Follow my blog with Bloglovin

Så fel det kan bli

Minns ni mailet jag publicerade för några dagar sedan (HÄR)? Eller ja, hur kan ni ha glömt?

 

Jag fick svar från tjejen som det står att det var skickat från. Känns mest rättvist att bara publicera mailet så att hon får upprättelse. Eller vad man ska kalla det…

 

 

Hej Egoina,

 

Mycket olyckligt med mailet. Det var en inte så begåvad praktikant som skickade det i mitt ställe. Tyvärr väldigt korkat formulerat.

 

Tyvärr är mailet skickat i mitt namn och det är jag som framstår som om jag inte har alla hästar hemma. Jag såg det först igår och har skickat ut en förklaring till alla, men tyvärr hade du redan publicerat mailet på bloggen så skadan var redan skedd.
 
Det har aldrig varit på tal om att byta ut någon, Alexander var inte ens klar utan en förfrågan hade gått ut och vi letade under tiden efter andra bloggare som skulle passa in. Även två eller tre artister kommer följa med på resan.
 
Den här tjejen skickade mailet till tre eller fyra stycken bloggare samtidigt just för att det var bråttom att få in två ersättare.
 
Jag vore tacksam om du kunde ta bort inlägget eller lägga in en förklaring till det? Jag får ta på mig ansvaret lite eftersom jag inte gick igenom mailet innan det skickades ut. Men nu gjorde jag inte det tyvärr.
 
Hela resan och produktionen är väldigt seriös och väl planerad så detta var som sagt väldigt olyckligt.
 
Ber om ursäkt för det som hänt. Vill även påpeka att spotlife eller shapemeup inte är inblandade i denna resa utan bara en partner. 

 
Med Vänlig Hälsning
Charlotte Josefsson
Chefredaktör
spotlife.se & shapemeup.se
0

Spåra från din sida.

Kommentarer (57)

 • My

  |

  Undrar om man ska tro på det där? Jag menar, varför skulle det annars varit undertecknat med hennes namn och inte bara företaget? Tror hon fick panik efter din publisering och var tvungen att komma på nån ursäkt för att inte företaget och de andra skulle komma till skada..

  Svara

 • Funny&Fluffy

  |

  ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡
  Jag tror du kommer tycka om den här bloggen 🙂

  Jag har en blogg som uppdateras med
  roliga, fluffiga och söta videos

  Om du älskar söta djur så kommer du nog älska den här bloggen.

  Välkommen att kika in ♡

  PS! Bloggens syfte är att stödja ett katthem som tar hand om hemlösa katter (läs pres)

  Svara

 • Emma

  |

  Sicken upprättelse.. vart ska jag ens börja?

  För det första: “Det var en inte så begåvad praktikant som skickade det i mitt ställe. Tyvärr väldigt korkat formulerat.” – Vem skriver något sådant? Vem kallar egentligen sin praktikant för “obegåvad” och att det var “väldigt korkat formulerat”? Är man chef står man alltid bakom sina anställda, man har alltid det yttersta ansvaret och att skylla på någon annan (oavsett om så är fallet eller ej att man är oskyldig) är oerhört pinsamt.

  För det andra: “Jag får ta på mig ansvaret lite eftersom jag inte gick igenom mailet innan det skickades ut. Men nu gjorde jag inte det tyvärr.” – Nej, en chefredaktor, en chef, tar på sig HELA ansvaret och inte lite av det. Har du någonsin sett eller hört en chefredaktör för ett seriöst företag uttala sig så här? När Aftonbladet blir stämda för förtal eller TV4 visar ett olämpligt program på barntid, har du någonsin hört personen med det yttersta ansvaret säga “nä det var inte jag som skrev det, det var en av mina anställda. Jag glömde bara kolla igenom det och därför tar jag på mig lite av ansvaret.”

  För det tredje: om nu inte shapemeup eller spotlife är inblandade i detta, varför signerar hon i så fall mailet med “chefredaktör” för dessa två företagen? Hade de stått bakom eventet så självklart, men nu gör dem ju inte det..

  Vilken annan chefredaktör som helst, eller bara allmänt seriöst och vettig människa, hade tagit på sig HELA ansvaret för misstaget och bett om ursäkt. Inte hittat på en dum bortförklaring eller skyllt på någon annan. PINSAMT!

  “Tyvärr är mailet skickat i mitt namn och det är jag som framstår som om jag inte har alla hästar hemma.” – Fullkomligt rätt.

  Svara

  • egoina

   |

   Förstår din poäng! Tycker inte heller man borde kalla någon obegåvad. Och ja, hon får skylla sig själv. Man kan inte låta någon annan skicka ut mail i sitt eget namn, utan att ens läsa genom det. 🙂

   Svara

  • Ronja Black

   |

   Håller helt med. Får känslan av att det visst är samma person som skrivit båda mailen, eller så är både chefredaktören OCH praktikanten kassa på att uttrycka sig. Kolla t.ex. på meningen “Jag får ta på mig ansvaret lite eftersom jag inte gick igenom mailet innan det skickades ut. Men nu gjorde jag inte det tyvärr.” Den är verkligen otroligt dåligt formulerad, i likhet med förra mailet. Njääe, det här känns misstäkt oseriöst.

   Svara

  • Erica

   |

   Jag håller med om att det där med praktikanten är att ta i, tror inte det ens finns en praktikant 😉

   Men däremot kan jag inte hålla med om det där med att cheferna tar på sig allt. Om någon anställd gör något otrevligt så ska inte chefen ta på sig ansvaret, som sexuella trakasserier eller liknande. Då är det den anställda som gjort något dumt och inte chefen, så nej, de står inte/ska inte, alltid så bakom de anställda.

   Svara

   • Emma

    |

    Menade självklart inte ska ta på sig ALLT på det sättet. Går kaffemaskinen sönder på jobbet är det inte chefen som ska sträcka upp en hand och hojta “my bad, jag är chef!”. Om någon skulle bli utsatt för sexuella trakasserier är det inte chefens som ska ta på sig skulden utan förövaren, däremot ska chefen ta på sig det yttersta ansvaret vilket innebär att lösa det. Hur de sedan väljer att lösa det inom företaget är deras ensak men en chef har alltid det yttersta ansvaret och tar därför ALLTID på sig det utåt sett. En strong front kan man säga. Det Charlotte Josefsson visar, i egenskap av chef, är att det finns en hel del sprickor i fasaden.

    Svara

    • Sara Andersson

     |

     En chefsredaktör ska alltid ta på sig ansvaret för sådant som publiceras. Om en journalist skriver något olämpligt i t.ex. en tidning (gäller även bloggar,hemsidor m.m.) är det ändå chefsredaktöreren som åker dit, chefsredaktören har ALLTID det sista ögat på vad som ska publiceras eller ej, så att skylla på praktikanten (inte för att jag tror att en chefsredaktör lämnar sin “seriösa” e-mail i händerna på en praktikant och inte ens läser igenom vad som ska skickas) är lågt…

     Svara

  • Belle

   |

   Åh vad jag håller med dig Emma! Låter helt klart misstänkt. Sedan tror jag inte ens att en praktikant skulle skriva sådär dåligt och pinsamt. Är man praktikant vill man väl göra BRA ifrån sig, eller? Tror helt klart att det är något suspekt med den där kvinnan, hon skrev nog själv mailet. Om inte så är det förfärligt av henne att skylla på praktikanten och kalla henne olika saker. Vilket som så har hon gjort bort sig på alla sätt och vis. Och det där med att spotlife eller shapemeup inte har med det där att göra men ändå skriver med det på slutet. HAHA. Yeeez.

   Svara

 • Linda

  |

  Haha. Ofta en praktikant sitter och skickar mail i hennes namn så, utan att hon går igenom dem alls dessutom? Hade jag varit hon hade jag ju hängt ut praktikanten istället.. Nä tror inet alls på det där.

  Svara

 • iA

  |

  Jah,det lät faktiskt verkligen som en praktikant, på typ 13 bast eller nåt.

  Svara

  • Isabelle Ström

   |

   Förstår inte Egoina, smarta du, att du ens publicerar detta inlägg. I och för sig så förstår ju kanske de flesta att hon måste kokat i hop detta lögnbrev också.

   Svara

 • Sara

  |

  Men man låter ju inte andra skriva under med ens eget namn! Alla kan ju skapa sin egen signatur. Väldigt dålig ursäkt/förklaring också med tanke på hur illa de två första mailen var formulerade.

  Svara

 • Malle

  |

  O.F.T.A… Tror inte ett dugg på att en “mindre begåvad” praktikant skrivit det mailet i hennes namn utan att hon läste det innan och hoppsansa så olyckligt allt blev.

  Nädå, ett försök att rädda sitt eget skinn. Med tanke på hur mycket intriger och skit som de vill skapa på “bloggresor” och sånt så ligger det faktiskt mer trovärdighet i det första mailet.

  Varför skulle praktikanten ens få i uppgift att skicka ut mailet? Fick den välja kändisar också? Och varför ger man sitt lösenord till en praktikant om man uppenbarligen inte ens är närvarande?

  Näpp, det luktar lögn lång väg!

  Svara

 • Isabelle Ström

  |

  Jag tror inte på henne. Aldrig! Hennes nu korkade försvar i form av ‘inte så begåvad praktikant’ som har skrivit brevet. SNÄLLA, snälla lilla Charlotte. Väx upp och lär dig av dina misstag. Det är fan värre att hon skämmer ut sig igen genom att bortförklara istället för att erkänna.

  Jag blir mörkrädd för sådana människor som hon. Är ej första gången hon beter sig dumt och korkat, vad jag fått uppfattningen om.

  Svara

 • Iven

  |

  Tycker det är fruktansvärt lågt av henne att skylla på en praktikant som hon dessutom kallar mindre begåvad?!? Fyfan tänk att praktisera/jobba för henne. Jag tror ärligt talat inte att det ens var nån praktikant som skickade mejlet, det var säkert hon själv. I annat fall är hon ännu dummare som säger att hennes praktikant är mindre begåvad och ger henne skulden! Näe, fyfan!

  Svara

 • jenniefer

  |

  haha, snacka om att skämma ut sej ännu mer med detta mail!

  Svara

 • Svorskan

  |

  Ja, när skadan först är skedd är det ju inte mer än så här de kan göra. Du kanske skall lägga till en länk i det andra inlägget till detta? Eller det har du kanske gjort. Sen om jag tror på DETTA mejlet fullt ut är en annan sak, men tvivlen skall komma åtalade till godo.

  Svara

 • Cam

  |

  Tycker skadan var skedd redan när hon lät en praktikant använda hennes adress! Om hon inte tyckte praktikanten var så begåvad varför då lita på denne och låna ut sin adress utan att korrläsa innan? Inte professionellt hanterat, som chefred måste man ta ansvar för sina handlingar och inte skylla ifrån sig!

  Svara

  • Emelie

   |

   Precis!

   Svara

 • Pau

  |

  …Tyvärr.

  …Tyvärr.

  Svara

 • Sara

  |

  Haha, vilket skitsnack! Det där tror jag inte ett dyft på 🙂

  Du rockar!

  Svara

 • Nea

  |

  Första mailet var ju komiskt men det andra är ju tragiskt! Vem skyller allt på en praktikant och kallar denne för obegåvad? Tror vi alla varit den där praktikanten nån gång och oftast är problemet dålig handledning (alltså är allt 100% charlottes fel)

  Svara

 • Emelie

  |

  Jag tror inte på det där, haha. Konstigt att det alltid verkar vara praktikanter! Är alla praktikanter helt borta? Nja.

  Svara

 • spiderchick

  |

  ehh… På mitt förra jobb hade jag ansvar för många praktikanter och jag skulle aldrig aldrig aldrig ha låtit ngn maila i MITT namn från min mail. Det är ju sjukt oproffsigt. Inte bara för att det kan bli fel (som i det här fallet) men även för att det blir väldigt oseriöst när mottagaren (i det här fallet du) tror att dom har kontakt med en viss person, men i själva verket är det ngn helt annan som sitter bakom tangenterna. Tänk om du hade svarat ngt privat som du ville att bara du och Charlotte skulle veta? Men så sitter det en praktikant bakom skärmen och tar del av infon? Ja du fattar. Sjukt oseriöst från början till slut.

  Svara

  • Anna

   |

   Spiderchick, håller verkligen med och den aspekten gör ju att det hela känns ännu värre!!

   Svara

 • L

  |

  Hah… Det är väl HELT hennes ansvar. En av hennes praktikanter skickade mailet; alltså hennes ansvar. Är BARA pinsamt att hon skyller ifrån sig. Och att hon låter andra skriva hennes mail och skriva under med hennes namn?
  Och vad kan man förvänta sig av en oavlönad praktikant? Inget, man FÅR inte det. Men visst kan man hoppas. Så du, Charlotte, step up och ta ditt ansvar!

  Svara

 • Fridaj

  |

  haha, jag tror det är bullshit! Klart hon skrev mejlet!

  Svara

 • C

  |

  Haha, det lustiga är att Charlotte aldrig har stor bokstav i början på meningar i sin blogg….det var det ju heller inte i mailen….undra om det är ngt som Charlotte lär sina praktikanter?!?! 😉

  Svara

  • Sara

   |

   Men gud va komiskt. Hon har bara börjat skriva stor bokstav vid ny mening i de två senaste inläggen. Busted!

   Svara

 • Ella

  |

  Är övertygad om att Charlotte inte har en praktikant, då fler av de mail jag har fått av henne under min tid på Shape me up, var precis med samma språk och oseriös prägel, som de två tidigare du fick. Pinsamt värre!

  Svara

 • Sara

  |

  Tror detta är en dålig bortförklaring. Tycker inte hon verkar ha alla hästar hemma sedan innan. Läste något inlägg om ett möte hon var på och hon verkar vara allt annat än seriös. Att dessutom som flera nämnt skylla allt på en praktikant och kalla henne obegåvad? Osmakligt.

  Svara

 • Christian

  |

  Pinsamt for Spotlife.
  Pinsamt for Blondinbella – leds hennes foretag av sadana har “chefer”?
  En riktig chef tar ansvar for sina praktikanter och anstallda.
  Man kan inte skylla ifran sig och smutskasta dem som jobbar under en sjalv.
  Charlotte ar duktigt bortgjord.
  Och upprattelsebrevet gor situationen an varre an innan. Hon skuldbelagger och smutskastar sin praktikant, tar inte ansvar for sin egen daliga kontroll och forvantar sig att Egoina ska ta bort inlagget?
  uj uj uj mohahaha

  Tur man satsade pa en riktig utbildning sa man slipper jobba med sadana har media manniskor…

  Svara

 • Sabina

  |

  Man blir förvånad att någon med den här skriftliga nivån arbetar som chefredaktör.

  Svara

  • Nina

   |

   Bara att gå tillbaka typ tre inlägg i hennes blogg så ser man att hon skriver som en kratta. Liten bokstav efter varenda punkt osv. Hon kan dra den där historien om en praktikant i sömnen, den bruden har gjort bort sig enormt. HA HA HA HA pinsamt är ordet.

   Svara

 • T

  |

  Herregud vad pinsamt av henne, vilken “förklaring”. Hon förstod nog att hon hade gjort bort sig där. OM det nu var en praktikant, vem säger åt en praktikant att skicka ut mejl men underteckna med ens eget namn?

  Jag kan passa på att hon gjort en liknande PINSAM grej förut. Jag hade tidigare en blogg som låg bland topp 3 på Metrobloggens sida… det var för några år sen. Jag hade en tävling där man kunde vinna en (i bloggvärlden) mycket omtalad klänning. Hon skrev en kommentar till inlägget att hon ville ha den och om hon skulle vinna den skulle jag få massa läsare genom hennes blogg, hon lovade att skriva om mig och att det var ju bra för mig så båda skulle vinna på det (jag kommer INTE ihåg formuleringen). Sen skrev hon ett mejl som såg ut så här: “vet du? jag hade inte sett klänningen i en blogg innan din 🙂

  men jag är fan helt förälskad och jag kommer erbjuda dig en dum sak nu för jag vill ha den så mycket

  jag undrar om du vill byta den måt något i min butik? glitzy.se

  om du vill köra en fuling, det kommer så klart stanna mellan oss eftersom de inte är bra för någon av oss om det kommer ut.

  du kan ta bort min kommentar så skriver jag en ny istället och tävlar på ett “ärligt” sätt så ingen kan ha synpunkter i efterhand.

  vad säger du? please 🙂

  mvh charlotte glitzy.blogg.se”

  Ha ha, jag gick självklart inte med på det, tyckte bara att det var så pinsamt.

  Svara

  • egoina

   |

   Amen herregud….

   Svara

   • T

    |

    Hahah, det bästa är ändå “det kommer så klart stanna mellan oss eftersom de inte är bra för någon av oss om det kommer ut.” Eeeeehhhhh, jag skiter väl i om det kommer ut eftersom jag aldrig skulle göra något så dumt? 🙂

    Svara

 • louise

  |

  Jag tror att hon ljuger!!! Det finns ingen praktikant!!!

  Svara

 • Steffie

  |

  Jag tänkte direkt på Ica-reklamen:
  Ulf, Skyll inte på praktikanten!

  Svara

 • Juliaa

  |

  Hahaha, jag tror inte ett endaste jävla skit på det här. Jag tror lilla Charlotte försöker rädda sitt skinn!

  Svara

 • Jossan

  |

  Neppp, fick känslan direkt att detta inte stämmer. Tror inte det finns en praktikant… lät så otroligt oseriöst även detta mailet.

  Svara

 • random

  |

  borde snarare kalla sig:

  Charlotte Josefsson
  Hobbyredaktör spotlife.se & shapemeup.se

  Svara

 • random

  |

  en annan anledning kan ju vara att hon var full? lite sådär skön söndagsångest på det mailet.

  Svara

 • Mia

  |

  Tänker bara påpeka en grej, och hoppas att du läser det här. I charlotte josefssons blogg så skriver hon på EXAKT samma sätt som hon gjorde i sitt första mail. Hon har inget mellanrum mellan ett ord och en smiley, t.ex
  “Den här kantarell toasten är så god så jag åt den tre dagar i rad förra veckan:)”
  som hon skrev i mailet, särskrivningar och avsaknad av versaler, etc, etc. Så det är förmodligen hon som skrivit det första mailet också och någon annan som skrivit detta.

  Låt dig inte bli lurad!

  Svara

 • linnea

  |

  Jag undrar fortfarande varför man ger en praktikant fria händer till sin egna mail och att skicka ut mail i sitt namn. Jag skulle aldrig någonsin låta någon jag inte känner ordentligt och verkligen litar på få tillgång till att skicka mail från MIN mail i MITT namn.

  Svara

 • Jenny

  |

  Det där var inte så bra sagt :S kommer aldrig lita på henne mer i alla fall!

  Svara

 • Ica-Jerry

  |

  Man får inte skylla på praktikanten!!!

  Svara

 • Hanna

  |

  Pinsamt från hennes sida. Tror inte ett ögonblick på det där.

  Svara

 • Svorskan

  |

  Hahaha! Nu känner jag mig dum – på ett bra sätt. Jag vill så gärna tro gott om folk, men när jag läser genom alla kommentarerna så inser även jag att i det här fallet skall man inte tro gott. Den praktikanten hon nämner finns inte, åtminstone inte i det HÄR sammanhanget.

  Svara

  • egoina

   |

   Hahahah

   Svara

 • S

  |

  Jag tror inte heller att det finns någon praktikant! Det är hon själv som skrivit det första mailet med, helt klart! Hon försöker rädda sig själv men det går inte riktigt för folk ser igenom :D. Men hon får skylla sig själv.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Alltså, jag tycker lite synd om den här ‘obegåvade’ praktikanten. Praktikanten uttryckte sig definitivt klumpigt, men han/hon är PRAKTIKANT, poängen är att man ska ha stöd, mentor etc. för att lära sig! Så oavsett vad denne Charlotte har att säga, eller ursäkta sig med, så reflekterar hennes dåliga koll precis lika illa på henne nu som innan. Så pooh åt henne.

  Svara

 • Sandra

  |

  Hahaha! Snacka om att det där bara är bulle…

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv