Veckans tema – Näsa

Veckorna har inte varit så regelbundna, jag vet. Men jag fortsätter att kalla det “veckans tema” ändå. Låter bättre. Vissa teman kan kanske kännas löjligt för vissa av er. Men jag kan inte annat än att utgå från mig själv och vad jag har, eller har haft ångest över. Jag har tyvärr inte tid att svara på alla era mail om kroppsrelaterade saker. Men jag läser varenda ett och blir ofta rörd till tårar när ni skriver att jag hjälpt er.

 

När jag var yngre hatade jag min näsa. Jag tror det var en kommentar i stil med “grisnäsa” som startade det hela. Jag brukade “trycka ner den” på nätterna innan jag somnade i hopp om att den skulle ändra form. Det gjorde den såklart inte. Bilder på mig själv tog jag alltid sjukt mycket uppifrån eftersom att jag inte tyckte att det syntes lika mycket då. Det tankesättet sitter fortfarande kvar och det är därför jag ser ut som en alien på många bilder. Haha.

 

Men en dag tittade jag och mamma på tv. Jag kommenterade hur söt jag tyckte att tjejen i programmet var och sa att hon hade en fin näsa. “Men det ser ju exakt ut som din”, svarade mamma. Då släppte det. Av någon konstig anledning brukar man ha ett så fruktansvärt negativt sätt att se på sig själv. Och det var först när jag såg den där tjejen som jag förstod att det inte var något fel på min näsa. Den är hur bra som helst.

 

 

 ‘

 

Nu vill jag ha bilder på era näsor! Stora, små, breda, spetsiga, sneda…you name it! Visa alla coola själar där ute som sitter med sin ångest i onödan att de rockar som de är. Vi ser olika ut och det är så det ska vara. Inget är bättre än något annat. Skicka in massor med bilder nu så att jag faktiskt kan visa det också. Skickas till: veckotema@hotmail.se

 

Ny här och förstår inte vad jag sysslar med? Läs i kategorin HÄR.

0

Trackback from your site.

Comments (51)

 • Förvirrade Morsan

  |

  jag tycker det är ett så sjukt bra initiativ av dig att ta upp sånt här! jag tror det kan hjälpa många, inte minst att få höra att andra har samma tankar om sig själva som man själv har.

  Reply

 • Ann-louise

  |

  Känner precis igen mig i det där, så det känns som en lättnad att det inte bara är jag!
  Jag blev alltid kallad för gris när jag var liten för min uppnäsa och det har tagit väldigt hårt på mig 🙁
  Men jag jobbar på mitt självförtroende varje dag och jag har insett att jag är vacker 🙂
  Förresten så tycker jag att du är superfin!
  Kram

  Reply

  • Maria

   |

   Har själv råkat ut för exakt samma sak och tyvärr är det lättare att skada än reparera en självkänsla. Men hoppas du mår bättre idag och kämpar på med självförtroendet. Det kan bara bli bättre 🙂 Felet sitter inte på dig utan hos de andra som inte vet innebörd av respektera varandras olikheter och människors lika värde oavsett utseende, ursprung, religion etc… Kram

   Reply

 • johanna

  |

  Sööt näsa! kram

  Reply

 • Alexandra

  |

  Jag har komplex och ångest över min näsa.. vågar knappt inte säga det till folk.. för då tittar de ju extra mycket på den? Kanske detta kan hjälpa på traven…

  Reply

 • Amanda

  |

  I vintras när jag umgicks med några vänner frågade en killkompis mig om jag hade brutit näsan någon gång. Haha, jag kan inte annat än skratta åt det! Det är inget fel på min näsa, jag har en liiiiiiiiiten buckla på näsan med det är inget jag har något komplex över.

  Reply

 • Clara

  |

  Min ser precis ut som din! Jag har oxå komplex över den. Fast du fick nog det att släppa lite. Tack <3

  Reply

 • Johanna

  |

  Det finns en överraskning hos mig i ett inlägg hos mig. Du kommer absolut uppskatta det! Någon har skänkt dig en extra tanke!

  Reply

 • Hanna

  |

  Jag kan säga att jag tycker det är bra att du även tar med just näsor, med tanke på att jag haft mycket komplex för just min näsa. Tack

  Reply

 • Caroline Andersson

  |

  Åhh, för ett par dagar sedan tänkte jag “Snälla, snälla välja näsan som nästa tema!” och så HÄNDER DET! Sjukt bra. Tänker inte skicka in en bild på min näsa men titta på andras och försöka tycka om min egen.

  Reply

 • evelina carlson

  |

  grymt!! alldeles perfekt val av tema
  har själv haft sånt jäkla komplex för min näsa

  Reply

 • Sara

  |

  Mm bra med näsor. Har en uppåtnäsa också och har fört arvet vidare till min son. Som också fick uppåtnäsa. Hoppas bara han slipper “gris”-kommentarerna i skolan senare. Ska skicka in min näsa. Så får vi se om den kommer med 😉

  Reply

 • daria

  |

  åh jag är så glad för detta temat för det mitt största komplex är min näsa!

  Reply

 • Fia

  |

  Haha, jag tejpade upp min näsa mot pannan för att få en vacker uppnäsa när jag var liten.. Tycker fortfarande att det är det vackraste som finns på både tjejer och killar (var det första jag sa till min pojkvän, Gud vilken fin näsa du har..!) men jag är rätt glad i min näsa ändå, trots att den inte är en vacker skidbacke..! Jag får ju njuta av att titta på alla andra vackra “backar” när jag är ute!!

  Reply

  • egoina

   |

   Haha! Vad sjukt att det är på andra hållet också 🙂

   Reply

 • Nora

  |

  Jag är rätt nöjd med min näsa, så kanske blir lite nöjdare med dig efter att man får se andras näsor xD

  Reply

 • Pau

  |

  Din näsa är ju typ perfekt :o:o

  Reply

  • egoina

   |

   Wow! Tack 😀

   Reply

 • C

  |

  Vore askul om någon bara kunde skicka en bild på insidan av sin näsa till dig, endast för chockens skull liksom.

  Reply

  • egoina

   |

   Haha!

   Reply

 • Sofia

  |

  Har alltid tyckt att ditt lilla projekt “VIKT-igt som fan” varit otroligt sunt och bra! Har aldrig egentligen haft någon ångest över min kropp, men har ändå känts bra att se något annat än pinnsmala bloggarbrudar som försöker dölja alla sina små “fel” med både det ena och det andra. Men när jag såg din rubrik “veckans tema- näsa” var det något som hoppade till inom mig. Har liksom du ända sedan jag var liten tyckt att min näsa varit för stor. Avundats små, söta och raka näsor. Nu är jag lite äldre, vet lite bättre och inser att jag hade bara sett konstig ut om jag haft en liten näsa. Det hade ju inte varit jag då… Men ändå alltså, fan vad bra! Inte varje dag man yttrar att man ser fram emot att få se en massa näsor, men det gör jag verkligen!
  Tack!

  Reply

 • Sandra

  |

  älskar att det här temat kom, mitt ex förklarade nykligen när han dumpade mig att den nya han träffat har mycket finare näsa än mig, man ska inte ta åt sig av sånt men lik förbannat så gör man det lite ändå=/ så TACK för det här temat med näsor!

  Reply

  • egoina

   |

   Vilken idiot! Men bra ändå att han sa så, nu vet du att han inte är att spara på!

   Reply

 • Boo

  |

  Jag har alltid tyckt att du är helt otroligt fin hela du, din näsa med, och har alltid haft otroliga komplex för min egen… nu insåg jag att min näsa är väldigt lik din… hmm.. så konstig man kan vara! Jag är ju med vacker ju! 😀

  Reply

  • egoina

   |

   Klart du är!! 😀

   Reply

 • Elin

  |

  Alltså åh, älskar dig Egoina! Just sånt här som allmänheten behöver höra!

  Reply

 • Nn onum

  |

  Shit vad söt på den första bilden!!!!

  Reply

 • Elsa

  |

  Min näsa har också kallats “grisnäsa” eller liknande, brukade göra precis samma sak när jag var liten, alltså trycka ner den och hoppas hoppas hoppas att den skulle ändra form…
  Det var först för kanske ett eller två år sedan som det släppte i och med att sjukt många började (positivt) kommentera på min s.k. “lilla söta uppnäsa”! Då blev jag väldigt glad och det gjorde så jag förstod att det var förmodligen bara jag själv som hade en enorm hang up på näsan. Nu tycker jag om den 🙂

  Reply

 • belle

  |

  Gud yes, det passar så in på mig. Innan när jag var mindre brydde jag mig inte ett skit om mina näsa eller något annat utseenderelaterat, inte mycket iaf. Jag var liksom jag, inget mer med det. Men så hade vi precis börjat i skolan typ, hur gammal kan jag ha varit… 13? 14? så iaf, jag stod i matkön i skolan och jag och några kompisar typ puttades på varandra eller vad det var, och jag råkade stöta i en kille som gick i min nya klass då så sa han nåt i stil med “trängs inte, stornäsa”. Alltså. Det var väl den utlösande faktorn för mig, sedan dess är jag så sjukt obsessed med min näsa. Jag kollar ALLTID på den när jag kollar mig själv i spegeln, all.tid. Jag VET nu att jag har en större näsa än genomsnittet men innan var det liksom inget jag tänkte på, inget ovanligt. Nu på sistone har jag blivit bättre rent allmänt med min osäkerhet, för jag vet ju att allt så superficial är “what the fuck ever”, så nu bryr jag mig mindr eoch mindre om hur jag ser ut vilket är sjukt skönt. Så, jag har en större näsa än genomsnittet, jag må inte älska den men den uppfyller sin funktion och är ganska grym på att sniffa upp nybakade kanelbullar. Sen har ju media i allmänhet också satt igång en hel del andra osäkerhets-moment med en själv, man jämför sig med alla de där perfekta liksom. Fast det börjar också att åka bort. Tycker det är bra det du gör, sjukt bra, och alla som gör liknande saker. Skönhet sitter i betraktarens öga, och även om en relativt liten näsa kanske är det majoriteten finner mest attraktivt, så finns det fortfarande en del som tycker att kanske en lång, eller en bred eller en spetsig eller en rund är finast etc. Men det vitkigaste är ändå att visa att det är normalt att ha en putande mage, eller en platt, runda ögon, och mandelformade, tjocka läppar och smala, fyrkantigt huvud och långsmalt, du fattar? För för min del har det varit mycket av den där känslan att jag inte är “normal”, för man fick ingen korrekt bild. Man såg bara de där typiskt snygga tjejerna enligt vår tids ideal då, på tv. Helt plötsligt så tyckte jag att de flesta såg ut som dom. Typ; Hon har långt och tjockt hår som alltid glänser, det har inte jag…jag är weird. Eller oj, de har fylliga toppiga bröst, det har inte jag…. jag är annorlunda.
  Ja, drog lite olika exempel nu. Detta blir fan en roman.
  HAHA
  IAF, keep up the good work. Och din näsa är såååå wunderbar, är fett avundsjuk på den. Gullighet definerad liksom : )
  Men det känns i varje fall bra att jag kommer bort från det där träsket nu där man ska kolla på sig själv genom ett förstoringsglas och hitta fel som ingen annan ens lagt märke till. Så får vi hoppas att framtida generationer slipper sånt bullshit också =)

  Peace!

  Reply

 • Sara

  |

  Skickade ett mail men upptäckte nu att det inte kom fram 🙁 Du måste nog rensa din mail för att det ska komma fram.

  Reply

 • Lisa

  |

  jag hatade min näsa när jag var yngre, sen kom jag på att den inte såg så speciell ut.
  … till förra fredagen då jag fick en plötslig käftsmäll av en främling och sedär, nu har jag en svullen potatis istället.

  Det går över, näsan blir normal igen men vafaaaaaaaaaan…

  Reply

 • Jennie

  |

  GALET BRA INLÄGG! 😀 Själ har jag en näsa som har varit bruten tre gånger, knäckrätt två gånger och sista gången var jag tvugnen att opperare den, så sne är den 😀 Vissa dagar hatar jag det, andra dagar älskar jag det! 😀 Ska fixa en bild så snart som möjligt 🙂

  Reply

 • Pia

  |

  BRÖST!

  Reply

 • Anna

  |

  Jag tittade på bilderna innan jag läste texten och tänkte direkt “OJ vilja fina ögon hon har, och ögonfransar. Hon ska säkert fota och visa sin ögonfransförlängning”

  Jag tänkte verkligen inte “vilken stor näsa”. Aldrig. Du är så vacker!

  Reply

 • C

  |

  lite intressant inlägg för min del. hatade min näsa innan, fick en hel del kommentarer om den. om jag tex såg en snygg kille på tåget så tänkte jag hela tiden för mig själv “titta inte åt sidan, då ser han min näsa i profil. inte! bra!”. typ så.

  tillslut sparade jag pengar som fan och opererade den. ångrar det inte en sekund!

  tack för en bra och rolig blogg!

  Reply

 • Emma

  |

  Först och främst ; Du är så otroligt grym EGOINA !

  För det andra, jag fastnade vid det där att du tryckt ner din näsa för att förhoppningsvis vakna med den platt nästa morgon. Jag har alltid haft framtänder som stått omlott, detta mådde jag jättedåligt över och låg också och tryckte på dom om nätterna med hopp om att vakna “felfri”.. Nu har jag dock tandställning, och att ligga och trycka förändrade inget. Jag vet inte vart jag vill komma med detta egentligen. Man måste bara inse att man är vacker som man är, man kan inte göra mycket åt det. (Jag hade ont av att ha sneda tänder, därför valde jag att korrigera dom)

  Du är bäst !

  Reply

 • Sara

  |

  Kan inte skicka till dig ju… 🙁 Kan inte skickas står det på mailen.

  Reply

 • Hanna

  |

  hur kan du ha haft komplex för en sådan fin näsa ?
  den är ju huur söt som helst!

  Reply

 • Moa

  |

  Jag har aldrig haft något emot min näsa, men för några år sedan var det någon som sa att jag hade en “potatis-näsa” och jag blev jätteledsen. Nu några år senare så älskar jag min näsa, tycker väldigt mycket om den vare sig den är en potatis-näsa eller inte! 😀

  Reply

 • Kimberly

  |

  Jag har alltid haft komplex för min näsa. Alltid hatat hur den ser ut från sidan. Tycker den står upp något fruktansvärt.

  Så en dag, för kanske bara ett halvår sedan spelade jag och en vän in en film vi visade upp, på storbild, inför hela klassen. Helt plötsligt insåg jag att min näsa inte alls såg dum ut. Varken framifrån eller från sidan. Den var ju söt!

  Jag skulle förklara detta för två andra kompisar några dagar efteråt. När de fick höra det började de säga saker som “Men du har en jättefin näsa!” och sånt.

  Då fick jag komplex för den igen.

  Reply

 • Anne

  |

  Din näsa är väldigt lik min faktiskt. Den var mitt största komplex under uppväxten och jag gick t o m ett steg längre än du och band ett tyg hårt över när jag skulle sova under en period.

  Nu som vuxen är jag däremot väldigt nöjd med den och andra tycker också att den är fin. Den är söt och ger karaktär åt ansiktet. Det är också en näsa som gör att man ser yngre ut, vilket man uppskattar mer och mer med åren.

  Det är såklart oavsett vad andra tycker dumt att vara så missnöjd med något hos sig själv. Vi är ju alla fina för att vi är vi och just för att inte alla ser likadana ut.

  Reply

 • Linnéa i Paris

  |

  Nästan precis samma sak för mig. Även jag har alltid avskytt min näsa, blivit retad för den ett antal gånger.

  Men så dog min mormor, en av mina bästa vänner här i livet. Och min mamma har alltid sagt att jag har fått mormors näsa. Så nu har jag ett minne av mina fina vän mormor mitt i ansiktet. Väldigt fint på ett konstigt sätt.

  Reply

 • Anna

  |

  Bra att du har kommit över ditt komplex! <3

  Reply

 • amanda

  |

  har komplex över min näsa..

  Reply

 • Johanna

  |

  Jag blev mobbad för min GRISnäsa under hela lågstadiet men även senare. I gymnasiet kastade en “vän” en lapp över huvudet på mig. Det var meningen att lappen skulle hamna hos “min vän” bakom mig men den landade på mig och på den var en gris avbildad och en pil där det stod mitt namn på.

  Inte konstigt att jag under hela skoltiden gick med drömmar om att få operera min näsa!!

  Men nu, NÄ-Ä! Det är en del av mig!

  Reply

 • Adelina

  |

  Jag har aldrig haft en Idol,eller jo,jag har ju gillat kändisar jättemycket och sådär. Men det har alltid gått över efter några månader. Men du,Egoina,är min idol. Jag vill bli (SKA bli) som du när jag blir stor…♥

  Reply

 • sara

  |

  skitbra! Själv gillar jag heller inte min nästa (eller egentligen inte själva näsan, utan mer min profil) och då har jag länge gått med håret utsläppt för att dölja, men det känns ju så jävla skönt att kunna sätta upp håret, sträcka på ryggen och stolt sätta näsan i vädret! Jag brukar kolla på andra människors profiler, och när jag inser att en snygg människa faktiskt har en liknanade ansisktprofil som mig får man mer perspektiv på alltihopa!:)

  Reply

 • amanda m

  |

  kan du inte ha rumpor som nästa veckotema? har verkligen ett komplex för hur stor den är och jag skäms över den med mina spinkiga kompisar… skulle vara till så mycket hjälp! du ska veta att jag läser din blogg varje dag & man kan både skratta och gråta till det du skriver. du är bäst, hoppas du vet det!

  Reply

 • Julia

  |

  Blir det fler veckans tema? 🙂

  Reply

 • Sanna

  |

  Tack för ditt inlägg!

  Jag blev gladare, jag insåg att min näsa kanske inte är så tokig trots allt. Men sen tänker jag efter, min näsa är inte som alla andras, den är “svankryggad” och stor. Jag hatar den! Jag har funderat länge på at göra en näsopertion. Jag vågar knappt visa mig i skolan för jag skäms så över min näsa. När någon börjar prata om näsor går jag för jag känner mig så obekväm.

  Har du något tips på hur jag ska komma över det? Maila mig gärna 🙂

  Reply

Leave a comment

Arkiv