Men okeeejdå

Har du gått ner i vikt?

 

Ja. Jag har gått ner typ sex kilo. Fast är på väg upp igen nu.

 

Jag har lätt för att gå upp och ner i vikt. Är jag mer aktiv än vanligt i två veckor visar det sig. När jag är ledsen orkar jag inte äta något alls. Sen andra perioder är det tvärtom. Då blir jeansen lite trånga plötsligt.

 

Det har alltid varit så. Jojo-vikt. Upp och ner. Det är liksom inget konstigt för mig.

 

Vet att ni inte menar något illa. Men varför påpeka folks vikt hela tiden? Det finns VIKTigare saker. Ok?


0

Trackback from your site.

Comments (35)

 • belle

  |

  haha, men eller hur??? jag har märkt hur vissat frågat/undrat över det och själv har jag inte sett någon skillnad och skulle jag gjort det skulle jag inte direkt bry mig. Inte för att de menar något illa, men ja. Samtidigt så är ju dina läsare helt sjuka med att lägga märke till de mest små detaljer, t.ex. hur mycket mejl du har, eller att det finns en penis på ert kylskåp osv haha ^^

  peace jojo-egoina! som lilla jag inte ens lagt märke till att du är!

  Reply

  • egoina

   |

   🙂

   Reply

 • My

  |

  Hoppas du mår bra och kan äta riktigt snart igen! 🙂

  Reply

 • Svorskan

  |

  I och med att jag (tyvärr) har smala ideal har jag alltid tyckt det har varit roligt när jag får komplimanger för att jag har gått ner i vikt (är smal). Efter X antal gånger när jag går upp (som dig går jag lätt och ofta upp och ner) har jag äntligen fattat att jag måste börja gilla läget. Numera gillar jag inte komplimanger för min tjock(smal)-lek. De komplimangerna dyker upp i huvudet när jag blir “tjock” igen och gör det svårare att acceptera mig själv i alla lägen.

  God morgon, jenta mi!

  Reply

 • jonna

  |

  DU ÄR FIN SOM DU ÄR!

  Reply

 • Mella

  |

  Jag undrar också varför folk ska anmärka på sådant. Jag brukar faktiskt inte märka när folk går upp eller ner i vikt, om det inte rör sig om väldigt mycket.
  Inte har jag märkt det på dig heller, bara tyckt att du var lika snygg som alltid.

  Reply

  • patricia

   |

   WORD!!!

   Reply

 • Karin

  |

  haha, håller med! helt sjukt egentligen, om någon hade sagt “åh, vad smal du har blivit” till mig hade jag fan tagit illa upp.. “var jag fet innan eller?!”

  Reply

  • joanna

   |

   haha, men eller hur! varför ses viktnedgång som något positivt?

   Reply

 • Ida

  |

  Jag har inte heller direkt lagt märke till någon viktskillnad, varken när du gått upp eller ner genom tiden 😉 Men just viktnedgång är ju ofta ett tecken på att man inte mår så bra och då blir vi ju oroliga för dig!

  Reply

 • Jackie

  |

  Jag håller med dig fullständigt! Har aldrig brytt mig om min vikt och heller inte fått så många kommentarer om den förrän jag började jobba på ett kvinnodominerande yrke.. Alla tycker det är helt fritt fram att konstant påpeka att jag är så smal, jag kan äta mer godis, jag äter så lite, in med magen, osvosv… Jag är skittrött på att höra att jag är smal! Betyder detta att jag har rätt att kommentera överviktigas vikt??

  Reply

 • snigelpickan

  |

  Ja, eller hur! Är sååå trööötttt på viiktsnack och bantningshets.

  Reply

 • Luucy

  |

  palla att folk orkar lägga sig i , 🙁

  Reply

 • Rebecca - den egensinniga

  |

  Jag var skit viktfixerad förut. Galet. Och då var jag ändå väldigt smal… Tillslut efter några halvhjärtade bantningsförsök bestämde jag mig för att ta det som det kommer, bara leva 🙂 Ingen aning om vad jag väger nu, men tror jag gått ned några kilo haha jeansen sitter löst.

  Huvudsaken är att man gillar sin kropp, är bekväm och lever en sund livsstil. Sedan hur kroppen ser ut och vilka siffror som står på vågen och i vilken ordning? Sånt ska man SKITA i 🙂 Man ska vara glad istället.

  Reply

 • melina

  |

  u made a little joooke there! “VIKTigare”, hihi! 😀 du är allt fin du, och jag menar, så länge hälsan är i behåll så behöver man ju inte hetsa (:

  Reply

 • Hedda

  |

  så sant, så sant!

  Reply

 • Michelle

  |

  Jag håller med dig! Jag har gjort en magsäcks operation och märker nu hur alla pratat om hur snygg och smal jag blivit. Jag kan hålla med om att man blir snyggare ju mindre man väger men det är inte för att siffrorna på vågen visar mindre utan för hållningen, självförtroendet och allt blir bättre. Du är snygg R. och det är ingen annan som ska kommentera något annat.
  Jag fick reda på av läkaren att jojo-bantning är jättefarligt för hjärtat och levern. Så mitt “råd” som fd. jojo bantare är att försök hålla en så jämn vikt som möjligt.

  Reply

  • egoina

   |

   Jag bantar inte!!! Jag håller inte på med jojo-bantning. Men jag går upp och ner i vikt i perioder ändå. Naturligt liksom. Okej, kanske inte nu eftersom jag varit ledsen. Men annars. Så det är ingen fara 🙂

   Reply

 • Ellen

  |

  Du är en av de få bloggare som inte ständigt bloggar om träning, bantning, och viktnedgångsmotivation. Jag älskar det, du lär oss att acceptera oss som vi är, keep up the good work!
  kram från nv-skåne

  Reply

 • hanna

  |

  va det inte du som inte vägde sig? Eler har jag blandat ihop med nån annan? 🙂

  Reply

 • JeY

  |

  Du är min nya idol typ 😀

  Reply

 • Beatrice, Ablueredhead

  |

  Finns det någonting värre i dagens samhälle än viktnojja och för höga skönhetsideal. Världen har blivit sjuk. Förr brydde man sig om att äta tillräckligt för att överleva och nu räknar alla minst lilla kalori och tynar bort. Jag tycker att folk ska sluta nojja om vikten och istället tänka på sitt välmående. 🙂

  Reply

 • Elin

  |

  Frågade mest pga nyfikenhet ^^ man vill ju typ veta “allt” om den man följer o får läsa om varje dag ;p Bryr mig inte om din lr ngn annans vikt så mkt egentligen.. 🙂 kram påre 🙂

  Reply

 • Rebecca

  |

  Fast vikt kan ju också ett tecken på hälsa.. eller inte vikten i sig kanske men storleken, eller hur man ska säga. Min lillasyster har på senare tid blivit jättesmal och då oroar jag mig ju självklart för henne. Och samma sak när folk man bryr sig om väger mer än deras kroppar egentligen klarar av. Hälsan kommer ju alltid vara viktigast. Och att man är lycklig, såklart.

  Och med det sagt, måste jag säga att du är verkligen bästa förebilden jag någonsin haft.

  Reply

 • jessica

  |

  Kanske för att du verkar äta sjukt ohälsosamt och vissa kanske är oroliga för dig.. :/

  Reply

  • anonym

   |

   Svar till Jessica: sjukt ohälsosamt enligt vem?

   Reply

   • jessica

    |

    svar till anonym: Kom igen, det kanske inte är det bästa att äta godis och snabbmat hela tiden. Men vad vet jag, bara intrycket jag fått

    Reply

    • egoina

     |

     tur att jag inte bara gör det hela tiden då 😉

     Reply

     • jessica

      |

      Då hade jag fel! Ber om ursäkt 🙂 personen i fråga har alltid rätt när det gäller en själv!

 • Cath

  |

  Jag undrade för att en viktnedgång brukar oftast gå hand i hand med att man kanske mår mindre bra.
  Jag tycker du är lika fin hela tiden! =)
  Men eftersom jag fått intrycket av att du trivs med din kropp och inte vill banta så blev jag väl lite orolig när jag såg att du gått ner, därav frågaan! 🙂
  Hoppas du inte tog illa upp.

  Kraeam

  Reply

 • Natalie

  |

  Haha att folk ens lägger märke till sådana saker! Du har rätt, det finns mycket viktigare saker än sånt!

  Reply

 • Vivi

  |

  *Tillber Egoina för att hon verkar vara den ENDA Poppisbloggerskan som tycker detta!*

  Klart det finns viktigare saker och vem säger att “åh har du gått ned i vikt?” är en komplimang ?!

  Reply

 • emilia

  |

  Påtal om just ideal. Jag har gjort en musikvidoe på låten Who says med Selena gomez. Kolla gärna på den! det spelar ingen roll hur man ser ut. Smal eller tjock, alla är vi olika och tur för det. Vi är alla lika mycket värda! Det vill jag få ut med detta:http://www.youtube.com/watch?v=QSQntvrXPqc

  Reply

 • amelis

  |

  Samma sak med mig, fast det känns som om jag blir bra större men det klart jag är ju i tonåren men ändå.

  Men Mullit är GULLIGA! 😀

  Reply

Leave a comment

Arkiv