Veckans krönika

Krönika publicerad i Landskrona City. Mamma hade lagt upp den i tidningsform, så jag stal den av henne. Hoppas att ni kan läsa texten.

0

Trackback from your site.

Comments (38)

 • Emy

  |

  Haha solklar!:D

  Reply

 • belle

  |

  hehe, nä, man kan ju inte alltid ha koll på allt förstås. Och kunde inte hon apotekstjejen det så finns det säkert någon annan som jobbar där som kan, han hade bara lite otur i vem han frågade. Kanske. Fast sen undrar jag visserligen om det är apotekarnas jobb att hålla koll på alla tusen dieter som spirar runt… det kanske är mer för en dietist att hålla koll på det och vad man ska äta extra av etc. Måste dock tillägga att jag ej pallar allt tjat om LCHF-bajset och svenskarnas rädsla för kolhydrater…. ät bara allt med måtta för tusingen. MER KOLHYDRATER TILL FOLKET! OCH MINDRE KÖTT kanske 😀

  Reply

 • Jessica

  |

  Heej!
  Ville bara säga de att de här med LCHF de har kommit en del nya forskningar på detta nu när människor har ätit så enligt LCHF ett tag (jag själv gjorde de) men de är tydligen inte alls så bra för “friska” människor att äta så, utan dom ända som det kan gynna är diabetikerna då dom får mindre socker i sig när dom skippar kolhydraterna, men blodfettet ökar och detta är inget man kan se lr känna av förens det är försent och man gör en obduktion på kroppen!

  Älskar dig blogg 😉

  Reply

 • issa

  |

  gillar dina krönikor jättemycket!
  bara en fråga, vad var tumme upp och tumme ner?

  Reply

  • egoina

   |

   Ja till att bli frisk och.nej till att skämmas på apoteket 🙂

   Reply

 • Eva

  |

  Men hjälpte du mannen då? Du som kan LCHF 😀

  Reply

  • egoina

   |

   Ja faktiskt 🙂 gick fram och pratade med honom 🙂

   Reply

 • Sofie

  |

  jag säger så här. jag har inte läst dina förut men kan tänka mig att de är riktigt bra. gillar krönikor för övrigt. men jag har alltid tyckt att det verkat som en jobbig text att läsa när du lagt upp den så som ett blogginlägg, men när du lade upp den som en tidningsform blev det mycket lättare och roligare. mindre anstärngt för ögat och mer tillflredställande. jag hoppas du tar till dig detta och lägger upp det på detta sätt igen då jag misstänker att det är flera som håller med mig. kram på dig!

  Reply

 • julia

  |

  asså åååh, du har ett drömjobb!!! du skriver så bra och vardagligt men ändå med det där extra <3 du är så bra!

  Reply

 • Jessie

  |

  Omega3 kan vara lite vfarligt.. den e blodförtunnande å då blir man lättblödande + att man kan få ont i magen. Men den har även bra egenskaper men var försiktig 🙂

  Reply

 • Ell

  |

  …Och busschaufförerna kör fel väg ganska ofta… (Med tanke på att de inte borde, iaf!)

  Bra skrivet, as always 🙂

  Reply

 • Lotta

  |

  Du är så himla klockren 😀

  Reply

 • Tove

  |

  Guuuud så bra krönikor du skriver! Förskräckligt avundsjuk och sur för att tidningen i min stad inte har såna… 🙁

  Reply

 • Frida

  |

  Haha, den var bra! 🙂

  Reply

 • Tove

  |

  Fan vad bra!

  Reply

 • Karin

  |

  Haha, det är verkligen sådär, folk skäms för att gå in på apoteket även om det så bara är tandkräm de ska ha!
  Jag brukar driva lite med det och hitta på små roligheter. Sist jag var där ställde jag mig vid “sexhyllan” och såg jättefundersam ut och när det kom fram en ur personalen och frågade om jag ville ha hjälp sa jag “Jaa, har ni inte storpack kondomer? Typ 99 stycken?”
  Hennes min gjorde min dag!

  Reply

 • tjofftjoff

  |

  Haha så jäkla bra. Jag tycker faktiskt att Apoteket borde ha mer koll på lchf än vad vanliga människor ska ha på valet i Danmark.. Håller med om att det kan vara pinsamt att gå in på Apoteket, sjukt egentligen!

  Reply

 • Anna

  |

  jag jobbar i hälsokostbutik och har ett apotek i närheten och ibland kommer dom o frågar saker som får mig att tappa hakan!! En apotekare frågade vad b-vitaminer var för något och varför man äter det. Jag blev helt stum, efter 6 års utbildning i näring och fysiologi och medicin borde man väll för fanken kunna det. =O

  Reply

  • my

   |

   det låter ju lite konstigt, ska själv bli farmaceut och jag har bara träffat professionella farmaceuter, som kan mycket inom medicin.

   Reply

 • sagha

  |

  alltid lika bra 😉

  Reply

 • Eugenia

  |

  De personer som står i kassan behöver inte vara apotekare utan bara vara någon slags receptionist eller kassörska. Så det är inte så konstigt om de inte vet så mycket.

  Reply

 • Jenny

  |

  En gång frågade en busschaufför mej om vägen.. och det var seriöst. Han höll på att köra helt fel precis innan jag gick av! Tokigt var det!

  Reply

 • Jessika Möller

  |

  Haha, lysande tjejen!

  Och jo, jag kan faktiskt hålla med om att jobbar man på apotek så ska man veta sånt. De pluggar liksom i 756 år (give or take, ett par år) och håller sig inte ens uppdaterade. Näe, lite suspekt…=)

  Kram på sä!

  Reply

  • my

   |

   jag ska bli farmaceut och vår uppgift är att ge råd om sjukdom och hälsa, vi kan inte allt, precis som läkare ibland inte har svar på frågor patienten undrar, precis som lärare ibland inte kan ge svar, precis som vilken yrkesgrupp, kan man inte allt. Jag vet fan inget om Lfhc (?) eller atkins eller nåt annat diet. jag har studerat 3 år medicin. inte dieter.

   Reply

   • my

    |

    men väldigt skön krönika var det!

    Reply

 • Anna

  |

  Så taskigt av din mamma, nu läste jag ju den DÄR först.. 😛

  Reply

 • Rebecka

  |

  Bästa krönikan ever! 🙂

  Tänker ofta på dej! Hoppas du har det bra! KRAM!

  Reply

 • Jonas

  |

  Det är ju mig du skriver om, Tack :o)
  Får nog köpa lite Omega med som du sa.
  Har gått ner 6Kg på en månad bara genom att äta annorlunda, men nu måste jag börja träna lite med *pust* :o)

  Reply

  • egoina

   |

   Gör det! Jag hejar på dig! 😀

   Reply

 • emma

  |

  jag skulle uppskatta det jättemycket om du kunde lägga upp dem som du gjorde innan (eller båda), alltså som ett inlägg, kan nemligen inte läsa det eftersom det är en bild 🙁

  Reply

Leave a comment

Arkiv