på liseberg. Kanske inte för dig, men för mig är det viktigare att va med vännerna på liseberg än att se på eurovision 🙂 haha!

  Reply

 • Diana

  |

  Eller så ser du reprisen på söndag morgon. Klockan 09:05 🙂

  Reply

 • Elin

  |

  Tror att det femte alternativet är vettigast.

  Reply

 • Anna

  |

  Strunta i bröllopet!! Ej värt det!

  Reply

 • Jossan

  |

  Alternativ 4 låter bäst!

  Reply

 • Kajsa

  |

  Jag har precis samma problem! Även om det inte är min farmor som ska gifta sig…

  Reply

 • M

  |

  Du kan ju spela in eller se det på svtplay direkt när du kommer hem från bröllopet? Typ mitt i natt, för då har det ju inte hamnat på löpsedlarna och så får du låta bli fb fram tills dess^^

  Reply

 • Ellinor

  |

  hahaha lite svårt att fly från löpsedlarna ju.. och mobilen iofs 😉
  Tycker du ska köra på nr 3, den låter stabil och bra!

  Reply

 • Rebecca - Minaguldkorn

  |

  Har precis samma problem. Ska på bröllopsfest, och vill samtidigt se ESC. Hur i hela friden ska detta gå till? Strunta i festen och hålla till på hotellet? Går de på radio?

  Reply

 • Line

  |

  I know the feeling. Själv har en av mina bästa vänner födelsedagsfest just på lördag. Jag funderar på att komma dit, låtsas att jag sveper öl efter öl och sen fejka TOKfylla så jag bara måste hem…

  Reply

  • m

   |

   Haha, bäst!
   Annars kan du ju kolla inne på mobilen inne på toan eller i en garderob 😀

   Reply

 • felicia

  |

  haha, alltså egoina! du är så rolig 😀

  Reply

 • Hannah

  |

  Hahhahhaha, 😀

  Reply

 • TroLLet

  |

  Hahaa.. Vi hade ett liknande dilemma då vi skulle fira min mormors 60års dag. Vi hade ordnat en överraskningsfest åt henne och några av gästerna krävde att få se eurovisionen… Det slutade med att vi monterade upp en lånad videoprojektor i taket så de BÅDE kunde fira mormor och se eurovisionen 🙂

  Reply

 • Emelie

  |

  De borde väl sända live på SVT, så kan du se där direkt på deras hemsida, eller så laddar du ned deras app SVT play. Så gjorde jag när jag var på mycket upptagen helg och det var hockeymatch jag ville se, haha 😀

  Reply

 • Bella

  |

  kolla på svtplay i mobilen 🙂

  Reply

 • Helena

  |

  Det där dilemmat stod jag också inför. Gå på årets konsert (Kent på Cirkus i Stockholm, vilket är en liten arena) eller Eurovision (som är den största tv- händelsen på hela året. Sen kom jag på att man kan se finalen på SVT Play dagen efter, så det är det första jag tänker göra på söndag morgon.

  Reply

 • Katarina

  |

  På tal om ingeting: Om man googlar “utan bh” kommer en bild på dig upp 😛

  Reply

 • Ida

  |

  Titta på det via SVTPlay som finns att ladda ner i mobilen. Alla livesändningar är ju gratis vilket är superbra för tillfällen som det här 🙂 Bara att stänga av ljudet och njuta av det som du ser (eller smyga in på toaletten och lyssna på bidragen du vill höra)

  Reply

 • Sofie

  |

  Inga sportnördar här inte, det hör jag! Med en sportintresse växer även ett beteende fram där man dodgear alla nyheter whatsoever kring det man inte haft möjlighet att se ännu. Det blev mycket onödiga engelska ord, men det jag skulle komma fram till var att det inte är SÅ svårt att titta på det på svtplay efter bröllis/fest/dagen efter och under tiden undvika sociala medier och nyheter. Det här löser du Eggis, du är en smart jänta! 😀 Puss

  Reply

 • Nina

  |

  alternativ 4! how i met your mother style! ;D

  Reply

 • Mie

  |

  Vadå? Kan du inte kräva att farmor faktiskt visar eurovision under bröllopet? Hon kan väl ha ett speciellt eurovision rum i alla fall? 😉

  Reply

 • Jasmine

  |

  Skippa bröloppet. Hur kan man sätta ett bröllop samma dag som eurovision, dåligt planerat? 😉

  Reply

 • Myh

  |

  haha jag missar oxå esc i år. har jätteångest över det 😛 är en riktig mellonörd. ibland blir det jobbigt dock ^^

  Reply

 • Simona

  |

  Nummer 5, helt klart!

  Reply

 • Elin

  |

  jag hade samma problem!jag skulle också på bröllop på lördag men brudparet ställde in det av viss anledning ganska nyligen. blev såklart besviken först men sen när jag kom på att jag skulle få se eurovision så skrek jag av glädje!!!

  vet inte hur detta skulle uppmuntra dig…på något sätt..borde inte sagt nåt men…håller med dig om att det är dåligt planerat iallafall!!:P

  Reply

 • Ewe

  |

  Hehe, jag har precis samma problem! Men min svägerska ska gifta sig! Jag kommer förmodligen köra på nr 4 😉

  Reply

 • Kajsa

  |

  Liiite dåliga alternativ där!
  Självklart ska du ringa dom och be dom flytta finalen till fredag eller söndag, artisterna blir säkert glada om det är söndag så får dom en dag till att öva på 😉

  Och funkar inte det så skulle jag satsa på att ha kul på bröllopet, inte kolla internet efter klockan 12 och gå upp och titta på det på söndag morgon!
  Hur ska någon hinna avslöja när du sover?

  Reply

 • mejlin

  |

  High Five!! Verkligen samma problem, ska jobba på ett bröllop på lördag, fick en smärre chock o panikångest när jag insåg att man missar finalen, herregud liksom! Sverige kanske seriöst vinner denna gången, fattar verkligen inte hur man kan gifta sig den dagen, hade lätt flytta mitt bröllop.

  Reply

 • Sandra

  |

  Haha, jag körde på nummer fyra när jag bodde i USA och det inte passade att se med tidsskillnaden, men då var någon annan tvungen att trycka play eftersom det ju står på SVT:s sida vem som vann.

  Reply

 • -'Amanda |

  |

  Det går väl repris på söndag? Jag missar också jobbar på lördag -.- haha så vi är i samma båt 😉 men det borde gå repris på söndag 😀

  Reply

 • Hanna

  |

  SVT play-appen rekomenderas. Tack vare den kunde jag titta på hela prinsessdopet utan att någon misstänkte något. Haha 😉

  Reply

 • Astri - campusfjortis

  |

  Jag jobbar pub hela finalen. Känns sådär kul att missa detta eftersom jag för en gångs skull tolererar Sveriges bidrag 😛 Uhh haha vilka problem..

  Reply

 • Maria

  |

  Men åh!! Samma här! Jag är så sjukt besviken att jag kommer att missa det i år. Är helt enig med dig, HUR kan man lägga ett bröllop på eurovision??? Jag ska fixa en app så jag diskret kan kolla i mobilen. Alternativt smita hem en sväng. Bor inte så långt bort från stället där festen ska hållas. Hehe.

  Reply

 • linsan

  |

  Din farmor kanske lagt bröllopet på denna dag just för att det är eurovision, så ni kan vara samlade allihop och titta. Mysigt!

  Reply

 • Sandra

  |

  spela in?
  se reprisen på SVT dagen efter?
  se på SVT play sen?

  Reply

 • Malin

  |

  Har samma problem då även jag befinner mig på bröllop på lördag, hur tänker man när man sätter det samma dag som esc?;-) alternativ ett får det bli för min del i alla fall, så hoppas det löser sig!:)

  Reply

 • Nova

  |

  Om jag var du skulle jag välja val 5 🙂

  Reply

 • Louise

  |

  jag skulle ha kört på 4 , titta på det så fort du kommer hem från bröllopet !

  Reply

 • Ajsen

  |

  Lider med dig! <3333

  Reply

 • Essa

  |

  Jag och mina två brudar provade knep nummer 4 ett år då vi var och hälsade på i Boden och såg Brolle Jr live. Vi lyckades avskärma oss totalt från omvärlden fram till klockan 11 dagen därpå då reprisen började sändas. Och det första min ena kompis gör då intro-musiken börjar spela är att slå på text-tv. “Serbisk ballad vinnare” var första rubriken. Vi andra blev inte så glada.

  Reply

 • Sara

  |

  Ha ha roliga ni är :p Själv ska jag med gifta mig på lördag , tror inte att man tänker på eurovision utan att det är Pingstafton alltså den helg i Sverige som kallas för bröllopshelg 😉

  Reply

 • Caroliv

  |

  Kolla på det på svtplay.se. Men gå för guds skull inte in via svt.se! De har en ful ovana att spoila på förstasidan -.-

  Reply

Leave a comment

Arkiv